Grunnleggende om grunnleggende analyse (Crypto Lab Preview)

Redaktørens merknad: Den følgende artikkelen er et utvalg av typen pedagogisk innsikt og markedsanalyse fra CoinCentral Crypto Lab, en premiumseksjon på nettstedet vårt som fokuserer på grundige grundige sammenbrudd i prosjekter og teknisk analyse av markedsmønstre. Vi vil alltid se etter å gi maksimal verdi til våre lesere og premiummedlemmer, så vennligst nyt dette gratis eksemplet og gi oss beskjed om hva du synes. For å lære mer om Crypto Lab, klikk her.

Grunnleggende (substantiv)

 1. Et begrep som ofte kastes rundt av middelmådige investorer for å rettferdiggjøre deres shitcoin-investering. 2. Et ubeskrivelig attributt Redditors bruker for å beskrive et kryptokurrencyprosjekt de ikke vet noe om.

Eksempel:

Handler 1: Hei, har dere sett Apollo?

Trader 2: Selvfølgelig! Grunnleggende om den dårlige gutten er perfekt. Jeg tenker å ta opp et lån og gå inn.

Trader 3: Tuller du med meg? Disse grunnleggende er dritt. Jeg ville ikke ta på den tingen med en stang på ti meter.

Handler 1: Apollo er hunden min …

Alle vitser til side, å undersøke og analysere de grunnleggende egenskapene til en kryptovaluta er nøkkelen til å bygge en sterk portefølje. Tekniske analyser og sentimentanalyser er egnet for kortsiktige spill, men hvis du investerer i prosjekter på lang sikt, må du sørge for at grunnleggende er bunnsolid.

Men hva i helvete er “det grunnleggende?” Spør ti forskjellige investorer, og du vil sannsynligvis få ti forskjellige svar.

I sin kjerne er det grunnleggende i en kryptovaluta attributtene som tåler tidstesten, generelt upåvirket av markedsforhold eller fellesskapsstemning. I denne artikkelen bryter vi ned noen av de viktigste grunnleggende egenskapene du bør undersøke når du vurderer din neste investering.

Tenk som en venturekapitalist

For første gang i historien (i det minste i USA) har du muligheten til å investere i startfaser på et tidlig stadium uten å måtte være en akkreditert investor. For når du tenker på det, er det alt de fleste kryptovalutaer er. De er på et tidlig stadium, tekniske oppstart.

Så når du leter etter din neste investering, hvorfor ikke etterligne de gruppene som kjenner oppstart som investerer best – venturekapitalister. Disse mogulene gransker investeringene sine annerledes for å sikre at de velger de som har størst potensiale for å nå månen, figurativt selvfølgelig.

Venturekapitalister spiser, sover og puster grunnleggende. Og selv om de kan prioritere forskjellige attributter under evalueringsprosessen, er følgende grunnleggende rimelig konsistente på tvers av investorer når de undersøker oppstart, kryptovaluta eller annet.

Problem og omfang

En av de første tingene du bør finne ut når du undersøker en kryptovaluta, er problemet det løser. Denne informasjonen avslører noen kritiske detaljer om din potensielle investering.

Problemstilling

For det første viser det at teamet kan kommunisere kort og effektivt. Vær forsiktig med lange, komplekse problemstillinger som er fylt til randen med markedsføringsord. Denne mangelen på klarhet er ofte et tydelig tegn på et dårlig fungerende team.

En tommelfingerregel: Hvis du ikke vet hvilket problem prosjektet løser i løpet av de første fem minuttene av forskningen, bør du ikke investere.

Prosjektets oppdrag skal være tydelig og vise forståelse for markedet.

Gode ​​eksempler

 • Bitcoin er et innovativt betalingsnettverk og en ny type penger.
 • Ethereum er en desentralisert plattform for applikasjoner som kjører akkurat som programmert uten sjanse for svindel, sensur eller tredjepartsinnblanding.
 • Monero er en digital valuta som er sikker, privat og ikke kan spores.
 • Wanchain har som mål å bygge et superfinansielt marked med digitale eiendeler. Det er en infrastruktur som forbinder forskjellige digitale eiendeler.

Dårlige eksempler

 • Tåker er en neste generasjon offentlig blockchain, med sikte på et økende økosystem kontinuerlig. Hvilket prosjekt forbedrer ikke økosystemet deres kontinuerlig?
 • SmartCash er et samfunnsstyresett, samarbeid & vekstfokusert blockchainbasert valuta & en desentralisert økonomi. Så som alle andre blockchain der ute.
 • Slekt er et desentralisert økosystem av digitale tjenester for dagliglivet. Kunne ikke bli mer spesifikk?

Nebulas problemstilling

Nebulas-problemstillingen sier ikke klart hva prosjektet faktisk gjør.

Markedsstørrelse

I tillegg hjelper du å forstå problemet å måle markedsstørrelse. Noen lag vil fortelle deg hvor stort markedet er, enten på deres nettside eller i sin whitepaper. Men det meste av tiden må du gjøre noen beregninger og gjetninger.

