Hva er decred (DCR)? | En guide om desentralisert Blockchain Governance

Hva er dekretert?

Decred (DCR) er en kryptovaluta som prioriteres desentralisert styring og beslutningstaking på blockchain. Målet er en kryptovaluta som kjører autonomt, med forbedringer som er stemt frem og vedtatt direkte av gruvearbeidere og innehavere av valutaen.

Decred inneholder noen grunnleggende endringer fra Bitcoin-protokollen som den er basert på for å oppnå disse desentraliserende målene.

Decred lanserte sin mainnet 8. februar 2016, til blandede anmeldelser fra kryptoentusiaster. For noen representerte Decred alt Bitcoin skulle være fra begynnelsen. De så på det som toppen av desentralisering og demokratisk beslutningstaking for et peer-to-peer-nettverk, slik at det kunne svare raskt på angrep og forespørsler fra samfunnet om nye funksjoner.

På den annen side stiller mange skeptikere spørsmålstegn ved hva Decred bringer til bordet som er virkelig nytt og unikt. Andre kryptovalutaer har mekanismer for å innlemme samfunnets behov, og det er ikke helt klart hvorfor du velger å bruke Decred over en mer etablert valuta.

Decreds utviklere og samfunn mener at nettverkets protokoll for å innlemme forbedringer og endringer vil gjøre det mulig å bli den optimale kryptovalutaen på markedet i det lange løp. Over tid hevder de at Decred vil være den mest responsive til behovene til fremtidige kryptovaluta-brukere, og det vil gjøre det til den fremste mynten basert på brukerinnflytelse.

I denne Decred-guiden skal vi dekke:

Hvilket problem bestemmer målet å løse?

Decreds utviklere er krypto-entusiaster og tidlige Bitcoin-adoptere, men de oppdaget en ineffektivitet i måten Bitcoin opererer på. Etter hvert som gruvedriften har vokst, har Bitcoins beslutningsprosess blitt mer sentralisert, med de største gruveselskapene som har store mengder kraft over Bitcoin-forbedringsprosessen. I tillegg, mens noen Bitcoin-forbedringer kan implementeres via en myk gaffel, krever nesten alle forbedringer som innebærer en betydelig endring av Bitcoin-programvaren en hard gaffel fra den gamle blockchain.

Dette ble utstilt i 2017 med den foreslåtte SegWit2x harde gaffelen på Bitcoin blockchain. Debatter raste, og samfunnet var i omveltning om fremtiden til nettverket. Til slutt, den hard gaffel ble avblåst fordi den ikke hadde nok støtte fra gruvearbeidere, institusjonelle brukere og utvekslinger. I følge Decred er denne typen kraft som gruvearbeidere og institusjonelle brukere hadde over en forbedring av blockchain kontraproduktiv..

hard gaffel

Grunnleggende hardgaffel

I tilfelle samfunnet ikke er enig i en gaffel, kan uavhengige fraksjoner også lage sine egne harde gafler av Bitcoin open source blockchain. Vi har allerede sett dette med Bitcoin Cash, Bitcoin Gold og Bitcoin Diamond. Disse offshoots implementerer forskjellige forbedringer på forskjellige måter og med forskjellige hastigheter, og ødelegger Bitcoin-fellesskapet hver gang konsensus ikke oppnås om en forbedring.

Decred har som mål å redusere eller eliminere harde gafler, spesielt de som deler samfunnet. Selv om en hard gaffel er mulig på Decred, og faktisk har prosjektet nylig navigert den første fullstendig brukerdrevne hardgaffelen, gjør Decreds stemmeprotokoll det slik at brukere kan stemme på endringer før aktivering. Så når avstemningen går, går endringene i live.

Hybrid arbeidsbevis & Bevis for innsats

Decred utfører sin stemmeprotokoll på blockchain ved hjelp av en hybrid design som kombinerer bevis på arbeid og bevis på innsats. Det grunnleggende prinsippet bak hybridsystemet er at hver blokk må utvinnes med riktig nonce og ratifiseres av minst tre verifiserere. Hybridsystemet demper svakhetene ved bevis på arbeid eller bevis på innsats individuelt. Gruvearbeidere får fremdeles blokkbelønninger, og innsatsverifører får også en liten belønning.

Decred Hashing-distribusjon (1/20/19)

Decred Hashing-distribusjon (1/20/19)

Gruvedriften er grei og fungerer som Bitcoin med prosessorer som konkurrerer om å finne en sak som senker hasjen under vanskelighetsgrensen..

