Ce este SelfKey (KEY)? | Un ghid pentru începători

Ce este SelfKey?

SelfKey este o platformă auto-proclamată de gestionare a identității care permite persoanelor și organizațiilor să păstreze controlul deplin asupra identității lor. Creatorii au introdus un concept cunoscut sub numele de Identitate de suveranitate de sine (SSID).

Fundația SelfKey gestionează proiectul și intenționează să-l guverneze pe baza principiilor identității suverane. Cu alte cuvinte, tema de bază pentru utilizatorii rețelei este limitarea riscului prin stocarea și gestionarea datelor sensibile.

Internetul a făcut din lume un loc mai mic. Cu câteva cuvinte și apăsând un buton, puteți trimite mesaje de zeci de mii de mile în doar câteva secunde. În timp ce asta înseamnă, în mod evident, o viață mai ușoară în multe privințe, ea introduce, de asemenea, un nou set de probleme pentru persoana modernă.

Furtul de identitate este o problemă în creștere la nivel mondial. Rezultatele Comisiei federale pentru comerț și ale grupului privat de consultanță Javelin arată că victimele fraudei din SUA au fost cu 8% numai în 2017. Nici scurgerile recente de date de la Facebook și Google, considerate de mulți dragi ale revoluției tehnologice, nu au ajutat nici ele.

Blockchain ar putea fi soluția aici și, din fericire, au apărut mai multe start-up-uri și se întrec pentru a ajunge în fața problemei. În acest articol, vom acoperi unul dintre aceste proiecte populare cunoscute sub numele de SelfKey:

Cum functioneazã?

Procesul SelfKey

Procesul SelfKey

Documentele sunt partajate cu terți folosind criptografie cu cheie publică / privată similară cu cea utilizată în proiecte de pionierat precum Bitcoin. Acest lucru asigură faptul că aceste părți au acces la datele cu caracter personal numai atunci când utilizatorii le acordă în mod specific accesul.

În plus, SelfKey a construit un protocol de reclamații care permite ca informațiile necesare (cum ar fi vârsta, naționalitatea sau sexul, de exemplu) să fie partajate cu terțe părți, atunci când este necesar. Acest lucru ar trebui să prevină depășirea informațiilor între părți, ceea ce duce adesea la scurgeri de date și la potențiale probleme de furt de identitate.

detaliile proiectului

Proiectul SelfKey a evoluat din mai multe acceleratoare de pornire pentru a deveni o organizație cunoscută sub numele de KYC-Chain. Compania permite organizațiilor și persoanelor să-și gestioneze mai bine procesele de cunoaștere a clienților (KYC). Următorul pas logic pentru companie a fost strângerea de fonduri pe piața ICO și s-a născut SelfKey. KYC rămâne un subiect fierbinte pentru industria emergentă a criptomonedelor.

Echipa

Pagina echipei este bine documentată și oferă o gură de aer proaspăt în comparație cu o serie de alte startup-uri de criptocurrency. Majoritatea profilelor au atașate profiluri LinkedIn – un semn bun.

O secțiune a echipei de creștere SelfKey

O secțiune a echipei de creștere SelfKey.

Edmund Lowell este membru fondator al SelfKey și a fondat anterior KYC-Chain așa cum am menționat anterior. Competențele sale îmbină domeniile finanțelor, tehnologiei și dreptului. În aceste zile, însă, cea mai mare parte a timpului său îl petrece recrutând membrii potriviți pentru a menține proiectul SelfKey în curs.

Nu vom analiza toate profilurile aici, deoarece echipa este destul de extinsă. Cu toate acestea, vom oferi aici un instantaneu al membrilor de bază din fiecare dintre celelalte echipe de dezvoltare, juridice și consultative:

O secțiune a echipei de proiectare și dezvoltare SelfKey

Câțiva membri cheie ai designului & Echipe de dezvoltare.

O secțiune a echipei juridice SelfKey

O secțiune a echipei juridice SelfKey.

