Hva er Aeon (AEON)? | Nybegynnerguide

Hva er Aeon?

Aeon er en mobilvennlig, lettvektig personvernmynt. I likhet med måten Litecoin er et lettere supplement til Bitcoin, kan du se på Aeon som Moneros lillebror.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Monero-samfunnet er helt fokusert på personvern og anonymitet for sluttbrukeren. Dette fokuset har sine fordeler, men har fått mynten til å falle bak fra et brukervennlig synspunkt. Aeon bygger videre på Moneros CryptoNote-hash mens du legger til litt egenvektfunksjonalitet.

I denne Aeon nybegynnerveiledningen forklarer vi:

Aeon vs. Monero

Aeon sikter til å være Monero-lite. Begge kryptovalutaene bruker CryptoNote-protokoll, et fundament av flere personvernmynter. Fordi de deler den samme underliggende protokollen, har begge myntene også mange lignende funksjoner – ringsignaturer, engangstaster, motstand mot blockchain-analyse.

Ved hjelp av ringsignaturer, du kan ikke spore transaksjoner. En ringsignatur er faktisk en gruppe offentlige nøkler knyttet til hver transaksjon.

Vanlige transaksjoner har bare en offentlig nøkkel fra avsenderen, så det er enkelt å spore. Transaksjoner med ringesignatur tar derimot avsenderens offentlige nøkkel og bland den i en gruppe andre offentlige nøkler på nettverket. Derfor kan du bare bestemme at en av disse adressene startet transaksjonen, men kan ikke bekrefte hvilken som gjorde nøyaktig.

ringsignaturer

Ringsignaturer. Hilsen: CryptoNote Technology

Selv med ringesignaturer, kan noen fremdeles se din offentlige adresse for å se alle innkommende transaksjoner. Engangstaster løse dette problemet. For å produsere en felles engangsnøkkel kombinerer avsenderen mottakerens offentlige adresse med en tilfeldig bit av data. Deretter oppretter avsenderen den offentlige delen av nøkkelen, mens mottakeren er den eneste personen som kan beregne den private delen, og gir ham tilgang til å frigjøre midlene..

unlinkable transaksjoner

Engangsadresser. Hilsen: CryptoNote Technology


Den siste betydelige fordelen som begge kryptoene deler, er deres motstand mot blockchain-analyse. Transaksjoner på en offentlig reskontro har blitt relativt enkle å spore. Flere studier har vist at selv Bitcoin, med sin pseudo-anonymitet, ikke er så privat som vi alle en gang trodde. Å prøve å følge en CryptoNote-transaksjon er imidlertid som å spore et slektstre der grenene blir eksponentielt flere og floker rundt hverandre. Det er nesten umulig å følge riktig vei hele veien ned.

motstand mot blockchain analyse

Motstand mot blockchain-analyse. Hilsen: CryptoNote Technology

Forskjellene

Selv om de deler det samme CryptoNote-grunnlaget, er det noen kritiske forskjeller mellom Aeon og Monero. Som nevnt ovenfor, utover anonymitet, jobber Aeon-samfunnet for lett brukervennlighet.

Proof-of-Work-algoritmen, CryptoNight-Lite, muliggjør raskere blockchain-verifisering enn på Monero. Plattformen har også en 1 MB skrapeplate, noe som betyr at du kan kjøre den på mobile enheter og tradisjonelle datamaskiner uten å miste mye effektivitet. Å bruke en full Monero-lommebok kan derimot ta opp mye plass avhengig av datamaskinen din.

Aeon beskjærer også blockchain for å hjelpe til med skalerbarhet, mens Monero ikke gjør det. I tillegg har nettverket en sperretid på fire minutter sammenlignet med to minutter for Monero.

Til slutt er alle Monero-transaksjoner anonyme. Aeon-transaksjoner er bare anonyme som standard. Du kan fortsatt slå av personvernfunksjonaliteten for lavere avgifter. Denne forskjellen eksemplifiserer samfunnets vilje til å ofre en viss følelse av privatliv for en bedre brukeropplevelse.

