Viberate Crypto | Un ghid pentru începători

Vibrat crypto este un ecosistem de talente descentralizate bazate pe Ethereum pentru muzică live. Conectează artiști, fani, agenții de gestionare a talentelor și organizatori de evenimente, împreună pe aceeași platformă. Industria muzicii live a fost dominată de multă vreme de câteva companii de conducere de top care controlează marea majoritate a artiștilor de renume care cântă în locuri proeminente. În același timp, artiștii mai mici se luptă să obțină recunoaștere și să se conecteze cu locurile care își doresc afacerea. Viberate crede că industria este pregătită pentru o scuturare.

În acest ghid, vom analiza:

Cum functioneazã?

Viberate este atât o piață business to business (B2B), cât și un business to consumer (B2C). Acesta își propune să integreze diferite segmente ale industriei muzicii live. Modelul general de afaceri poate fi complicat de înțeles, deoarece este atât de multilateral.

Evoluții în oferta B2C

Vânzări de bilete

În cadrul pieței business to consumer, oferta sa principală este biletarea pentru evenimente live, inclusiv concerte și festivaluri. Pentru acest flux de venituri special, Viberate a colaborat deja cu diverse agenții de rezervare online, cum ar fi Ticketmaster, pe o bază afiliată.

În viitor, Viberate crypto intenționează să ofere propriul serviciu de rezervare a biletelor – Digital Ticket Exchange (DTX). Consumatorii își vor achiziționa biletele pentru evenimente direct folosind criptomonede și vor primi biletul către portofelele lor digitale ERC20 ca simbol. Contractele inteligente sunt folosite pentru a păstra taxele de bilet în garanție, astfel încât fanii să poată primi rambursări dacă evenimentul nu va continua. Va include, de asemenea, funcționalitatea revânzătorului, astfel încât biletele să poată fi revândute dacă cumpărătorul inițial nu poate participa.

Spectacole de crowdfunding

O a doua funcționalitate în spațiul B2C este ca fanii să participe la spectacole de crowdfund. Grupurile de fani care locuiesc în zone care nu sunt de obicei deservite de evenimente de muzică live pot finanța în mod colectiv pentru ca artiștii lor preferați să vină la ei.

Grupurile pun în joc simbolul nativ al platformei Viberate, numite jetoane VIB. La atingerea unui anumit prag, aplicația Viberate va trimite campania către o campanie de socializare pentru promovare. Dacă se strâng fonduri suficiente, biletele digitale sunt trimise către portofelele donatorilor. Artistul interpretează și își revendică partea din fond. Dacă pragul de finanțare nu este atins, cei care au donat primesc o rambursare din portofel.

Evoluții în oferta B2B

În centrul său, platforma Viberate este o bază de date cu cinci jucători diferiți din industrie. Viberate prezintă o bază de date de profil pentru fiecare dintre ele, cu un număr semnificativ deja listat în fiecare sector conform site-ului web al companiei. Listele care sunt deschise publicului larg cuprind:

  • Muzicieni / interpreți
  • Evenimente
  • Locuri

Listele pentru organizatorii de evenimente și agenții de rezervare sunt păstrate un public vizat, nu deschise publicului. Viberate crypto fie s-a dezvoltat deja, fie are planuri pentru diferite moduri în care diferitele părți se pot conecta. Jetonul VIB servește drept stimulent pentru ca părțile să interacționeze, în funcție de cine obține beneficiul.


Conectarea muzicienilor cu organizatorii de evenimente

Viberate servește ca un fel de platformă de potrivire pentru a îndeplini un rol similar cu cel al agentului de rezervare. Având în vedere că nu toți muzicienii pot utiliza serviciile unui agent de rezervări din cauza costurilor sau vizibilității profilului lor. Prin urmare, acest model deschide piața rezervărilor, astfel încât orice locație să poată găsi și se potrivește cu orice muzician și invers.

Contractele inteligente dețin taxe pentru artiști în garanție și plăți efectuate în jetoane ETH sau VIB. Platforma Viberate ia un comision de rezervare, dar la o rată mult mai mică decât o percep astăzi agenții de rezervare.

