Ce este Stox? (STX) | Un ghid pentru începători

Ce este Stox?

Stox este o piață de predicție blockchain construită pe platforma Ethereum. Oferă participanților capacitatea de a prezice rezultatele evenimentelor în aproape orice categorie imaginabilă. Utilizând puterea „înțelepciunii mulțimii” combinată cu intuiția individuală, participanții pot face predicții despre evenimente în timp real. De asemenea, pot construi noi piețe, pot face schimburi cu colegii lor și pot obține profituri pe platformă.

Stox Blockchain Prediction Markets Platform: o captură de ecran de pe bannerul principal al site-ului web

O captură de ecran de pe site-ul web Stox.

Stox a fost creat și proiectat de veterani din industria online de la Invest.com, care funcționează din 2014. Platforma vizează publicul de masă oferind un loc unde să își poată găsi refugiul de instrumentele financiare tradiționale. În același timp, își pot valorifica cunoștințele în mai multe domenii pentru a obține potențial profit din previziunile lor.

Platforma va deservi mai multe categorii, de la sport, finanțe, politică și rezultate electorale la evenimente precum căsătoriile cu vedete sau vremea. Această dispoziție completă va satisface interesele diversificate ale utilizatorilor, sporind astfel implicarea generală. Platforma Stox încurajează liderii și furnizorii de gânduri să se alăture rețelei și să conducă traficul către rețea.

În acest ghid Stox, vom analiza:

 • Cum funcționează Stox?
 • Jetonul Stox
 • Aplicația Stox
 • Echipa și progresul Stox
 • Comercial
 • De unde să cumpărați STX
 • Unde se păstrează STX
 • Concluzie
 • Resurse Stox suplimentare

Cum funcționează Stox?

Platforma Stox cuprinde trei participanți separați.

 1. Furnizorii.
 2. Operatorii.
 3. Utilizatorii.

Furnizori

Furnizorii sunt companii existente care sunt încurajați să se alăture rețelei Stox cu stimulentul de a valorifica baza de clienți existentă. Acești furnizori vor dezvolta aplicația Stox pe baza implementării open source oferită de Stox. Au posibilitatea de a personaliza aplicația pentru a crea o experiență de utilizator conform celor mai bune practici.

În afară de aceasta, aceștia oferă și utilizatorilor acces la rețea prin intermediul aplicației originale Stox. Aceștia pot lansa o versiune de marcă a aplicației în conformitate cu implementarea de referință furnizată de Stox. Prin promovarea aplicației către utilizatori, furnizorii ajung să aducă trafic în rețeaua Stox. În schimb, furnizorii obțin câștiguri financiare.

Operatorii

Operatorii creează evenimente și rezolvă la timp rezultatul din viața reală. După crearea unui eveniment, operatorii stabilesc taxa de participare la eveniment. Orice persoană, organizație sau entitate din rețeaua Stox poate deveni operator. Operatorii acționează, de asemenea, ca oracole de renume centralizate și furnizează garanțiile și rezervele de piață necesare pentru desfășurarea unui eveniment.

Utilizatorii

Există două modalități prin care utilizatorii pot participa la rețea. Ele pot crea evenimente sau pot participa la ele. Pe platformă există diferiți furnizori care se așteaptă să se concentreze pe diferite nișe de evenimente. Utilizatorii participă la evenimente de predicție la care simt o puternică afinitate. Odată ce un utilizator participă la un eveniment, cumpără acțiuni din plata rezultatului.

Dacă evenimentul se rezolvă la rezultatul prevăzut, utilizatorul poate colecta partea sa din plata în funcție de numărul de acțiuni pe care le are. Dacă evenimentul se rezolvă la un rezultat diferit, cotele rezultatului pierdut valorează zero și orice jeton plasat pe ele se pierde. Prețul acțiunilor rezultate fluctuează pe măsură ce evenimentul progresează și se fac mai multe investiții. Prețul este derivat dintr-o variantă a algoritmului LMSR market maker care este codificat în contractul inteligent de participare la eveniment.

