Hva er Decentraland (MANA)? | Nybegynnerguide

Hva er Decentraland?

Decentraland er et Ethereum-drevet virtual reality-plattform. I denne virtuelle verden kjøper du tomter som du senere kan krysse, bygge videre på og tjene penger på. Det er ingen grenser for hva du kan gjøre. Det er den første digitale plattformen som er helt eid av brukerne.

I denne Decentraland nybegynnerveiledningen vil vi grave i:

Hvordan fungerer Decentraland?

I likhet med spill som Skyrim og Fallout, er Decentraland et altoppslukende virtuelt univers. Imidlertid, i stedet for å spille på en todimensjonal skjerm, deltar du i en tredimensjonal verden. Det ser ut til å være det logiske neste trinnet før du lager fullblåste AI-baserte spill i det fysiske rommet, à la Westworld.

Hva er LAND?

I Decentraland er områdene du samhandler med, LAND, ikke-fungible digitale eiendeler som du kjøper i spillet. Når du har et tomt på LAND, er du fri til å gjøre med det som du velger. Du kan lage spill, applikasjoner, speltjenester eller til og med dynamiske 3D-scener. Men hvorfor stoppe der? Selv om det ikke er dets primære formål, kan du også lage LAND-baserte tjenester rundt utdanning, fagutvikling, turisme osv.

Antall LAND er begrenset, og hvert tomt på LAND er 33 fot x 33 fot, men det er ingen grense for høyden. Nylig Decentraland opprettet LAND Estates, en funksjon som lar deg lettere administrere LAND ved å knytte tilstøtende tomter. Hvis du er interessert i å kjøpe LAND (eller bare vil se kartet), bør du sjekke ut LAND markedsplass.

Lignende grupperinger på LAND består av Distrikter. Distrikter er i utgangspunktet samfunn som dreier seg om et delt tema. For eksempel kan det være et distrikt bare for kryptoentusiaster med kryptovaluta-apper og -tjenester. Du kan stemme på distriktsspørsmål gjennom Decentralands stemme-dApp, Agora. Mengden LAND du har i et bestemt distrikt, korrelerer med vekten av stemmen din. Decentraland skapte Agora for å gi deg mer kontroll over hva som skjer i distriktene dine, og for å gi tilbakemelding på plattformen generelt.

Hva er MANA?

MANA er Decentralands kryptovaluta-token. Det er et ERC20-token du bruker til å kjøpe tomter med LAND, samt betale for varer og tjenester i verden.

Når du kjøper LAND, brenner Decentraland MANA som du kjøper den med. Decentraland-teamet solgte opprinnelig hver tomt med LAND for 1000 MANA. Nå som det er et sekundært marked, varierer imidlertid LAND-prisene. For øyeblikket er den billigste tomten på LAND 11 750 MANA, mens mer populære områder har prislapper i millioner. Den mest solgte tomten gikk for 2.000.000 MANA, eller $ 175.578, i mars 2018. Dette var ganske mye penger for en virtuell tomt og etterlot selgeren et godt overskudd..

Teknologi Arkitektur

Decentralands protokoll har tre lag:

  • Konsensuslag: Sporer grunneier og landinnhold gjennom en smart Ethereum-kontrakt.
  • Landinnholdslag: Bruker et desentralisert distribusjonssystem for å gjengi innholdet i den virtuelle verdenen.
  • Sanntidslag: Tilbyr peer-to-peer-tilkoblinger for brukere å samhandle med hverandre.

Teamet bygger virtual reality-plattformen ved hjelp av A-Frame. For å bygge i verden kan du først lage en modell i SketchUp og / eller Blender, og deretter importere den til plattformen.

Decentraland Team & Framgang

Decentraland-teamet ledes av Ari Meilich (Project Lead) og Esteban Ordano (Tech Lead). Ordano jobbet tidligere i Bitpay som programvareingeniør og grunnla Smart Contract Solutions, Inc. Begge grunnleggerne har også jobbet sammen for å lage Stremium og Bitcore.

desentral og grunnleggere

Decentraland har eksistert lenger enn du kanskje tror. Teamet nådde sin første milepæl for utvikling, steinalderen, i juni 2015. Dette var et enkelt, pikselisert rutenett som tildelte piksler til brukerne gjennom en proof-of-work-algoritme. Senest holdt de en Terraform Event der de solgte LAND i den nye 3D-verdenen.

Teamet har også inngått samarbeid med distrikt0x, Aragon, og imToken å tilby noen av sine tjenester.

Decentraland er ganske unikt i blockchain-verdenen uten store, direkte konkurrenter. High Fidelity og Sansar begge gir rom for å skape og selge virtuelle virkelighetsopplevelser, men de er ikke basert på blockchain. MARKERRUM ser ut til å være det mest like prosjektet; det ligger imidlertid langt bak Decentraland i både utvikling og beryktelse.

Handel

MANA-prisen var relativt stillestående til markedseksplosjonen i desember / begynnelsen av januar. Siden den gang har mynten gjort det relativt bra sammenlignet med resten av altcoin-markedet, og opprettholdt omtrent 75% av sin Bitcoin-verdi i den påfølgende nedturen.

MANA nådde høye tider i januar 2018 på $ 0,26 og traff to topper til i mai og juli, henholdsvis $ 0,18 og $ 0,14. Siden juli 2018 har MANA fortsatt å falle, noe som gjenspeiler trendene i kryptomarkedene.

Fordi den eneste bruken for MANA, akkurat nå, er å kjøpe LAND, er det vanskelig å forutsi hva som vil påvirke prisen. En økning i etterspørselen etter LAND kan bare føre til en økning i mengden MANA du trenger for å kjøpe noe – ikke en økning i selve MANA-verdien. MANA-prisen bør øke, ettersom du blir i stand til å kjøpe flere ting med den.

Hvor kan jeg kjøpe MANA

Du kan kjøpe MANA på de fleste større børser med enten Bitcoin eller Ethereum. Binance og OKEx har det største handelsvolumet på børsene.

Hvis du ikke eier noen av disse to myntene, og du er forvirret hvor du skal begynne, kan du sjekke ut vår Bitcoin-kjøpeguide eller Ethereum-kjøpeguide.

Hvor skal man oppbevare MANA?

MANA er et ERC20-token, så det er mange lommebokalternativer du kan velge mellom. Vi anbefaler at du bruker en maskinvarepungebok som Trezor eller Ledger Nano S. Disse holder pengene dine offline og er mindre utsatt for skadelig programvare..

MyEtherWallet er et annet populært alternativ hvis du ikke ønsker å bruke pengene på en hardware lommebok.

Konklusjon

Decentraland er en virtuell virkelighetsplattform som du kan kjøpe land på. Når du utnytter fantasien til spillere og gründere overalt, kan du gjøre hva du vil med landet du kjøper.

Dette er et unikt prosjekt i et stort sett uprøvd marked. Populariteten til “alternative livs” -spill er et godt tegn, men det er vanskelig å si om dette vil overføres til 3D- og blockchain-rommet. Men hvis Decentraland får adopsjonen som tilhengerne håper det vil, kan vi bare se et helt nytt økosystem av bedrifter og opplevelser blomstre for øynene våre..

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Rachel Lantz 25. oktober 2o18 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ytterligere desentral ressurser

Uenighet

Medium

Twitter

RocketChat

Github

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map