Ce este Skycoin (SKY)? | Un ghid pentru începători

Ce este Skycoin?

Skycoin este un ecosistem complet bazat pe o tehnologie inovatoare de blockchain de nouă generație. Skycoin se dezvoltă continuu de aproape 7 ani, primul angajament datând din 2013 de către dezvoltatorii timpurii de Bitcoin și Ethereum.

Captură de ecran a Github Skycoin pentru prima dată pe 25 decembrie 2013

Primul commit al Github oficial al Skycoin a început pe 25 decembrie 2013

Au propriul lor algoritm de consens cunoscut sub numele de Obelisc scris și publicat academic de un dezvoltator timpuriu al Ethereum. Obeliscul este un algoritm de consens non-energetic bazat pe un concept numit „dinamica rețelei de încredere” care este complet diferit de PoW, PoS și derivatele acestora.

Un obiectiv major al Skycoin este promovarea utilizării reale a criptomonedelor, mai degrabă decât a speculațiilor. Skywire, aplicația emblematică a Skycoin, are obiectivul ambițios de a descentraliza internetul la nivel hardware și este pe cale să înceapă testnetul în aprilie. Cu toate acestea, aceasta este doar una dintre numeroasele fațete ale ecosistemului Skycoin. Skywire nu va oferi doar lățime de bandă descentralizată, ci și stocare și calcul, completând sfânta trinitate a mărfurilor esențiale pentru noul internet.

Skycoin are, de asemenea, propria sa platformă ICO numită Fiber, propriul limbaj de programare determinist, CX, derivat din Golang, un sistem de mesagerie descentralizat privat numit Sky-Messenger și o platformă de socializare descentralizată, BBS.

Iată un alt mod de a vă gândi la Skycoin: Un internet peer-to-peer bazat pe hardware, open-source, deținut de comunitate, conceput din primele principii și care utilizează sistemul de stimulare al blockchain-ului.

Mai mult, spre deosebire de majoritatea ICO-urilor pe care le vedeți în aceste zile, acestea nu cer bani cu promisiunea de a dezvolta ceva în viitor. Acesta este un proiect cu o dezvoltare de 7 ani și testnet-ul primului lor proiect pilot este pe cale să fie lansat.

Skycoin (SKY)

Skycoin (SKY), o criptomonedă de a treia generație, este combustibilul întregului ecosistem. Suportă 300 TPS, tranzacții gratuite cu mai puțin de 2 secunde de timp de tranzacționare, este rezistent la atacuri de 51%, este întreținut în mod durabil fără exploatarea energetică intensivă, are tranzacții private implicite cu protocolul CoinJoin și plătește o formă de dividende într-o altă monedă cunoscut sub numele de ore de monedă (cred că NEO / GAS). Acest lucru este posibil datorită algoritmului său inovator de consens numit Obelisc.

Skywire

Proiectul emblematic, Skywire, va descentraliza internetul cu o rețea de noduri stimulată. În viitor, prin instalarea unei rețele de plasă de antene, puteți opri salvarea din infrastructura existentă. Skywire se bazează pe celebrul proiect de rețea open-source cjdns și un protocol cu ​​flux deschis (cunoscut și ca rețea bazată pe software). Se spune că viteza Skywire va fi drastic mai mare decât orice VPN existent și internetul în sine cu capacitatea de legare a canalelor și un DNS bazat pe chei publice / private.


Acest lucru a fost deja demonstrat cu protocolul cjdns non-blockchain stimulat („o rețea IPv6 criptată care utilizează criptografie cu cheie publică pentru alocarea adreselor și o tabelă hash distribuită pentru rutare”) dezvoltat de comunitatea de protocol de rețea open-source de la începutul anului 2011.

Captură de ecran a mărturiilor de la cjdns 'Github

Mărturiile sunt preluate din Github-ul cjdns.

Ore de monede

Păstrarea unui Skycoin în portofelul Skycoin produce 1 oră de monedă în fiecare oră. Coin Hours va fi moneda pe care o utilizați pentru a tranzacționa lățimea de bandă și alte servicii din ecosistemul SKY. Acest lucru face din Skycoin o criptomonedă susținută de lățimea de bandă.

