Cum să citiți o carte albă pe criptomonedă

Cărți albe cu criptomonedă 101

Dacă sunteți interesat de spațiul blockchain, fie ca investitor, om de afaceri sau dezvoltator, un lucru pe care nu îl puteți evita este white papers. În fiecare săptămână, există o nouă carte albă blockchain sau criptomonedă care promovează noile tehnologii care vor „revoluționa” industria. În plus, multe dintre proiectele majore din industrie, precum Bitcoin și Ethereum, au început cu cărți albe.

Ca rezultat, cărțile albe au devenit cunoscute ca o parte esențială a creării unui nou proiect blockchain sau criptomonedă. Investitorii, oamenii de afaceri și dezvoltatorii se așteaptă să vadă un document care să explice ce problemă rezolvă proiectul și cum o face.

În consecință, a învăța cum să citiți o carte albă este o sarcină critică pentru oricine se implică în cripto. După cum știu majoritatea investitorilor și observatorilor din industrie, există destul de multe escrocherii în spațiu. Mai mult decât atât, multe proiecte sună bine, cu cuvintele la modă și cuvintele de marketing potrivite, dar nu sunt susținute de nicio urmărire și devin rapid. În acest articol, vom arunca o privire asupra modului de a identifica o carte albă bună, cu o idee validă și cotlete tehnice pentru a executa efectiv ideea..

Declinarea responsabilității

Știu că fiecare articol de pe blog spune: „Acesta nu este un sfat de investiții”. Dar acesta nu este un sfat de investiții. Acesta este un ghid pentru începători despre lucrurile de bază pe care trebuie să le căutați într-o carte albă dacă sunteți interesat de un proiect. Da, interesat ar putea însemna investiții, dar ar putea însemna și contribuția la codul sursă deschisă sau contribuția la marketing sau participarea la comunitate. De asemenea, ar putea însemna doar pândirea și interesul de departe. Este foarte grozav.

Am decis să adaug această declinare de responsabilitate după ce am primit un e-mail subțire de la un cititor spunând că ghidul meu de cărți albe 101 nu include suficiente informații cu privire la strategia de intrare pe piață și la generarea de idei. Apreciez feedback-ul și realizez că versiunea originală a articolului nu a arătat suficient de clar că citirea unei cărți albe nu este exclusiv domeniul investitorilor. Oricine poate citi documentația pentru orice proiect de care este interesat. Nu fiecare proiect este destinat să câștige milioane și nici măcar fiecare proiect nu are un ICO! Există o mulțime de modalități excelente de a vă implica în proiecte non-profit sau open source, iar acestea au cărți albe pe care doriți să le citiți.

Introducere în cărțile albe

Cărțile albe sunt documente care explorează un caz de utilizare pentru un produs sau serviciu. În timp ce majoritatea investitorilor blockchain se gândesc la cărțile albe ale criptomonedelor, aceștia au o istorie îndelungată în tehnologie și afaceri în general.

Mai mult, acestea nu se limitează la aplicații tehnice și nu există reguli pentru ceea ce constituie o carte albă. Oricine poate publica unul. În cele din urmă, au devenit atât de multe despre marketing, cât și despre explicarea unei probleme și a unei soluții. Companiile inteligente folosesc cărți albe pentru a se stabili ca experți într-un domeniu, în speranța că concurenții din industrie vor face referire la „cercetarea” lor. Cu toate acestea, cărțile albe nu au nici o evaluare inter pares și nici limitări. Este util să ne gândim la ele doar ca „rapoarte” sau chiar „lucrări de idei”.

Termenul „hârtie albă” a dezvoltat un cachet în jurul său care semnalează expertiza tehnică. Dar sper că acum îți dai seama că s-ar putea să nu fie cazul. Doar pentru că se numește „hârtie albă” nu înseamnă că este specială sau diferită de orice alt document de marketing. Prin urmare, ai fi înțelept să nu crezi întotdeauna ceea ce citești și să pui la îndoială în mod constant orice carte albă pe care o întâlnești.

Asta nu înseamnă că toate cărțile albe sunt gunoi. De exemplu, viziunea inițială a lui Satoshi pentru protocolul Bitcoin a venit sub forma unei cărți albe. Următoarea mare platformă blockchain va avea, de asemenea, o carte albă înainte de produsul său de lucru. Cu toate acestea, fii precaut. Monedele înșelătoare și proiectele fără sens pot avea și cărți albe.

Există câteva întrebări cheie pe care ar trebui să le puneți pentru a determina legitimitatea unei cărți albe despre criptomonedă:

1. Ce face acest proiect?

Prima întrebare ar trebui să fie destul de simplă, dar de multe ori veți găsi cărțile albe care sunt confuze. Combinația de cuvinte cheie, jargon tehnic și nume alcătuite pe care le găsiți în cartea albă tipică a criptomonedelor este adesea dificil de descifrat.