Aeon Team & framgang

En anonym person lanserte Aeon 6. juni 2014 som en gaffel av Monero. Nå leder en utvikler som går under pseudonymet “glatt” prosjektet, men alle har lov til å bidra. Det er ingen offentlig veikart. Selv om det er et relativt lite prosjekt, er det Github er aktiv med ukentlige (om ikke daglige) forpliktelser.

Aeon konkurrerer med andre personvernfokuserte mynter. Imidlertid er de nærmeste konkurrentene prosjektene som også fokuserer på brukervennlighet.

Dash er først og fremst fokusert på å være “digitale kontanter”, men inkluderer også en PrivateSend-funksjon som bruker myntblanding i transaksjoner for å bevare personvernet. En annen konkurrent, PIVX, er en gaffel av Dash som også bygger en brukervennlig anonym valuta.

Zcash og Bytecoin er også i personvernområdet. Zcash bruker zk-SNARKs, en type kryptografi uten kunnskap, for å gi brukerne privatliv. Bytecoin, derimot, bruker CryptoNote, og er mynten som Monero opprinnelig gafflet fra.

Handel

Aeon-prisen var relativt flat for det første året det eksisterte. Mynten opplevde sitt første betydelige prishopp i slutten av august 2016, hvor den nådde en lokal høyde på rundt $ 0,195 (~ 0,000338 BTC). Neste spike skjedde i september 2017 og ble fulgt senere av en kraftig prisøkning på slutten av samme måned for å nå en bitcoin-høyde på hele tiden på ~ 0,000667 BTC. Aeon fulgte resten av markedet i slutten av 2017 bull-run der det toppet seg til $ 8,99 (0,000587 BTC).

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funksjon () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

hvis (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skript”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = AEON&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnavn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Siden prosjektet har en liten markedsverdi, er det vanskelig å fastslå hva som forårsaket noen av disse prisbevegelsene. Uten merkbare nyheter om prosjektet er det mulig at koordinert pump n ‘dump-innsats kunne ha skapt noe av volatiliteten. Som med de fleste kryptovalutaer, må Aeon se økt bruk for å få positiv bevegelse på prisen.

Der hvor å kjøpe AEON

Du kan enten gruve AEON eller kjøpe det på en børs.

Hvis du er interessert i gruvedrift, anbefaler vi at du blir med i en av gruvebassengene som er oppført på prosjektet Bitcointalk forum.

Dine byttemuligheter for å kjøpe AEON er begrenset. Å bruke Bitcoin til å kjøpe på Bittrex er det beste alternativet, da børsen har det høyeste handelsvolumet. Du kan også prøve TradeOgre eller HitBTC, men volumet på disse børsene er minimalt.

Sjekk ut guiden vår om hvordan du kjøper Bitcoin hvis du er forvirret om hvor du skal begynne.

Hvor du skal oppbevare AEON

Du bør lagre AEON ved hjelp av Sophia klient som utviklingsteamet gir. Den er tilgjengelig på operativsystemene Windows, Mac og Linux.

Samfunnsmedlemmer har også opprettet flere lommebøker, men du bør være forsiktig når du bruker disse da det offisielle utviklingsteamet ikke støtter dem. Hvis du kan, må du alltid lese lommebokkoden (eller få noen til å vurdere den for deg) for å sikre at den fungerer som den skal.

Konklusjon

Aeon er den lettere, raskere versjonen av Monero. Selv om begge prosjektene deler den samme underliggende personvernprotokollen, CryptoNote, prøver Aeon å være mer tilgjengelig. Prosjektet gjør det ved å implementere en lett gruvealgoritme, mindre blockchain og valgfri anonymitet.

Når Monero vokser, kan Aeon veldig godt vokse med det. Mens du bruker Monero for transaksjoner der du vil sikre personvern, kan du finne Aeon som en passende erstatning for daglige utvekslinger der garantert anonymitet ikke er like viktig.

Tilleggsressurser

Bitcointalk

Twitter

Reddit

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map