Hva er EOS? | Alt du bør vite

Hva er EOS?

EOS er en blockchain-plattform for utvikling av desentraliserte applikasjoner (dapps), i likhet med Ethereum i funksjon. Faktisk har tilhengere kalt det Ethereum-drapsmannen. Det gjør det enkelt å utvikle dapp ved å tilby et operativsystemlignende sett med tjenester og funksjoner som dapps kan bruke.

Ideen bak EOS er å samle de beste funksjonene og løftene til de forskjellige smarte kontraktsteknologiene der ute (for eksempel sikkerhet for Bitcoin, databehandling av Ethereum). Enkelt sagt jobber EOS-samfunnet med å tilby en enkel, brukbar, skalerbar dapp-plattform for den daglige brukeren.

I denne nybegynnerveiledningen kommer vi inn på:

Hvordan fungerer EOS?

EOS-visjonen er å bygge en blockchain dapp-plattform som kan skaleres sikkert og jevnt til tusenvis av transaksjoner per sekund, samtidig som det gir en tilgjengelig opplevelse for apputviklere, gründere og brukere. De tar sikte på å tilby et komplett operativsystem for desentraliserte applikasjoner ved å tilby tjenester som brukerautentisering, skylagring og serverhosting.

Vær autentisk (ated)

EOS-nettverket er en ferdig plattform for apper som lar deg utnytte et fullverdig autentiseringssystem. Brukerkontoer, komplett med forskjellige tillatelsesnivåer og egne lokalt sikre brukerdata, kommer som en funksjon av nettverket. Du kan også dele databasetilgang mellom kontoer og lagre brukerdata på en lokal maskin utenfor blockchain.

Gjenoppretting for stjålne kontoer blir også bakt inn i systemet. Du har forskjellige metoder for å bevise identiteten din og gjenopprette tilgangen til en kompromittert konto.

Hold det i skyen

Serverhosting og skylagring er også en del av EOS-systemet. Som applikasjonsutvikler kan du bygge og distribuere applikasjoner med hosting, skylagring og nedlastingsbåndbredde som systemet gir. Dette åpner deg for å bringe ideene dine til virkelighet uten krav til å sikre lagring og båndbredde.

Som utvikler har du også tilgang til bruksanalyse for lagring og båndbredde direkte fra EOS og kan sette grenser for spesifikke applikasjoner. Du betaler for disse tjenestene ved å sette tokens.

Skalerer opp

De vanligste blokkjedene (tenk Bitcoin og Ethereum) bruker konsensus over tilstand, noe som betyr at når som helst kan alle datamaskiner i nettverket verifisere den nåværende tilstanden til hele blockchain. Dette hjelper til med å forhindre svindel og bekrefte transaksjoner. Blockchain er i disse tilfellene en graf over systemets tilstand. Og når hver nye blokk føyes til blockchain, tar noder i nettverket hver transaksjon fra blokken og oppdaterer tilstanden til hver adresse som er knyttet til disse transaksjonene..

På den annen side implementerer EOS konsensus om hendelser. Når du bruker konsensus over hendelser, er fokuset på transaksjonene (eller bare meldinger) i motsetning til staten. I stedet for å verifisere nettverkets tilstand til enhver tid, verifiserer noder serien av hendelser som har skjedd så langt for å holde oversikt over nettverksstatusen. Systemet tar lengre tid å fullstendig bekrefte historikken til transaksjoner når den starter på nytt, men kan håndtere en mye høyere gjennomstrømning av transaksjoner mens den kjører.

Enkelt sagt kan nettverket skalere til en million transaksjoner per sekund ut av porten på en enkelt maskin, med teoretisk uendelig skalering mulig parallelt mellom flere maskiner.

EOS-logo i verdensrommet

EOS er en plattform for desentraliserte applikasjoner (dapps).

