Confuz de Crypto? Iată un Ghid pentru Bitcoin pentru manechini

Ești confuz în legătură cu cripto? Blockchain-ul îți deranjează creierul? Atunci nu intră în panică. Aici, la CoinCentral, trăim și respirăm aceste lucruri în fiecare zi a săptămânii. Așadar, în beneficiul celor neinițiați, am realizat un rezumat al modului în care funcționează, atât de simplu, încât chiar și bunicul tău îl va obține. Acesta este ghidul nostru pentru Bitcoin pentru manechine.

Bitcoin este un monedă digitală peer-to-peer, unde tranzacțiile sunt înregistrate pe un registru distribuit. Nu vă speriați de tot termenul, deoarece îl vom descompune pas cu pas.

Un ghid pas cu pas al Bitcoin pentru manechine

„Fiat” este numele monedelor pe care le folosim în fiecare zi, precum dolari SUA, pesos mexicani sau yeni japonezi, emise de băncile centrale. Aceste monede au evoluat din nevoia de a crea valoare stocată. Valoarea lor derivă din credința pe care o avem în băncile centrale pentru a onora această valoare. Deci, dacă Alice îi oferă numerar lui Bob sub forma unei facturi de dolar, depinde de guvernul SUA să onoreze valoarea acelei facturi de dolar.

Să presupunem că Alice dorește să facă un transfer electronic de bani către Bob. Trebuie să treacă printr-o bancă sau o altă instituție financiară pentru a face acest lucru. Nu poate să-i trimită doar banii prin e-mail. Ar fi o nebunie, nu? Deoarece, ca atașament de e-mail, puteți copia banii de nenumărate ori. Alice ar putea doar să-și dubleze toți banii și să trimită aceleași fonduri mereu către Charlie, Debbie, Eric și toate celelalte litere ale alfabetului.

bancar

Nu ne lasă doar să ne copiem banii. Atât de nedrept.

Problema dublei cheltuieli

Riscul de duplicare a banilor digitali este ceea ce se numește „cheltuiala dublă”Problemă. Rezolvarea acesteia face din Bitcoin o invenție atât de ingenioasă. Când Alice îi trimite lui Bob un transfer de bani printr-o bancă, registrele contabile ale băncilor actualizează soldurile ambelor conturi pentru a reflecta că Alice are acum mai puțini bani și Bob are mai mulți.

Cu Bitcoin, există un registru digital al tuturor tranzacțiilor Bitcoin care au avut loc vreodată. Înseamnă că Alice îi poate trimite bitcoin direct lui Bob fără a fi nevoie să treacă vreodată printr-o bancă sau o altă terță parte. Când se întâmplă transferul de bitcoin, registrul Bitcoin se actualizează pentru a arăta că portofelul digital al lui Alice are acum mai puțin bitcoin (sau BTC, așa cum se știe și), iar Bob’s are mai multe.

Notă: Folosim un „b” cu litere mici pentru bitcoin, moneda și un „B” cu majuscule pentru Bitcoin, rețeaua.

Partea „digitală” a monedei digitale înseamnă că bitcoinii nu există fizic. Sunt reprezentări digitale ale monedei. Acesta este un pic asemănător numerelor care vă arată soldul băncii până când cheltuiți banii.

Bitcoin

Acestea nu sunt reale – sunt bani magici pe internet, precum soldul bancar. Imagine prin Quince Media https://quincemedia.com

Deci, cunoaștem partea de la egal la egal și cunoaștem partea de monedă digitală. Apoi în Bitcoin pentru manechine – registre distribuite.

Ce este un registru distribuit și cine actualizează registrul Bitcoin?

Un registru distribuit este un jurnal al tranzacțiilor stocate pe mai multe computere. În Bitcoin, aceste computere sunt numite noduri. Nodurile funcționează împreună pentru a actualiza și stoca registrul cu toate tranzacțiile care au loc.

Multe ghiduri Bitcoin pentru manechine folosesc analogia unui document Google față de un document Microsoft Word. Dacă mulți oameni lucrează la un document MS Word, veți avea nevoie de o persoană pentru a păstra o copie „master” pentru a controla cine actualizează ce. În caz contrar, veți ajunge cu multe copii, toate cu modificări diferite. Rolul acestei persoane este comparabil cu rolul pe care îl joacă o bancă în intermedierea transferurilor de bani.

