Cum se utilizează MetaMask | Ghid pentru începători

Cum se folosește MetaMask

Există o provocare majoră atunci când vine vorba de a-i determina pe consumatorii obișnuiți să utilizeze dapps. Se pare că interacțiunea cu blockchain-ul nu este încă intuitivă sau ușor de utilizat. Browserele web normale nu pot scrie în blockchain. Există browsere blockchain precum Mist, dar pot fi dificil de utilizat, mai ales pentru cineva nou în rețelele descentralizate. Aici intervine MetaMask. Misiunea lor este de a face cât mai ușoară utilizarea aplicațiilor Ethereum dapps. Acest ghid vă va ajuta să începeți și vă va învăța cum să utilizați MetaMask.

Un browser Ethereum

Internetul tradițional, în care citiți acest articol, se bazează pe cereri HTTP pentru a comunica între computerul dvs. și serverele web. În schimb, Ethereum nu are un singur server pentru gestionarea solicitărilor. În schimb, un browser Ethereum trebuie să stabilească o conexiune cu cel mai apropiat nod de încredere și să ceară acel nod să retransmită cererile. Alternativ, puteți configura un nod complet pe computer pentru a retransmite cererile. Cu toate acestea, această opțiune nu este excelentă pentru majoritatea utilizatorilor, întrucât blockchain-ul Ethereum complet depășește 400 GB, înainte de tăiere.

MetaMask trage un truc elegant prin crearea unei biblioteci JavaScript care permite browserului dvs. web normal să comunice cu nodurile Ethereum. Folosind acest bit de JavaScript, puteți accesa și interacționa cu dapps direct din browserul dvs. web. Folosește o extensie de browser pentru a face acest lucru posibil și este disponibilă pentru Chrome, Firefox sau noul browser Brave.

Seif identitar & Portofel

Pe lângă faptul că este o poartă între blockchain-ul Ethereum și browserele standard, MetaMask este și un portofel. Poate stoca mai multe adrese și chei private pentru dvs. De asemenea, puteți trimite, primi și cumpăra jetoane compatibile cu Ethereum și Ethereum direct prin extensia browserului.

Mai mult decât a fi un portofel, MetaMask gestionează mai multe identități pentru dvs. Vă puteți conecta la un singur dapp cu o singură adresă. Apoi, puteți interacționa cu un alt dapp folosind o adresă fără legătură. Odată ce aflați cum să utilizați MetaMask în mod eficient, acesta vă păstrează identitatea privată și datele dvs. deconectate unele de altele.

Înființat

metamask uiAdăugarea MetaMask este destul de simplă:

Accesați metamask.io și adăugați extensia la orice browser pe care îl utilizați. Faceți clic pe extensie pentru a începe să creați o adresă de portofel și un DEN (seiful dvs. protejat)

După ce vă aflați, puteți cumpăra, trimite și vizualiza tranzacțiile anterioare în portofel. Acum, puteți vizita un site dapp pentru a utiliza MetaMask pentru a interacționa cu blockchain-ul

Învățarea modului de utilizare a MetaMask este simplă în ceea ce privește aplicațiile de portofel. Cele mai multe funcționalități de care aveți nevoie sunt la doar câteva clicuri distanță.

Când doriți să interacționați cu un dapp prin intermediul browserului dvs., MetaMask va deschide de obicei o fereastră pop-up care confirmă adresa pe care doriți să o utilizați și orice informații despre tranzacție. Doar urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a începe să interacționați cu blockchain-ul Ethereum direct din browserul dvs. web normal.


Dapps care utilizează MetaMask

MetaMask s-a dovedit destul de popular în rândul dezvoltatorilor de dapp ca o modalitate ușoară de a aduce utilizatorii de internet în ecosistemul blockchain. Există o mulțime de proiecte care îl folosesc. Iată doar câteva:

1. Portofele & Schimburi

MyEtherWallet este probabil cea mai utilizată aplicație pentru MetaMask în spațiul criptomonedelor. Puteți utiliza MyEtherWallet fără MetaMask. Cu toate acestea, este cel mai sigur mod de autentificare, stocare a cheilor și evitarea site-urilor de phishing. Puteți utiliza MyEtherWallet pentru a vedea jetoanele compatibile cu Ether și Ethereum pe care le dețineți la adresa dvs. MetaMask.

EtherDelta, OasisDEX și MAKER Market sunt schimburi de criptomonede care vă permit să vă conectați utilizând MetaMask.

2. Colecții Blockchain

licitație cryptokitties

CryptoKitties este în competiție de top cu MyEtherWallet pentru cel mai cunoscut dapp Ethereum. Dacă doriți să interacționați cu contractele CryptoKitties pentru a crea, comercializa sau cumpăra pisici, veți avea nevoie de MetaMask. Odată ce aveți extensia browserului, este ușor să licitați la licitații sau să vă reproduceți pisicile.

cryptopunks

CryptoPunks este o altă idee similară pentru colecționarele digitale care utilizează MetaMask pentru tranzacționare.

3. Arta digitală

cum să cumperi arta digitală

CryptoKitties este doar o fațetă a spațiului de colecție digitală. Arta digitală pe blockchain crește și ea în popularitate. DADA.nyc este un astfel de loc pentru a cumpăra artă blockchain. Folosind MetaMask puteți licita pentru o piesă de artă digitală care nu poate fi copiată sau reprodusă în alt mod datorită tehnologiei blockchain.

4. Jocuri Blockchain

Etherplay este o platformă de jocuri arcade online. La fel ca arcadele vechi, utilizatorul plătește o mică taxă pentru a juca și apoi poate concura pentru scoruri mari și glorie blockchain. Uneori, Etherplay găzduiește competiții în care câștigătorii câștigă o recompensă pentru joc. Autentificarea necesită, ați ghicit, MetaMask.

5. Freelanceri

etilanța

Dacă doriți să fiți freelancer sau să angajați un freelancer pe blockchain, atunci vă recomandăm să consultați Ethlance. Acestea creează o piață pentru profesioniști și angajatori care este descentralizată și cu taxe reduse. Vă puteți conecta cu MetaMask și puteți începe imediat un proiect.

Concluzie

MetaMask joacă un rol important în a face blockchain mai utilizabil pentru publicul larg. Este puntea de legătură între internetul tradițional și economia descentralizată. Așteptați-vă viitorii dapps să se bazeze pe astfel de extensii de browser și să se bazeze pe succesul lor pentru a integra sistemele blockchain în web așa cum o știm noi. Nu este probabil ca blockchain-ul să înlocuiască internetul actual, doar să-l mărească. Construirea acestor poduri este un mare pas în direcția cea bună pentru viitorul blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map