Ce este Stratis (STRAT)? | Un ghid pentru platforma Enterprise Blockchain

Ce este Stratis?

Stratis este un platformă de dezvoltare blockchain pentru întreprinderi de întreprindere pentru a crea cu ușurință aplicații pe blockchain-uri specifice, private. Cadrul API Stratis permite organizațiilor să accelereze crearea blockchain-ului și să simplifice procesul de dezvoltare implicat în acesta.

Deși compania vizează în primul rând instituțiile financiare, orice afacere interesată să încorporeze blockchain poate beneficia de acest proiect. Au colaborat chiar cu o companie de fructe de mare, Sfori de pământ.

Stratis adoptă o abordare mai practică a implementării decât alte proiecte blockchain similare. Dincolo de construirea platformei, echipa oferă servicii de consultanță pentru întreprinderile care ar putea avea nevoie de îndrumări pentru a lucra cu tehnologia lor. De asemenea, lucrează cu clienții la construirea și găzduirea de aplicații descentralizate, astfel încât să poată înțelege pe deplin nevoile lor de contract inteligent.

În acest ghid Stratis, vom acoperi:

Cum funcționează Stratis?

Stratis nu este o monedă. Este o platformă Blockchain-as-a-Service (BaaS) care facilitează dezvoltarea aplicațiilor bazate pe blockchain. Folosind clienții Stratis lite, lanțurile laterale și API-urile robuste, veți obține beneficiile unui blockchain fără a fi nevoie să susțineți o întreagă rețea blockchain..

Blockchain-as-a-Service (BaaS)

Ca platformă BaaS, Stratis găzduiește blockchain-urile care rulează în rețea prin cloud. Nu este necesar să mențineți un nod client complet pentru a accesa sau a lucra cu blockchain-ul dvs. specific. Acest lucru eliberează resurse pentru organizațiile care altfel ar fi petrecut o cantitate semnificativă de timp și resurse făcând acest lucru.

Implementare cu un singur clic


Similar cu Ark, Stratis se concentrează pe ușurința utilizării prin implementarea unui implementator blockchain cu un singur clic. Puteți implementa rapid un lanț lateral personalizabil, cu multe caracteristici out-of-box găsite în lanțul principal părinte. O întreagă rețea este la doar un clic distanță.

Cu toate acestea, implementatorul cu un singur clic se extinde mai mult decât blockchain-ul Stratis. De asemenea, puteți implementa un lanț lateral pe alte platforme majore, cum ar fi Bitcoin, Ethereum, Lisk și BitShares, folosind funcții care nu sunt oferite în mod intern în interior..

Lanțurile laterale

Fiecare blockchain pe care îl implementați folosind Stratis este un lanț lateral privat. Lanțurile laterale permit personalizarea în timp ce profită în continuare de infrastructura sigură a lanțului părinte.

În plus, puteți face modificări la blockchain-ul dvs. specific fără a afecta celelalte lanțuri din rețea.

Stratis Sidechains

Stratis Sidechains

Platforma ICO

Ramificându-se ușor în afara dezvoltării întreprinderii, echipa a creat, de asemenea, o platformă ICO. Cu platforma ICO, puteți găzdui propriul ICO în rețeaua blockchain Stratis.

Stratis a colaborat cu Onfido pentru a oferi cecuri KYC pentru fiecare ICO și integrează Changelly pentru a vă oferi posibilitatea de a sprijini peste 50 de monede diferite ca contribuții ICO.

Identitatea Stratis

Similar cu Civic, Stratis Identity stochează identități în esență pe blockchain. Puteți utiliza aplicația pentru a verifica proprietatea companiei pentru investiții, pentru a confirma că o dată online este cine spun ei sau chiar pentru a vă dovedi propria identitate. Controlați exact cât de multe informații personale doriți să partajați.

Stratis Token (STRAT)

Jetonul Stratis (STRAT) este moneda lichidității rețelei. Acționează ca monedă de transfer de valoare intermediară în rețea.

Stratis Architecture

Stratis este construit pe o Platforma Bitcoin cu nod complet folosind C #, Microsoft .NET și biblioteca NBitcoin. Echipa a ales să folosească C # mai degrabă decât C ++, limbajul principal al Bitcoin Core, pentru că este mai ușor de întreținut și mai răspândită în aplicațiile de afaceri.