Conectarea altor parteneri din industrie la PR și alte contacte de artiști

Taxele premium se aplică pe platformă pentru ca utilizatorii să acceseze detaliile managerului sau agentului artiștilor. Acest nivel de acces premium necesită plata unei taxe fie în VIB, fie în ETH. Aceasta se adresează celor care doresc să se conecteze cu artiști din motive de afaceri, de exemplu, comercianți.

Alte conexiuni sunt, de asemenea, posibile folosind rețeaua. De exemplu, organizatorii de evenimente ar putea naviga prin locurile disponibile pentru un eveniment pe care doresc să îl organizeze.

Câștigă recompense

Toți utilizatorii sistemului (companii și consumatori) pot câștiga recompense din fondul de recompense VIB. Recompensele sunt alocate pe baza activităților, cum ar fi înregistrarea pentru serviciu, trimiterea prietenilor și întreținerea și organizarea bazei de date. Acesta din urmă este supus validării de către echipa editorială.

Fondul de recompense va consta dintr-o valoare fixă ​​de 10 m de monede VIB, iar fondurile vor fi eliberate după cum urmează:

  • 5% emise în momentul vânzării tokenului (finalizat la sfârșitul anului 2017)
  • 5000 de jetoane lansate în fiecare zi în primele 2000 de zile

După aceea, nu este clar cum va funcționa reaprovizionarea fondului de recompense. Se afirmă doar că va proveni din alte fluxuri, fără a emite monede noi.

Aprovizionare cu monede

Jetoanele VIB sunt jetoane ERC20, deci nu sunt exploatate. Acestea sunt create folosind contracte inteligente bazate pe Ethereum. Cripto-ul vibrant va elibera un număr finit de 200 de jetoane ERC20 VIB, alocate după cum urmează:

  • 60% au fost vândute la ICO pentru finanțarea dezvoltării proiectelor
  • 16% pentru echipa de proiect
  • 4% investitorilor timpurii / îngeri
  • 5% la fondul de recompense (vezi mai sus)
  • Restul altor parteneri (echipa de consultanță etc.)

Foaie de parcurs

Funcționalitatea platformei este lansată în etape și, prin urmare, merită să ne uităm atât înapoi, cât și înainte.

Înainte de ICO, Viberate a fost o companie existentă cu o bază de utilizatori activă care a obținut deja investiții din mai multe surse. Compania a început în 2016 ca un registru de DJ. Până la jumătatea anului 2017, după cea de-a doua rundă de finanțare de risc în valoare de 440.000 USD, a fost lansat Viberate 2.0. Aceasta a fost o bază de date de muzică pentru toate genurile, cu peste 120.000 de intrări, incluzând date și analize ale profilului social media și informații despre rezervarea evenimentelor live.

Ulterior, ICO a lansat la mijlocul anului 2017 cu un site separat pentru a promova campania. S-a vândut, strângând fonduri de peste 10 milioane de dolari.

Pagina de pornire Viberate Token

Pagina de pornire a simbolului Viberate

2017 a avut loc, de asemenea, lansarea profilurilor agenției de rezervări și organizatorilor de evenimente. Au fost, de asemenea, stabilite relații de afiliere cu serviciile de ticketing, permițând fanilor să rezerve bilete prin intermediul platformei cu terți, cum ar fi Ticketmaster.

Perspectivele viitoare includ lansarea platformei digitale de rezervare a biletelor și funcționalitatea de potrivire și rezervare a muzicianului / locului de desfășurare

Despre Viberate Crypto – Echipa și compania

Compania a fost fondată în 2016 de trei prieteni sloveni și pasionați de muzică pasionați. Spre deosebire de multe proiecte blockchain, niciunul dintre membrii echipei fondatoare nu sunt dezvoltatori blockchain. Fondatorul și ambasadorul Uroš Umek este un DJ premiat și compozitor de muzică de dans sloven. Cunoscut sub numele de DJ Umek, el este creditat cu inițierea scenei muzicale techno din Slovenia. Este activ ca muzician din 1993.

