Un ghid cuprinzător la diferitele standarde Ethereum Token

Lumea Ethereum există dincolo de activul său nativ, Ether. Într-adevăr, multe dintre principalele proiecte publice blockchain cu propriul jeton rulează deasupra rețelei Ethereum. Cu toate acestea, marea majoritate a acestora utilizează încă un singur standard, ERC-20.

Există, de fapt, multe alte standarde simbolice, fiecare cu propriile caracteristici unice. Unele sunt extensii sau îmbunătățiri față de ERC-20 existent, în timp ce altele au caracteristici și aplicații complet distincte.

În acest ghid, aruncăm o privire la multe standarde de jetoane diferite, inclusiv unele foarte noi și de ultimă generație.

ERC-20

Standardul ERC-20 domină ecosistemul Ethereum. Se compune din șase funcții:

Alocație: Aceasta verifică dacă contul utilizatorului are suficiente jetoane pentru a acoperi costul tranzacției. Pe scurt, împiedică utilizatorii să se fraudeze reciproc.

Aproba: Aceasta verifică soldul jetoanelor din tranzacție în raport cu aprovizionarea totală a jetonului. Acest lucru asigură că nimeni nu poate falsifica jetoane.

Soldul: O funcție extrem de simplă care vă spune pur și simplu câte jetoane există într-un cont.

Ofertă totală: Această funcție este executată o singură dată, chiar la începutul existenței unui simbol. Determină numărul total de jetoane care există. Nu puteți modifica acest lucru.

Transfer: După cum sugerează și numele, acest lucru permite trimiterea de jetoane din furnizarea inițială de jetoane către portofelul unui utilizator. Specifică adresa destinatarului și numărul de jetoane de transferat.

Transfer de la: Aceasta este ca funcția Transfer, dar pentru orice transferuri după distribuția inițială a simbolurilor, cum ar fi utilizatorii care fac schimb de jetoane între ei.

Pentru o revizuire mai aprofundată a ERC-20, vă rugăm să consultați celălalt ghid al nostru aici.

ERC-223

Acesta este în principal un upgrade la standardul ERC-20. În acest moment, jetoanele ERC-20 pot fi trimise la adrese care nu acceptă ERC-20. Acest lucru are și continuă să ducă la o cantitate imensă de jetoane pierdute.

Nu toate contractele Ethereum acceptă ERC-20. Cu toate acestea, problema este că nu există un mecanism preventiv care să împiedice utilizatorii să trimită jetoane ERC-20 către acele adrese. Rețeaua va confirma tranzacția și jetoanele vor ajunge la adresă, dar, deoarece nu sunt compatibile, devin înghețate permanent.

ERC-223 este menit să prevină acest lucru, precum și să ofere alte îmbunătățiri. Fuzionează funcția Transfer și TransferFrom într-una și introduce o nouă funcție, numită TokenFallBack. Acest lucru poate fi utilizat numai prin primirea de contracte care stabilesc exact modul de gestionare a jetonului trimis. Ambele funcții noi adaugă un strat de audit care previne pierderea de fonduri. În plus, prin fuzionarea celor două funcții de transfer, există o economie semnificativă de gaz în rețeaua Ethereum, reducând costurile pentru toți utilizatorii.

Vă rugăm să consultați celălalt ghid pentru un ghid tehnic mai profund la ERC-223.

ERC-721

Acesta este un standard complet separat de cele două anterioare. ERC-721 deschide potențialul pentru jetoane nefungibile (NFT), adică jetoane care nu sunt la fel. În schimb, toate jetoanele ERC-20 sunt și trebuie să fie identice. Cel mai notabil caz de utilizare al ERC-721 până în prezent este CryptoKitties.

obiecte din joc

ERC-721 deschide potențialul pentru NFT-uri și articole din joc.

Există beneficii imense ale acestei non-fungibilități. Anterior, toate activele criptografice au fost identice sau fungibile. Acest lucru a fost vital în cazul banilor, cum ar fi Bitcoin, unde este nevoie ca totul să fie interschimbabil și să pară identic. Cu toate acestea, pentru aplicarea tehnologiei blockchain la alte active, cum ar fi monedele rare, arta plastică sau obiectele virtuale din joc, non-fungibilitatea este o caracteristică esențială.

ERC-777

Aceasta este o îmbunătățire atât pentru ERC-20, cât și pentru ERC-223. La fel ca ERC-223, ajută la prevenirea pierderii de fonduri care sa întâmplat de atâtea ori cu ERC-20. În loc să îmbine funcțiile de transfer, acesta oferă o nouă funcție numită Trimite, ceea ce reduce cele două tranzacții utilizate cu ERC-20 la una, reducând astfel costurile și sporind eficiența.

