Ethereum Mining vs. Bitcoin Mining: Care este mai profitabil?

Există unele diferențe critice între mineria Ethereum și Bitcoin, care provin din faptul că aceste două criptomonede s-au dezvoltat având în vedere scopuri foarte diferite. La prima vedere, poate fi dificil să determinați diferențele dintre aceste criptos, dar săpați un pic mai adânc și descoperiți un contrast flagrant între ele. Să luăm un moment pentru a discuta diferențele critice dintre aceste cripte și modul în care acestea afectează procesele miniere Ethereum vs. Bitcoin.

Înțelegerea Bitcoin Mining

Bitcoin este un sistem de numerar electronic descentralizat de la egal la egal, descris de Satoshi Nakamoto, creatorul anonim al criptomonedei. Protocolul funcționează utilizând o ecuație matematică care adaugă blocuri la un lanț de tranzacții cunoscut sub numele de blockchain. Fiecare bloc folosește un cod hash din blocul anterior pentru a marca temporar blocul nou adăugat.

Blocurile sunt adăugate la blockchain la fiecare zece minute prin intermediul minerilor care concurează unul împotriva celuilalt pentru a-și da seama de o ecuație matematică (SHA-256) al cărui răspuns trebuie să înceapă cu patru zerouri. Procesul necesită o putere extinsă de procesare a computerului, care echivalează cu utilizarea electrică. Primul miner care a descoperit o soluție adecvată pentru ecuație primește un premiu de 12 BTC.

Fiecare miner (nod) din blockchain lucrează împreună pentru a se asigura că cel mai lung lanț de tranzacții este lanțul valid. Atâta timp cât cincizeci și unu la sută din noduri sunt oneste, blockchain-ul rămâne onest. Actul de validare a lanțului se numește consens. Acest sistem de dovadă a muncii se află la baza protocolului Bitcoin.

Bitcoin UTXO Blockchain

Bitcoin utilizează schema de ieșire a tranzacției necheltuite (UTXO) pentru a elimina cheltuielile duble pe rețea și pentru a urmări baza de date. În acest protocol, utilizatorii nu trimit Bitcoin în timpul tranzacției. În schimb, ceea ce trimit ei este hash-ul blocului anterior, semnat digital și cheia publică a noului proprietar.

În esență, deținătorii de Bitcoin nu dețin Bitcoin în sine. În protocolul blockchain Bitcoin UTXO, utilizatorii păstrează ieșirea la un anumit număr de jetoane, care pot fi semnate unui nou proprietar pentru a transfera controlul asupra Bitcoin. Dacă sună confuz, să examinăm cele trei reguli de bază ale acestui protocol pentru a înțelege mai bine.

  1. Suma intrărilor fiecărei tranzacții trebuie să fie mai mare decât suma rezultatelor sale.
  2. Toate intrările la care se face referire trebuie să fie valide și să nu fie afișate ca cheltuite.
  3. Fiecare intrare necesită o semnătură care se potrivește cu proprietarul intrării.

Aceste reguli înseamnă că fiecare tranzacție Bitcoin trebuie să aibă atât intrări, cât și ieșiri pentru a fi finalizate. Singura dată când acest lucru nu este cazul este în timpul creării unui nou Bitcoin în timpul procesului de exploatare. Această tranzacție va avea doar rezultate și este cunoscută sub numele de Coinbase tranzacţie.

Dificultate minieră Bitcoin

Dificultatea de extragere a Bitcoin a crescut semnificativ în ultimii doi ani ca urmare a puterii de hash adăugate în rețea. Dificultatea rețelei Bitcoin este ajustată pentru a compensa creșterea puterii de hash, pentru a se asigura că timpul de blocare rămâne consecvent la aproximativ zece minute.

În 2015, minerii Bitcoin au văzut începutul unui considerabil creştere în rețeaua hash power, datorită în primul rând introducerii liniei Antminer a Bitmain. Antminer a folosit cipuri integrate (ASIC) specifice aplicației special concepute, care au fost de mii de ori mai bune la finalizarea algoritmului SHA-256 utilizările sistemului de probă a muncii Bitcoin.

Diagrama de dificultăți miniere Bitcoin prin Bitcoinity

Diagrama de dificultăți miniere Bitcoin prin Bitcoinity


Aceste progrese hardware au crescut dificultatea și costurile de pornire necesare pentru extragerea Bitcoin. Veți avea nevoie de un miner ASIC pentru a fi competitiv în condițiile miniere de astăzi. De asemenea, veți dori să vă alăturați unui grup minier. Piscinele miniere vă valorifică eforturile combinând puterea de calcul a întregului bazin. Nivelul de contribuție al unui miner determină recompensele miniere.

Înțelegerea Ethereum vs. Bitcoin Mining

Ethereum diferă de Bitcoin în multe aspecte. În primul rând, Ethereum este o platformă software centralizată. Spre deosebire de Bitcoin, Ethereum are un birou central și un cunoscut fondator, Vitalik Buterin. Ethereum acceptă o structură de cont duală în care există atât conturi cu cheie privată, controlate și coduri de contracte, acesta din urmă fiind cunoscut sub numele de contracte inteligente.

Contractele inteligente execută acțiuni predeterminate la primirea criptelor la adresa contractului. Ethereum folosește Soliditate limbaj de programare, care oferă o integrare mai ușoară a contractelor inteligente. Contractele inteligente ale Ethereum facilitează crearea de jetoane utilizând protocoalele ERC-20 și ERC-721.

ERC-20 a devenit protocolul principal de creare a simbolurilor în spațiul criptografic, în timp ce ERC-721 continuă să fie adoptat datorită creșterii tokenizării atât a activelor digitale, cât și a celor din lumea reală. Principala diferență dintre cele două este că jetoanele ERC-20 sunt fungibile.