Stratis este alcătuit din trei componente care controlează straturi separate ale nodului blockchain:

  • Stratis Bitcoin Nod complet
  • LibConsensus
  • NBitcoin

Stratis Bitcoin Nod complet interacționează cu stratul de interfață, stratul de infrastructură și stratul de politică nod. Nodul este efectiv responsabil cu API-urile, interfața cu utilizatorul și regulile pentru stocarea și verificarea tranzacțiilor.

LibConsensus este direct de la Bitcoin Core și oferă o parte a codului pentru Consensus Layer pentru a stabili ceea ce este considerat un bloc valid.

NBitcoin completează orice goluri rămase ale stratului de consens și se ocupă și de mesajele dintre nodurile din stratul de rețea.

Arhitectura Stratis

Stratis Architecture

Echipa Stratis & Concurență

Stratis echipă are sediul în Regatul Unit, dar are membri răspândiți în întreaga lume. Mai mulți oameni din echipa lor de management sunt bine versați în dezvoltarea de software de întreprindere folosind .NET și C # – un semn pozitiv, având în vedere că acestea sunt cele două limbi principale ale proiectului..

Chris Trew, fondatorul și CEO-ul, are peste 10 ani de experiență în IT-ul întreprinderilor și a fost un dezvoltator voluntar pentru proiectul Blitz.

membri stratis

Echipa de conducere

La început, Trew a colaborat cu Nicolas Dorier pentru a încorpora NBitcoin. Dorier nu numai că a scris NBitcoin, dar a lucrat și direct pe Bitcoin Core și a scris cartea Blockchain Programming in C #.

Echipa a rămas activă de la ICO 2016 a platformei. Au lansat platforma ICO în mai 2018, Stratis Identity (iOS) în iulie și au devenit partener certificat Microsoft în octombrie.

Nodul complet Stratis, contractele inteligente C # și lanțurile laterale sunt deja în alfa. Și echipa intenționează să le lanseze pe piață la sfârșitul anului 2018 sau la începutul anului 2019.

Concurență

Stratis concurează împotriva altor proiecte BaaS într-un spațiu din ce în ce mai saturat, dar gigantic.

Lisk poate fi cel mai mare concurent direct în oferirea de sidechains pentru companii. Cu toate acestea, Lisk este scris în Javascript (nu C #) și are lanțuri laterale care sunt mai accesibile publicului. Reducerea confidențialității poate fi o oprire pentru corporațiile care doresc să-și păstreze codul de proprietate.

Din această cauză, ambele proiecte ar putea găsi nișe pe piețe separate.

Ca Lisk, Arca furci de la Crypti și concurează și cu Stratis. Platforma acceptă mai multe limbi dincolo de doar C #, în timp ce profită în continuare de lanțurile laterale.

Stratis folosește un algoritm Proof-of-Stake pentru a ajunge la un consens de rețea, în timp ce concurenții menționați anterior folosesc un algoritm de votare a dovezii delegate a mizei.

Unele persoane pot considera, de asemenea, Ethereum ca un concurent din cauza capacităților dapp ale proiectului. Cu toate acestea, concentrarea echipei pe crearea de software special pentru clienții de întreprindere și serviciile lor de consultanță diminuează această comparație.

Comercial

Stratis a organizat un ICO în iunie și iulie 2016 în care au crescut 915 Bitcoin.

Prețul STRAT a rămas relativ plat la aproximativ 0,05 USD – 0,10 USD (~ 0,00007-0,00008 BTC) de la ICO până în mai 2017. În acel moment, a crescut la peste 10,00 USD (~ 0,0038 BTC) înainte de a scădea rapid la 2,50 USD (~ 0,001 BTC) în iulie.

Prețul a avut o altă creștere la sfârșitul lunii iulie, dar a scăzut până în noiembrie, în special în valoarea BTC. La începutul anului 2018, STRAT a atins un preț al tuturor timpurilor de aproximativ 21,21 dolari (~ 0,00137 BTC) coroborat cu sfârșitul anului 2017 / începutul anului 2018. De atunci, prețul STRAT a urmat de obicei tendințele generale ale pieței. A rămas relativ plat, la aproximativ 1,00 USD (~ 0,0002 BTC) în ultimele câteva luni.