Markedsstørrelse er en avgjørende faktor for hvor lønnsom avkastningen din kan være. Et prosjekt som OmiseGo, for eksempel, som er rettet mot hele det finansielle systemet, vil gi høyere avkastning (hvis det lykkes) enn noe som FunFair som fokuserer på nettbasert gambling.

Finansielle tjenester og online størrelser på spillmarkedet

Markedet for finansielle tjenester dverger det som spilles online.

Forskjellen i markedsstørrelse betyr ikke at du skal investere i hverandre, men du bør huske det når du analyserer risikoen kontra belønningen..

Vil Blockchain hjelpe?

Når du kjenner til problemet, kan du til slutt raskt konkludere med om implementering av en blockchain vil hjelpe. Husk at blokkjeder utmerker seg ved å eliminere mellommenn, redusere behovet for tillit og øke gjennomsiktigheten i transaksjoner. De er ikke nødvendigvis raskere enn sentraliserte systemer og er vanligvis mer kompliserte.

Hvis en av de foregående attributtene ikke løser det oppgitte problemet, er det kanskje ikke en god investering.

Det er selvfølgelig unntak fra denne regelen. 0x og andre lignende prosjekter er protokoller som forbedrer underliggende blockchain-infrastruktur. De gjør det lettere for andre prosjekter å utnytte blockchain-teknologien mer effektivt.

Team, rådgivere og partnerskap

Etter problemet som en kryptovaluta løser, er teamet som bygger kryptoen det neste viktigste grunnleggende å sjekke ut. Noen investorer hevder til og med at teamet faktisk er det viktigste.

Teamet som oppretter kryptovalutaen, bør ha erfaring ikke bare i blockchain, men enda viktigere, i bransjen de går inn i. Blockchain-teknologi er relativt ny, så det er sjelden å finne et team med blockchain-fylte CVer. I stedet for blockchain-opplevelse kan du se etter tidligere ansettelser som involverer kryptografi eller cybersikkerhet.

VeChain fungerer som et godt eksempel på et lag at du vil. VeChain er en dapp-plattform og enterprise blockchain-løsning for forsyningskjeder, spesielt luksusvarer. Sunny Lu, medstifter og administrerende direktør, var tidligere administrerende direktør i Louis Vuitton China, mens Jie Zhang, medstifter og økonomidirektør, spesialiserte seg i IT-forsikring i PwC og Deloitte.

VeChain-teamet

VeChain-teamet har god erfaring med å jobbe med luksusvarer, forsyningskjeder og teknologitjenester.

De kjenner tydeligvis luksusvareindustrien bedre enn de fleste andre, og har karbonadene til å opprettholde en programvareløsning på bedriftsnivå.

Rådgivere

Erfarne rådgivere kan fylle ethvert gap som et team har i sin erfaring. Støtten fra respektable teknologer og forretningsmenn gir også et nivå av troverdighet til et prosjekt.

Tror du Gavin Andresen eller Vitalik Buterin ville ødelegge omdømmet deres ved å gi råd om dårlige prosjekter? Mest sannsynlig ikke.

Ja, jeg er rådgiver for wetrust. Nei, jeg har ikke tokens. Nei, min interesse for desentralisert forsikring skal IKKE tolkes ….

– Vitalik Ikke-giver av Ether (@VitalikButerin) 8. oktober 2017

Partnerskap

I likhet med rådgivere, bør et prosjekt med anerkjente partnere holde seg på radaren din. Partnerskap kan ha form av strategiske investeringer, samarbeid eller til og med oppkjøp.

Forsiktighet: Gjør alltid din due diligence på partnerskap. Mange kryptoprosjekter er rimelig løs med hvem de oppgir som en “partner”. De kan omfatte tjenesteleverandører, potensiell partnere, eller til og med flat løgn om hvem de jobber med.

Trekkraft

Et team kan ha den største kryptovalutaen i verden, men hvis ingen bruker den, er den verdiløs. Fordi mange blockchain-prosjekter er pre-produkt, kan det være vanskelig å oppdage en med betydelig trekkraft. Hvis du finner en med et fungerende produkt og en faktisk kundebase, er det et godt tegn. Det viser at teamet allerede har kommet videre enn 90 prosent av andre oppstart.

I stedet for ekte trekkraft kan du se etter prosjekter som i det minste har kunder som bruker en beta eller et produkt på et testnett.

Noen blockchain-prosjekter er rettet mot bedriftsbedrifter. For de, prøv å finne selskapene de allerede har tilbud på.