Dacă doriți să utilizați Skywire va trebui mai întâi să deveniți un nod în rețea. Nodurile care redirecționează traficul direcționează traficul criptat fără să știe unde vor merge în cele din urmă pachetele criptate. Cunoașteți un singur nod înainte și după nodul dvs. În același timp, pachetele criptate vă împiedică să vizualizați datele. Între timp, veți fi plătit în ore de monedă pentru redirecționarea pachetelor. Fișierul poate fi deblocat și vizualizat cu cheia privată a solicitantului numai după ce ajunge la cheia publică de destinație.

Puteți să vă gândiți la aceasta ca la o rețea de torrent peer to peer în care datele sunt criptate și pot fi văzute doar de lees. Între timp, semănătoarele, sau mai degrabă nodurile interconectate ale semănătorilor, vor fi plătite de lățimea de bandă pe care o însămânță. Nu vom mai obține oameni care doar lipitori și niciodată sămânță (recunoașteți-o, am făcut-o cu toții). Acum, toți sunt motivați să fie acel semănător nobil și singur care a însămânțat singuri versiunea crăpată a Roller Coaster Tycoon de ani de zile.

Cu 6 ani înainte de lansarea acestui episod din Silicon Valley, Skycoin a fost deja în dezvoltare.

Fibră

Există o multitudine de motive pentru care echipa a decis să proiecteze un întreg internet înainte de a construi această nouă viziune a blockchain 3.0. Acest lucru a eliminat defectele de securitate observate în alte protocoale blockchain la nivel de rețea. Prin stimularea unei rețele descentralizate de hardware cu un protocol de consens intensiv non-computațional, aplicațiile blockchain de pe Skycoin vor putea scala pe orizontală infinit.

Fibra este arhitectura blockchain din spatele Skycoin și toate ICO-urile viitoare (în prezent 30 în curs) vor folosi această tehnologie open source. Echipa consideră că plasarea dApp-urilor lumii într-un singur blockchain nu va permite niciodată scalarea necesară pentru o adevărată adoptare în masă. În schimb, fiecare companie va avea propriul blockchain modular și îl poate personaliza pentru nevoile sale, fie ca lanț privat autorizat, fie ca lanț public fără permisiune. În consecință, oferirea fiecăruia propriul blockchain personalizat previne situațiile în care o singură dApp înfundă întreaga rețea, cum ar fi CryptoKitties pe Ethereum.

Pentru a rezolva problema de plată dintre lupta nesfârșită dintre „Eficiență, securitate și descentralizare”, Fiber permite fiecărei companii să decidă gradul de descentralizare necesar pentru cazurile lor de utilizare specifice.

Poate vă întrebați: „Cum descentralizați toate aceste blockchains individuale?”

Buna intrebare!

Echipa a dezvoltat Skyminer pentru a răspunde la această întrebare.

O imagine a Skywire Miner oficial

Unul dintre puținele proiecte blockchain cu un produs hardware.

Skywire Miner

Dezvoltatorii Skycoin au construit Skyminer cu cea mai potrivită combinație de hardware ieftin, dar eficient, necesar pentru proiectarea Fiber.

În plus, fundația Skycoin încurajează construirea de mineri DIY (Do It Yourself) cu o comunitate DIY extrem de entuziastă.

Este important să rețineți că algoritmul de consens Obelisk nu folosește ideea convențională de minerit pentru a preveni centralizarea minerilor pe care îi vedem astăzi în Bitcoin. Nu există recompense pentru blocarea blocării unui bloc. „Exploatarea minieră” în contextul Skycoin se referă la contribuția lățimii de bandă, calcul și stocare la rețea în schimbul orelor Skycoin și Coin..

O imagine a unui miner DIY.

Un miner de bricolaj construit de comunitate.

Specificațiile Skywire Miner

Lista hardware Skyminer de prima generație este următoarea:

 • Plăci PCB personalizate
 • Router OpenWRT cu 16 porturi
 • 16 GB RAM (8 x 2 GB DDR3)
 • CPU ARM Cortex-A53
 • 8 x 16 GB Clasa-10 A1 Micro SD
 • GPU Hexa-core Mali450
 • Lățime de bandă LAN: 8 x 1000 Mbps
 • Gigabit Ethernet, comutator de port 8 + 1
 • Linux pe 64 de biți (Alpine Linux)

În esență, 8 Orange Pis, un router, cabluri Ethernet și o sursă de alimentare (un cost total de 600 USD). Utilizarea hardware-ului ieftin, dar eficient și ușor accesibil previne probleme precum centralizarea miniere ASIC. În același timp, oferă hardware-ul necesar pentru scalarea orizontală infinită.

