Hva er CryptoKitties? En nybegynnerguide om Blockchain Collectible Cats

pus

Hva er CryptoKitties? En nybegynnerguide om Blockchain Collectible Cats

I desember i fjor ble et nytt spill en trendende kjepphest i blockchain-verdenen. Collectible CryptoKitties tillot brukere å kjøpe, eie og handle unike, søte tegneseriekatter på blockchain. Rundt lanseringstidspunktet var CryptoKitties så vellykket at det bremset Ethereum-nettverket. Bare noen få dager etter lanseringen hadde brukerne allerede brukt over 1 million dollar på disse samleobjektene.

Det kule med CryptoKitties er at de er en demonstrasjon. Selvfølgelig er de morsomme og søte alene. Imidlertid viser de også potensialet i blockchain for handel og sikring av digitale eiendeler. Dette var det drivende prinsippet bak etableringen av CryptoKitties. I hvitboken diskuterer grunnleggerne det smale fokuset for de fleste blockchain-prosjekter på betalinger. Til slutt håpet de CryptoKitties ville hjelpe folk med å utvide visjonen om hva en blockchain kunne gjøre.

Ikke en valuta, men en eiendel

De fleste blockchain-prosjekter lanseres med en kryptovaluta. Dette er omsettelige tokens som representerer en nytteverdi i et prosjekt eller til og med en andel i et selskap. Token-tilbud har blitt en utrolig vellykket innsamlingsinnretning for nye oppstart. I noen tilfeller kan for vellykkede som prosjekter med minimal kompetanse eller veikart samle inn millioner av dollar.

CryptoKitties er ikke en valuta. I stedet er de blockchain-eiendeler. De er strukturert på samme måte som de fleste andre tokens. Imidlertid har de en stor forskjell. Hver CryptoKitty er unik, og de er ikke ment å være soppbare. Fungibility er nøkkelen for en valuta. Det betyr at en dollar er en dollar, uansett hvor du fikk den, hvilket år den ble preget, eller hvor den har vært før du mottok den. De har verdi fordi vi er enige om verdien deres.

auksjon av cryptokitties

Ikke-soppbare tokens er avhengige av deres unike og knapphet for å skape verdi. Hver CryptoKitty er et ERC-721-token med unike funksjoner. Disse unike egenskapene er skrevet inn i kode som CryptoKittys fenotype og genotype. Med andre ord, CryptoKittys genetiske informasjon som bestemmer utseendet og andre egenskaper, skrives direkte inn i koden til ERC-721-token.

Fenotypen og genotypekombinasjonene betyr at det er fire milliarder mulige CryptoKitties, noe som gjør det sannsynlig at CryptoKitty du eier er unik i verden.

Bygget på Ethereum

Spillet bruker Ethereum-nettverket i stedet for å lage sin egen blockchain. Smarte kontrakter administrerer alle aspekter av CryptoKitty oppretting og handel. Som et resultat er det ingen sentral autoritet som kan endre, fjerne eller på annen måte endre en CryptoKitty når den er opprettet. Personen som eier ERC-721-token eier pusen, og kan holde den, tillate den å parre seg, eller bytte den når som helst.

Siden den er bygget på Ethereum, bruker CryptoKitties Ether som betaling for alle transaksjoner. Det er ennå ikke mulig å kjøpe CryptoKitties med fiat-valuta. I fremtiden håper utviklingsteamet å tilby alternativer for fiat-betaling.

Å eie og handle CryptoKitties krever også at du bruker en nettleserintegrasjon for Ethereum-lommeboken din. MetaMask er det enkleste alternativet for å gjøre dette. Det er mulig å skrive kode som kommuniserer direkte med CryptoKitty smartkontrakt. For å bruke det elektroniske brukergrensesnittet og vise kattungene dine, må du imidlertid installere MetaMask og beholde CryptoKitty-tokens i den lommeboken..


Hvor nye kattunger kommer fra

Opprinnelseskatten ble født og adoptert 2. desember 2017. Siden den gang har en ny katt blitt født hvert 15. minutt. Dette vil fortsette til november 2018, da eksisterer ingen ny generasjon null CryptoKitties. Ifølge hvit pa-purr (ja, det er den virkelige tittelen på dokumentet), bare 50 000 gen-0 kattunger vil noen gang eksistere.

Utenfor generasjonen null katter kan CryptoKitties også avle med hverandre. Enhver kattunge kan være en far eller en dame for et avlspar. Eieren av damen vil motta den nyfødte CryptoKitty. Denne pusen vil ha de genetiske attributtene (ja, det er heller ikke en skrivefeil) fra foreldrene, men den vil også ha tilfeldige variasjoner i noenattributter. Disse tilfeldige mutasjonene kan være sjeldnere enn foreldrenes attributter. I svært sjeldne tilfeller kan en “fancy katt” med tilpasset kunstverk bli født.

avl kryptokitties

Det er ingen teoretisk grense for hvor mange CryptoKitties som kan eksistere. Så lenge du er villig til å betale transaksjonsgebyret for oppdrett av to katter, kan du opprette en ny.

Et marked for avl av sjeldne kattattributter har dukket opp over tid. Hvis du ønsker å avle CryptoKitty med en annen persons pus, må du sannsynligvis betale et avgiftsgebyr til den eieren. Det er også nå et marked for “jomfruelige” kattunger som aldri har blitt avlet før, spesielt gen-0 jomfruer.