Cum funcționează mineritul Ethereum?

Funcțiile principale din spatele procesului minier Ethereum sunt aceleași ca Bitcoin. Nodurile concurează între ele pentru a completa o ecuație matematică. Nodul pentru a adăuga următorul bloc în blockchain primește un Răsplată de aproximativ 3,5 ETH. Un bloc este atașat la blockchain-ul ETH la fiecare 14-16 secunde.

Ethereum utilizează ethash mai degrabă decât algoritmul SHA-256 găsit în procesul de extragere al Bitcoin. Ambele procese miniere utilizează sisteme de dovadă a muncii. În consecință, ambele criptos consumă cantități mari de energie electrică atunci când sunt exploatate.

Protocol bazat pe cont Ethereum

Ethereum folosește o abordare mai simplistă și mai familiară a problemei cheltuielilor duble. Urmărirea tranzacțiilor funcționează similar cu conturile bancare tradiționale. Spre deosebire de Bitcoin, utilizatorii Ethereum își trimit jetoanele și nu doar intrările de semnătură hash. Această diferență înseamnă că fiecare cont Ethereum experimentează informații și transferuri directe de valoare cu fiecare tranzacție.

Există câteva motive pentru care Ethereum a ales acest protocol în fața versiunii blockchain UTXO a Bitcoin. În primul rând, protocoalele bazate pe cont sunt posibile numai atunci când aveți centralizare. Echipa de dezvoltare a Ethereum se asigură că, atunci când o persoană trimite ETH, are simbolul în portofel înainte de a trimite aprobarea solicitării tranzacției.

Această centralizare înseamnă, de asemenea, că dezvoltatorii ar putea anula, rambursa și inversa tranzacțiile dacă simt nevoia să o facă. Au arătat deja această abilitate în timpul unei organizații autonome descentralizate (DAO) hack pe 17 iunie 2016. În acest incident, dezvoltatorii au rambursat cincizeci de milioane în Ethereum furat prin inițierea unui hard fork, creând astfel Ethereum Classic (ETC) și Ethereum (ETH).

Dificultate minieră

Minerii Ethereum au înregistrat o creștere a ratei de hash din 2016, dar nimic chiar aproape de cifrele Bitcoin. Ethereum este încă exploatat folosind minerii cu unități de procesare grafică (GPU). În timp ce aceste dispozitive sunt mult mai puternice decât unitățile centrale de procesare (procesoare), ele nu se pot compara cu capacitățile minerilor ASIC.

Dificultate minieră Ethereum prin Bitinfocharts

Dificultate minieră Ethereum prin Bitinfocharts

Minerii GPU au unele avantaje și dezavantaje distincte în comparație cu minerii ASIC. Minerii GPU pot extrage mai multe criptomonede, indiferent de algoritmul lor de hash. Pentru mulți mineri, această flexibilitate este primordială pentru strategia lor de exploatare. Minerii GPU sunt mult mai ieftini decât platformele miniere ASIC, dar le lipsește capacitățile de performanță. În plus, GPU-urile nu sunt dispozitive independente; întrucât platformele miniere ASIC necesită de obicei doar o sursă de alimentare.

Ethereum vs. Bitcoin Mining: schimbările vin

Dezvoltatori Ethereum a anunțat că, în lunile următoare, intenționează să se îndepărteze de sistemul de dovadă a muncii și să instituie un sistem de dovadă a mizei pentru minerit. Principala diferență dintre cele două este că acesta din urmă nu necesită hardware scump sau putere de calcul masivă. Utilizatorii își plasează monedele în portofelele de pe blockchain pentru a primi o recompensă pe baza numărului de monede pe care le dețineți.

Această decizie de a trece la un protocol de dovadă a mizei ajută la reducerea centralizării pe blockchain. Cinci bazine miniere domină în prezent sectoarele miniere Ethereum. Potrivit recent rapoarte Ethermine, f2pool_2 și ethfans.org sunt responsabile pentru 85% din rata hash a rețelei Ethereum.

Diagrama de centralizare a minelor Ethereum prin Consensys

Diagrama de centralizare a minelor Ethereum prin Consensys

Aceste modificări vor remodela sistemul de recompensă pentru minerii Ethereum. Dezvoltatorii intenționează să creeze un sistem hibrid până la finalizarea conversiei la dovada mizei. Acest hibrid va permite minerilor să opteze pentru modificări pe măsură ce rețeaua implementează aceste modificări încet.

Ethereum vs. Bitcoin Mining: Comparație de profitabilitate

Este dificil să compui o comparație legitimă a profitabilității miniere Ethereum vs. Bitcoin, deoarece există atât de mulți factori de luat în considerare. Ambele criptomonede vor necesita o investiție substanțială pentru a începe o operațiune minieră.

Ar trebui să țineți cont de faptul că Bitcoin este mult mai rar decât Ethereum. Această lipsă ar putea avea ca rezultat câștiguri substanțiale în valoarea Bitcoin în viitor. Cu toate acestea, Ethereum servește unui scop unic în spațiul criptografic, iar atât protocoalele lor ERC-20, cât și ERC-712 sunt coloana vertebrală a majorității jetoanelor de pe piață. Această dependență ar putea duce la un scenariu în care Ethereum îl depășește pe Bitcoin în ceea ce privește capitalizarea totală a pieței în următorii ani.

Ethereum vs. Bitcoin Mining – Acum știi

Acum, că aveți o mai bună înțelegere a diferențelor cheie dintre Ethereum și Bitcoin, sunteți gata să începeți cercetarea prețurilor hardware-ului și calcularea profitabilității dvs..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map