Un ghid pentru începători pe piețele OTC în Crypto

Care este primul lucru care îți vine în minte când auzi „fără rețetă”?

Pentru mulți, expresia va crea imagini de acces ușor la medicamente. Cu toate acestea, OTC există de ceva timp și își trage rădăcinile din unele dintre primele schimburi de mărfuri bazate pe magazine. Se referă mai specific la acces usor parte decât orice altceva.

Piețele criptografice evoluează, iar jucătorii mari și mici caută cele mai bune modalități de implicare. Vom face o scufundare profundă în OTC în ceea ce privește cripto-ul și vom afla ce oportunități se deschid piețele valutare virtuale pentru o nouă clasă de investitori.

Dar, înainte de a face acest lucru, ar trebui să scoatem din definiție câteva definiții plictisitoare:

Securitate (n): Un titlu este orice instrument financiar care are o valoare monetară și este schimbabil / negociabil pe o piață. În majoritatea cazurilor, valorile mobiliare sunt utilizate ca instrument pentru obținerea unui profit, dar pot fi utilizate și din motive tehnice, cum ar fi acoperirea.

Schimb (n): Majoritatea valorilor mobiliare tranzacționează la bursă. O bursă este o piață care tranzacționează valori mobiliare și alte instrumente financiare complexe. Acestea reunesc brokeri, dealeri și investitori într-un mod centralizat pentru a standardiza cumpărarea și vânzarea acestor instrumente. Prin reglementare, ei monitorizează și piețele pentru a preveni frauda.

OTC (n): Bursierul este un mod elegant de a spune „tranzacționare descentralizată”. Comenzile nu sunt listate într-un registru de ordine publică. Clienții pot tranzacționa cu fiecare prin broker fără ca nimeni altcineva să știe despre tranzacția lor.

OTC. Piețele centralizate există de sute de ani

Piețele centralizate există de sute de ani

În lumea financiară tradițională, companiile care nu au reputația corectă și / sau fondurile necesare pentru a plăti comisioanele de schimb pot merge pe calea OTC pentru a strânge capital. În contextul criptografic, vedem acum acest fenomen să se desfășoare pe măsură ce boom-ul ICO crește.

În altă parte, deținătorii de criptare foarte mari (balene) ar prefera să facă tranzacții mari fără a atrage prea multă atenție și, prin urmare, caută brokeri specializați pentru a face acest lucru.

Cele mai mari piețe OTC

Este destul de dificil să se stabilească care piețe și brokeri sunt cei mai mari din criptosferă, deoarece o mulțime de afaceri în acest domeniu se desfășoară în mod privat. Vinny Lingham din proiectul Civic și-a prezentat câteva dintre gândurile sale cu privire la acest subiect într-o postare pe blog și prin twitter cu câțiva ani în urmă:

Fapt ignorat: Piața OTC pentru Bitcoin este mai mare decât piața de schimb. Bursele stabilesc prețul, dar tranzacțiile mari nu se întâmplă acolo.


– Vinny Lingham (@VinnyLingham) 26 iunie 2016

Punctul cheie din experiența sa a fost că cei bogați nu folosesc schimburi pentru a-și cumpăra Bitcoin-ul. Deoarece aceste balene tranzacționează în cantități atât de mari, comenzile ar copleși schimburile și ar muta prețul dramatic. Ca urmare, volumul schimburilor nu reprezintă adevăratul cerere și ofertă pentru Bitcoin.

Unii dintre brokerii OTC bine stabiliți și respectați în acest spațiu includ:

  • BitStocks
  • CircleTrade
  • Cumberland
  • itBit
  • JumpTrading
  • Grupul IBC
  • Genesis Trading

Din păcate, acești brokeri se ocupă doar de traderi cu valoare netă ridicată. Cu toate acestea, vom furniza câteva alternative pentru așa-numitul „pește mic” în secțiunea următoare.

