Hva er Bytom (BTM)? | Nybegynnerguide

Hva er Bytom?

Bytom er en blockchain-protokoll for finansielle og digitale aktivaapplikasjoner. Ved å bruke Bytom-protokollen kan enkeltpersoner og bedrifter registrere og bytte ikke bare digitale eiendeler (dvs. Bitcoin), men også tradisjonelle eiendeler (dvs. verdipapirer, obligasjoner eller til og med etterretningsdata).

Problemet: Virkelige eiendeler blir tokenisert når vi flytter eierskapsposter og bytter hovedbøker til blockchain. Fra protokollnivå er det foreløpig ikke en enhetlig måte å kartlegge eiendelene fra den fysiske til den digitale verdenen. Utover kartlegging, må det fortsatt være noe interoperabilitet mellom de to aktivformene, for å skape ett sammenhengende økosystem. Inntil dette skjer, er det vanskelig å forestille seg en “tokenisert” verden. Dette er hva Bytom sikter på å løse.

I denne Bytom nybegynnerveiledningen går vi gjennom:

Hvordan fungerer Bytom?

Bytoms oppdrag er “å bygge bro over den atomare [fysiske] verdenen og den byte [digitale] verdenen, å bygge et desentralisert nettverk der forskjellige byteaktiver og atomaktiva kan registreres og byttes.”

De tre typene Bytom-eiendeler er:

  • Inntektsmidler: Disse inkluderer misligholdte eiendeler, investeringer i kommunene og crowdfunding-kampanjer.
  • Egenkapital: Denne aktivaklassen krever investorverifisering for overføringer og inkluderer ting som egenkapital i private selskaper, så vel som andeler i en ikke-offentlig investering.
  • Verdipapirer: Denne typen eiendeler har en forutsigbar kontantstrøm. Eksempler inkluderer gjeld og billån.

Du kan handle alle disse eiendelene on-chain med Bytom-protokollen. Og dette har mange fordeler. Registrering av eiendoms eierskap og utveksling på blockchain skaper et mer effektivt og sikkert system enn det som er tilgjengelig for øyeblikket.

Det fjerner mye av oppblåsningen som mellommenn skaper i overføring av aktiva og journalføring. Fjerning av mellommenn fører til lavere kostnader og overføringstider. Denne fjerningen har også den ekstra fordelen av å gi deg full kontroll over eiendelene dine. Du trenger ikke lenger stole på at en tredjepart skal føre nøyaktige poster, fordi de er lagret på en uforanderlig, offentlig reskontro. Og fordi eiendelregistrene er distribuert over hele noden, er det ikke et eneste feilpunkt der en ondsinnet aktør kan manipulere dataene..

Bytom-protokollen inkluderer også muligheten for kryss-kjedetransaksjoner gjennom sidekjeder. For å gjøre dette som en utvikler, oppretter du bare en mindre versjon av kjeden og utfører API-anrop gjennom smarte kontrakter for å verifisere nettverksaktiviteten i den viktigste kjeden. Ved å gjøre dette lar samtalene deg overføre eiendeler mellom kjeder og til og med distribuere utbytte gjennom sidekjeden også.

Bytom Token (BTM)

Bytom Token (BTM) har tre hovedanvendelser i Bytom-økosystemet:

  1. Transaksjonsgebyrer
  2. Utbytte
  3. Innskudd på aktivautstedelse

Det er for tiden 987 millioner BTM i omløp med en total forsyning av 2,1 milliarder kroner som går i omløp gjennom gruvedrift. Teamet distribuerte 30 prosent av tilbudet til ICO-deltakere og opprettet et basseng for gruvebelønninger med 33 prosent av den totale forsyningen. De resterende tokens holdes i reserve, brukes til forretningsutvikling, eller ble gitt til private investorer.

system arkitektur

Bytom-arkitekturen er delt inn i tre lag: Application, Contract og Ledger.

Bytom systemarkitekturlag

De Applikasjonslag er det du kommuniserer med som sluttbruker. Dette inkluderer mobil- og nettappene du jobber med for å administrere eiendelene dine. Samhandling med dette laget utløser kontraktsanrop, du gjettet det, kontraktlaget.

De Kontraktslag inneholder to typer kontrakter. Den første, Genesis Contract, utsteder og kontrollerer andre smarte kontrakter på nettverket. Enda viktigere, men det sørger for at alle eiendeler som bruker Bytom overholder standardiseringsreglene i protokollen.