O secțiune a echipei de consultanță SelfKey

Unele dintre cele mai proeminente figuri consultative ale lui SelkKey.

Parteneriate

SelfKey are deja un număr tot mai mare de parteneri, inclusiv mențiuni notabile din proiecte consacrate precum Kyber Network și Polymath. Merită însă să subliniem faptul că parteneriatul lor cu Standard & Chartered Bank din Singapore este ceea ce a făcut ca oamenii din industrie să se ridice și să observe. Împreună gestionează KYC pentru vânzările de jetoane și startup-urile Fintech din întreaga lume.

Foaie de parcurs

Nici o foaie de parcurs oficială nu pare să fi fost dată în fața ICO. Cu toate acestea, există o cantitate echitabilă de actualizare și urmărire a progresului pe site-ul lor pentru o foaie de parcurs de la începutul anului 2018. În afară de actualizările de la Lowell, potențialii investitori vor dori să păstreze ochii asupra obiectivelor rămase pentru 2018, care includ Piața de schimburi de criptomonede, Funcționalitatea cheie de jeton de jeton, extensia de browser SelfKey și piața de încorporări.

Obiective și actualizări ale foii de parcurs

Obiective și actualizări ale foii de parcurs

Istoricul tranzacționării & Sentiment

Revizuirea autoclavei și sentimentul comunității pe web rămân amestecate. Unele postări Reddit au sugerat că proiectul poate fi altceva decât o schemă de pompare și descărcare. Pe de altă parte, multe alte fire Reddit îl consideră o soluție inovatoare care poate schimba complet natura peisajului de gestionare a identității.

Este deosebit de dificil să se determine valoarea unor astfel de proiecte în primele etape de dezvoltare. Adăugați la aceasta piața ursului care a evoluat de la an până în prezent în 2018 și vă puteți întreba despre viabilitatea pe termen lung a SelfKey.

Jetonul CHEIE a fost listat la bursă la începutul acestui an și, din păcate, a evoluat destul de slab față de alte active. După știrile SelfKey despre listarea Binance în luna iulie, prețurile au crescut brusc. De atunci, prețurile au scăzut la niveluri chiar mai mici decât înainte de listare.

Mulți investitori vor dori să vadă puterea constantă a cumpărătorilor înainte de a adăuga simbolul la portofoliul lor de criptare.

Unde să cumpărați și să stocați

Indicativ cheie

Jetonul KEY rulează ecosistemul SelfKey și a fost utilizat ca principal mod de finanțare a proiectului. Jetonul vă permite să verificați documentele, să accesați rețeaua și să cumpărați servicii suplimentare prin piața SelfKey. Este listat pe mai multe burse de renume, inclusiv Binance, KuCoin și OKEx. Acesta este un punct important, deoarece cea mai mare parte a noilor traderi / investitori se vor găsi în aceste locuri de cumpărare.

Simbol: CHEIE

Specificație: ERC20

Reţea: Ethereum

Aprovizionare circulantă: 2.400.000.000 CHEIE

Total aprovizionare: 6.000.000.000 CHEIE

La fel ca în cazul majorității jetoanelor noi, nu veți putea să-l cumpărați încă pe bursele fiat-to-crypto. Așadar, va trebui să obțineți mai întâi Bitcoin sau Ethereum și apoi să vă transferați la schimburile enumerate mai sus înainte de a lua câteva.

Portofel de identitate

SelfKey și-a creat propria soluție de stocare cunoscută sub numele de portofel de identitate SelfKey, care permite utilizatorilor să stocheze, să gestioneze și să autorizeze documente. Portofelul oferă, de asemenea, funcții suplimentare, cum ar fi gestionarea criptomonedelor și o piață pentru administrarea dvs. tipică – lucruri precum conturi bancare, înființarea unei afaceri sau controlul pașapoartelor.

Portofelul SelfKey în acțiune

Portofelul SelfKey în acțiune

Avantaje

Securitate

Descentralizarea gestionării identității este un mare pas înainte în prevenirea fraudelor de identitate. Păstrarea centralizată a înregistrărilor poate fi cu adevărat risipitoare și consumatoare de timp cu metodele tradiționale de hârtie. Mai important, însă, este eliminarea posibilității așa-numitului „pot de miere” din ecuație.

