Ce este Waltonchain (WTC)? | Un ghid pentru IoT și Supply Chain Blockchain

Ce este Waltonchain?

Waltonchain combină blockchain cu IoT (în special RFID) pentru a crea un sistem de management pentru lanțurile de aprovizionare. Proiectul poartă numele Charlie Walton, inventatorul tehnologiei RFID și un pionier în spațiu.

Sistemele logistice sunt complexe și implică de obicei mai multe părți diferite. Pe măsură ce aceste sisteme cresc, devine din ce în ce mai greu pentru întreprinderile din aceeași verticală să se coordoneze între ele. În plus, entitățile individuale pot avea procese diferite care împiedică și mai mult capacitatea de a transfera date înainte și înapoi.

Waltonchain utilizează identificarea RFID pentru a urmări produsele în fiecare etapă de producție și distribuție. Datele asociate fiecărui articol sunt stocate pe un blockchain imuabil care îi asigură acuratețea indiferent de locul în care se află.

În acest ghid Waltonchain, vom discuta:

Cum funcționează Waltonchain?

În afară de a servi drept omagiu pentru inventatorul tehnologiei RFID, WALTON este un acronim pentru Înțelepciunea modifică eticheta, comerțul, organizarea și rețeaua. Acest lucru pare puțin forțat și nu este pe deplin clar ce înseamnă de fapt, dar se potrivește bine cu numele.

Valoarea internetului obiectelor (VIoT)

Waltonchain introduce conceptul de Valorați Internetul obiectelor pentru a descrie combinația cipurilor RFID proprii cu tehnologia blockchain. Folosind etichete RFID, blockchain-urile pot acum stoca articole fizice (sau cel puțin reprezentări de date ale acestora) pe lanț.

Etichetele RFID (identificare prin radiofrecvență) utilizează câmpuri electromagnetice pentru a identifica obiectele. Sunt utilizate cel mai frecvent în urmărirea inventarului, sisteme de bibliotecă și chioșcuri de produse, cum ar fi Redbox.

Cu Waltonchain, o scanare simplă a etichetei RFID vă oferă toate informațiile pe care trebuie să le cunoașteți. Ce este produsul, unde a fost, cine l-a manipulat și alte date importante sunt stocate pe blockchain prin intermediul acestor etichete.

Aplicarea VIoT la logistică are o multitudine de beneficii:

 1. Securitate îmbunătățită prin tehnologia blockchain
 2. Urmărirea exactă a unui produs înapoi la origine
 3. Anti-contrafacere prin identificare RFID
 4. Descentralizarea fără a avea nevoie de încredere
 5. Costuri reduse ale forței de muncă

Waltonchain și lanțuri secundare


Waltonchain este numele pentru lanțul părinților în Ecosistemul Walton. Acest lanț urmărește tranzacțiile Waltoncoin (WTC), gestionează subcatenuri și execută contracte inteligente, printre altele.

Oricine folosește tehnologia Waltonchain își poate crea propria subcaten și au propriile lor jetoane. În plus, pot alege să aibă un algoritm consens diferit de lanțul părinte.

Separarea rețelei în Waltonchain părinte și lanțuri secundare are câteva avantaje. Primul este că fiecare companie care utilizează tehnologia poate personaliza un blockchain în funcție de nevoile lor specifice de afaceri. Nu sunt legate de protocolul sau activitatea de rețea a lanțului părinte.

De asemenea, important, separarea ajută la performanță pe măsură ce rețeaua se extinde. Deoarece majoritatea datelor se află în subcatenul unei companii, activitatea lor nu va împiedica întreaga rețea.

CryptoKitties, un joc bazat pe Ethereum similar cu Neopets, este o dovadă a importanței subcatenelor. În prezent, Ethereum nu folosește lanțuri secundare, astfel încât fiecare DApp construit pe platformă afectează rețeaua. Popularitatea explozivă a CryptoKitties cauzată congestie majoră a rețelei ceea ce a dus la întârzierea temporară a tranzacțiilor și la taxe mai mari.

Dacă jocul ar fi fost pe un lanț secundar, acest lucru nu ar fi fost la fel de mare ca o problemă.

Waltoncoin (WTC) și mecanisme de consens

Waltoncoin (WTC)

Waltoncoins (WTC) sunt moneda principală în ecosistemul Walton. 100 de milioane de WTC au fost emise cu blocul Genesis și nu vor mai fi create. Din cele 100 de milioane, există în prezent o aprovizionare totală de 70 de milioane, cu puțin peste 40 de milioane în circulație, iar monedele rămase vor fi extrase în următorii câțiva ani.

Monedele au șase funcții principale:

 1. Emiterea de lanțuri secundare
 2. Dobânda de dividend
 3. Sistem de credit și ipotecă
 4. Schimb de active distribuite
 5. Sistem distribuit de vot și guvernare
 6. Schimb descentralizat

Deși pare foarte mult, există unele suprapuneri în aceste funcții. Mai simplu, WTC este folosit ca monedă tranzacțională pentru a efectua activități în afara lanțului părinte taxa de octeți plăți, facilitează colaborarea între sub-lanțuri și noduri de recompensă pentru întreținerea rețelei.

Mecanisme de consens

Inițial, Waltonchain plănuia să-și folosească propria dovadă de miză & Consens de încredere (PoST) pentru ecosistem. PoST este similar cu Proof of Stake (PoS) prin faptul că recompensează deținătorii de jetoane (noduri) cu dividende WTC. Cu toate acestea, ar adăuga suplimentar un mecanism de reputație a nodului pentru a recompensa în continuare noduri de calitate mai înaltă și mai oneste.