Gratis å bruke

Som standard er et program bygget på EOS-plattformen krever ikke mikrobetalinger av sluttbrukere for å sende transaksjoner og utføre oppgaver på blockchain. Individuelle apputviklere bestemmer hvordan brukere betaler transaksjonsgebyrer. Så, selskaper står fritt til å komme med sine egne inntektsstrategier.

Funksjoner, ikke feil

EOS-systemet gir en styringsmodell basert på blokkprodusenter enn å stemme på hvilke transaksjoner som er bekreftet, enten en applikasjon kjører riktig, og på endringer i kildekoden til individuelle applikasjoner så vel som i selve systemet. Fellesskapet kan aktivt oppgradere, nedgradere og fikse feil i systemet på en demokratisk og sikker måte.

Ingen problemer med å utføre

Systemet reduserer ventetiden og maksimerer ytelsen ved å strukturere hver blokk (produsert hvert 0,5 sekund) enda finere i sekvensiell sykluser. Sykler omfatter tråder som går parallelt i sykluser. Denne struktureringen lar deg sende og svare på transaksjoner innen enkeltblokker og mellom blokker, og bringer den teoretiske bunngrensen til responstid ned til bare sendingstid for meldinger over nettet.

De Teknisk papir skisserer mange av de nitty-gritty funksjonene og detaljene vi har utelatt her for kortfattethet.

Veikart, team og fellesskap

EOS-prosjektet ble opprettet av et selskap som heter Block.one. Selskapet ledes av Dan Larimer (medstifter av både Bitshares og Steemit) og Brendan Bloomer. Begge gir noen seriøs erfaring i kryptoverdenen og har vært offentlig aktive i å markedsføre teknologien som helhet i tillegg til sine egne prosjekter.

EOS Dawn 1.0 ble utgitt 14. september 2017, Dawn 2.0-utgivelsen ga ressurssporing og inter-blockchain-kommunikasjon 4. desember 2017, og Dawn 3.0-utgivelsen (prosjektets offisielle lansering) skjedde i april 2018.

Samfunnet bak EOS er levende og globalt, med mye kjærlighet fra investorer og bidragsytere. Møter er vanlig, Kunst blir skapt, den Telegram-gruppen er aktiv, og flere samfunn kan bli funnet på Facebook, Twitter, og Steemit.

EOS art

Kunst er populært blant samfunnet.

Det er for tiden over 100 dapps på EOS-nettverket. Dessverre mangler aktiviteten på disse dappene noe. Den mest aktive applikasjonen, PRA CandyBox, har litt over 6000 daglige aktive brukere. Dette tallet er imidlertid vesentlig høyere enn Ethereums mest populære dapp, den desentraliserte sentralen IDEX, som for tiden ligger på litt over 1000 daglige aktive brukere.

Kontroversen

Annet enn kanskje Ripple (XRP) eller Bitcoin Cash (BCH), er EOS sannsynligvis det mest polariserende prosjektet i rommet. Motstanderne hevder at prosjektet er sterkt sentralisert på grunn av implementeringen av en delegert Proof-of-Stake-konsensusmekanisme der bare 21 Block Producers verifiserer transaksjoner. I tillegg føler mange medlemmer av samfunnet seg som om prosjektets årlige ICO på 4 milliarder dollar var uaktsom og grådig i beste fall, eller til og med falske i verste fall.

EOS-nettverket har også hatt en god andel av feil. Flere kritiske sårbarheter dukket opp før lanseringen av plattformens hovednett, og etterlot mange mennesker som klør seg i hodet og lurte på hvordan de kunne skje med et så stort budsjett. Selv etter lanseringen fortsatte velvillige hackere å rapportere bug etter bug.

EOS Token og handel

EOS-token-salget var enestående. Det fant sted over et helt år, fra 26. juni 2017, med 350 distribusjonsperioder. Ved slutten av hver periode ble det totale antall poletter som ble utpekt for den perioden distribuert til bidragsytere basert på beløpet på ETH de bidro delt på det totale bidragsbeløpet.