Jetonul Stox

Jetonul STX este o parte integrantă a platformei Stox și un motor pentru economia sa. Aproape toate activitățile care au loc pe platformă sunt conduse de STX. Ei includ:

 • Pentru ca un utilizator să participe la orice piață de predicții care rulează în rețeaua Stox, trebuie să cumpere STX. Profiturile din predicțiile de succes sunt colectate în STX.
 • Taxele percepute pentru participarea la predicțiile evenimentului și investiția în rezultatele evenimentului sunt colectate în STX. Aceste taxe reprezintă ceea ce reprezintă veniturile pe care le primesc creatorii și factorii de decizie de piață.
 • Ca taxe de sindicalizare pentru promovarea evenimentelor între aplicațiile diferiților furnizori din ecosistemul Stox.
 • Operatorii sunt obligați să dețină o anumită cantitate de STX ca garanție pentru publicarea anumitor evenimente pentru utilizatori. Furnizorii sunt, de asemenea, obligați să cumpere STX pentru a participa pe piața Stox.
 • Operatorii trebuie, de asemenea, să dețină o rezervă de STX pentru a acționa ca contrapartidă pentru investițiile făcute de utilizatori cu rezultate specifice în timpul evenimentului.

Jetonul STX va fi implementat ca un jeton inteligent care va utiliza protocolul Bancor pentru a menține lichiditatea. Proprietățile acestui simbol includ:

 • Oricine va putea cumpăra sau vinde STX în orice moment, fără riscul de a nu avea o contrapartidă și la un cost prestabilit.
 • Cantitatea totală de STX în circulație poate varia dinamic pe măsură ce producătorul de piață creează sau elimină STX.
 • Valoarea simbolului STX va fi susținută de rezerva sa BNT. Acest lucru îi va asigura deținătorilor de STX că are o valoare intrinsecă.
 • BNT este un jeton inteligent bazat pe Ethereum, care face procesul de conversie la și de la ETH o sarcină simplă.

Aplicația Stox

Stox va crea, de asemenea, un client pentru platformă sub forma unei aplicații Stox complet operaționale. Aplicația Stox va oferi o platformă de piață de predicție P2P complet funcțională. Utilizatorii vor putea utiliza aplicația pentru a plasa STX pe rezultatele evenimentului. Aplicația va oferi, de asemenea, utilizatorilor acces în lanț la contracte inteligente, conținut, listări și metadate Stox din stocarea cloud descentralizată.

Aplicația este în întregime de la egal la egal, nu se bazează pe niciun punct centralizat de eșec. Compania intenționează să plaseze o versiune pre-construită a aplicației pentru descărcare în mai multe locații publice de pe internet. De exemplu pe BitTorrent. Aceștia vor plasa o semnătură PGP a aplicației pe site-ul lor oficial pentru ca utilizatorii să verifice dacă binarul nu este modificat.

După ce un utilizator descarcă aplicația cu succes, va putea rula aplicația local pe computerele sale. Versiunile viitoare ale aplicației vor avea o versiune mobilă care va rula nativ pe dispozitivele iOS și Android. Va fi prevăzută o versiune bazată pe web care va rula într-un browser web fără a necesita instalare locală. Odată ajuns pe piață, aplicația va rula pe următoarele platforme:

 • Android.
 • Linux.
 • Mac.
 • Windows.

Echipa și progresul Stox

Echipa Stox este formată din 25 de specialiști membri. 21 dintre membri reprezintă echipa de bază, în timp ce restul de patru sunt întăriri. Printre numele notabile din echipă se numără Yossi Peretz, care este CEO Stox, Amit Maor, directorul tehnic, și Niv Abramovich, care este directorul general. Alți membri ai echipei includ un amestec de manageri, designeri de software, dezvoltatori și arhitecți de blockchain și avocați.

Fotografie a CEO-ului Stox, Yossi Peretz

Foto de Niv Abramovich Stox CMO

După cum sa menționat anterior, echipa are o echipă de întărire formată din aproximativ patru membri. În această echipă se află un număr de arhitecți blockchain de la CoinTree. Ei au o echipă considerabilă de membri ai consiliului și consilieri. Acestea includ Ophir Gertner cofondator al Invest.com și Stox, Uriel Peled CEO al CoinTree, Eyal Herzog Bancor cofondator, printre altele.

Principalii săi concurenți sunt Augur și Gnosis, deoarece ambii au deschis calea pentru soluții bazate pe blockchain în acest domeniu. Cu toate acestea, spre deosebire de Augur și Gnosis, Stox oferă o singură economie simbolică. De asemenea, folosește protocolul Bancor pentru a obține lichidități nelimitate și vizează creșterea prin intermediul furnizorilor. Echipa are experiență anterioară pe piețe reglementate, spre deosebire de Augur și Gnosis, care sunt noi intranți pe piață.

