Hva er Essentia Blockchain Framework | En nybegynnerguide

Essentia blockchain-rammeverket er en desentralisert løsning for å beskytte brukernes personvern, data, ID og eiendeler på tvers av flere blockchain-plattformer. Selv om dette gir en innledende brukssak, forutsetter Essentia-prosjektet at videreutvikling av rammeverket vil gi dypere nivåer av samhandling mellom desentraliserte systemer.

Her vil vi dykke ned i detaljene til Essentia blockchain og hva den gjør. I denne guiden vil vi dekke:

Hva er Essentia Blockchain Framework?

Essentia ble født ut fra en erkjennelse av at modellen for sentralisert identitetsstyring i utgangspunktet er ødelagt. Hver gang vi registrerer oss for alle slags nye tjenester, inkludert bruk av nåværende desentraliserte verktøy, godtar vi at et annet selskap eller en enhet får tilgang til vår personlige informasjon.

Høyprofilerte hendelser inkludert Snowden-avsløringer, Facebook / Cambridge Analytica-skandalen og Equifax-hacket har sakte erodert troen på selskaper for å beskytte dataene våre. Personvern er nå en stor bekymring for mange mennesker, med et stort flertall av amerikanske borgere som nå sier at de har liten eller ingen tillit til at registrene deres vil forbli sikre i hendene på ulike tjenesteleverandører..

Personvern gjelder Pew Research

Essentia-løsningen

Essentia blockchain-rammeverket har som mål å gi alle brukere, selv de minst teknisk innstilte, kontroll over tilgang til dataene sine. Mens prosjektet gjør det klart at desentralisering er løsningen, fremhever det også at dagens landskap er fragmentert, med forskjellige plattformer, tokens og grensesnitt for sluttbrukere.

Enkelt sagt er Essentia et mellomlag som sitter mellom nåværende desentraliserte løsninger. Den fungerer som en gateway som beskytter brukerdata og identitet. Ved å bruke dette laget for å få tilgang til desentraliserte plattformer knyttet til Essentia, kan brukerne velge å oppføre seg anonymt, pseudonymt eller offentlig. Det er helt opp til brukeren hvilken av dataene de deler med de andre plattformene, og hvordan plattformen kan dele dataene som brukeren velger å avsløre.

Omfanget av personvernprotokollen er ikke bare begrenset til personlige data som navn eller fødselsdato. Essentia har som mål å dekke et bredere omfang, inkludert stasjonære maskiner, filer og dokumenter, programvare, lommebøker og pålogginger.

I tråd med lovkravene som er pålagt av European General Data Protection Regulation, kan brukere også utøve sin “rett til å bli glemt.” Med Essentia kan du også slette alt du ønsker fra plattformen.

Essentia har som mål å jobbe online eller offline, med brukere som har tilgang til frøene sine fra hvilken som helst av enhetene sine, og som kjører på hvilket som helst operativsystem, hvor som helst i verden. Dessuten trenger ikke brukeren av Essentia blockchain være et menneske. Brukere kan også være maskiner som servere eller en IoT-enhet.

Prosjektet har allerede integrert mange eksisterende store blockchain- og kryptoplattformer, inkludert blant annet Bitcoin, Ethereum, Storj, Idex og Bitfinex.


Øyeblikksbilde av Essentia blockchain-integrasjoner

Øyeblikksbilde av Essentia blockchain-integrasjoner

Hvordan fungerer Essentia?

Essentia blockchain-brukere har et enkelt frø, som er tilgjengelig hvor som helst ved hjelp av en smarttelefon, nettbrett eller datamaskin og tilgjengelig på operativsystemer, inkludert MacOS, iOS, Window, Linux og Android. For å få tilgang til Essentia blockchain-rammeverket, må brukerne opprette en root-ID (ESS-ID) ved å koble til en node eller kjøre programvaren lokalt på sin egen maskin.

En bruker vil motta et par nøkler som kan signere, verifisere, kryptere og dekryptere data, identiteter eller tilgang til tjenester og dApper. Tredjeparts IDer og pålogginger legges til som under-IDer, så ESS-ID fungerer som en slags nøkkelring som holder alt sammen. Gjenopprettingsfrøet for ESS-ID er en liste over mnemoniske ord, som skal lagres sikkert. All data blir kryptert og lagret på det desentraliserte Essentia blockchain-nettverket.

Komponenter i Essentia

Essentia blockchain er et modulært nettverk som oppnår konsensus gjennom en hybrid PoW / PoS-metodikk. Systemet har tre hovedkomponenter:

  • Essenser er grupper av enheter som samhandler på Essentia-nettverket. De kan være enkeltpersoner, selskaper, grupper eller organisasjoner. Interaksjoner administreres av under-ID-er, tillatelser og smarte kontrakter.
  • Synergier muliggjør samspillet mellom de forskjellige plattformene, ressursene og modulene i systemet, styrt av PoS-konsensus. Denne modulen bruker skjæring for å oppnå høyere gjennomstrømning.
  • PoW-gruvearbeidere oppretter nye blokker, i noen tilfeller gruppert i gruvebassenger.

Dette er et ekstremt høyt nivå sammendrag. Det er mange tekniske detaljer som ligger til grunn for Essentia blockchain, for mye til å oppsummere i denne guiden. Det er nok å si for alle som vil dykke ned i detaljene, hvitt papir og designpapir gi svært omfattende forklaringer.

