Ce este Vertcoin (VTC)? | Ghidul complet

Ce este Vertcoin?

În funcție de aceasta site-ul web, „Vertcoin este o monedă descentralizată deținută de utilizatorii săi”, o criptomonedă P2P în același sens ca Bitcoin și Litecoin. Ca și cei doi predecesori ai săi, Vertcoin există doar ca monedă și folosește dovada muncii (PoW) pentru a ajunge la un consens distribuit.

Spre deosebire de cei doi predecesori ai săi, totuși, Vertcoin este dedicat menținerii descentralizate a funcțiilor sale de minerit, deci, spre deosebire de majoritatea monedelor PoW, este rezistent la ASIC.

Echipându-și proiectul drept „moneda poporului”, echipa Vertcoin consideră că rezistența ASIC invită o monedă mai corectă și mai democratizată atât pentru utilizatori, cât și pentru mineri. Pe această linie, Vertcoin are propriul său miner cu un singur clic, un program menit să facă mineritul mai accesibil publicului larg.

Deci, ce face Vertcoin să bifeze și cum poate garanta rezistența ASIC? În acest ghid vom acoperi următoarele secțiuni:

Cum funcționează Vertcoin

Întreaga problemă a Vertcoin este că interzice complet minerii să folosească hardware ASIC pentru a-l exploata pe blockchain-ul său. Aceasta înseamnă că Vertcoin ne duce înapoi în zilele bune în care tot ce aveai nevoie era o placă grafică decentă sau procesorul computerului pentru a intra în jocul de minerit.

descentralizatminingvtc

Filozofia rezistentă ASIC a Vertcoin

Când Vertcoin a început pentru prima dată în 2014, a folosit algoritmul Scrypt-N pentru a ajunge la consensul său PoW. De atunci, ASIC-urile specifice Scrypt-N au apărut, astfel încât echipa Vertcoin a trebuit să înceapă de la zero.

Când au reușit, au gătit algoritmul Lyra2RE, furcând Vertcoin pe 13 decembrie 2014 pentru a actualiza software-ul de bază. Potrivit lui Lyra2RE hartie alba, noul algoritm a permis echipei „să schimbe în mod independent consumul de memorie și costul timpului, oferindu-le [mai multă influență împotriva ASIC-urilor”.

Echipa continuă să explice rezistența ASIC a Lyra2RE față de încheierea cărții albe:

„Spre deosebire de Scrypt-N, costul timpului și costul memoriei sunt separate, oferindu-ne control independent asupra ambilor parametri. ASIC-urile au fost mult mai ușor de dezvoltat pentru Scrypt-N decât vor fi pentru Lyra2RE deoarece creșterea factorului N al Scrypt implică pur și simplu mai multe iterații ale algoritmului. Sub Lyra2, în timp ce creșterea costului de timp implică doar o mai mare iterație, creșterea cerinței de memorie înseamnă că orice dispozitiv ASIC potențial ar trebui să fie proiectat fizic cu mai multă memorie pentru fiecare thread. În viitor, dacă ASIC-urile ar fi fost dezvoltate vreodată pentru Lyra2RE, ar trebui pur și simplu să ne îndreptăm către o cerință de memorie mai mare, iar aceste ASIC-uri nu ar mai funcționa corect ”.

De la implementarea Lyra2RE, echipa a trecut la Lyra2REv2 cu o altă hard disk pe 10 august 2015. Această actualizare a fost necesară deoarece un botnet a preluat controlul a 50% din puterea de rețea a rețelei.

Până în prezent, Lyra2REv2 a făcut trucul pentru a ține minerii ASIC la distanță. Ca atare, singurul hardware viabil pentru minerit este fie GPU, fie CPU.

Caracteristici suplimentare

Vertcoin 1-Click Miner

Dacă Vertcoin este „Moneda oamenilor”, atunci minerul cu 1 clic este programul de minerit al oamenilor. Minerul cu 1 clic este un software atât de ușor încât mătușa ta mare Sally l-ar putea folosi pentru a extrage Vertcoin.

1 clic

Configurarea Minerului cu un singur clic

Puteți descărca minerul cu 1 clic pe site-ul Vertcoin. După ce ați descărcat-o, va trebui să introduceți o adresă de portofel pentru recompensele dvs. de exploatare, să selectați un pool de exploatare pentru a vă alătura și să desemnați dacă veți extrage cu GPU sau CPU. După această configurare de bază, veți putea rula minerul și veți putea câștiga Vertcoin.

Avem un ghid mai detaliat despre acest proces, doar în cazul în care mătușa ta mare, Sally, are nevoie de o lovitură în direcția corectă.

Fuziune minieră

MobileCash și Unitus sunt două monede pe care le puteți îmbina cu Vertcoin.