Cum să începeți

Există mai multe moduri de a începe să tranzacționați criptomoneda preferată fără rețetă:

Investiții ICO

Cel mai la modă instrument OTC care a ajuns pe scenă în ultimii ani. În majoritatea cazurilor, modelul ICO permite investitorilor să-și susțină proiectele preferate și să primească jetoane direct fără o supraveghere strictă din partea autorităților. Companiile au strâns cantități enorme de capital în doar câteva zile, creând oportunitatea de a conduce obiectivele proiectului înainte. Iată câteva sfaturi despre cum să găsiți cele mai bune ICO-uri în care să investiți.

AirSwap

Proiectul AirSwap este un mod inovator de a schimba jetoane de criptomonede printr-o rețea globală descentralizată. AirSwap nu este un schimb de criptomonede și nu listează jetoane sau prețuri de jetoane. În schimb, utilizatorii rețelei pun la dispoziție jetoane pentru tranzacționare și sistemul se potrivește automat cu cumpărătorii și vânzătorii în funcție de cerințele lor:

OTC - Procesul comercial AirSwap

Procesul comercial AirSwap

Pentru a elimina complet intermediarul, echipa lor a implementat tehnologie interesantă de criptocurrency numită swap-uri atomice. Tranzacționarea se poate face prin MetaMask sau direct din portofelul hardware Ledger Nano S sau Trezor. Consultați ghidul nostru Ledger dacă aveți nevoie de asistență pentru configurare.

AirSwap vă va oferi doar o recomandare cu privire la prețurile de tranzacționare. Probabil că este o idee bună să acordați atenție prețurilor listate la un schimb de criptomonede, cum ar fi Binance, pentru a obține un stadion atunci când faceți o tranzacție. Mai mult, acestea oferă tranzacționare doar în jetoane Ethereum în acest moment, dar probabil vor adăuga alte jetoane blockchain pe măsură ce platforma se dezvoltă.

LocalBitcoins

Start din Helsinki Finlanda, startup bitcoin LocalBitcoins permite tranzacționarea over-the-counter Bitcoin și altcoin în schimbul monedei locale. Metodele de plată și ratele de schimb sunt listate pe site. După cum puteți vedea de mai jos, prețurile variază destul de mult ca urmare a diferitelor forțe de cerere și ofertă.

OTC - Vânzătorii LocalBitcoin cu o varietate de oferte

Vânzătorii LocalBitcoin cu o varietate de oferte

Contrastați acest lucru cu bursele care listează cel mai recent preț de tranzacționare și vă oferă o impresie pentru ceea ce ar trebui să plătiți pentru criptomoneda dvs. În plus, LocalBitcoins oferă un serviciu de escrow, astfel încât să puteți tranzacționa cu liniște sufletească.

De la consumator la consumator

Nimic nu vă împiedică să cumpărați și să vindeți criptomonede direct vecinului. Majoritatea oamenilor nu înțeleg și nu folosesc cripto în acest fel, deoarece nu este necesar imediat. Dar în locuri precum Venezuela și Zimbabwe, schimbul de criptomonede fără rețetă este / a fost folosit pentru a menține economiile mici, datorită faptului că guvernul le-a distrus economia cu monedă de hârtie hiperinflată.

Cum să faci bani în OTC

Arbitraj

Arbitrajul este procesul de cumpărare / vânzare a unui produs sau serviciu într-o locație și apoi vânzare / cumpărare înapoi în altă locație la un preț mai bun pentru a obține un profit. În majoritatea cazurilor, acest lucru se întâmplă practic, dar nu este neobișnuit ca comercianții de arbitraj iscusit să poarte sume mari de bani către alte țări pentru a încasa aceste diferențe.

Primul dvs. port de apel ar fi să monitorizați fluxurile de schimb pentru a vă face o idee despre cum se tranzacționează prețurile. Puteți apoi să ridicați cripto ieftin la un schimb sau una dintre metodele menționate anterior. Vânzarea prin AirSwap sau LocalBitcoins la un preț mai bun ar fi probabil ultimul dvs. pas. Arbitrajul criptomonedelor este destul de avansat și pe piețe volatile precum cripto trebuie să știi cu adevărat ce faci.

