Ce este Theta Token (THETA)?

Theta este un descentralizat rețea de livrare video cu propriul blockchain, conceput pentru stimulând partajarea lățimii de bandă.

În prezent, rețelele de difuzare video suferă de o acoperire slabă către țările mai puțin dezvoltate, de o configurație cu costuri ridicate și de un machiaj centralizat. Acest lucru se pretează la abuz și decupaje la service. În plus, Theta vede infrastructura actuală ca fiind nepregătită pentru cerințele accelerate cu care se va confrunta datorită 4K, 8K, realității virtuale și altor dezvoltări, cum ar fi tehnologia câmpului ușor.

Theta construiește o rețea mesh peer-to-peer (P2P) care are ca scop rezolvarea acestor probleme actuale în timp ce folosește un blockchain pentru a servi ca strat de stimulente pentru a menține rețeaua de livrare la o performanță continuă ridicată.

În acest ghid vom acoperi următoarele:

Cum funcționează Theta?

Theta este alcătuit din două părți. Primul este rețeaua sa de livrare video. Acesta este format din noduri care se alătură rețelei și își contribuie lățimea de bandă. Această rețea este cea care formează livrarea video descentralizată. A doua parte este blockchain-ul Theta. Acest lucru are drept scop stimulativ, pentru a oferi un motiv participanților să se alăture rețelei de livrare.

Rețeaua Theta

În acest moment, rețelele de livrare a conținutului (CDN) furnizează conținut video și streaming. Acestea constau de obicei din centre de date centralizate foarte mari, răspândite pe tot globul. Principala problemă cu acestea este că nu sunt suficient de apropiate din punct de vedere geografic de mulți spectatori, ceea ce duce la streaming de calitate inferioară. Răspunsul lui Theta la acest lucru este de a crea o rețea mesh P2P de utilizatori care își partajează lățimea de bandă. Rezultatul ar trebui să fie o rețea globală care să înlocuiască sau să completeze infrastructura CDN existentă.

diagrama rețelei

O demonstrație a modului în care utilizatorii participă la rețeaua Theta

Utilizatorii își pot împrumuta dispozitivele ca noduri cache care transmit fluxuri video către orice spectator din lume. Un nod de stocare în cache este unul care stochează datele video. Ca rezultat, deoarece rețeaua Theta va avea cantități mari de puncte de stocare și releu decât sistemul actual, calitatea fluxului va fi îmbunătățită. Acest lucru se datorează faptului că pachetele de date video nu vor trebui să călătorească atât de departe. Nodurile de cache vor fi recompensate cu jetoane Theta și sunt astfel stimulate să ofere resursele lor de lățime de bandă de rezervă, consolidând rețeaua Theta.

Theta’s hartie alba susține că soluția sa ar putea reduce costurile de livrare cu 80% față de infrastructura existentă. Se pare că acest lucru se datorează economiilor datorate faptului că nu trebuie să întrețină imensele centre de date care alimentează în prezent CDN-urile. Deși aceasta este o mare afirmație, va trebui să așteptăm și să vedem dacă pot îndeplini acest lucru.

Reziliență îmbunătățită

În plus față de calitatea îmbunătățită a streamingului pe care ar trebui să o ofere acest lucru, Theta speră, de asemenea, că va îmbunătăți rezistența infrastructurii. În acest moment, întreaga industrie de streaming este dependentă de un număr mic de centre de date. Acest lucru prezintă un risc prin care, dacă mai mulți scad sau sunt deconectați, fluxul global se deteriorează masiv. Prin distribuirea memoriei cache și retransmiterea către mii și potențial zeci de mii de noduri, rețeaua Theta ar trebui să fie mult mai robustă decât sistemul actual.

