Bitcoin Full Nodes: Hva de er og hvordan du setter opp en

Hva er en full Bitcoin-node?

Bitcoin-nettverket er en samling datamaskiner over hele verden som kjører Bitcoin Core-programvaren som verifiserer transaksjoner og blokkeringer. Det er distribusjonen av disse “nodene” (betegnelsen på en datamaskin som er koblet til nettverket) og det faktum at alle kan sette opp en som gjør Bitcoin til “desentralisert.” Dette betyr at alle hvor som helst kan sette opp en Bitcoin-node så lenge de har tilgang til en datamaskin med den nødvendige strømmen og en internettforbindelse. Og hvis enda en node er i gang, lever Bitcoin videre.

bitcoin noder kart 2016

De fleste Bitcoin-noder fungerer også som en Bitcoin-klient, som gjør det mulig å sende transaksjoner til nettverket. Dette betyr at en node fungerer som ditt personlige grensesnitt med Bitcoin-nettverket som helhet. Å kjøre en node sikrer at Bitcoin-transaksjonene dine blir bekreftet og sendt til den du handler med. Dette gir deg muligheten til å sende usensurable penger over hele verden eller over gaten i dine hender og bidrar til sikkerheten og styrken til selve Bitcoin-nettverket.

Å kjøre en node er annerledes enn å utvinne Bitcoin, som innebærer å kjøre spesiell programvare som fungerer for å løse eller fullføre nye blokker på nettverket, og frigjøre et visst antall Bitcoin til de datamaskinene som er ansvarlige for å legge til en blokk i blockchain. Mens gruvedrift av Bitcoin har blitt ganske ressurskrevende, og mye av gruvearbeidet blir utført av store selskaper med datasentre viet til prosessen, er det tilgjengelig for alle å kjøre en full node..

Ok, jeg skjønner…. Hvorfor skal jeg kjøre en full node?

Det er forskjellige grunner til å sette opp en full node selv:

 1. Du tror på Bitcoin og vil at nettverket skal vokse og lykkes. Hver node som legges til nettverket, bringer oss nærmere en fremtid der alle handler på Bitcoin-nettverket og ingen regjeringer eller andre tredjeparter kan gjøre noe for å stoppe det.
 2. Du har tenkt å bruke Bitcoin-nettverket til å gjøre mye, og vil sikre at transaksjonene dine blir bekreftet. Ideen bak Bitcoin er fjerning av tillit fra det monetære systemet: du trenger ikke å stole på at en bank holder eller sender pengene dine. Men så lenge du ikke kjører din egen node, stoler du fremdeles på at noen som kjører en node for å bekrefte transaksjonen i tide. Å ta ditt økonomiske liv i egne hender er bemyndigende.
 3. Du kan fortelle alle vennene dine at du ikke bare eier Bitcoin, du ER Bitcoin … i det minste en del av det &# 128578;

Jeg er overbevist! Hvordan kan jeg sette opp en full node?

Det er 3 metoder for å sette opp din egen Bitcoin-node per nå, alt fra ganske teknisk og tidskrevende til veldig enkelt, men litt dyrere. Etter hvert som utvikling og adopsjon av Bitcoin-teknologi fortsetter, vil denne prosessen bare bli enklere og billigere. Hvis du vil komme deg foran spillet og hoppe inn i handlingen nå, gjør du det på en av disse måtene:

 • Sette opp en node på din egen datamaskin (eller Raspberry Pi eller hvilken som helst maskin med nødvendig maskinvare), eller
 • Sette opp en node i skyen ved hjelp av hostingtjenester som Amazon Web Services, Digital Ocean eller et hvilket som helst antall andre leverandører, eller
 • Kjøpe en frittstående “node-in-a-box” -enhet som setter opp noden automatisk (Hopp til bunnen for å høre om dette alternativet)

Jeg er klar til å node, la oss komme til det!

Mens de to første metodene er veldig like i prosessen, er det hensyn til hver.

 1. Velg maskinen din!

Du må sette noden opp på en datamaskin som har disse minst nødvendige maskinvarespesifikasjonene:

 • En nylig versjon av MacOS, Linux eller Windows
 • 145 GB ledig diskplass
 • 2 GB RAM
 • En høyhastighets internettforbindelse (minst 50 kB / s)
 • Ubegrenset eller veldig høyt grense for opplasting / nedlasting (en node kan laste opp ~ 200 GB og laste ned ~ 20 GB per måned)

Hvis du velger å benytte skyen og sette opp på en virtuell server, må du sørge for at den maskinen du leier har samme spesifikasjoner! Det billigste alternativet jeg fant var fra Scaleway, hvor du kan få en maskin som er kraftig nok til å kjøre en node for rundt $ 8 / måned. For å gjøre dette vil du:

 • setter kursen mot https://www.scaleway.com/
 • registrer deg for en C1-forekomst (deres laveste alternativ)
 • legg til 3 lagringsvolum på 50 GB for å sikre at du har nok lagringsplass for hele Bitcoin blockchain.