Acum, cartea albă a lui Waltonchain (v2.0) prezintă un Waltonchain Proof-of-Contribution (WPoC) consens. Acest nou mecanism de consens combină Dovada muncii (PoW), Dovada mizei (PoS) și Dovada muncii (PoL). Lanțul părinte folosește o combinație de PoW și PoS. Aceasta înseamnă că, în calitate de deținător de jetoane WTC, veți primi dividende doar ținând jetoanele în portofel.

Rețeaua utilizează PoL pentru schimbul de date între nodurile din lanțul părinte, lanțurile copil și lanțurile între copii.

Waltonchain Dovada muncii

Waltonchain Dovada muncii

Echipa Waltonchain & Progres

Waltonchain echipă este încărcat cu experiență în lanțul de aprovizionare. Do Sanghyuk, unul dintre cofondatori, a fost anterior Directorul Asociației Produselor Standard Coreene. Celălalt cofondator, Xu Fangcheng, a fost directorul de management al lanțului de aprovizionare al Septwolves Group Ltd..

Echipa primește sprijin de la consilierul lor științific șef, Kim Sukku – fost vicepreședinte Samsung.

Waltonchain nu are lipsă de parteneriate – dintre care mai multe sunt cu guvernele provinciale chineze. Echipa lucrează cu guvernul Fujian pentru a crea un „Maritim inteligent” incubator blockchain și cu Guvernul Jinhu pentru a construi sisteme inteligente de purificare și monitorizare a aerului.

După cum puteți vedea, Waltonchain se extinde rapid dincolo de lanțul de aprovizionare.

Parteneri Waltonchain

Lista scurtă a partenerilor Waltonchain

În martie 2018, Waltonchain și-a lansat rețeaua principală și s-a oprit din blockchain-ul Ethereum. De atunci, au lansat mai multe portofele pentru a sprijini această schimbare. În plus, echipa a facilitat dezvoltarea a trei lanțuri pentru copii de la lansarea rețelei principale.

Concurenți

VeChain este proiectul blockchain cel mai asemănător cu Waltonchain (chiar și amândoi au „lanț” în numele lor). Similar cu Waltonchain, VeChain oferă soluții bazate pe blockchain pentru industria lanțului de aprovizionare. VeChain s-a transformat recent în VeChain Thor, permițând acum întreprinderilor să construiască DApp-uri pe platforma lor – ceva asemănător cu lanțurile secundare ale lui Walton.

Există însă câteva diferențe între cele două. Waltonchain se concentrează strict asupra Cipuri RFID în timp ce VeChain include NFC și Coduri QR de asemenea. Deși servește multe dintre aceleași scopuri, arhitectura subcatenelor este drastic diferită de cea a DApps.

În cele din urmă, se pare că cele două proiecte vizează piețe diferite, VeChain concentrându-se pe bunuri de lux și Waltonchain începând cu îmbrăcăminte de îmbrăcăminte.

Comercial

Prețul WTC a fost un rollercoaster de ascensiuni și coborâșuri de când a început să se tranzacționeze la sfârșitul lunii august 2017. Știrile chineze privind creșterea intervenției și reglementărilor guvernamentale au afectat în mod constant moneda.

Pe de altă parte, noile listări de schimburi și anunțurile de parteneriat au reflectat mișcări pozitive de preț ca răspuns. Nu ar fi surprinzător să vedem această tendință continuă dacă moneda devine listată pe Bittrex sau dacă echipa anunță alianțe strategice.

WTC a atins un maxim istoric de 42,46 USD (~ 0,00371 BTC) în ianuarie 2018, dar acum se situează la aproximativ 1,20 USD (~ 0,00029 BTC) – o altă victimă a pieței ursului de un an. Fără adoptarea masivă a întreprinderilor, este greu să vezi că prețul acestei monede crește în condițiile actuale și slabe ale pieței.

De unde să cumpărați WTC

Cea mai populară platformă de cumpărare a WTC este Binance. Aici puteți schimba BTC și ETH cu WTC cu BTC fiind alegerea preferată a investitorilor.

Dacă nu dețineți niciun Bitcoin sau Ethereum, puteți cumpăra unele de pe Gemeni cu dolari SUA. După aceea, pur și simplu transferați-vă fondurile către Binance pentru a face schimb de WTC.

Unde se stochează WTC

Ar trebui să vă păstrați WTC-ul într-unul dintre portofelele oficiale Waltonchain. Portofelele sunt disponibile pe sistemele de operare Windows, precum și pe telefoanele mobile Android și iOS.

Concluzie

Waltonchain este un proiect solid, cu o echipă experimentată, de peste 20 de membri, dedicată succesului său. Compania are deja mai multe parteneriate substanțiale cu entități guvernamentale și companii din sectorul privat.

Mai mult decât o simplă platformă de lanț de aprovizionare, Waltonchain oferă întreprinderilor întreprinderi tehnologia pentru a-și crea propriul lanț secundar și a beneficia de lanțul-mamă Walton.

Deși în prezent nu este apreciat la fel de ridicat ca unii dintre concurenții săi, Waltonchain, cu parteneriatele sale și foaia de parcurs ambițioasă de dezvoltare, pare pregătit să se dezlănțuie în următorii câțiva ani.

Nota editorului: acest articol a fost actualizat de Steven Buchko la 25.11.2018 pentru a reflecta modificările recente ale proiectului.

Resurse suplimentare Waltonchain

Site-ul web

Reddit

Telegramă

Stare de nervozitate

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map