Dincolo de aceasta, permite și transmiterea datelor de tranzacție alături de simbol. La rândul său, acest lucru mărește gradul în care aceste jetoane pot fi personalizate și trimise cu comenzi unice.

Prin ceva numit cârlige, acum veți putea primi notificări înainte de a primi un simbol ERC-777. Mai mult decât atât, cârligele pot aplica anumite condiții ale tranzacțiilor, cum ar fi forțarea receptorului să cheltuiască o anumită sumă pentru un anumit produs sau serviciu.

Poate cel mai semnificativ, permite utilizatorilor să desemneze operatorii. Acest lucru vă permite să desemnați o adresă care poate trimite și arde jetoane după bunul plac și poate fi dezactivată în orice etapă. Acest lucru ar putea conduce la plăți automatizate și la o serie de alte aplicații.

Pe scurt, ERC-777 vă ajută să vă împiedicați să pierdeți fonduri, precum și să oferiți noi condiții interesante și flexibilitate.

ERC-1400

Acesta este un bibliotecă care constă din mai multe standarde concepute pentru jetoanele de securitate. Semnalizarea valorilor mobiliare existente, indiferent dacă sunt acțiuni, obligațiuni sau opțiuni, este un lucru care a fost anticipat cu fierbere de câțiva ani. Mai mult decât simpla deplasare a formelor existente de bani și monedă, blockchain-urile ar putea ajuta la înregistrarea și tranzacționarea cu orice securitate oriunde în lume.

Dezvoltatorii au lucrat la următoarele standarde pentru a face acest lucru o realitate cu Ethereum.

bursa din New York

În curând am putea vedea jetoane Ethereum reprezentând valori mobiliare tradiționale.

ERC-1410

Acest lucru permite jetoane care toate reprezintă aceeași securitate, dar cu condiții diferite. Astfel de condiții ar putea include perioade de închidere sau drepturi de vot, printre altele.

De fapt, acestea sunt jetoane semi-fungibile, deoarece activul pe care îl reprezintă este identic, dar sunt atașate metadate diferite.

ERC-1594

Acest standard oferă modelul de bază de care ar avea nevoie orice jeton de securitate. Deoarece există mai multe motive pentru care transferul unui jeton de securitate ar putea eșua, acest standard introduce noi funcții. De exemplu, spuneți că cineva încearcă să trimită un jeton de securitate pe care nu i se permite legal. Apoi, aveți nevoie de o funcție care nu numai că împiedică acest lucru, dar, în mod ideal, oferă un motiv pentru care tranzacția a eșuat. ERC-1594 introduce canTransfer și canTransferByPartition funcții care oferă această funcționalitate.

Această caracteristică este foarte importantă pentru ca jetoanele de securitate să aibă succes. Dacă utilizatorii primesc notificări eșuate fără nicio explicație și având în vedere multitudinea de motive pentru o posibilă eșec a tranzacției, experiența va fi obositoare și neatractivă.

ERC-1643

Acest standard permite atașarea de documente la tranzacții. Multe valori mobiliare vor avea documente în parteneriat și este imperativ să le păstrați atașate la simbol. Acest standard nu numai că permite acest atașament, ci înseamnă, de asemenea, că utilizatorii pot fi informați cu privire la orice modificare a documentelor.

Standardul utilizează metoda hash de stocare a documentelor. Stochează un hash al documentului semnat pe blockchain împreună cu o legătură care indică site-ul de stocare off-chain al întregului document.

ERC-1644

Din cauza supravegherilor de reglementare, este esențial ca jetoanele de securitate să fie supuse comenzilor autorităților de reglementare din cauza abuzului. Acest lucru se realizează prin implementarea unui controlor funcție, prin care adresa controlerului poate interacționa cu jetoanele acolo unde este cazul.

Concluzie

Dezvoltarea în ecosistemul Ethereum a fost și continuă să se deplaseze într-un ritm impresionant. Aceste standarde de simboluri emergente, deși utilizate în mod obișnuit încă, s-ar putea dovedi cu siguranță incredibil de utile în îndeplinirea ambițiilor în jurul jetoanelor nefungibile și de securitate. Standardul ERC-20 a declanșat primul val de tokenizare și inovație. Cu toate acestea, este mai mult decât probabil ca aceste noi standarde să poată iniția un val care îl depășește pe cel anterior în termeni de perturbare economică.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map