Varianța în calitate

Principala problemă pe care Theta o identifică este diferența în calitatea diferitelor noduri. În plus, nu există nimic care să împiedice căderea nodurilor. Pentru a contracara aceste probleme, echipa construiește un server și un client pentru a ajuta nodurile să identifice cele mai apropiate noduri de acestea în ceea ce privește salturile de rețea. Nodurile vor putea apoi să se conecteze cu cei mai apropiați colegi, spre deosebire de conectarea aleatorie cu orice nod din lume. Theta speră că acest lucru va permite nodurilor să tragă fluxuri mult mai consecvent și astfel să rivalizeze cu consistența CDN-urilor actuale.

server și client

O demonstrație a modului în care serverul de urmărire și clientul mențin consistența în calitatea nodului.

Theta Blockchain

Scopul blockchain-ului Theta este de a servi ca strat de consens pentru plăți și recompense în cadrul ecosistemului. Este important să știți că niciun fișier video nu este stocat în blockchain. Acest lucru ar fi imposibil din cauza solicitărilor de date pe care le-ar impune.

Blockchain-ul va fi complet open-source și echipa speră că dezvoltatorii își vor construi și implementa propriile DAPPS pe partea de sus a blockchain-ului.

Abordarea scalării

Deoarece teoretic vor exista zeci de mii de noduri care să contribuie la rețeaua mesh, va rezulta, ca rezultat, un număr mare de microplăți pentru recompense. În plus, blockchain-ul trebuie să țină cont de un număr la fel de mare de plăți sub formă de sfaturi, achiziții și alte cazuri de utilizare a simbolurilor. Drept urmare, Theta încearcă să construiască o dovadă de miză (PoS) blockchain cu un randament extrem de ridicat, fără a include decentralizarea și securitatea acestuia. Aceasta, desigur, nu este o mică problemă și este ceva care a afectat multe proiecte blockchain.

Echipa și-a împărțit blockchain-ul în două niveluri. O mică comitet validator doar 20 de noduri de validare produc blocurile. Sub aceasta, o extensie bazin de tutori rularea până la mii este responsabilă pentru validarea blockchain-ului în puncte stabilite și pentru a contribui la consens. Theta crede că acest lucru va oferi un randament extrem de ridicat fără a compromite descentralizarea.

În plus, Theta folosește un schemă agregată de bârfe a semnăturilor. Aceasta înseamnă că nodurile tutore, în loc să-și trimită semnăturile către toate celelalte noduri, le trimit către nodurile vecine. Acest proces continuă, răspândind semnăturile în același mod în care un virus s-ar răspândi într-o pandemie. Acesta este conceput pentru a maximiza eficiența la care nodurile tutore comunică între ele. Ultima parte este sistemul de microplată off-chain care adaugă capacitate suplimentară blockchain-ului. Acest lucru este aparent rezistent la cheltuieli duble.

Scopul indicativului Theta

În acest moment, jetonul Theta există ca jeton ERC20 și nu are nicio funcție de utilitate. Cu toate acestea, când Theta trece la rețeaua sa principală nativă pe 15 martie 2019, aceste jetoane vor fi schimbate 1: 1 pentru noile jetoane Theta, călătorind pe noul blockchain al lui Theta.

Odată ce rețeaua principală va fi activată, aceste noi jetoane vor fi utilizate în primul rând pentru securizarea blockchain-ului Theta. În plus, echipa speră că oamenii vor folosi simbolul ca mijloc de plată și recompensare a creatorilor de conținut, tranzacționarea produselor virtuale și achiziționarea de conținut premium.

708.000.000 dintr-o sursă totală de 1.000.000.000 de jetoane sunt în prezent în circulație. Acest lucru echivalează cu 71%, ceea ce înseamnă că oferta de jetoane nu poate fi diluată prea semnificativ, o veste pozitivă pentru investitori.

În același timp cu lansarea mainnet, Theta va emite jetoane Gamma tuturor deținătorilor THETA. Cinci jetoane Gamma vor fi emise pentru fiecare jeton THETA deținut. Aceste jetoane vor avea valoarea utilității și vor fi utilizate pentru a plăti tranzacții pe segmentul video și pentru a acoperi operațiunile contractului inteligent. Se pare că simbolul Gamma, mai degrabă decât simbolul THETA va fi folosit ca mijloc de plată și recompensare a creatorilor de conținut, tranzacționarea produselor virtuale și achiziționarea de conținut premium. Vor fi produse cinci miliarde de jetoane Gamma.