Când un număr mare de înregistrări sunt stocate într-o singură locație, acest lucru atrage în mod firesc atenția hoților care doresc să înscrie mare. Într-un scenariu descentralizat, hackerii ar trebui să intre în mai multe conturi individuale pentru a obține aceeași zi de plată. În majoritatea cazurilor, acest lucru nu merită nici o bătaie de cap.

One Time KYC

Cunoașteți-vă clientul este o cerință destul de enervantă în spațiul criptomonedelor. Comercianții și investitorii au adesea conturi cu mai multe schimburi. Trebuie să verifici fiecare dintre ele poate fi un proces incredibil de consumator de timp. Gândiți-vă la sfârșitul anului 2017, când schimburile îndepărtau clienții din cauza cererii ridicate și a resurselor limitate ale clienților.

SelfKey ar elimina efectiv acest lucru prin crearea unui proces de verificare odată. Odată ce un certificator a validat o cerere inițială KYC, utilizatorii pot valida această dovadă aproape oriunde, cu câteva clicuri de mouse. Acest tip de scalabilitate va fi necesar pentru viitor. Se estimează că piețele criptomonedelor vor crește și mai mulți oameni își aduc identitatea online decât oricând.

Riscuri

Gâtul de mijloc

Potrivit SelfKey, rețeaua depinde în mare măsură de certificatorii terți pentru a verifica revendicările de identitate. Acest lucru funcționează aproape exact la fel ca și astăzi, cu excepția faptului că procesul este mai eficient pe blockchain. Avocații, bancherii, contabilii și autoritățile guvernamentale, printre altele, ca de obicei, sunt eligibili pentru a fi certificatori.

Totuși, acest lucru nu abordează cu adevărat problema descentralizării, care este fundamentală pentru construirea oricărui proiect cu tehnologie blockchain. Cu alte cuvinte, acești certificatori sunt încă intermediari și potențialul blocaj al sistemului. Din păcate, certificatorii au încă o putere excesivă care poate fi utilizată pentru abuzul de sistem. Acest lucru poate fi ilustrat de recent arestarea unui avocat principal în domeniul imigrației și executării vamale (ICE) în Seattle.

Certificatorii sunt încă blocajul. Aceste tipuri de sisteme vor funcționa numai dacă sunt deschise auditării publicului. Aceasta este una dintre cele mai mari provocări atunci când încercăm să fuzionăm soluții descentralizate blockchain cu procese tradiționale centralizate.

Lipsa simplității

Site-ul SelfKey și cartea albă nu sunt ușor de urmărit. Dacă utilizatorii vor avea încredere în posibilitățile unui viitor blockchain, trebuie să le facilităm înțelegerea și adoptarea tehnologiei. Puteți explica întotdeauna servicii excelente într-un mod ușor. Multe proiecte de criptomonede suferă însă de exemple foarte tehnice și explicații complicate. SelfKey, din păcate, se încadrează în această categorie.

Gânduri finale

Nimeni nu ar trebui să nege că managementul identității este o zonă a erei moderne care are nevoie de o atenție serioasă. Anonimatul internetului face foarte ușor atacul de la kilometri distanță pentru troli, hackeri, păcăleli de încredere și fraudatori. Aceasta pune întrebarea cum vor funcționa jurisdicțiile lumii în viitor.

Este posibil ca autoritățile centrale să nu aibă multe opțiuni, deoarece aceste tipuri de probleme traversează frontierele internaționale. Blockchain nu se oprește totuși la graniță. Iar SelfKey se află într-o poziție primordială pentru a valorifica acest avantaj. Cu toate acestea, are deja o concurență serioasă de la Civic și The Key. Cine va ieși pe primul loc? La fel ca restul dintre noi, va trebui să rămâneți pentru a afla.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite pe următoarele canale:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map