De bevis på stavsystem er åpen for alle som eier DCR. Ved hjelp av DCR kan du velge å kjøpe billetter som lar deg delta i beviset for innsatssystemet. En gruvearbeider må ta med billetten din som en del av en blokk, og siden hver blokk bare kan inneholde 20 billetter, kan det hende du må vente (eller betale et gebyr for å inkludere den tidligere). Når du er gruvet, vil billetten bli betraktet som “umoden” og holdes utenfor lotteribassenget til 256 blokker (ca. 20 timer) har passert..

Etter det kommer billetten din inn i bassenget, og du venter på at den skal bli valgt. Dekret er designet slik at du har 50% sjanse for å bli valgt innen 28 dager og en 99,5% sjanse for å bli valgt før billetten utløper (rundt 4 måneder). Når du har valgt det, hjelper du med å validere en blokk, og du mottar prisen på billetten pluss en innsatsbelønning for å delta.

Innsatsprosessen oppmuntrer til langsiktig investering i Decred-prosjektet fordi DCR-en din vil være i systemet bundet i noen uker mens du satser. Heldigvis, i motsetning til andre bevis på stake-systemer, trenger du ikke å holde datamaskinen på hele tiden billetten din er i bassenget. I stedet kan du bli med i et innsatsbasseng som vil stemme på dine vegne hvis billetten din blir valgt og returnere utbyttet til deg.

Ratifisere en forbedring av protokollen

Ved å bruke en kombinasjon av gruvedrift og innsats betyr at alle får en stemme når det gjelder forbedringsforslag og gafler i Decred blockchain. Alle kan sende inn et forbedringsforslag, og forslaget vil først gå gjennom Decred Assembly, en gruppe Decred-brukere som har blitt undersøkt og stemt inn i rådet..

Denne forslagsmekanismen endret seg med implementeringen av Politeia i oktober 2018. Med Politeia er samfunnet i stand til å stemme på hvilke prosjekter som mottar finansiering fra blokkbelønningen og er verdt å forfølge.

Når et forbedringsprosjekt er fullt utviklet og testet, blir det lagt til en ny versjon av Decred-kildekoden som “sovende kode” uten aktivering. Det første trinnet i å stemme om den nye forbedringen krever at den overordnede delen av nodene i nettverket oppdateres til den nye versjonen av programvaren som inneholder den sovende koden.

Avstemming på et nytt initiativ begynner når 95 prosent av de siste 1000 blokkene har blitt utvunnet med oppdatert kode og 75 prosent av de bekreftende stemmene på de siste 2016-blokkene har den oppdaterte koden. Så snart antallet noder når denne “oppgraderingsgrensen”, begynner stemmegivningen.

avgjort stemme

Avgjort stemme

Avstemming varer 8064 blokker (rundt 28 dager), og det innebærer at både gruvearbeidere og stakere (billetteiere) velger ja, nei eller avstår. Avstemmingen avsluttes når den når 40 320 stemmer eller 8064 blokkerer transpire. En dagsordenspost krever 75 prosent flertall for å bestå. Hvis yeas eller neys ikke når 75 prosent, startes avstemningen på nytt ved neste avstemningsperiode på 8064 blokker og gjenstemmes til flertallet er nådd eller dagsordensposten utløper.

Når samfunnet aksepterer et dagsordenspunkt, blir det umiddelbart aktivt. Siden det allerede var sovende i den oppdaterte koden, har avstemningen muligheten til å aktivere den umiddelbart. All styringsdata og støtteinformasjon eksisterer utenfor Blockchain med Decred’s nye Politeia-prosjekt å gjøre styring åpen kildekode og fritt tilgjengelig.

Lightning Network for Instant Transactions

Decred implementerer også Lyn-nettverk. Dette er en forbedring som flere kryptovalutaer har utforsket, inkludert Bitcoin. I hovedsak fungerer Lightning Network som en off-blockchain måte å gjøre opp betalinger og redusere nettverksbehov og behandlingshastigheter. Det krever at to brukere som regelmessig driver forretning, oppretter en tredje konto som er en låst boks som de legger like mye inn i. Når de to brukerne ønsker å gjøre transaksjoner med hverandre, sender de ganske enkelt hverandre gjeldsbrev som endrer balansen mellom midler i boksen.

For eksempel bidrar Alice og Bob hver 10 DCR til en Lightning Network-boks, til sammen 20 DCR i boksen. Hvis Alice vil betale Bob 2 DCR, kan hun sende Bob et notat som oppdaterer fordelingen av deres låste boks til 8 Alice, 12 Bob. Alice trenger ikke å sende dette notatet på blockchain. Og Bob og Alice kan fritt handle frem og tilbake innen en margin på 20 DCR før de trenger å legge til noe i blockchain utover de første transaksjonene som finansierte boksen..

