Hva er en ICO? | En forklaring på de første mynttilbudene

Hva er et første mynttilbud (ICO)?

Et første mynttilbud, eller ICO, er en innsamlingsstrategi der et blockchain-team selger prosjektets underliggende kryptovaluta i bytte for de midlene de trenger for å opprette plattformen. Vanligvis består disse midlene av bitcoin, eter eller begge deler.

ICOs kom inn i rampelyset i 2017 som historier om 24-timers, økninger i millioner dollar begynte å sirkulere nyheter over hele verden. Status samlet inn $ 100 millioner i juni, Tezos akkumulerte $ 237 millioner i juli, og Filecoin hentet inn $ 257 millioner i august samme år. Plutselig virket det som om noe team som jobber med en kryptovaluta lett kunne skaffe minst hundre tusen dollar. ICOs ga unge startups muligheten til å skaffe betydelig kapital uten å måtte forholde seg til de noen ganger nådeløse risikovillige kapitalfirmaene (VC).

Topp fem høyest lønnsomme ICOer gjennom tidene

Topp fem høyest løpende innledende mynttilbud fra hele tiden (bilde via ICORating)

Med all sprøytenarkoman som ICO har mottatt, kan du fortsatt lure på: “Men hva er egentlig en ICO, og hvordan fungerer de?” La oss se nærmere på dette teknologiske gjennombruddet og hvordan det innledes en helt ny måte å skaffe penger på. Forklareren vår inkluderer:

ICOs historie

Selv om ICO-er ble populær i 2017, hadde de allerede eksistert i fire år på det tidspunktet. Den første ICO skjedde i midten av 2013 med Mastercoin å skaffe rundt en halv million dollar i bitcoin. Prosjektets utvikler, J.R. Willet, foreslo å bruke Bitcoin som et protokollbaselag for fremtidige protokoller i sin whitepaper, Det andre Bitcoin-papiret, ligner på hvordan vi bruker Ethereum i dag. Prosjektet hans, Mastercoin, ville være det første prosjektet som bidro til å lette denne mekanismen.

Uten å bli kjørt i detaljene, var Mastercoin ikke for sin tid i stand til å utføre flere kritiske funksjoner på grunn av Bitcoins manglende Turing-fullstendighet.

Det var ikke før Ethereum kom at blockchain-samfunnet virkelig begynte å legge merke til ICO. Ethereum og dets skriptspråk, Solidity, løste mange av de første problemene som Bitcoin hadde med smart kontrakt og desentralisert applikasjons (dapp) utvikling. Hovedsakelig ble Ethereum skrevet i en Turing-komplett språk, “Som lar alle skrive smarte kontrakter og desentraliserte applikasjoner der de kan lage sine egne vilkårlige regler for eierskap, transaksjonsformater og tilstandsovergangsfunksjoner.”

Ethereum-teamet samlet inn $ 18,4 millioner under prosjektets ICO i september 2014. Og derfra snød ICO-berømmelsen seg inn i skredet vi har før oss i dag.

Hvordan fungerer en ICO?

De fleste, om ikke alle, de første mynttilbudene bruker en slags smart kontraktenettverk. Disse nettverkene varierer i arkitektur, styrke og ideelle brukstilfeller, men de bruker alle en desentralisert blockchain. Populære eksempler inkluderer EOS, Tron og NEO. Imidlertid er den mest populære ICO-plattformen langtfra Ethereum.

ERC20-standarden

Flertallet av tokens som lanserer en ICO på Ethereum-nettverket følger ERC20-standarden. Denne standarden skisserer effektivt et sett med programmeringsregler som alle ERC20-tokens må følge. Den inkluderer seks primære tokenfunksjoner:

 • Godtgjørelse
 • Vedta
 • Balanse av
 • TotalSupply
 • Overføre
 • Overfør fra

Disse seks funksjonene gjør det mulig å få total tokenforsyning, få en kontosaldo, overføre tokens og godkjenne token som en form for penger. Fordi disse funksjonene er standardiserte, vet utviklere hvilken oppførsel de kan forvente når de jobber med noen ERC20-token. Men la oss komme tilbake til ICO …

Smarte kontrakter er ryggraden i ICO. Programmeringen med åpen kildekode garanterer at:

 1. Prosjektet mottar bitcoin eller eter du bidrar med,
 2. Du får prosjektets kryptovaluta i retur, og
 3. I noen tilfeller mottar du investeringen din hvis prosjektet ikke når sitt minimumsinnsamlingsmål.