Blockchain Art?

Denne eksplosjonen i digitale samleobjekter og unike eiendeler reiser spørsmålet: Er dette kunsten?

Cryptokitties er vakre og søte. Likevel ligner de også kunst ved at de er unike og verdifulle fordi de er knappe. Dette gjelder spesielt når det gjelder fancy katter som kommer med tilpassede kunstverk og som er enda sjeldnere.

Blockchain-kunst og digital knapphet er en voksende trend. Det er mulig å forestille seg at artister bruker blockchain for å sikre ektheten og herkomst til stykkene deres. CryptoKitties tilfeldigvis bare er blockchain-innfødt. Det betyr imidlertid ikke at det ikke er kunst.

Til syvende og sist kaller skaperne av CryptoKitties det et spill, og de virker ikke interessert i det kunstneriske aspektet. I stedet føler selskapet bak prosjektet at det er en morsom måte å hjelpe folk å lære om blockchain. På samme måte som Minesweeper introduserte folk til datamaskiner, Flash-spill viste folk internett, Farmville brakte folk til sosiale medier, og Angry Birds lærte folk om smarttelefoner.

Tekniske ting: CryptoKitty Smart Contract

CryptoKitties er avhengig av en modulær struktur av en kjernekontrakt pluss andre smarte kontraktsbiblioteker. Kjernekontrakten sporer eierskap og eierskapsoverføring for alle kattunger. Det sjekker også godkjenning for å anskaffe nye CryptoKitties. Utover det kommer all annen funksjonalitet fra pekere i hovedkontrakten som kaller andre kontrakter i biblioteket.

Avl, genetikk og auksjoner foregår i andre kontrakter. Som tidligere nevnt er all funksjonalitet tilgjengelig for alle ved å samhandle direkte med smarte kontrakter på Ethereum blockchain. For de fleste brukere er det imidlertid enklest å bruke MetaMask og CryptoKitties ‘intuitive online brukergrensesnitt.

Hvordan kjøpe CryptoKitties

Den enkleste måten å få en CryptoKitty er å kjøpe en på auksjon på nettstedet. Siden kattunger kan ha unike egenskaper, vil hver selge for en annen pris.

Du trenger Ether før du kan kjøpe en CryptoKitty. Det er enkelt å kjøpe for fiat gjennom de fleste større børser. Bitfinex, Coinbase, Kraken, GDAX eller Gemini vil alle ta fiat.

Deretter får du MetaMask-nettleserutvidelsen og setter opp en MetaMask-lommebok. Overfør ETH til MetaMask-lommeboken. Følg deretter instruksjonene på CryptoKitties-nettstedet for å registrere deg og by på en pus.

Hvordan du oppbevarer CryptoKitties

Du kan oppbevare CryptoKitties i MetaMask-lommeboken din hvis du vil kunne se og bytte dem i nettleseren..

Hvis du ønsker å sette kattungene dine på fryselager, kan en Ledger Nano S lagre ERC-721 tokens.

Lag: Axiom Zen

Teamet bak CryptoKitties er Axiom Zen. De lager alle slags prosjekter i forkant av teknologi som virtual reality og blockchain. CryptoKitties er bare en av deres satsinger.

Finansieringsstrømmen for CryptoKitties er unik i blockchain-området. Axiom Zen selger kattunger med generasjon null på auksjon og holder inntektene. Imidlertid tjener de også en liten prosentandel (3,75%) på hver transaksjon som foregår på den offisielle markedsplassen. Etter dette året vil alle kattunger fra generasjon være borte, og løpende inntekter vil komme fra transaksjoner på markedet.

Det betyr ikke at bruk av markedet er påkrevd. Du kan forhandle og handle CryptoKitties utenfor den offisielle markedsplassen uten å betale Axiom Zen et øre. Auksjons smarte kontrakt er bare et nyttig og pålitelig alternativ å gjennomføre.

Tidslinje & Veikart

I den første uken etter lanseringen i desember 2017 hadde plattformen over 60 000 brukere, 100 000 katter og 5 millioner dollar i salg. Den uken utgjorde CryptoKitties 25% av Ethereum-nettverkstrafikken.

Uken etter vokste den til 150 000 brukere og over 15 millioner dollar i salg.

kryptokitties veikart

I 2018 vil en CryptoKitties mobilapp lanseres med noe av funksjonaliteten til den komplette nettversjonen. Prosjektet har også som mål å akseptere fiat-valutaer i år. Ved utgangen av 2018 vil alle generasjon-null katter ha blitt født.

Konklusjon

Enten du synes CryptoKitties er en kjepphest, forblir faktum at det har vært effektivt å introdusere folk for blockchain og utvide mulighetene for hva blockchain kan brukes til utover valuta. Som et av de mest vellykkede blockchain-prosjektene når det gjelder nyhetsdekning og masseadopsjon, har CryptoKitties spilt en viktig rolle i blockchain-historien. Det alene skulle gjøre CryptoKitties til en verdifull samlerobjekt mange år frem i tid, selv om markedet for slike samleobjekter dør ut i løpet av de kommende årene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map