Myntforsyning

Mynten til Essentia blockchain er ESS-token, som for tiden er et ERC-20-token. Det er et verktøy token for å få tilgang til premiumfunksjoner i Essentia-systemet som ekstra lagringsplass, samt å tjene som en gruvebelønning.

Essentia-hovednettet skulle lanseres i 4. kvartal 2018. Imidlertid kunngjorde prosjektet nylig utsettelsen av lanseringen mens ytterligere testing utføres. Når hovednettet er live, må tokenholdere starte en atombytte av ESS ERC-20-tokens til ESS-myntene, noe som kan gjøres i Essentia blockchain desktop-appen.

Det er en total forsyning på 1 755 313 ​​373 ESS-tokens, med 787 millioner i omløp i skrivende stund..

Veikart og team

Essentia drev en offentlig ICO i juni 2018, etter å ha samlet inn 23,5 millioner dollar i et privat salg. ICO var vellykket og nådde målet på $ 25,5 millioner gjennom å selge 40 prosent av alle tilgjengelige tokens. På tidspunktet for ICO kjørte prosjektet allerede den første betaen av ESS-rammeverket.

Post ICO Essentia blockchain har fokusert på videre systemutvikling, lansering av en offentlig beta-test og utgivelser for stasjonære og mobile apper. Teamet har også jobbet med å utvikle versjoner av Essentia for myndigheter og bedrifter.

Den neste store milepælen vil være den viktigste nettlanseringen, hvis dato fortsatt er uklar. Det vil også være ytterligere integrasjoner med lommebøker og apper. Jaxx og Exodus er begge nevnt på Essentia-bloggen. En utviklerkonferanse vil skje i løpet av første halvdel av 2019.

Essentia Blockchain Team

En ideell organisasjon kalt EssentiaOne, basert i Amsterdam, driver prosjektet. Grunnleggerne av Essentia blockchain er Matteo Gianpetro Zago (Project Lead), Mirco Mongiardino (Product Lead) og Vladimir Holubovych (Operations Lead).

Zago og Holubovych grunnla tidligere selskaper, inkludert Mobilife +, og Zago fungerer som medlem av Bitcoin Foundation. Mongiardino har bakgrunn fra digital markedsføring.

Essentia blockchain-team

Essentia blockchain-team

Prosjektet har også et robust team av rådgivere, inkludert Moe Levin som var en tidlig investor i RSK Labs og Dropbox, og Erik Van Der Staak, rådgiver for EU-kommisjonen..

Handelshistorie

Prisen på ESS-tokens har ikke vært bemerkelsesverdige topper eller kummer siden det offentlige salget i juni 2018. Verdien av tokenet har gått jevnt ned gjennom månedene.

Imidlertid er Essentia et av de mindre prosjektene, så det ville være urimelig å forvente at det ville øke den samlede markedstrenden. Hovednettlanseringen, når det måtte være, kan se et rally i tokenverdien.

Konkurrenter

Ettersom Essentia er fokusert på personvern, er det ikke direkte sammenlignbart med personvernmynter som Monero. Derfor vil en bedre komparator være andre personvernprotokoller. Enigma er et eksempel. Imidlertid har Enigma som mål å gi privatliv til smarte kontraktstransaksjoner. Dessuten er den underliggende teknologien ganske annerledes. Enigma bruker flerpartsberegning for å sikre blockchain-transaksjon og dele kryptert transaksjonsinformasjon over flere noder. Essentia er avhengig av sikkerheten til brukernes private nøkkel for å holde ID og pålogging trygg.

MaidSafe er et annet lignende prosjekt, men rettet mot å sikre filer.

Hvor å kjøpe ESS

ESS-tokens er foreløpig ikke tilgjengelig på et stort antall børser, men du kan kjøpe dem på Idex, Coinbene eller Bitfinex.

Hvor skal du oppbevare ESS

Mens ESS-tokens fremdeles er basert på ERC-20-protokollen, er enhver lommebok som støtter ERC-20-lagring egnet. Vi anbefaler alltid at du bruker en maskinvarepungebok som Ledger Nano S for optimal sikkerhet.

Essentia blockchain har som mål å integrere eksterne lommebøker som Jaxx. Derfor kan vi kanskje anta at ESS kan fungere med disse andre lommebøkene når atombyttet til den opprinnelige mynten er fullført.

Konklusjon

Essentia blockchain ser ut til å være et ganske unikt prosjekt i rommet, med sikte på å gi brukerne et enkelt grensesnitt til flere desentraliserte løsninger. Det er en edel ambisjon, og hvis det lykkes, vil det definitivt være en mynt det er verdt å se på.

På den annen side rangerer prosjektet for øyeblikket et sted rundt 850 i skrivende stund. Videre har det ikke vært noen betryggende kursøkninger i handelshistorikken for å gi investorer eller handelsmenn forsikring om at det er noen sjanse for anstendig avkastning. Det er sant at prosjektbloggen er veldig aktiv og inkluderer regelmessige detaljerte oppdateringer. Det er imidlertid ingen bekreftet dato for en hovednettlansering, noe som ikke er betryggende.

Samlet sett er dommen at Essentia har mye potensiale som ennå ikke har blitt realisert. Imidlertid, hvis en vellykket hovednettlansering genererer ytterligere positiv handelsaktivitet, kan det likevel endre seg.

Tilleggsressurser

Twitter

Telegram

Reddit

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map