Noduri complete Bitcoin: Ce sunt și cum să le configurați

Ce este un nod complet Bitcoin?

Rețeaua Bitcoin este o colecție de computere din întreaga lume care rulează software-ul Bitcoin Core care verifică tranzacțiile și blocurile. Distribuția acestor „noduri” (termenul pentru un computer atașat la rețea) și faptul că oricine poate configura unul care face Bitcoin „descentralizat”. Aceasta înseamnă că oricine oriunde poate configura un nod Bitcoin atâta timp cât are acces la un computer cu puterea necesară și o conexiune la internet. Și dacă chiar și un singur nod funcționează, Bitcoin continuă.

harta nodurilor bitcoin 2016

Majoritatea nodurilor Bitcoin acționează și ca un client Bitcoin, ceea ce permite trimiterea tranzacțiilor în rețea. Aceasta înseamnă că un nod acționează ca interfața dvs. personală cu rețeaua Bitcoin în ansamblu. Rularea unui nod vă asigură că tranzacțiile dvs. Bitcoin sunt verificate și trimise oricui faceți tranzacția. Acest lucru pune puterea de a trimite bani necenzurabili în întreaga lume sau peste stradă în mâinile tale și contribuie la securitatea și forța rețelei Bitcoin în sine.

Rularea unui nod este diferită de extragerea Bitcoin, care presupune rularea unui software special care funcționează pentru a rezolva sau completa blocuri noi în rețea, eliberând un anumit număr de Bitcoin acelor computere responsabile de adăugarea unui bloc în blockchain. În timp ce mineritul Bitcoin a devenit destul de intensiv în resurse și o mare parte din activitatea de minerit este realizată de companii mari cu centre de date dedicate procesului, rularea unui nod complet este accesibilă oricui.

Bine, înțeleg…. De ce ar trebui să rulez un nod complet?

Există diverse motive pentru a configura singur un nod complet:

 1. Credeți în Bitcoin și doriți ca rețeaua să crească și să aibă succes. Fiecare nod adăugat la rețea ne aduce mai aproape de un viitor în care toată lumea tranzacționează în rețeaua Bitcoin și niciun guvern sau alte terțe părți nu pot face nimic pentru a-l opri..
 2. Aveți intenția de a utiliza rețeaua Bitcoin pentru a tranzacționa foarte mult și doriți să vă asigurați că tranzacțiile dvs. sunt verificate. Ideea din spatele Bitcoin este eliminarea încrederii din sistemul monetar: nu trebuie să aveți încredere într-o bancă pentru a deține sau a vă trimite banii. Dar atâta timp cât nu vă rulați propriul nod, aveți încredere în cineva care ESTE care rulează un nod pentru a verifica acea tranzacție în timp util. A-ți lua viața financiară în mâini este o putere.
 3. Îți poți spune tuturor prietenilor tăi că nu deții doar Bitcoin, ești Bitcoin … cel puțin o parte din el &# 128578;

Sunt convins! Cum pot configura un nod complet?

Există 3 metode pentru a vă configura propriul nod Bitcoin începând chiar acum, variind de la destul de tehnic și intensiv la timp până la ușor, dar puțin mai scump. Pe măsură ce dezvoltarea și adoptarea tehnologiei Bitcoin continuă, acest proces va deveni mai ușor și mai ieftin. Totuși, dacă doriți să treceți înainte de joc și să intrați în acțiune, o veți face într-unul din aceste moduri:

 • Configurarea unui nod pe propriul computer (sau Raspberry Pi sau orice mașină cu hardware-ul necesar) sau
 • Configurarea unui nod în cloud folosind serviciul de găzduire precum Amazon Web Services, Digital Ocean sau orice alt număr de furnizori sau
 • Cumpărarea unui dispozitiv independent „nod-într-o cutie” care configurează nodul automat (Treceți la partea de jos pentru a afla despre această opțiune)

Sunt gata să nod, să ajungem la el!

În timp ce primele două metode sunt foarte similare în proces, există considerente pentru fiecare.

 1. Alegeți mașina!

Va trebui să configurați nodul pe un computer care are aceste specificații hardware minime necesare:

 • O versiune recentă a sistemului de operare macOS, Linux sau Windows
 • 145 GB spațiu liber pe disc
 • 2 GB RAM
 • O conexiune la internet de mare viteză (cel puțin 50 KB / s)
 • Limite nelimitate sau foarte mari de încărcare / descărcare (un nod poate încărca ~ 200 GB și descărca ~ 20 GB pe lună)

Dacă alegeți să utilizați cloud și să vă configurați pe un server virtual, asigurați-vă că orice mașină pe care o închiriați are aceleași specificații! Cea mai ieftină opțiune pe care am găsit-o a fost de la Scaleway, unde puteți obține o mașină suficient de puternică pentru a rula un nod pentru aproximativ 8 USD / lună. Pentru a face acest lucru, veți:


 • se îndreaptă spre https://www.scaleway.com/
 • înscrieți-vă pentru o instanță C1 (cea mai mică opțiune a acestora)
 • adăugați 3 volume de stocare de 50 GB pentru a vă asigura că aveți suficient spațiu de stocare pentru întregul blockchain Bitcoin.