Token Economics

Etter å ha evaluert produktet, teamet og markedet, er det neste spørsmålet du bør stille deg selv, “hva er formålet med symbolet i dette økosystemet?” Ideelt sett vil du ha et token som blir mer verdifullt når plattformen får adopsjon. Det kan virke åpenbart, men det er prosjekter der der den underliggende valutaen tilsynelatende er unødvendig. * hoste * Rippel * hoste *

Du bør også være oppmerksom på annen tokeninformasjon som:

 • Inflasjonary vs. deflasjonary. En deflatorisk valuta vil oppleve mer prispress enn en inflasjon. Når en mynt er inflasjonær, øker tilførselen kontinuerlig, noe som vanligvis skader prisen.
 • Fordeling. Jo større distribusjon av mynter, jo bedre. Når et lite antall mennesker har de fleste mynter, er det en kraftbalanse. Det er en konstant risiko for at prisen faller hvis de få på toppen noen gang bestemmer seg for å selge.
 • Konsensusmekanisme. Noen konsensusmekanismer tilbyr det som faktisk er utbytte for tokenholdere. NEO gir deg GAS, VeChain produserer THOR, og til og med noen delegerte Proof-of-Stake (DPoS) -kryptoer, som Ark, gir deg jevn avkastning avhengig av hvilken delegat du stemmer på.
 • Token brenner. Sist, men ikke minst, hjelper prosjekter som konsekvent brenner tokens til å redusere tilbudet, som igjen presser prisen opp. Binance og Factom implementerer begge innbrenning i sine økonomiske økonomiske modeller.

#Binanse 4. kvartal Token Burnhttps://t.co/2NyGN0osAM pic.twitter.com/nclBSCrn8a

– Binance (@binance) 17. juli 2018

Konkurrenter

Selv om det ikke er sikkert, er det en måte å måle den potensielle verdsettelsen av mynten din på å se på konkurrentene. Konkurrenter eksisterer både i blockchain-området og i tradisjonelle bransjer.

Blockchain-konkurrenter

Når du ser på blockchain, kan du sammenligne markedsverdi for lignende fungerende tokens for å se om din potensielle investering er undervurdert.

Ikke sammenlign priser. En forskjell i tilbud kan gi to mynter vidt forskjellige priser mens de fremdeles har samme verdsettelse (markedsverdi).

La oss gjøre litt matte på Huobi Token, en kryptovaluta for Huobi-utvekslingen. Akkurat nå er markedsverdien på mynten omtrent 180 millioner dollar. Denne verdsettelsen er betydelig lavere enn KuCoin-aksjene ($ 290 millioner) og Binance Coin ($ 1,5 milliarder), to andre byttetokener.

Ved første øyekast ser det ut som om Huobi Token, og kanskje til og med KuCoin-aksjer, er undervurdert. Fordi bruken av disse tokens direkte korrelerer med handelsvolumet, bør vi også sjekke ut disse tallene. Her er 24-timers handelsvolumene for hver børs:

 • Huobi: 1,1 milliarder dollar
 • KuCoin: $ 37 millioner
 • Binance: 2 milliarder dollar

Som du kan se, er Huobis handelsvolum litt over halvparten av Binance, men likevel er markedsverdien på token litt over en tidel. I tillegg er handelsvolumet i Huobi betydelig høyere enn KuCoin, men markedsverdien er likevel mindre.

Med resultater som dette er Huobi Token verdt å undersøke videre, da det kan være undervurdert.

Du bør aldri handle på noen av disse grunnleggende tingene alene. Bruk dem i kombinasjon for å tegne et helhetsbilde av et helt prosjekt.

Utenfor bransjer

En annen strategi for å sette en verdi på din blockchain-investering er å sammenligne den med ekvivalenten som ikke er blockchain. La oss for eksempel se på lagring av filer.

Siacoin er den største kryptovalutaen som takler fillagring akkurat nå med en markedsverdi på litt over 450 millioner dollar. Dropbox har samme funksjon i ikke-blockchain-verdenen. Fra mars 2018 har Dropbox en markedsverdi på 11 milliarder dollar.

Med Siacoin ment å forstyrre fillagringsindustrien og erstatte Dropbox, kan du hevde at den er massivt undervurdert til sin nåværende pris.

Annen

Ovennevnte liste over grunnleggende attributter er ikke uttømmende, og du kan oppleve at det er viktigere ting du kan basere investeringsbeslutningene dine på. For eksempel er noen handelsmenn avhengige av følgende sosiale medier og størrelsen på samfunnet, mens andre mener GitHub-aktivitet er den mest kritiske egenskapen å vurdere.

Du må finne ut hvilke attributter som er mest verdifulle for din handelsstrategi og invester deretter. Et etablert sett med grunnleggende kriterier vil hjelpe deg med å holde følelser og skjevheter utenfor investeringene dine.

Fordyp deg selv

Du bør kontinuerlig evaluere grunnleggende for prosjektene du har investert i. Teammedlemmer kommer og går, veikart endres, og lanseringer lager eller ødelegger kryptovalutaer. Den eneste måten å holde seg på toppen av den raskt utviklende industrien er å fordype deg i den.

Bli med i Telegram-gruppene for investeringene dine. Følg dem på Twitter. Bla gjennom kryptovaluta underreddits når du går på do. Og, selvfølgelig, få din daglige dose med CoinCentral-artikler.

Jo mer du undersøker og blir komfortabel med å lese hvitbøker, jo bedre investor blir du. Det er ingen erstatning for tid, men snart vil du ikke ha noe problem å luke ut perlene fra tullet.

Redaktørens merknad: Crypto-laboratoriet er fokusert på å gi grundig, godt undersøkt og relevant informasjon som du ser ovenfor. For å lære mer om Crypto Lab, klikk her.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map