Cu un document Google, mulți oameni pot lucra pe același document. Google îl actualizează în timp real, deci nu este necesar niciun rol de „controler principal”.

Sub capota unui registru distribuit

Bine, știm că am spus „Bitcoin pentru manechine”, dar trebuie să fim puțin mai detaliați acum. Cu un registru distribuit, ceea ce se întâmplă în culise este mai complex decât simpla salvare a unui document în cloud. În Bitcoin, tranzacțiile sunt grupate în blocuri. Și, fiecare miner Bitcoin concurează cu toți ceilalți într-o cursă pentru a mina următorul bloc. Pentru a câștiga cu succes cursa, trebuie să cheltuiască o cantitate mare de putere de calcul pentru a rezolva un puzzle criptografic. În Bitcoin, numim asta „dovada muncii.”

miner

Acesta este un miner – lucrează foarte mult.

Această cheltuială de putere se bazează pe principiile teoriei jocurilor. Cheltuielile de energie înseamnă că minerii au ceva aspect în joc. În schimb, aceștia primesc niște bitcoini nou creați când extrag cu succes următorul bloc.

Odată ce un miner extrage cu succes blocul, toate celelalte computere (noduri) din rețea trebuie să fie de acord că este valid. În timp ce procesul de extragere a unui bloc este complex, procesul de verificare a acestuia este relativ ușor.

Hashing

Fiecare bloc are propriul său hash criptografic, care este ca un fel de descriere unică a unei lungimi fixe. Fiecare bloc nou conține o referință la hashul unic al predecesorului său imediat. Acest lucru creează un lanț, care este locul în care cuvântul blockchain vine de la.

Dacă tot ții pasul, atunci bine. Sunteți absolvent de la Bitcoin pentru manechine la cineva care știe puțin mai mult decât media Joe.

Un alt punct de remarcat este legat de modul în care funcționează o funcție hash. Când creați un hash, trebuie întotdeauna să furnizați exact aceleași intrări pentru a obține aceeași ieșire hash. O mică modificare a intrării va avea ca rezultat o ieșire hash diferită.

Prin urmare, dacă cineva încearcă să schimbe o tranzacție din trecut, ar trebui să reproducă această schimbare în fiecare bloc ulterior. Acest lucru face ca manipularea unui blockchain să nu poată fi realizată din punct de vedere al calculului, cu excepția cazului în care controlați majoritatea puterii de calcul a întregii rețele..

Datorită naturii lor inalterabile, numim tranzacții Bitcoin imuabil. Numim scenariul în care cineva câștigă controlul majoritar al puterii de calcul a 51% atac deoarece 51% reprezintă majoritatea.

Astfel, mineritul nu numai că creează bitcoini noi, dar servește și ca modalitate prin care întreaga rețea obține un consens cu privire la starea generală a registrului. Fiecare jucător are un stimulent să acționeze pentru binele rețelei. Acestea asigură integritatea tranzacțiilor, pentru care câștigă bitcoin.

Cine a venit cu toate acestea?

Acesta este unul dintre cele mai mari mistere din lumea criptomonedelor. Nimeni nu știe cine a venit cu Bitcoin. Știm că era cineva sau mai mulți oameni care operau sub pseudonimul Satoshi Nakamoto. Cu toate acestea, evazivul Satoshi a refuzat să-și dezvăluie vreodată identitatea. Oricine ar fi, deține o mulțime de bitcoin și, datorită aprecierii valorii, acum este un om foarte bogat.

Bitcoin este, fără îndoială, opera unui geniu, creând o revoluție financiară de la sine. Un singur bitcoin a atins valoarea de 20.000 de dolari la sfârșitul anului 2017. Cu toate acestea, adevăratul geniu se află în invenția blockchain-ului. Tehnologia care stă la baza Bitcoin își dovedește valoarea în domenii precum lanțul de aprovizionare, finanțarea și chiar ajutând la combaterea schimbărilor climatice.

Deși se întâmplă multe mai multe sub capotă, acest ghid al Bitcoin pentru manechine ar trebui să ofere tuturor noilor veniți suficiente informații necesare pentru a părea că știu puțin despre ce vorbesc. Și, bineînțeles, dacă doriți să aflați mai multe, atunci există mai mult decât suficiente articole informative din partea echipei stelare de scriitori de cripto aici pe CoinCentral.

Imagine prezentată prin amabilitatea Pixabay

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map