Dacă nu sunteți sigur ce face proiectul, există două concluzii probabile. Fie proiectul este atât de avansat încât veți avea nevoie de mai multe cunoștințe înainte să îl înțelegeți, fie proiectul nu face cu adevărat nimic.

În oricare dintre aceste cazuri, probabil că nu ar trebui să investiți încă în proiect. Indiferent ce spun ceilalți sau ce citești pe Twitter, Reddit sau pe forumuri, dacă nu înțelegi un proiect, nu investește în el.

2. Cum funcționează?

După ce aflați ce intenționează să realizeze un proiect, următoarea întrebare este „Cum?”

hârtie albă bitcoin

O carte albă criptomonedă bună ar trebui să explice cum va funcționa tehnologia, iar cele mai bune cărți albe o fac cu diferite niveluri de complexitate și cunoștințe tehnice necesare. Aici este originalul Hârtie albă Bitcoin chiar strălucește. Este printre cele mai lizibile și mai ușor de înțeles cărți albe blockchain scrise vreodată. De asemenea, nu este foarte lung, spre deosebire de multe cărți albe moderne. Dacă nu l-ați citit niciodată, cartea albă Bitcoin este un loc bun pentru a începe. Vă va oferi o linie de bază bună pentru cum arată o carte albă excelentă pe criptomonede.

meme de tehnologie

Până la sfârșitul cărții albe, dacă nu puteți articula ce problemă rezolvă proiectul și cum o face, atunci cartea albă a făcut o treabă slabă. De fapt, o carte albă bine articulată este un semn al unui proiect bine gândit. Pe de altă parte, opusul este, de asemenea, adevărat.

3. De ce avem nevoie de acest proiect?

Aș putea construi un proiect blockchain specializat în protecția împotriva incendiilor subacvatice, dar chiar am avea nevoie de el?

Evident, nu este un proiect serios. Cu toate acestea, ridică un punct interesant. Este esențial să examinați proiectul în contextul lumii reale. Cine va folosi de fapt acest produs și de ce este această soluție mai bună decât orice au în prezent? Dacă cartea albă a criptomonedelor oferă un răspuns solid cui are nevoie de acest proiect și de ce au nevoie de el, atunci sunteți o idee bună.

Cu toate acestea, înainte de a vă investi timpul sau banii în proiect, faceți câteva cercetări pentru a vedea dacă altcineva face deja același lucru mai bine. Există sute de proiecte blockchain acolo și poate există deja un proiect similar.

4. De ce faceți acest lucru pe blockchain?

Nu fiecare proiect trebuie construit pe blockchain. Acolo, am spus-o.

blockchain pulp fiction

Internetul nostru actual este un instrument puternic și multe dintre ICO-urile blockchain pe care le vedem ar trebui să fie într-adevăr doar aplicații web. Mai mult, o mulțime de afaceri obișnuite încearcă să valorifice trendul blockchain pentru a obține acces la capital.

Acestea fiind spuse, nu este nimic în neregulă cu lansarea unei companii cu un ICO pentru modelul de strângere de fonduri. Cu toate acestea, multe start-up-uri încearcă să-și vândă compania ca o nouă utilizare a tehnologiei blockchain atunci când este într-adevăr o afacere obișnuită.

Cele mai bune cărți albe vor fi sincere cu privire la motivele pentru care soluția lor are nevoie de blockchain. Multe proiecte recunosc în mod liber că vor folosi blockchain-ul doar pentru generarea de jetoane și pentru o anumită gestionare a contractelor inteligente, iar acest lucru este perfect în regulă. Dar dacă un startup pretinde că are o idee nouă pentru spălătorii auto bazate pe blockchain sau ceva de genul ăsta, ai grijă.

Du-te cu intestinul tău

du-te cu intestinul

Desigur, veți dori, de asemenea, să faceți diligența cu privire la membrii echipei, alocarea simbolurilor și alte informații cheie conținute în cartea albă. Am văzut exemple de companii care plagiază sau falsificau cărțile albe, așa că faceți o verificare a faptelor și o cercetare de fond. Nu luați aceste documente la valoarea nominală.

În cele din urmă, citirea unei cărți albe despre criptomonedă este despre a ști ce să cauți și apoi să ai încredere în intestinul tău. Cărțile albe provin de la companii care nici măcar nu s-au lansat încă, așa că este probabil să existe o mulțime de necunoscute. Dacă decideți să investiți într-un proiect, urmați o filozofie solidă de investiții și nu investiți mai mult decât vă puteți permite să pierdeți. Chiar și cea mai bună carte albă nu înseamnă că un proiect va avea succes, dar o carte albă proastă poate expune un proiect condamnat să eșueze.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map