Ce este Veritaseum (VERI)? Un ghid pentru începători

Ce este Veritaseum?

„La [sic] este cel mai simplu, Veritaseum este poarta către piețele de capital peer-to-peer”, a spus proiectul site-ul web proclamă. Platforma deschide accesul investitorilor la contracte inteligente și mașini financiare care le permit să își gestioneze investițiile și să transfere valorile cu alți utilizatori Veritaseum.

Obiectivul platformei este de a elimina brokerii, consilierii financiari, băncile și alți intermediari din ecosistemul piețelor de capital, iar echipa sa ar respinge în mod activ orice etichete care îl acuză pe Veritaseum că acționează ca aceste roluri în locul lor. Mai degrabă, ei cred că Veritaseum este doar un furnizor de servicii, un „software distribuit, fără server”, care permite utilizatorilor să acționeze atât ca consumator, cât și ca intermediari pe care software-ul îi înlocuiește..

Veritaseum

Cum funcționează Veritaseum

La un nivel fundamental, Veritaseum oferă utilizatorilor săi instrumentele și software-ul pentru a se angaja pe o piață de capital peer-to-peer. Folosind VERI, simbolul utilitar al platformei, utilizatorii pot achiziționa drepturi de acces la contractele inteligente care gestionează serviciile platformei.

Aceste produse variază de la servicii de escrow de auto-custodie la date de analiză financiară / cercetare și chiar tokenizare a activelor. Toate aceste servicii alcătuiesc platforma colectivă Veritaseum și fiecare poate fi accesat independent unul de celălalt.

La momentul scrierii acestui articol, un singur produs, VeADIR, are o beta activă.

VeADIR

Scurt de la Veritaseum Independent Distributed Interactive Research, VeADIR este mușchiul de cercetare al platformei. VeADIR extrage date de la Veritaserum în schimbul VERI, iar părțile interesate, la rândul lor, pot plăti pentru aceste constatări ale cercetării. Toate constatările sunt prezentate în algoritmi de limbaj mașină, totuși, astfel încât utilizatorii vor trebui să folosească un contract inteligent pentru a le traduce într-o limbă comună.

În plus, utilizatorii pot solicita date adresând întrebări VeADIR pe bază de plată pe interogare, iar acest lucru alimentează modelele de cercetare. Dacă utilizatorii solicită cercetări cu privire la o anumită organizație, VeADIR plătește VERI acestei organizații pentru aceste informații. Pe de altă parte, o entitate poate solicita ca VeADIR să fie analizat și compensat și în VERI.

VeADIR efectuează, de asemenea, achiziții pe baza acestei cercetări, cum ar fi investițiile într-un jeton de platformă sau un credit în dificultate. Apoi construiește un „portofoliu de modele” dictat de constatările sale, iar utilizatorii platformei pot achiziționa, de asemenea, aceste portofolii periodic..

VeADIR

Pentru a vă oferi o scurtă descriere a modului în care ar funcționa, iată un exemplu rapid:


Bourbon Street Investment Group al lui Jim Bob Cooter vrea să pună bani într-un ICO, dar vor date cuprinzătoare despre acest ICO, industria pe care încearcă să o perturbe și alte informații relevante pentru investitori.

Jim Bob și colab, apoi trimit o cerere către VeADIR și completează un chestionar cu datele pe care ar dori să le primească. VeADIR colectează aceste informații de la ICO și le trimite la Veritaseum pentru procesare.

După ce Veritaseum analizează datele, VeADIR recuperează cercetarea finalizată, iar Bourbon Street Investment Group al lui Jim Bob Cooter plătește informațiile și le convertește din limba mașinii în engleză (sau franceză dacă sunt genul de cajun).

VeRent

VeRent este facilitatea de închiriere economică a platformei Conceptul de aici este simplu: este instrumentul cu care utilizatorii pot participa la tranzacții de tip toer-to-peer.

Practic, faceți o ofertă pe platformă, stabilind cât din o monedă / jeton afișați, prețul pe care îl veți tranzacționa și durata ofertei. Nu este clar gama de oferte pe care VeRent le va găzdui, dar de acum se pare că VERI, ETH și o mână de jetoane ERC20 sunt disponibile pe serviciu.

Echipa neagă faptul că VeRent funcționează ca un schimb, dar pentru a fi clar, facilitează tranzacțiile valutare între utilizatori, deci nu este clar (cel puțin pentru acest autor) modul în care aceasta se abate de la orice altă platformă de schimb.

VeResearch

Omologul uman al VeADIR, VeResearch este vehiculul de cercetare al platformei condus de module create de om.

Cu VeResearch, echipa de analiză Veritaseum construiește modele de investiții pentru orice activ criptografic pe care îl analizează platforma. Aceste modele sunt menite să funcționeze în tandem cu cele construite de VeADIR, deși investitorii vor putea să le achiziționeze separat (site-ul web nu este clar cu privire la modul în care utilizatorii pot accesa aceste modele, totuși).

VeExposure

VeExposure este realizarea omului (VeResearch) și a mașinii (VeADIR) care lucrează concertat pentru a renunța la cheltuieli și a crește performanța, permițând în același timp utilizatorilor să păstreze custodia, proprietatea și controlul activelor lor (chei private) “, potrivit site-ului Veritaseum.

Toate acestea de spus, VeExposure servește în esență ca aplicație care oferă utilizatorilor acces la „expunerile” (adică, date) pe care VeADIR le oferă. Utilizând aplicația, utilizatorii pot trimite VERI la expunerea la orice cercetare oferită pe platformă.