Această caracteristică permite minilor să exploateze mai mult de un blockchain la un moment dat. Efectiv, fiecare hash pe care îl trimite un miner contribuie la rata totală de hash a oricărei monede și acest lucru are ca rezultat rezolvarea algoritmilor criptografici pe ambele rețele.

Cum se potrivește Vertcoin cu frații săi mari

Iată o mică diagramă pe care am pus-o împreună, astfel încât să puteți evalua specificațiile fiecărei monede:

Despre Vertcoin

Istorie

Puțin se știe public despre istoria sau echipa din spatele proiectului Vertcoin. Site-ul inițial avea o pagină a echipei, dar de atunci a fost eliminat. Ceea ce știm este că proiectul se bazează în mare parte pe voluntariat.

Evoluția a fost oarecum diferită de valul ICO-urilor pe care le-am văzut în ultimii ani, deoarece dezvoltarea este complet finanțată prin donații. Fără ICO. Fără Airdrop. Fără premină. Vertcoin adoptă în mod clar o abordare diferită. Se pare că dezvoltatorii și comunitatea sunt în centrul atenției în comparație cu accentul pe strângerea de fonduri în ICO-uri.

Foaie de parcurs și Ce urmează să vină

Echipa Vertcoin are o serie de repere de foaie de parcurs pe care le puteți urmări în acest sens Placa Trello. Ei includ:

  • Nou portofel Multicoin Lightning – Proiect LitBox (construit pe LIT)
  • VertHash – Algoritm minier nou
  • Multi-Platform One-Click Miner rescriere / revigorare UX
  • [Bounty] Portofelul iOS Vertcoin

Asigurați-vă că reveniți în mod regulat pentru a urmări progresul.

Istoricul tranzacționării

La fel ca majoritatea tuturor monedelor dinaintea anului 2015, Vertcoin a luat o lovitură de moarte după Mt. Gox a fost piratat, aruncând întreaga piață într-o iarnă criptografică.

Ca atare, a fost relativ inactiv până la renaștere în primăvara / vara 2017. De atunci, a avut o urcare constantă pe scara plafonului de piață. După ce a atins un maxim istoric de 10,14 USD, a înregistrat o scădere lentă de la o plafon de piață de 424 mln USD la evaluarea sa actuală de ~ 14 mln USD.

În momentul scrierii, tranzacționează în jur de 0,30 USD. În timp ce dezvoltarea continuă într-un ritm constant, va trebui probabil să vedem o redresare pe piața criptografică generală înainte ca prețurile să își recapete gloria de odinioară..

De unde să cumpărați VTC

Bittrex domină piața cu perechile de tranzacționare VTC / BTC, deși există un volum decent și pentru Poloniex și Upbit.

Din păcate, Bitcoin este singura monedă pe care o puteți folosi pentru a schimba Vertcoin. Există puține schimburi mai puțin cunoscute care oferă tranzacționare cu valute fiduciare, dar volumul este deosebit de redus și este cel mai bine să rămâneți cu perechi Bitcoin.

Unde se stochează VTC

După ce ți-ai cumpărat o bucată de Vertcoin, ai câteva opțiuni de stocare. Pentru portofelele hardware, Ledger Nano S și Trezor oferă suport Vertcoin. Dacă doriți un portofel software, puteți descărca portofelul de bază Vertcoin sau derivatul său Electrum. Recent a fost lansat un portofel mobil și există chiar și un portofel din hârtie pentru cei care caută spațiu de stocare pe termen lung.

Concluzie

Până în prezent, echipa Vertcoin a rămas la curent cu actualizarea software-ului de bază Vertcoin pentru a se asigura că moneda rămâne rezistentă la ASIC. În plus față de minerul cu un singur clic, rezistența ASIC face ca această monedă să se simtă ca și cum ar arăta pentru tipul mic, menținând comunitatea Vertcoin deschisă pentru entuziaștii cripto de toate nivelurile de cunoștințe și abilități.

Dacă există credință în faptul că Litecoin joacă argint cu aurul Bitcoin, poate că Vertcoin încearcă să își încredințeze calea ca bronzul grupului (scuze Dogecoin). A avut deja un swap atomic de succes cu Litecoin, iar echipa a introdus tranzacții Lightning Network și swap-uri atomice. Odată cu succesul dezvoltărilor ulterioare, ar putea exista un caz pentru statutul de medalie de bronz al Vertcoin în rândul celor mai buni 10 colegi.

Acest articol a fost actualizat de Ryan Smith la 16 noiembrie 2018 pentru a reflecta schimbările recente ale proiectului.

Resurse aditionale

Păstrați legătura cu dezvoltatorii și comunitatea Vertcoin pe următoarele canale:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map