Există o mulțime de alți furnizori care pot gestiona nodul, așa că mergeți mai departe și faceți cumpărături sau folosiți-vă preferatul dacă aveți unul. Digital Ocean și Amazon Web Services sunt opțiuni populare, dar vă vor costa puțin mai mult.

Notă: Acordați atenție lățimii de bandă sau limitelor de date pentru orice soluție cloud, deoarece mulți furnizori de acolo vă vor limita conexiunea după un anumit punct.

 1. Porniți configurarea!

Dacă intenționați să rulați nodul pe un computer local, puteți decide dacă doriți să rulați software-ul Bitcoin Core ca aplicație standard (GUI sau Interfață grafică pentru utilizator) sau prin linia de comandă ca proces de fundal. Dacă lucrați la cloud, cel mai probabil veți folosi metoda liniei de comandă.

Vreau să rulez software-ul GUI!

Deci îți plac interfețele grafice. Grozav! Iată procesul:

 • Descărcați cea mai recentă interfață grafică Bitcoin Core din pagina de descărcare bitcoin.org pentru sistemul dvs. de operare la alegere.
 • Rulați software-ul și vi se va solicita să alegeți un director pentru stocarea datelor blockchain. Dacă nu aveți o preferință specifică aici, continuați și lăsați opțiunea „Utilizați directorul de date implicit” bifată și apăsați OK.
 • În acest moment, pe computerele Windows, este posibil să apară o solicitare de paravan de protecție care cere permisiunea de a permite Bitcoin să comunice pe web. Bifați toate casetele și permiteți aceste permisiuni.
 • Software-ul ar trebui să înceapă descărcarea blockchain-ului. Acest lucru va dura de la 12 ore la câteva zile, în funcție de viteza și lățimea de bandă a internetului. Lasă-l să se termine și rulezi oficial un nod complet Bitcoin! Consultați secțiunea de configurare a rețelei de mai jos pentru a vă asigura că nodul dvs. are accesul necesar pentru a rula corect.

Vreau să folosesc linia de comandă!

Deci, săpați linia de comandă sau preferați ca Bitcoin Core să ruleze în fundal? Dulce! Începem:

 • Pentru a simplifica acest proces, earn.com (fostul 21.co) a pus la punct un script simplu de utilizat care face ușoară instalarea unui nod prin linia de comandă!
 • Deschideți linia de comandă (Windows) sau Terminalul (macOS și Linux) și lipiți această comandă:
 • Apăsați Enter și ar trebui să apară un mesaj de întâmpinare (ca acesta):
  • Lasă procesul să se desfășoare! Acesta va descărca software-ul Bitcoin Core și va încerca să configureze redirecționarea porturilor. Dacă nu poate configura automat redirecționarea porturilor, veți vedea un mesaj ca acesta:

  • Ar trebui să primiți și un mesaj de succes! Nodul dvs. este instalat și rulează. Accesați secțiunea de configurare a rețelei de mai jos pentru a vă asigura că totul este configurat corect pentru o funcționare corectă.
  1. Configurarea Rețelei

  Indiferent dacă ați configurat un nod utilizând software-ul GUI standard sau prin linia de comandă, vor fi necesare unele setări de rețea pentru a vă asigura că nodul poate trimite și primi conexiuni din rețeaua Bitcoin.

  Există două joburi de finalizat aici:

  • Oferirea computerului dvs. unei adrese IP statice
  • Configurarea redirecționării porturilor

  În loc să parcurg acest întreg proces, îi voi lăsa pe oamenii minunați de la bitcoin.org să aibă grijă de el! A se vedea ghid oficial pentru instrucțiuni pas cu pas despre accesarea routerului și configurarea acestuia pentru a gestiona corect nodul.

  Dacă v-ați configurat nodul în cloud, acest proces poate fi foarte diferit în funcție de furnizorul de servicii. Contactați echipa de asistență pentru furnizorul dvs. specific sau mergeți la SuperUser (un site de întrebări și răspunsuri pentru acest gen de lucruri) pentru a obține ajutor!

  Deci … ce zici de Node-in-a-Box?

  Acesta este de departe cel mai simplu mod de a configura un nod complet chiar acum. O simplă cutie plug-and-play pe care o veți conecta la routerul dvs. de internet la fel ca o cutie de cablu. Acest lucru vă permite să rulați un nod dedicat fără a instala nimic pe computer sau pe o altă mașină. Totuși, va trebui să parcurgeți pașii de configurare a rețelei descriși în secțiunea de mai sus!

  Singurul proiect care pare disponibil acum este Semințe de biți. Bitseed este în prezent destul de scump la aproximativ 360 USD, dar din recenzii, pare să funcționeze așa cum este publicitate și păstrează lucrurile foarte simple. Este necesar să existe concurenți care să iasă din lemn în cel mai scurt timp, așa că fii atent când spațiul se maturizează.

  Profit!

  Odată ce software-ul rulează, blockchain-ul s-a sincronizat complet, iar setările de rețea sunt corecte, ați făcut-o! Sunteți oficial membru care contribuie la rețeaua Bitcoin. Bine ați venit în viitorul banilor.

  Încheierea

  Bitcoin este alimentat de noduri.

  Mai multe noduri = Bitcoin mai puternic.

  Ar trebui să rulați un nod. Poate doi.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map