VeExposure

VeManagement

VeManagement este componenta de gestionare a portofoliului Veritaseum. Aplicația oferă utilizatorilor șansa de a vizualiza portofoliile de modele produse de VeResearch, permițându-le să facă ajustări sau să accepte un portofoliu semnându-l cu cheile lor private.

VeTokenization

Poate unul dintre serviciile mai notabile ale Veritaseum, VeTokenization permite oricui să trimită un nou element tokenizat pe platformă prin crearea unei noi adrese de contract pe blockchain-ul Ethereum. Utilizatorii pot apoi să vizualizeze și să gestioneze activele simbolizate folosind aplicația de administrare a produsului.

Cu această funcție, puteți produce teoretic un activ tokenizat pentru orice (proprietăți imobiliare, o obligațiune emisă de guvern, medalii prețioase, chiar și o altă criptomonedă). Atâta timp cât Veritaseum aprobă activul, acesta poate fi tokenizat și tranzacționat pe platformă.

Echipa și foaia de parcurs Veritaseum

Fondatorul proiectului, Reggie Middleton, este un investitor antreprenorial care are experiență în consilierea sau gestionarea de fonduri speculative, comercianți, investitori și bănci globale. El este, de asemenea, un autoproclamat augur al „căderii Bear Stearns, Lehman Brothers, GGP (al doilea cel mai mare REIT din SUA cu amănuntul) și a crizei datoriilor suverane europene pe fondul a aproape 100 de apeluri macro și de investiții de succes”.

Patryk Dworznik, dezvoltatorul complet al proiectului, are peste 15 ani de experiență în inginerie software și este responsabil pentru crearea clientului Java Veritaseum. Manish Kapoor, mâna dreaptă a lui Reggie, are experiență în management în companii precum Deloitte și S.&P India.

Începând cu această scriere, Veritaseum nu are nicio foaie de parcurs vizibilă online, dar puteți ține pasul cu evoluțiile proiectului pe blog.

Istoricul tranzacționării Veritaseum

În prezent, VERI este pe locul 57 pe CoinMarketCap, clasarea sa fluctua de obicei în intervalul 50-60.

baseUrl = „https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName („script”);

var embedder = scripturi [scripts.length – 1];

(funcție () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement („script”);

s.type = „text / javascript”;

s.async = adevărat;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = VERI&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ”;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf („?”) >= 0? „&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

De unde să cumpărați Veritaseum

În mod impresionant, cea mai activă piață a VERI este ForkDelta (fost EtherDelta), cu peste 50% din volumul monedei 24 / oră în perechile de tranzacționare ETH / VERI. De asemenea, îl puteți găsi pentru BTC și ETH pe Mercatox și HitBTC.

Unde se stochează Veritaseum

Ca simbol ERC20, VERI poate fi stocat în orice portofel compatibil Ethereum (vezi lista obișnuită: MyEtherWallet, Ledger Nano S, Trezor, Parity, MetaMask etc.).

Concluzie (și acuzații de înșelătorie)

Înainte de a încheia acest articol, trebuie să mă adresez elefantului din cameră: lista de acuzații de înșelătorie de la Veritaseum.

Trebuie doar să mergeți la Google „Veritaseum escrocherie” și veți vedea despre ce vorbesc. Entuziaștii cripto au acuzat Veritaseum că plagiază rapoarte financiare și Reggie Middleton că își suprapune expertiza, iar cele mai multe critici implică atacarea site-ului oficial pentru că sunt neprofesioniste și lipsesc informații cruciale pentru a înțelege structura platformei..

În timp ce scria acest articol, site-ul a fost frustrant să extragă informații. Nu există nici o carte albă, nici o foaie de parcurs, iar explicațiile operaționale ale platformei sunt, uneori, obtuze și neclare. Acum, numirea unui proiect ca o înșelătorie pentru acest lucru poate fi suprasolicitată, deoarece ar putea fi produsul simplu al ineptitudinii sau al exagerării unui produs. Acestea fiind spuse, exagerarea s-ar putea să nu fie un păcat, dar pune în discuție intențiile echipei în funcție de calitatea produsului lor: încearcă să mulgă bani de la investitori necondiționați care caută sfaturi de investiții de calitate doar pentru a primi o substanță – mai puțin raport de analiști necalificați? Pot fi. Dar, nu am cumpărat niciunul dintre aceste servicii, așa că nu știm sigur.

Inca un lucru. VERI are o ofertă circulantă de ~ 2.000.000, dar oferta totală este de 100.000.000. Al naibii de drept, asta este imens discrepanță – o diferență de 98%. Acest lucru contribuie la faptul că VERI are unul dintre cele mai scăzute volume de tranzacționare 24 / oră din orice top 100 de monede. Ei bine, asta și cea mai mare piață a sa de la ForkDelta, dar acestea două merg mână în mână, deoarece bursele centralizate mai mari nu au listat moneda (probabil pentru aceleași critici pe care criticii Veritaseum le-au ridicat).

Numiți-l FUD, numiți-l nefondat, revine individului să decidă dacă aceste acuzații sunt greșite sau corecte. Sfatul nostru? Faceți propriile cercetări amănunțite înainte de a decide dacă Veritaseum este potrivit pentru dvs. sau nu, deoarece există suficiente îndoieli aici pentru a ridica un scepticism sănătos.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map