Desigur, până la 15 martie, investitorii trebuie să se preocupe doar de actualul simbol THETA ERC-20.

Echipa și foaia de parcurs Theta

Echipa, consilierii și lista partenerilor Theta sunt impresionante. Echipa este formată din 14 membri, precum și o mulțime de consilieri media și blockchain. Steve Chen, cofondatorul Youtube a fost consilier al Theta împreună cu membri proeminenți și foști membri de la Twitch, Verizon și Plays.tv, printre alții..

În timpul fazei testnet, Theta a colaborat cu Sliver.tv, compania-mamă, precum și cu Samsung VR și MBN, o companie de presă coreeană majoră.

În 2019, echipa își propune în primul rând să își lanseze blockchain-ul și să schimbe jetoanele ERC20 actuale cu noile jetoane Theta. Dincolo de aceasta, accentul pare să se concentreze pe aducerea mai multor parteneri de conținut și, în general, pe creșterea rețelei Theta.

Istoricul tranzacționării cu jetoane Theta

După vânzarea de jetoane din ianuarie 2018, Theta a tranzacționat activ din 27 ianuarie 2018. A atins maximul istoric de 0,314425 USD pe 27 ianuarie. De atunci a fost în declin, împreună cu restul pieței criptomonede. THETA a funcționat în mod similar cu alte monede din 2018.

Ar trebui să ne așteptăm ca THETA să înceapă să se desprindă de restul pieței odată ce rețeaua principală va fi activată în martie și utilizatorii încep să se alăture rețelei. În acest moment, simbolul va trece de la un vehicul speculativ la unul cu un caz de utilizare ca mecanism de stimulare a participării la rețea.

De unde să cumpărați Theta

În raport cu capitalizarea sa de piață, Theta este un token foarte lichid, facilitând achiziționarea acestuia. Tranzacțiile în acest moment pentru Theta se concentrează în Coreea, câștigul coreean reprezentând majoritatea volumului pe Coinbit, Bithumb și Upbit. Cu toate acestea, există și o cantitate rezonabilă de volum între Binance și Huobi pentru perechile Bitcoin, Tether și Ethereum. Investitorii pot avea încredere în cumpărarea unor cantități mari de Theta fără a experimenta niciun derapaj.

Cum se păstrează Theta

Deocamdată, simbolul actual ERC20 poate fi stocat cu ușurință în orice portofel care acceptă acest standard. De obicei, recomandăm MyEtherWallet împreună cu un portofel hardware, cum ar fi un Ledger sau Trezor. Acest lucru vă oferă un nivel ridicat de securitate, împreună cu o interfață simplă cu utilizatorul.

Theta a spus că își va lansa noul portofel înainte de lansarea mainnet. Utilizatorii vor putea stoca noile jetoane în acest portofel.

Concluzie

Răspunsul lui Theta la problemele actuale de scalare ale livrării de conținut este cu siguranță fascinant. Abordarea sa unică față de rețeaua de rețea P2P, care este stimulată și asigurată de blockchain-ul cu randament ridicat, dacă are succes, ar putea fi cu siguranță foarte perturbatoare.

Fie că își pot menține descentralizarea blockchain-ului și își pot menține rețeaua de rețea la o calitate consistentă sunt probabil cele mai mari două întrebări acum.

Jetonul theta în sine are mult sens ca jeton utilitar. Mai important, totuși, ar trebui să funcționeze ca un mijloc de a stimula partajarea lățimii de bandă. La rândul său, acest lucru va ajuta la dezvoltarea și creșterea rețelei mesh.

Având în vedere că mainnet-ul va fi lansat în următoarele luni, 2019 ar trebui să fie un an interesant pentru Theta și cu siguranță îi vom urmări cu atenție.

Resurse suplimentare de jeton Theta

Există mai multe alte modalități de a fi la curent cu progresele de la Theta:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map