EOS token distribusjon

Prosjektet samlet inn 4 milliarder dollar i en årelang ICO.

I løpet av denne tiden noterte de fleste av de store børsene EOS-tokens. Derfor bestemte markedet hovedsakelig prisen. Dette åpnet salget for alle interesserte og ga god tid til å følge med på utviklingen og fremgangen til teamet før de bidro. Resultatet har vært et av de mest lukrative token-salgene til dags dato og mye vekst for token i mellomtiden.

EOS-token utfører ikke en funksjon. Det er bare nyttig fordi utviklere som utvikler applikasjoner på plattformen, må bruke dem til å generere sine spesifikke applikasjonstokener. Og alle applikasjoners aksept på plattformen er betinget av avstemning av tokenholdere.

Handel

Etter avslutningen av ICO opplevde EOS-prisen et bratt frafall fra høyt $ 4,85 (~ 0,00181 BTC) ned til litt over $ 0,50 (~ 0,000093 BTC). Myntprisen har vært på en berg-og-dal-bane siden den gang, og nådde en heltidshøyde på $ 21,46 (~ 0,00227 BTC) før den avviklet til den nåværende prisen på ca $ 5,40 (~ 0,000837 BTC).

Overraskende nok oppstod ikke denne rekordhøyden under markedet bull run mot slutten av 2017. Det skjedde i stedet i slutten av april 2018. Denne store runupen falt samtidig med lanseringen av plattformens hovednett samt eosDAC airdrop på 15. april.

Med den viktigste nettlanseringen i bøkene, er den mest innflytelsesrike hendelsen som påvirker prisen ganske enkelt mer EOS-dappbruk. Store partnerskap og omfattende bedriftsbruk kan presse dette sammen.

Hvordan kjøpe EOS

Den enkleste måten å kjøpe EOS på er å kjøpe den på Binance med enten USDT, BTC eller ETH. Du kan også kjøpe den på Bitfinex, Huobi eller OKEx, selv om prosessen kanskje ikke er like grei.

Hvis du bare har USD (eller andre fiat) for øyeblikket, har du noen ekstra trinn. Først må du opprette en konto på en plattform som støtter fiat to crypto-utvekslinger. Gemini, GDAX og Coinbase er alle populære alternativer.

Når du har opprettet en konto, bør du koble bankkontoen din og sende USD til plattformen. Derfra, kjøp Bitcoin.

Nå som du eier Bitcoin, send den fra den opprinnelige børsen til Binance. Til slutt, på Binance, bytt Bitcoin mot EOS.

Hvor å oppbevare EOS

Du har flere lommebøker som er laget av fellesskapet å velge mellom når du lagrer EOS-tokens.

De Grå lommebok ser ut til å være den overveldende favoritten i samfunnet. Den har alt du trenger for å lagre tokens og stemme på Block Producers i en brukervennlig layout.

Simpleos er et annet solid alternativ som samfunnets medlemmer anbefaler. Som navnet antyder, har lommeboken et tydelig fokus på enkelhet som selv nybegynnere av tokenholdere skal føle seg komfortable med å bruke.

Hvis du er mer teknisk kunnskapsrik, kan du alltid bruke Command Line Interface (CLI) lommebok følger med blockchain. Denne lommeboken er åpen kildekode og leveres direkte fra Block.one, så det er din tryggeste innsats.

Konklusjon

EOS er et kontroversielt prosjekt på dapparenaen med et bevist team, høyt syn, men tvilsom gjennomføring så langt. Budsjettet på 4 milliarder dollar burde imidlertid være mer enn nok til at prosjektet kan oppnå alt det er planlagt å gjøre. De neste par årene vil være avgjørende for plattformen å plassere fotfeste i dappmarkedet.

Elsker det eller hater det, en ting er sikkert: EOS kommer ikke hvor som helst når som helst.

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 10.28.2018 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Tilleggsressurser

Nettsted

Github

Youtube

Twitter

Facebook

Medium

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map