Hva er Bancor (BNT)? | Nybegynnerguide

Hva er Bancor?

Bancor er en blockchain-protokoll som lar brukerne konvertere mellom forskjellige tokens direkte i motsetning til å bytte dem på kryptovalutamarkeder.

Prosjektet tilbyr et nettverk, som vi snart vil diskutere, som arbeider for å bringe likviditet til de fleste tokens som mangler et konsistent tilbud / etterspørsel i børsene. Dette nettverket er bygget på smarte kontrakter og en ny klasse med kryptovalutaer som teamet kaller “Smart Tokens.”

Hvilket problem har Bancor som mål å løse?

Bancor ønsker å gi støtte til illikviditet som for tiden eksisterer innenfor kryptovalutamarkedet. Illikviditet er ikke så mye et problem for toppmynter som Bitcoin eller Ethereum, fordi det alltid er kjøpere og selgere som ønsker å bytte disse myntene. Det er definitivt et problem for de tusenvis av andre tokens som kan tjene legitime desentraliserte formål, men som ikke har tiltrukket seg nok oppmerksomhet i markedet til å være flytende.

Likheten til et token bestemmes av dets konsistente tilstedeværelse av kjøpere og selgere. Et token med høy likviditet er en som du enkelt kan anskaffe eller selge når som helst. Det motsatte gjelder for tokens med lav likviditet.

Bancor-teamet hevder at siden de fleste tokens er vanskelige å bytte, er de ekskludert fra internett av verdi. Protokollen deres har som mål å integrere disse tokens ved å bidra til å etablere likviditeten.

Teamet ser for seg en fremtid som involverer millioner av tokens som er svært effektive lokalt, men som likevel kan omsettes globalt.

Bancor Future over hele verden

Smart Tokens og Bancor-protokollen

Bancors protokoll bruker smarte kontrakter for å lage Smart Tokens, som fungerer som en alternativ mekanisme for handel. En nøkkelegenskap ved protokollen er at den ikke krever en Utveksling av tokens med en annen part, som i tilfelle kryptovalutautvekslinger. Snarere bruker den Smart Tokens til konvertere mellom forskjellige ERC-20-tokens internt. Disse konverteringene skjer gjennom blockchain-protokollen og helt utenfor kryptovaluta-børser.

Smart Tokens behandler token-konverteringer internt ved å holde reserver på andre ERC20-tokens i sin Smart Contract. De kan deretter konvertere frem og tilbake mellom reservene når brukerne ber om det.

smart kontraktskonvertering


Du kan tenke på smarte tokens som penger som holder penger. De har reserver som ligner på hvordan en sentralbank holder valutareserver og konverterer mellom dem.

Bancor-protokollen støtter alle tokens som følger Ethereums ERC-20-standard. Hver Smart Token som opprettes er ERC-20-kompatibel og derfor kompatibel med alle andre ERC-20-tokens. Vi vet allerede at et Smart Token umiddelbart kan konverteres til et av de tilknyttede tokens (reserver). Men den kan også konverteres til et av de tilknyttede tokens tilkoblede tokens, og så videre. Dette skaper et nettverk av koblede tokens som gir raske og automatiserte konverteringer.

token-nettverk

Bancor Network Token (BNT)

Bancor-protokollen har sin egen innfødte valuta, BNT. BNT er den aller første Smart Token på Bancor Network og holdes som en reserve av alle andre Smart Tokens. Denne tilkoblingen gjør det mulig for BNT å redusere antall konverteringer som trengs for å komme til slutttegnet betydelig.

BNT Bancor Token

Bancors likviditet

Bancor bringer likviditetstokener ved å fjerne behovet for kjøpere og selgere til å matche for at en utveksling skal finne sted (som i tilfelle kryptovalutautvekslinger). I stedet kan du når som helst gjøre konverteringer direkte gjennom smarte kontrakter på nettverket.

Bancor’s Protocol garanterer den likviditeten ved å programmere en Constant Reserve Ratio (CRR) i alle Smart Token-kontrakter. CRR forhindrer effektivt at smarte tokens tømmer reservene.

Når tokens jobber seg gjennom forskjellige smarte kontrakter, blir prisene på konvertering beregnet av en samling formler og algoritmer (gjort tilgjengelig i prosjektets hvitt papir). Disse formlene er spesielt utviklet for å sikre konverteringsfrekvenser og samtidig unngå uttømming.

Konvertering av poletter på Bancor Network

Du kan få tilgang til nettverket og konvertere mellom de støttede tokens via Bancor’s Webapplikasjon.

