Forstå de tre typene stablecoins

En stablecoin er en kryptoasset med en mekanisme på plass for å holde prisen stabil. Gitt den ustabile karakteren til kryptoassets som Bitcoin og Ethereum, tilbyr stablecoins mange av de transaksjonsmessige fordelene med digitale eiendeler med mye mer stabilitet.

Tether er for tiden den mest dominerende og velkjente stablecoin. Imidlertid er det faktisk tre forskjellige typer stabile kryptoassets: sentraliserte IOU-stablecoins, crypto-collateralized stablecoins og ikke-collateralized stablecoins. La oss bryte ned hver type.

Sentraliserte IOU stablecoins

Sentraliserte IOU stablecoins er den mest enkle typen stablecoin. Rett og slett er sentraliserte IOU stablecoins støttet med fiatpenger eller edle metaller, for eksempel den amerikanske dollaren eller andre suverene valutaer. Sentraliserte IOU stablecoins har verdi fordi det er en representasjon av en annen eiendel.

En vanlig kritikk av denne typen stablecoin er dens sentraliserte natur, som krever tillit fra en utstedende part og ganske intens regulering. Når du setter inn fiat på bankkontoen som er tilknyttet stablecoin, mynter nettverket nye mynter. Omvendt, når du går til å avvikle stallmynt, brenner nettverket disse myntene og du mottar sikkerheten.

TrueUSD

TrueUSD (TUSD) er en av de mest populære sentraliserte IOU stablecoins. TrustToken, et selskap som spesialiserer seg på tradisjonell aktiveringstokenisering, lanserte TrueUSD i mars.

I TrueUSD-systemet holder flere tillitselskaper amerikanske dollar på bankkontiene sine. Dette systemet skiller seg fra Tether, der en bankpartner har sikkerheten. Videre sikrer TrueUSD gjennomsiktighet ved å publisere innholdet på bankkontoer hver dag og underkaste seg månedlige revisjoner.

TrustToken har hittil samlet inn 21,7 millioner dollar, hvorav flertallet stammer fra et $ 20 millioner innledende myntoffer (ICO) som avsluttes i juni 2018. Deltakere i ICO inkluderte Andreessen Horowitz (ledelse), DHVC, BlockTower Capital, 8 Decimal Capital, Foundation Capital , ZhenFund og mer.

Gemini Dollar og Paxos Standard Token

De Gemini Dollar (GUSD), lansert av Gemini Exchange, og Paxos Standard Token (PAX), lansert av Paxos, er også utbredte sentraliserte IOU stablecoins. Både Gemini Dollar og Paxos Standard Token debuterte tidlig i september etter godkjenning fra New York Department of Financial Services (NYDFS).

Hvordan Gemini dollar fungererBegge stablecoins er ERC-20-tokens som er sikkerhet 1: 1 med amerikanske dollar som holdes i amerikanske og FDIC-forsikrede banker.

Gemini og Paxos mottok henholdsvis BitLicenses i oktober 2015 og mai 2015. I samsvar med regelverket kan enhver GUSD- eller PAX-stablecoin du bruker til ulovlig aktivitet, bli gjenstand for beslag av eller fortapelse til et rettshåndhevelsesbyrå.

Digix Gold

Digix Gold (DGX) er et annet sentralisert IOU stablecoin-prosjekt, med gullsikkerhet i stedet for fiat-penger. Hvert DGX-token er støttet av ett gram gull.

Digix benytter en Proof of Asset (PoA) konsensusmekanisme, en prosess som involverer verifisering av eierskap på Ethereum blockchain. Selskapet lagrer gullet som sikkerhet i et depothvelv, The Safe House, i Singapore. Safe House kan lagre opptil 30 tonn gull, men Digix ønsker å jobbe med flere hvelv over hele verden.

Andre

Arccy, Stably og USD Coin er ytterligere sentraliserte IOU stablecoin-prosjekter.

Crypto-Collateralized Stablecoins

Crypto-collateralized stablecoins er støttet av digitale eiendeler on-chain. Denne typen stablecoin er kollateralisert med andre kryptoassets, som Ethereum eller et annet symbol.

Dai

MakerDAO er et fremtredende prosjekt som bruker denne modellen og er selskapet bak Dai stablecoin. MakerDAO bruker en to-myntmodell: Makercoin (MKR) og Dai (DAI).

Makercoin er et styringstoken med hensyn til Maker Platform. Dai er stablecoin som du låser opp Ether i en sikkerhetsstillelse eller CDP. Du låser opp Etheren din i CDPer i form av pooled eter (PETH). Dai blir deretter generert for deg, mens renter blir beregnet på PETH over tid.