Interesant este că fiecare Orange Pi va acționa ca un nod pentru o singură aplicație pe Skywire. Carantinarea fiecărei aplicații în propriul blockchain va elimina riscul sistemic al unui blockchain masiv în continuă creștere la nivel mondial.

O reprezentare picturală a scalării paralele în comparație cu Bitcoin și Ethereum.

O reprezentare la nivel înalt a scalării paralele.

În cele din urmă, cofondatorul Ark și Bitseed, Mike Doty, va fabrica în masă următoarea generație de mineri Skywire. Acest lucru vă va asigura că există suficient hardware pentru un ecosistem Fiber în creștere.

O rețea plasă de antene fără fir va elimina necesitatea retragerii de pe infrastructura de internet existentă. În cele din urmă, minerul Skywire va furniza lățimea de bandă descentralizată, calculul și stocarea pe Skywire.

Fundația Skycoin va subvenționa Skyminers în funcțiune pentru faza inițială a proiectului până când vor fi autosustenabili.

Echipa, consilieri și investitori timpurii

 • Synth (Fondator), un dezvoltator timpuriu al Bitcoin care se află în consiliile consultative ale criptomonedelor multiple
 • Huowu Chen (Fondator), un dezvoltator timpuriu responsabil cu implementarea Python a Ethereum a dezvoltat consensul obeliscului
 • Steve Leonard (Fondator), o lungă istorie de implicare în criptomonede încă din primele zile ale Bitcoin. Steve a dezvoltat majoritatea software-ului Skycoin original
 • Mike Doty (consilier), cofondator al Ark și Bitseed
 • Michael Terpin (consilier), Fondator al seriei de conferințe CoinAgenda și șef al comitetului ICO al Fondului Alphabit
 • Patrick Dai (Investitor), fondator al Qtum și implicare timpurie în Vechain

Notă: aceasta nu este o listă exhaustivă.

Aprovizionare cu monede

Există un total de 100 de milioane de Skycoins, cu 7,7 milioane de Skycoin deja în circulație. Presupunând aceeași rată de distribuție ca în ultimii 3 ani, Skycoin va ajunge probabil la 25 de milioane de monede în 2022. Fundația Skycoin va distribui maximum 5 milioane de Skycoin pe an odată ce aprovizionarea circulantă atinge 25 de milioane.

Istoricul tranzacționării

Skycoin a atins un maxim istoric de 49 USD la începutul lunii ianuarie. De atunci a revenit la un minim de 8 USD, împreună cu restul pieței criptomonede.

De unde să cumpărați SKY

În prezent, Skycoin este disponibil pentru a cumpăra de la Criptopie, C2CX, și Iquant.

În plus, o funcție de ocolire OTC este, de asemenea, disponibilă pe site-ul lor, de unde puteți achiziționa direct Skycoin. Funcția de ocolire OTC va fi disponibilă direct în portofel și în viitor.

Unde se păstrează SKY

Puteți utiliza portofel oficial de birou, portofel web și în curând va fi eliberat portofel mobil pentru a vă păstra SKY-ul.

Concluzie

Echipa Skycoin a construit un argument complet convingător asupra punctelor slabe ale monedelor majore existente pe piață. Între timp, au stabilit un set de soluții atractive care rezolvă aceste puncte slabe. Se pare că au reușit până acum să se ridice la nivelul pretențiilor lor pe frontul tehnologic. Cu toate acestea, descentralizarea internetului nu este o sarcină ușoară, darămite să începem de la nivelul hardware-ului. Mai mult, capacitatea lor de a comunica viziunea lor complicată în mod eficient va fi cu siguranță o provocare continuă.

Este imposibil să ne spunem dacă Skycoin va reuși sau nu să realizeze viziunea lor enormă, dar va fi cu siguranță o monedă interesantă de care să fim atenți în viitor.

Resurse aditionale

Site-ul web

Telegramă

Mediu

Stare de nervozitate

YouTube

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map