La oss gå gjennom hvordan en token-konvertering kan se ut. Si at du vil konvertere et ERC-20-token som DragonChain til et annet, si EOS.

token konvertering

I nettappen trenger du bare å velge disse to tokens og klikke “konverter” (forutsatt at du har festet en lommebok som gir deg noe DRGN-token å bytte). Etter at du har klikket på “konverter”, starter Bancor-protokollen en rekke forespørsler til forskjellige smarte kontrakter. Den første forespørselen konverterer DRGN til et Smart Token som holder DRGN i reservene. Det Smart Token blir deretter avviklet for et annet Smart Token som holder EOS i reserven. Når konverteringskjeden er fullført, mottar du EOS.

Begrepsmessig brukssak

Si for eksempel at Dutch Airlines og American Airlines begge begynner å bruke krypto, og deres respektive air mile-kreditter er modellert som ERC-20-tokens. Bancor-protokollen vil da fungere for å tillate en bruker å bytte Dutch Air miles mot amerikanske flyselskap lojalitetspoeng uten behov for noen som ønsker å gjøre nøyaktig motsatt handel for øyeblikket..

brukssak for bancor-applikasjon

Bancor Team

Bancor-teamet består av et grunnlagsråd og deres rådgivende styre. Stiftelsesrådet inkluderer fire personer med base i Zug, Sveits.

bancor kjerneteam

Bernard Lietaer er en belgisk sivilingeniør, økonom, forfatter og professor. Lietaer spesialiserer seg på pengesystemer og fremmer forestillingen om samfunn som lager sine egne lokale valutaer.

Eyal Hertzog er prosjektets produktarkitekt og er kjent for medstifter av videodelingsselskapet Metacafe. Hertzog var også med å grunnlegge Appcoin, et prosjekt som ligner på Bancor som bruker brukergenererte markedsplasser og private valutaer..

Guy Benartzi fungerer som medstifter og er anerkjent for å ha stiftet spillselskapet Mytopia. Benartzi var også med å grunnlegge Particle Code, et utviklingsstudio med base i Tel Aviv, Israel.

Guido Schmitz-Krummacher er leder av Bancor Protocol-stiftelsen som er involvert i en rekke kommersielle gründerprosjekter i Sveits. Hans engasjement i kryptorommet inkluderer Bancor, samt en lederstilling i crowdfunding-nettverket, Tezos (XTZ)

Tim Draper, velkjent risikokapitalist og grunnlegger av Draper Associates, sitter i rådgivningsrådet sammen med 9 andre personer.

bancor rådgiver styret draper Myntforsyning og bærekraft

Smart Tokens kan opprettes eller avvikles når som helst, ved å legge til eller fjerne fra den totale forsyningen i omløp. Derfor svinger tokenforsyningen i forhold til konverteringene som skjer i Bancor-nettverket.

Som nevnt er BNT Bancors opprinnelige valuta og den første Bancor-protokolldrevne Smart Token. BNT har en total forsyning på 74 319 827, men siden det er et smart token, svinger også mengden BNT i omløp.

Transaksjoner av BNT behandles på et nivå som er skilt fra det primære laget av Ethereums Casper Proof-of-Stake-protokoll.

Hvor kan du kjøpe og lagre BNT?

Du kan få BNT-tokens direkte gjennom Bancors smarte kontrakt ved å konvertere fra ethvert annet ERC-20-token som støttes på Bancor-nettappen..

Ellers kan du finne BNT på følgende børser: Binance, Bittrex, Gate.io, HitBTC, OKEx, Liqui, Upbit, LATOKEN, COSS, AEX og Tidex.

Du kan også lagre BNT på mest populære lommebøker som MyEtherWallet, Parity og imToken.

Siste tanker

Bancor-protokollen eksisterer til slutt for å bringe likviditet til nisje-tokens slik at de kan få en plass i globale markeder. Bancor gjør det lettere å anskaffe eller avvikle tokens som har lave handelsvolumer, samtidig som de hjelper dem med å etablere en markedspris.

Hvis kryptovalutaområdet utvikler seg mot et system som involverer et stort antall lokalt effektive tokens, kan Bancor veldig godt være en sentral figur for å bytte disse valutaene..

Viktige takeaways

  • Smart Tokens er brukergenererte eiendeler opprettet av smarte kontrakter i Bancor Network.
  • Smart Tokens fungerer som et medium for konvertering mellom forskjellige ERC-20-tokens
  • Bancor konverterer tokens gjennom smarte kontrakter i stedet for utveksling dem med en annen fest.
  • Mekanismen for konvertering gjennom smarte tokens ble introdusert for å bidra til å bringe likviditet til underrepresenterte tokens.

bancor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map