Det er mange andre leverandører der ute som kan håndtere noden, så fortsett og shopp eller bruk favoritten din hvis du har en. Digital Ocean og Amazon Web Services er populære alternativer, men vil koste deg litt mer.

Merk: Vær oppmerksom på båndbredden eller datagrensene på en hvilken som helst skyløsning, ettersom mange leverandører der ute vil rate begrense tilkoblingen din etter et bestemt punkt.

 1. Start oppsettet!

Hvis du planlegger å kjøre noden din på en datamaskin lokalt, kan du bestemme om du vil kjøre Bitcoin Core-programvaren som et standardprogram (GUI eller grafisk brukergrensesnitt) eller gjennom kommandolinjen som bakgrunnsprosess. Hvis du jobber med skyen, vil du mest sannsynlig bruke kommandolinjemetoden.

Jeg vil kjøre GUI-programvaren!

Så du liker grafiske grensesnitt. Flott! Her er prosessen:

 • Last ned den nyeste Bitcoin Core GUI fra nedlastingsside for bitcoin.org for ditt valgte operativsystem.
 • Kjør programvaren, og du blir bedt om å velge en katalog for lagring av blockchain-data. Med mindre du har en spesifikk preferanse her, fortsett og la alternativet “Bruk standard datakatalog” være merket og trykk OK.
 • På dette punktet på Windows-datamaskiner kan det hende at du får en brannmurmelding som ber om tillatelse til å la Bitcoin kommunisere over nettet. Merk av i alle boksene og tillat disse tillatelsene.
 • Programvaren skal begynne å laste ned blockchain. Dette vil ta alt fra 12 timer til et par dager, avhengig av internetthastigheter og båndbredde. La det fullføre, og du kjører offisielt en full Bitcoin-node! Se delen Nettverkskonfigurasjon nedenfor for å sikre at noden din har tilgangen den trenger for å kjøre riktig.

Jeg vil bruke kommandolinjen!

Så du graver kommandolinjen, eller vil du heller ha Bitcoin Core kjørt i bakgrunnen? Søt! Her går vi:

 • For å forenkle denne prosessen har earn.com (tidligere 21.co) satt sammen et brukervennlig skript som gjør det enkelt å installere en node via kommandolinjen!
 • Åpne ledeteksten (Windows) eller terminalen (macOS og Linux) og lim inn denne kommandoen:
 • Trykk på enter, og du vil se en velkomstmelding dukke opp (som denne):
  • La prosessen gå sin gang! Den vil laste ned Bitcoin Core-programvaren og forsøke å konfigurere portvideresending. Hvis den ikke kan konfigurere videresending av port automatisk, ser du en melding som denne:

  • Du bør også motta en suksessmelding! Noden din er installert og kjører. Gå nedover i nettverkskonfigurasjonsdelen nedenfor for å sikre at alt er riktig konfigurert for å fungere riktig.
  1. Nettverkskonfigurasjon

  Enten du har satt opp en node ved hjelp av standard GUI-programvaren eller via kommandolinjen, vil det være noe nettverksoppsett som er nødvendig for å sikre at noden kan sende og motta tilkoblinger fra Bitcoin-nettverket.

  Det er to jobber å fullføre her:

  • Gi datamaskinen din en statisk IP-adresse
  • Sette opp portvideresending

  I stedet for å gå gjennom hele prosessen, vil jeg la de fantastiske folkene på bitcoin.org ta seg av det! Se offisiell guide for trinnvise instruksjoner om hvordan du får tilgang til ruteren din og setter den opp til å håndtere noden riktig.

  Hvis du har satt opp noden din i skyen, kan denne prosessen være veldig forskjellig basert på tjenesteleverandøren. Kontakt supportteamet for din spesifikke leverandør eller gå over til Superbruker (et spørsmål og svar-nettsted for denne typen ting) for å få hjelp!

  Så … hva med Node-in-a-Box?

  Dette er den klart enkleste måten å sette opp en full node akkurat nå. En enkel plug-and-play-boks som du kobler til Internett-ruteren din akkurat som en kabelboks. Dette lar deg kjøre en dedikert node uten å installere noe på datamaskinen eller en annen maskin. Du må fortsatt fullføre trinnene for nettverkskonfigurasjon som er beskrevet i avsnittet ovenfor!

  Det eneste prosjektet som tilsynelatende er tilgjengelig akkurat nå er Bitfrø. Bitseed er for tiden ganske kostbar på rundt $ 360, men fra anmeldelser ser det ut til å fungere som annonsert og holder ting veldig enkelt. Det er sikkert konkurrenter som kommer ut av treverket på kort tid, så hold øye med når rommet modnes.

  Profitt!

  Når programvaren er i gang, er blockchain fullstendig synkronisert, og nettverksinnstillingene dine er riktige, du har gjort det! Du er offisielt et bidragende medlem av Bitcoin-nettverket. Velkommen til fremtiden for penger.

  Innpakning

  Bitcoin er drevet av noder.

  Flere noder = sterkere Bitcoin.

  Du burde kjøre en node. Kanskje to.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  map