Den neste, den generelle kontrakten, har to lignende funksjoner. Den første funksjonen letter handel med eiendeler mellom protokollbrukere. Den andre setter opp og verifiserer utbyttefordeling. For å distribuere en ny eiendel gjennom den generelle kontrakten, må du først sende den til Genesis-kontrakten for godkjenning.

Til slutt er grunnlaget for Bytom-protokollen den Ledger Layer. Det er her Bytom kobler seg til blockchain. Denne blokkjeden er tillatelsesfri, offentlig og bruker en Proof-of-Work (PoW) konsensusalgoritme. I motsetning til noen andre PoW-prosjekter, kan du bruke en ASIC til å bryte på nettverket, og teamet oppfordrer til og med det i deres hvitt papir.

Bytom-teamet & framgang

Bytom har hovedkontor i Kina team inkluderer noen tunge hitters fra blockchain-rommet. Grunnlegger Chang Jia forlot verden av Sci-Fi-skriving for å lage 8btc, en av de største Bitcoin- og blockchain-nyhetssidene i Kina.

Den andre stiftelsespartneren, Duan Xinxing, er tidligere visepresident for OKCoin, en av de største digitale børsene i verden.

Prosjektet startet i januar 2017, og teamet har gjort jevn fremgang siden den gang. De ga ut sitt første testnett i september samme år og lanserte den første versjonen av mainnet i slutten av april i år. Prosjektet har også offisielt bestått Howey Test, noe som betyr at SEC ikke vil klassifisere tokenet som en sikkerhet.

Bytom fremdriftsplan

Det er ikke mange andre prosjekter som prøver å oppnå de samme målene som Bytom. Ravencoin er et annet prosjekt (om enn mye mindre for tiden) som ønsker å forbedre overføringen av eiendeler. I motsetning til Bytom er Ravencoin ASIC-bestandig. Du kan også se prosjekter som tokeniserer spillressurser, som WAX og Enjin Coin, som konkurrenter. Selv om de starter med spillindustrien, har prosjektgruppene også planer om å utvide til andre typer eiendeler.

Handel

Bytom har hatt en turbulent handelsvei gjennom sin historie. Annet enn en kort økning rett etter at mynten begynte å handle i august, holdt prisen seg relativt flat på rundt $ 0,08 (~ 0,000013 BTC) for det meste av 2017. Prisen så en liten økning ettersom prosjektet besto Howey Test i oktober 2017, men så ikke betydelig vekst før i midten av desember ettersom den vokste med resten av markedet.

Fortsatt å følge det samlede markedet, falt Bytom-prisen kraftig i januar 2018, men har siden kommet seg pent. Mot slutten av april nådde BTM-prisen en heltidshøyde på $ 1,13 (~ 0,000124 BTC). Imidlertid ligger den nå på ~ $ 0,71 (~ 0,000081 BTC).

Som med de fleste andre prosjekter, bør kunngjøringer om partnerskap og tilleggsadopsjon føre til at prisen øker ytterligere.

Hvor å kjøpe BTM

For en kryptovaluta med en markedsverdi så stor som BTM, kan du bli overrasket over å finne ut at den ikke er notert på mange av de store børsene.

BTM kjøpes oftest på RightBTC, en Dubai-basert sentral, med BTC. Du kan også bytte USDT, BTC eller ETH mot BTM Huobi og Bibox.

For en komplett liste over børser og handelspar for BTM, sjekk ut CoinMarketCap.

Hvor skal du oppbevare BTM?

Du bør oppbevare BTM i Bytom offisiell lommebok. Den er tilgjengelig på operativsystemene Windows, Mac og Linux. Teamet har også opprettet en brukermanual for å hjelpe deg med å sette opp og bruke lommeboken.

I skrivende stund er Bytom i ferd med å konvertere ERC20 BTM-tokens til de vanlige BTM-tokens på Bytom-blockchain. Hvis du kjøper BTM nå, må du kontakte børsen for å avklare hvilke tokens du mottar. Du bør bare sende de vanlige BTM-tokens til den offisielle lommeboken.

Konklusjon

Bytom lager en interoperabilitetsprotokoll for å muliggjøre overføring og styring av fysiske og digitale eiendeler. Teamet ledes av noen av de tidligste blockchain-evangelistene, og de har slått viktige milepæler siden grunnleggelsen i 2017.

Hvis det lykkes, kan vi se en ny æra av en tokenisert verden med digitale eiendeler som representerer alt fra en selskapsandel til en tomt. Selv om det fremdeles er tidlig, ser fremtiden lovende ut basert på arbeidet Bytom-teamet har fullført så langt.

Ytterligere Bytom-ressurser

Twitter

Telegram

Reddit

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map