Siden det er basert på gjeldsbrev, er Lightning Network-betalinger øyeblikkelige og stole ikke på blokkeringstiden for bekreftelse. De kan også være mikrobetalinger av fraksjoner av en mynt. I tillegg gir det større skalerbarhet å ta transaksjonene fra blockchain, da blockchain må behandle færre transaksjoner.

Dømt team & Framgang

Moreso enn mange andre blockchain-prosjekter, administrerer samfunnet Decred. Med implementeringen av Politeia har ikke prosjektet et tradisjonelt lederteam.

Siden opprinnelsen i 2016 har Decred oppnådd ganske mye. Utviklingsteamet opprettet blockchain-baserte tidsstempler i 2. kvartal 2017, fullførte atombytter med Bitcoin og Litecoin i 3. kvartal det året, og som du vet, start Politeia i oktober 2018.

Noen av de neste milepælene veikartet inkludere:

  • Android lommebok og Trezor integrasjon
  • Lyn-nettverk
  • Decrediton Politeia integrasjon
  • Personvernfunksjonalitet
  • Desentraliserte autonome enheter

Konkurranse

Annet enn tradisjonelle kryptovalutaer, som Bitcoin og Litecoin, konkurrerer Decred med prosjekter som har et desentralisert styringsfokus. Aragon er et eksempel på en styringsfokusert krypto. Imidlertid er Decred-samfunnet mer opptatt av at prosjektet blir de facto-valutaen, mens Aragon er sentrert rundt desentraliserte autonome organisasjoner (DAOer).

Handel

Kryptomarkedet er ustabilt, men prisen på DCR har vært enda mer ustabil enn normen. Etter lansering i februar 2016 falt prisen sakte i BTC og USD-verdi det neste året. På begynnelsen av 2017 steg imidlertid prisen jevnt og nådde en heltids BTC-høyde på ~ 0,0178 BTC. I løpet av denne seksmånedersperioden vokste DCR 38 ganger når det gjelder BTC og 95 ganger i USD. Det er uklart hva som kan ha forårsaket denne dramatiske prisstigningen.

Etter den imponerende oppkjøringen falt prisen til den store oksekjøringen på slutten av 2017 / tidlig i 2018. På den tiden nådde DCR en all-time USD-pris på over $ 120. I løpet av bjørnemarkedet i 2018 slo DCR faktisk den nedadgående trenden i april / mai og rørte nesten sine tidligere høye nivåer. Nok en gang var det ingen merkbare nyheter som falt sammen med denne prisbevegelsen. Siden den gang har prisen falt jevnt og ligger for tiden på rundt $ 16,50 (~ 0,00463 BTC).

Merkelig, utviklingsoppdateringer ser ikke ut til å ha noen innvirkning på DCR-prisen. I stedet vil du kanskje fokusere på Decred adoption hvis du leter etter gode investeringsmuligheter nede i veien.

Hvor å kjøpe DCR

Du er de beste alternativene for å kjøpe DCR er Binance og Bittrex. Du kan handle BTC for det på begge plattformene. Den er også tilgjengelig på UPbit som et handelspar med KRW.

Hvor skal DCR oppbevares?

Det ideelle stedet å lagre DCR er i Decrediton lommebok. Det er et grafisk brukergrensesnitt, så det er lettere å bruke enn et kommandolinjegrensesnitt og er tilgjengelig på Mac-, Linux- og Windows-operativsystemer. Sørg for at du satser myntene dine hvis du bruker denne lommeboken.

Du har også Exodus, Coinomi og Atomic til din disposisjon som tredjepartsalternativer.

Som alltid er en hardware-lommebok et godt valg hvis sikkerhet er din første prioritet. Ledger-produktene støtter DCR, og Trezor vil ha en Decrediton-integrasjon en gang snart.

Konklusjon: Styrker & Utfordringer

Decreds største styrke er samfunnet. Stiftelsesutviklingsteamet består av tidligere utviklere fra store kryptoprosjekter, spesielt utviklerne av btcsuite, en versjon av Bitcoin skrevet på Go-programmeringsspråket. Btcsuite’s open source Go-kode har også blitt brukt til andre prosjekter.

Hvis teamet kan bygge flotte funksjoner som utvider Decred på en måte som gjør det mer nyttig for medlemmer av samfunnet, vil Decred adoption fortsette å vokse ettersom god styring driver gode beslutninger. Imidlertid, hvis ikke Decred-samfunnet engasjerer seg eller organiserer for rask utvikling, kan Decred finne seg raskt overgått av nye, spennende kryptovalutaer som tilbyr bedre funksjoner ut av esken.

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 1.20.19 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ytterligere dekreterte ressurser

Nettsted

Twitter

Slakk

Github

Reddit

Medium

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map