Riscuri pentru și împotriva

Piață complet deschisă

În sensul cel mai strict al cuvântului, OTC înseamnă că puteți tranzacționa pe o piață complet deschisă. De fapt, ați putea vinde x cantitate de Ethereum pentru o cantitate de Bitcoin și să nu fiți aproape de prețul actual (ETHBTC) găsit la orice schimb major.

OTC - Comercianți de groapă frenetici pe un etaj centralizat de schimb.

Comercianți furioși de gropi pe un etaj centralizat de schimb. Amabilitatea lui Loren Friedman

Acesta poate fi un lucru bun sau rău, în funcție de punctul de vedere. O piață complet deschisă permite fluxul liber al schimburilor comerciale între părți fără ca intermediarii să intervină în proces.

Dezavantajele sunt însă un grad mai ridicat de fraudă și inconsecvență a prețurilor. Este mult mai ușor să te smulgi.

Regulament & Preocupări juridice

Evident, tranzacționarea cu orice instrument financiar va atrage atenția autorităților. În cazul în care există un profit de făcut, fratele mai mare îl va urmări. Deoarece tranzacționarea OTC oferă posibilitatea de a evita evidențele oficiale, este important să cunoașteți riscurile asociate parcurgerii acestei rute.

Reglementările din zilele noastre tind să favorizeze pe cei bogați (oameni și corporații), deoarece numai cei bogați își pot permite să enumere pe anumite burse. De asemenea, în multe cazuri, numai investitorii cu o valoare netă ridicată (așa-numiții „acreditați”) au voie să investească în alte companii / proiecte. Criptomoneda este o mișcare de bază concepută pentru a echilibra terenul de joc.

Avem oarecum un impas în toate acestea. Pe de o parte, autoritățile de reglementare sunt părtinitoare și răspund celor bogați, iar pe de altă parte, comercianții OTC tranzacționează în mod imprudent, fără niciun gând să investească în siguranță. Trebuie găsit un punct de mijloc sănătos.

Lichiditate

Lichiditatea se referă la cât de ușor puteți cumpăra sau vinde criptomoneda dvs. Bitcoin este considerat cea mai lichidă criptomonedă din lume din cauza cererii mari și, prin urmare, a unei frecvențe ridicate de tranzacționare. Aruncați o privire la capitalizarea de piață a Bitcoin pe trackerul nostru de criptare. După cum puteți vedea, fluxurile de capital în Bitcoin au depășit cu mult orice altă criptomonedă.

Nu veți avea greu să cumpărați sau să vindeți Bitcoin, dar în boom-ul actual ICO, veți avea aproape sigur probleme cu tranzacționarea de altcoins cu lichiditate scăzută. Ethereum a urmărit rapid crearea criptomonedelor și, prin urmare, nu a fost niciodată mai ușor să creezi ceea ce este amuzant cunoscut sub numele de „shitcoin”. Obținerea unora nu este de obicei o problemă. A scăpa de ele poate fi însă un adevărat coșmar. Cumpărarea de criptomonede nelichide fără rețetă este riscantă.

Siguranță

Un beneficiu major al schimburilor online este un nivel de anonimat și tranzacționare rapidă. A purta în jur de câteva mii de dolari în numerar pentru a schimba contra cripto nu este probabil cea mai inteligentă idee. Oricum s-a știut că oamenii fac asta oricum. Folosiți un bun simț dacă intenționați să tranzacționați cu bunuri fizice și / sau valută.

Clopot de închidere

Oamenii au negociat încă din zorii omenirii. Încercarea de a obține cel mai bun preț pentru un produs sau serviciu este posibil doar natura fiarei umane. Vânzarea fără rețetă ar putea însemna o piață internațională descentralizată sau pur și simplu încheierea unui acord cu vecinul.

În contextul criptografic, dacă nu ar fi fost deja un fel de experiență sălbatică din vest, serviciile OTC apar pentru a oferi oportunități netestate atât pentru oamenii de afaceri antreprenoriale, pentru brokeri, comercianți, investitori, cât și pentru visători. În orașele digitale prăfuite ale noii frontiere, se pot găsi chilipiruri uimitoare, în timp ce alte oferte merg prost. Unde te vei introduce?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map