MakerDAO fikk nylig overskrifter da Andreessen Horowitz kjøpte 6% av hele MKR-tokenforsyningen i en venture-runde. MakerDAO samlet tidligere $ 12 millioner fra deltakere, inkludert 1 bekreftelse, Polychain, FBG Capital, Wyre Capital, Distribuerte Capital Partners og mer.

Havven

Havven er en annen stablecoin som bruker en kryptokollateralisert mekanisme. I likhet med MakerDAO har Havven også en to-myntmodell: nominerte (nUSD) og havven (HAV).

Nomineren har en flytende forsyning for å stabilisere prisen, mens havnes har en stabil forsyning som gir sikkerhet for systemet. De anslåtte nettverksgebyrene bestemmer verdien av havven. Hvis du har havven, kan du motta utbytte fra å låse midler i en smart kontrakt.

Stabiliteten til nominer er avhengig av verdien av havner og er for mye sikkerhet av havner. Havven fullførte en ICO på 30 millioner dollar i mars.

Andre

Augmint og Sweetbridge er noen få andre prosjekter som har skapt kryptokollateraliserte stablecoins.

Ikke-collateralized stablecoins

Etter å ha utforsket både stablecoins garantert av tradisjonelle eiendeler og stablecoins collateralized by cryptoassets, la oss utforske en drastisk annen type stablecoin, ikke-collateralized stablecoins.

Hvordan kan noe oppnå en stabil pris mens den er usikkerhet? Svaret er seniorage-aksjer, et konsept oppfunnet av Robert Sams i 2014. Seniorage aksjer bruk en smart kontrakt for å etterligne en sentralbank der pengepolitikken bare har en forpliktelse, utstede en valuta med en verdi på $ 1. Med andre ord utsteder nettverket nye mynter hvis prisen på stablecoin er for høy, og brenner mynter hvis prisen er for lav.

Basis

Basis er et velkjent prosjekt som har en ikke-sikkerhetsstillet stablecoin. Basis token er stabilisert gjennom forsyningsstyring i kjeden.

Når prisen på Basis ikke er i likevekt, øker eller reduserer den smarte kontrakten forsyningen for å bringe prisen tilbake til $ 1. Kontrakten reduserer tilbudet ved å brenne mynter hvis prisen på Basis er for lav. Tvert imot øker det tilbudet hvis prisen på Basis er for høy.

Basis samlet $ 133 millioner tidlig i 2018 i en ICO. Deltakere i runden inkluderte Digital Currency Group, Polychain, GV, MetaStable Capital, Ceyuan Ventures, Stan Druckenmiller, Naval Ravikant og mer.

CarbonUSD

CarbonUSD, skapt av Carbon, er en annen stabilt valuta som implementerer en ikke-sikkerhetsstillet prisstabilitetsmekanisme. Begynnende som en fiat-collateralized stablecoin, vil CarbonUSD til slutt bytte til en hybrid fiat-algoritmisk modell når den når tilstrekkelig skala som en full-fiat backed stablecoin.

Ifølge Sam Trautwein, medstifter og administrerende direktør i Carbon, er den ultimate visjonen at Carbon skal inneholde en kurv med hviteliste stablecoins, inkludert en tillitsminimert, algoritmisk stablecoin.

Carbon bruker for øyeblikket Ethereum blockchain, men teamet har planer om å til slutt overføre det til Hedera Hashgraph, en utviklingsprotokoll for høy gjennomstrømning. Carbon har hittil samlet inn to millioner dollar. Investorer i karbon inkluderer First Mark, General Catalyst, Digital Currency Group, Plug and Play og mer.

Andre

Kowala og Fragments er noen få andre stablecoin-prosjekter som implementerer seniorage-aksjer.

Siste tanker

I en rapportere med tittelen The State of Stablecoins, anslår Blockchain Luxembourg SA at Tether utgjør 98% av det totale daglige handelsvolumet for stablecoins. De nevnte stablecoins i denne artikkelen ønsker alle å fange noe daglig handelsvolum fra Tether.

Økt etterspørsel etter sentraliserte IOU stablecoins øker etterspørselen etter tradisjonelle eiendeler som fiat, mens krypto-collateralized stablecoins øker etterspørselen etter cryptoassets som Ether. Med andre ord, sentraliserte IOU stablecoins styrker det eldre økonomiske systemet, mens krypto-collateralized stablecoins støtter det spirende kryptoasset-rommet.

Vi vil snart se hvordan kampen mellom sentraliserte IOU stablecoins, crypto-collateralized stablecoins og non-collateralized stablecoins spiller ut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map