Valoarea STRAT va crește probabil pe măsură ce mai multe companii folosesc platforma Stratis și mai multe organizații construiesc dap-uri (aplicații descentralizate) deasupra acesteia. Interesant este faptul că finalizarea etapelor de dezvoltare pare să fi avut puțin sau deloc efect asupra prețului.

De unde să cumpărați STRAT

Puteți cumpăra STRAT pe mai multe platforme diferite – cele mai notabile fiind Bittrex și Binance. Ambele schimburi acceptă STRAT ca pereche de tranzacționare cu Bitcoin și Ethereum; in orice caz, Tranzacția Bitcoin are, de obicei, mai mult volum.

Trebuie să cumpărați fie Ethereum, fie Bitcoin înainte de a tranzacționa pe aceste platforme. Puteți face acest lucru la un alt schimb, cum ar fi GDAX sau Gemeni și apoi transferați monedele pentru a obține STRAT.

Pentru o listă completă a schimburilor care oferă STRAT, accesați CoinMarketCap.

Unde se stochează STRAT

Aveți trei opțiuni grozave de utilizat când stocarea STRAT:

  1. Stratis Core
  2. Portofel Breeze
  3. Portofel hardware Ledger

Stratis Core

Stratis Core este alegerea recomandată în care să vă păstrați STRAT. Este singurul portofel care vă permite să vă mizați monedele pentru a primi „dividende” de pe platformă. Stratis folosește un algoritm de consens PoS pentru a menține validitatea rețelei, ceea ce înseamnă că primiți STRAT suplimentar atunci când puneți STRAT în portofel.

Portofel Breeze

Sincronizarea blockchain-ului cu portofelul de miză poate fi un proces care necesită mult timp, mai ales dacă aveți o conexiune la internet slabă. Dacă doriți doar să trimiteți și să primiți fonduri, ar trebui să vă uitați în portofelul Breeze. Acceptă și soldurile Bitcoin.

Această opțiune ușoară este disponibilă pe Sisteme Windows, Mac și Unix.

În plus, portofelul Breeze are o variantă cu funcționalitatea de confidențialitate. Protocolul de confidențialitate Breeze include amestecarea monedelor și schimbarea tehnologiei pentru a adăuga anonimat tranzacțiilor dvs. Este disponibil pe aceleași platforme ca portofelul Breeze standard.

Portofel hardware Ledger

Ledger Nano S și Ledger Blue acceptă ambele STRAT. Din păcate, portofelele Ledger nu folosesc Stratis Core, așa că ești incapabil să vă mizați monedele dacă alegeți această opțiune.

Ar trebui să luați în considerare un portofel Ledger dacă preocuparea dvs. principală este securitatea fondurilor dvs.. Monedele dvs. sunt offline atunci când utilizați un Ledger care diminuează orice risc de hackeri sau software-ul amenințător.

Concluzie

Stratis este o platformă interesantă Blockchain-as-a-Service care se confruntă cu o concurență dură din partea altor proiecte de renume. Compania are o echipă solidă de management, cu cunoștințe profunde despre arhitectura protocolului de bază, precum și mai mulți ani de experiență în lucrul cu clienții întreprinderii. Piața întreprinderilor este suficient de mare încât să fie fezabilă ca mai multe dintre aceste proiecte BaaS să aibă succes.

Cu suportul de implementare cu un singur clic pentru alte blockchains, organizațiile pot profita de alte caracteristici unice, în timp ce utilizează în continuare platforma de dezvoltare Stratis.

Dincolo de asta, devotamentul echipei pentru sprijinul deplin prin consultanța lor blockchain ar trebui să ofere clienților ajutorul de care au nevoie pentru a înflori în acest ecosistem blockchain nou și deseori confuz..

Nota editorului: Acest articol a fost actualizat de Steven Buchko pe 12.03.18 pentru a reflecta modificările recente ale proiectului.

Resurse Stratis suplimentare

Site-ul web

Reddit

Stare de nervozitate

Discordie

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map