Foaia de parcurs pentru dezvoltarea Stox include etapele detaliate mai jos. Ei includ:

 • Dezvoltarea platformei Stox.
 • Dezvoltarea aplicației Stox.
 • Lansați cu rețeaua de clienți Invest.com.
 • Dezvoltarea unui SDK membru al ecosistemului.
 • Creșterea ecosistemului Stox.

Pentru a-și îndeplini viziunea, Stox a colaborat cu jucători cheie din industrie. Acești parteneri includ Sirin Labs, Bancor, ICO Alert, Jaxx, AmaZix, Hyperchain Capital, printre altele.

Comercial

Stox și-a desfășurat ICO pe 2 august 2017 cu scopul de a strânge 30 de milioane de dolari în aproximativ două săptămâni. Cu toate acestea, ICO a durat aproximativ două zile, deoarece și-au atins obiectivul de 30 de milioane de dolari. Ei chiar au depășit obiectivul cu 3 milioane de dolari pentru a strânge o uimitoare 33 de milioane de dolari. Chiar înainte de ICO, Floyd Mayweather promova ICO pe Instagram înainte de a fi lansat.

În timpul ICO, token-ul STX a câștigat un preț constant de aproximativ 1,21 USD. Prețul jetonului STX a continuat să crească cu mult peste marca de 1 USD și a atins un maxim de 2,74 USD pe 25 august. Cu toate acestea, prețul a scăzut sub marca de 1 USD pe 8 septembrie 2017. Au existat creșteri semnificative ale prețurilor pentru restul anului 2017, dar au fost prea minute pentru a înregistra.

Începând din ianuarie 2017, prețul STX a crescut peste marca de 1 USD, dar s-a străduit să mențină. La sfârșitul lunii, jetonul a scăzut din nou prețul sub pragul de 1 USD. De atunci, prețul STX nu a trecut prin nicio schimbare radicală. Prețul a oscilat între 0,2 și 0,8 USD, fără schimbări majore de preț. Oferta totală de jetoane STX este de 58.030.638.

De unde să cumpărați STX

Informațiile de pe site-ul web Stox dezvăluie că puteți cumpăra și schimba jetoane STX pe mai multe platforme de schimb. Acestea includ HitBTC, Quoine, EtherDelta, Liqui, Bancor, Coinexchange.io, Gate.io, Cex.com și Novaexchange.

Unde se păstrează STX

Există multe instrucțiuni detaliate despre cum să deschideți un portofel Ethereum. Vă sugerăm să începeți de la MyEtherWallet. Este simplu, ușor de utilizat, iar înregistrarea pe acesta este un proces simplu. Orice alt portofel pe bază de Ethereum este încă util, deoarece STX este un simbol ERC-20.

Odată ce ați achiziționat un portofel Ethereum, îl veți conecta la portofelul sau contul Stox de unde vă puteți retrage orice câștig STX. Faceți acest lucru introducând detaliile personale ale portofelului în platforma Stox pentru a genera un portofel de contract inteligent în sistem. Când ambele portofele sunt sincronizate, puteți distribui fonduri STX către portofelul personal Ethereum.

Puteți retrage fondurile din portofelul / contul dvs. Stox dacă nu participați la un eveniment de predicție activ.

Concluzie

Dezvoltarea piețelor de predicție blockchain este încă în stadii incipiente. Cu toate acestea, Stox se întâmplă să fie una dintre puținele inovații existente alături de Augur și Gnosis.

Stox a recunoscut că există un decalaj pe piață între piețele de predicție și utilizatori. Acoperă acest decalaj prin combinarea piețelor de predicție cu puterea tehnologiei blockchain pentru a crea un produs personalizat pentru piață. Această platformă permite crearea de evenimente sub formă de stocuri în care participanții pot tranzacționa cu rezultatul evenimentului. Utilizatorii de pe platformă pot cumpăra și vinde acțiuni rezultate pe baza a ceea ce găsesc ca probabilitate în orice moment.

Piețele de predicție bazate pe blockchain sunt instrumente economice perturbatoare care încă nu trebuie să pătrundă pe piețe din cauza reglementărilor excesive. Acestea funcționează similar piețelor financiare prin atribuirea unui preț comercial unei credințe despre viitor. Instituțiile și companiile mari, cum ar fi Google, le folosesc pentru a obține rezultate interne de dezvoltare a produselor. Prin descentralizare și creșterea popularității, piețele de predicție pot deveni instrumente populare în rândul comercianților.

Resurse suplimentare Stox

Facebook

Stare de nervozitate

Reddit

YouTube

Telegramă

LinkedIn

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map