Pagina de pornire DJ Umek

Pagina de pornire minimalistă DJ Umeks

Echipa fondatoare a fost inițial prieteni, dar ulterior s-au reunit în afaceri când Umek le-a cerut prietenilor să fie managerii săi de muzică. După ce și-au creat propria companie de administrare a muzicii, cei trei au avut ideea de a începe un site de listare în stil IMDb pentru DJ. Așadar, Viberate a început viața ca un simplu director care oferă evaluări de câteva mii de DJ.

Cei doi fondatori în afară de Umek sunt Vasja Veber și Matej Gregorcic. Veber este COO și are o experiență în marketing digital și management de evenimente. CEO-ul Viberate Gregorcic a fost, de asemenea, cofondator Eligma, care este o platformă de comerț blockchain și AI.

În plus, echipa tehnică blockchain cuprinde dezvoltatorii sloveni Bostjan Zakelj, Rok Bavec și Rok Babic.

Deși alte proiecte se referă la industria muzicală, criptarea Viberate pare a fi un operator unic în domeniul muzicii live. Alte proiecte precum Soundcoin și Musichain se concentrează pe gestionarea plăților redevențelor. Ceek este un alt proiect care urmărește industria muzicală, dar de a monetiza spectacole live prin transmisiuni VR.

Compania are un parteneriat media cu Mixmag, cea mai mare publicație de muzică de dans din sector.

Vizualizare tranzacționare

La fel ca majoritatea monedelor alternative, fluctuațiile prețurilor jetoanelor VIB le-au reflectat pe cele ale Bitcoin și ale celorlalte jetoane criptografice majore. Prin urmare, prețul a fost cel mai ridicat în decembrie și ianuarie, dar a scăzut în februarie și de atunci se luptă să-și revină. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că a adăugat funcționalitatea agenției de rezervări și a profilului organizatorului de evenimente de la ICO.

Evoluțiile viitoare care vor apărea în 2018 și 2019 includ lansarea aplicațiilor care vor permite rezervările prin intermediul platformei și plata serviciilor cu criptomonede. Aceste evoluții se pot dovedi a avea un impact pozitiv asupra valorii simbolului.

Unde îl puteți cumpăra?

Puteți schimba jetoane VIB cu alte 80 de criptomonede prin Changelly sau Binance. Dacă doriți să cumpărați cu Fiat, atunci Changelly vă permite, de asemenea, să cumpărați Bitcoin sau Ether cu un card de credit. Înscrieți-vă și creați un cont, apoi efectuați achiziția BTC sau ETH folosind cardul dvs. de credit. Odată ce aveți noua criptomonedă achiziționată în contul dvs., o puteți schimba în jetoane VIB folosind și Changelly.

Puteți stoca jetoane VIB în orice portofel compatibil ERC20.

Concluzie

Viberate are un model de afaceri incredibil de ambițios. Da, este adevărat că compania are avantajul de a fi primul motor și în prezent singurul jucător din jocul de muzică live. Cu toate acestea, ar putea exista un anumit risc în încercarea de a fi totul pentru toți oamenii dintr-un sector care are un model de afaceri atât de uzat.

Acestea fiind spuse, criptarea Viberate a obținut deja mai mult de o rundă de finanțare inițială, iar echipa are cu siguranță o formă excelentă în industria muzicală. Vânzarea de bilete pentru spectacole live este cu siguranță un domeniu care ar putea beneficia de transparență suplimentară și protecție a cumpărătorului, având în vedere starea pieței de astăzi.

Cu siguranță va fi interesant să urmăriți progresul Viberate în următorii câțiva ani. Obiectivul său de a fi singura piață B2B / B2C complet integrată și descentralizată pentru muzică live este stratosferică, dar motivată de o pasiune autentică. Mai presus de toate, pasiunea este un loc minunat pentru a începe.

Informații suplimentare

Facebook

Stare de nervozitate

Telegramă

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map