Smarte kontrakter utfører alle disse oppgavene automatisk og uten behov for en mellommann.

Den typiske ICO-prosessen

Å delta i en ICO er en relativt grei prosess. For dette eksemplet, la oss fokusere på et Ethereum-basert.

Først minter ICO-verten sin nye kryptovaluta ved hjelp av Ethereums soliditetskode og plasserer disse myntene i sin egen lommebok. Etter dette sender du som deltaker noe ETH til vertsens lommebok. Til gjengjeld mottar du noe av den nye kryptovalutaen. Beløpet du mottar avhenger av hvilken verdi verten gir kryptoen når han / hun oppretter den. Siden både Ethereum og det nye tokenet følger ERC20-standarden, er det ikke nødvendig å lage en egen lommebok for hver.

Grunnleggende ICO Smart Contract

Grunnleggende ICO Smart Contract

Og det er det. Ethvert anerkjent team vil gjøre smarte kontrakter som driver ICO-en deres tilgjengelig for publikum. Vær forsiktig med ethvert prosjekt som holder denne koden skjult.

ICO vs. IPO: Er første mynttilbud lovlig?

På dette tidspunktet har du sannsynligvis trukket noen paralleller mellom initial mynt tilbud (jegCOs) og initial offentlig tilbud (jegPOs). I begge scenariene overleverer du noe penger mot det som ser ut til å være en eierandel i selskapet / prosjektet. Denne antagelsen er farlig å gjøre, da det er noen kritiske forskjeller mellom de to:

Initial Public Offering (IPO)

 • Sentralisert
 • Tung regulering
 • Høyt nivå av byråkrati
 • Investorbeskyttelse
 • Motta aksje / egenkapital

Initial Coin Offering (ICO)

 • Desentralisert
 • Lite eller ingen regulering (for øyeblikket)
 • Ingen byråkrati
 • Ingen investorbeskyttelse
 • Motta tokens

Som du kan se, mens ICO gir noen fordeler i forhold til tradisjonelle børsnoteringer (desentralisering, intet byråkrati), kommer de også med større risiko. Slik det ser ut i dag, er det ikke mye som hindrer et kryptoteam i å stikke av med pengene dine etter en ICO. Tallrike prosjekter har allerede gjort det.

En ekstra risiko, du mottar tokens i stedet for egenkapital med investeringen din. Så det er en sjanse for at selv om selskapet bak tokenet ditt lykkes, kan tokens du har være verdt nesten ingenting, slik at du blir igjen en bekk. Suksessen til ICO-investeringen din avhenger til slutt av at symbolet er adoptert i dets økosystem.

Så er ICO-er til og med lovlige?

Ja det er de. Vel, liksom.

Regelverket rundt ICO varierer fra land til land. Mens land som Sveits og Malta har tatt en mer progressiv tilnærming til lovgivningen, jobber andre, for eksempel USA, fremdeles med å utarbeide regulatoriske kinks.

I USA har Security and Exchange Commission (SEC) uttalt at de fleste ICO-er i stedet er sikkerhetstilbud fordi tokens de tilbyr er verdipapirer på grunn av svikt i Howey Test. Derfor må lagene bak dem registrere seg i SEC – noe de ikke har gjort. På toppen av det, klassifiserer Commodity Futures Trading Commission (CFTC) tokens som en virtuell valuta som krever et annet sett med lisensiering, og Internal Revenue Service (IRS) har sin egen klassifisering, som gjør at skuddene er uklar..

Hvis hodet ditt snurrer akkurat nå, er du ikke alene. Kast inn det faktum at hver stat også har sitt eget regelverk, og du kan forstå den nåværende vanskeligheten med å kjøre en lovlig ICO.

Fremtiden for første mynttilbud

Selv om deres regulatoriske landskap er usikkert, er det klart at de første mynttilbudene, eller noen alternativer, er kommet for å bli. Selv i 2018s bjørnemarked var det over 1250 ICO-er som samlet inn 7,85 milliarder dollar – over en milliard dollar mer enn 2017.

Mer generelt begynner tokenisert innsamling å blande seg mer og mer med tradisjonelle metoder. Vi begynner å se Security Token Offerings (STOs), Equity Token Offerings (ETOs) og til og med Simple Avtaler for Future Tokens (SAFT), et spinn på favoritten YCombinator-laget SAFE.

Med høyere likviditet, 24/7 handel og eliminering av mellommenn, ser det ut som fremtiden for tokenisering, inkludert flere ICO, er på vei.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map