Ce este rețeaua pastel (PSL)? | Un ghid pentru blockchain-ul de artă digitală

Ce este rețeaua pastel?

Rețeaua Pastel (Pastel, pe scurt) este o platformă bazată pe blockchain pentru artiști și colecționari să publice și să cumpere artă digitală. Platforma transformă lucrările digitale în active digitale nefungibile, astfel încât să le puteți tranzacționa în mod liber fără a fi nevoie de un intermediar.

Tokenizarea activelor digitale are câteva beneficii. Pe lângă reducerea comisioanelor de tranzacționare, le oferă autenticitate dovedită, o proveniență fiabilă și o cale de publicare fără cenzură. Să învățăm cum Pastel folosește blockchain-ul pentru a aduce la iveală aceste beneficii.

În acest ghid pastel, vom analiza:

Nota editorului: CoinCentral are o relație stabilită și un parteneriat strategic cu echipa Pastel. Tot conținutul acestui articol este obiectiv și nepromovativ.

Cum funcționează rețeaua Pastel?

Interesant este că Pastel se inspiră din arhitectură din mai multe proiecte de criptomonede diferite.

Echipa a construit rețeaua deasupra ZCash, o bifurcație a Bitcoin. Prin urmare, folosește algoritmul de hash EquiHash, produce blocuri noi la fiecare două minute și jumătate și implementează Zk-SNARK pentru tranzacții private, în lanț. Cu toate acestea, spre deosebire de ZCash, Pastel nu are recompensa unui fondator pentru a finanța operațiunile.

În schimb, au implementat un sistem de Masternodes inspirat de Dash, care votează recompense.

Pastel Masternodes

Chiar dacă rețeaua Pastel are încă mineri care generează noi blocuri, Masternodes sunt esența sistemului. Inspectează și stochează imagini de artă, precum și facilitează tranzacțiile între utilizatori. În schimb, primesc plăți cu jeton PSL. Masternodes primește, de asemenea, o recompensă PSL din fiecare bloc nou.

Rețeaua Pastel implementează un sistem de clasare și reputație pentru a se asigura că un Masternode sau un set de Masternode rău intenționat nu compromite blockchain-ul. Fără a intra în prea multe detalii, rețeaua Pastel implementează metrica distanței XOR pentru a se asigura că nu există joc greșit între Masternodes. Valoarea distanței XOR a fost popularizată pentru prima dată de Dash și clasifică efectiv Masternodes în ordinea căreia ar trebui să primiți următoarea recompensă de bloc.

Procesul rețelei pastelate

Rețeaua Pastel include mai multe funcții care ar trebui să beneficieze de proveniența și tranzacționarea artei digitale. Cel mai important este înregistrarea lucrărilor de artă pe blockchain-ul Pastel. Procesul merge cam așa:


  1. În calitate de artist, creați un ID pastel care vă identifică în mod unic.
  2. Cu acel ID, încărcați fișiere imagine pentru arta dvs. digitală utilizând platforma Pastel.
  3. Semnați acest fișier cu cheia privată a ID-ului dvs. pastel. Semnătura asigură faptul că o altă petrecere, precum una dintre Masternodes, nu poate altera lucrările dvs. de artă.
  4. Rețeaua Pastel utilizează sistemul de clasare a distanței XOR pentru a determina ce Masternodes primesc opera ta de artă.
  5. Masternodes verifică opera de artă pentru un conținut indecent sau un plagiat. În schimbul acestui serviciu, le plătiți un Taxa de înregistrare.
  6. Odată ce trei Masternodes vă acceptă înregistrarea, Masternode cu cel mai înalt rang vă va scrie biletul la blockchain Pastel.
  7. În cele din urmă, biletul de artă devine activ în rețea odată ce tranzacțiile asociate sunt confirmate.

Categorii de artă în rețea pastel

Categorii de artă în rețea pastel

Animecoin (ANI) la Pastel Coin (PSL) Token Swap

Rețeaua Pastel are o istorie neobișnuită. Proiectul este o furcă recentă a Animecoin (ANI), un proiect acum defunct care, cu un accent similar pe arta digitală, cu excepția, evident, cu mult mai mult anime.

Post-furcă, numai deținătorii activi de ANI vor putea participa la schimb de simboluri. Prin urmare, dacă vă țineți ANI-ul într-un portofel, va trebui să trimiteți un ANI la o adresă de portofel PSL care nu se poate cheltui până cel târziu la miezul nopții UTC pe 1 aprilie 2019. În acel moment, Pastel va face un instantaneu al fiecărui participant adresa portofelului titularului și distribuie o cantitate proporțională de PSL. Echipa Pastel va anunța adresa portofelului cu puțin timp înainte de schimb.

Distribuție de monede pastelate

În timpul schimbului de jetoane, echipa de monede Pastel va distribui jumătate din 21 miliarde PSL aprovizionare către deținătorii ANI anteriori. Jetoanele rămase urmează un program de emisii similar cu Bitcoin / ZCash.

Pastel Coin Tokenomics

Pastel Coin Tokenomics

Inițial, recompensa blocului este setată la 12.500 PSL pe bloc și se va înjumătăți la fiecare patru ani până când toate cele 21 miliarde PSL sunt în circulație.

Echipa Pastel Network

CEO-ul și fondatorul Jeff Emmanuel conduce moneda Pastel echipă. În calitate de pasionat de artă contemporană cu peste zece ani de experiență ca analist de investiții la diferite firme de acoperire a riscurilor, el are două dintre cele trei seturi de abilități pe care te-ai aștepta să le vezi într-un proiect precum Pastel.

Echipa de monede pastelate

Echipa de monede pastelate

CTO-ul rețelei pastel, denumit Airk42, umple golul tehnologic. Airk42 lucrează la software de întreprindere de peste 25 de ani, specializându-se în securitate și criptografie. De asemenea, a contribuit la furca Bitcoin Private.

De unde să cumpărați PSL

Moneda pastelată nu este încă disponibilă, dar dacă doriți să vă implicați, puteți achiziționa ANI înainte de schimb. Pentru a face acest lucru, mergeți la Cryptopia și schimbați fie Bitcoin, Litecoin, fie Dogecoin cu Animecoin. Asigurați-vă că rămâneți la curent cu anunțurile Pastel pentru a afla când puteți participa la swap-ul de jetoane.

Unde se stochează PSL

De obicei, nu vă recomandăm să depozitați monede pe un schimb. Cu toate acestea, odată cu viitoarea furcă și lipsa unui portofel de încredere, ar putea fi cel mai bine să păstrați ANI pe Cryptopia până la schimbul de simboluri. De acolo, căutați un anunț din partea echipei de monede Pastel despre un portofel oficial de utilizat.

Gânduri finale

Arta digitală și blockchain merg împreună ca Satoshi și Bitcoin. Deși numeroase proiecte blockchain funcționează cu proveniența artistică (Pepe Cash, Protocolul Codex, Maecenas), moneda Pastel este unică în implementarea Masternodes, în încercarea de a crea un sistem complet descentralizat..

Proiectul este încă tânăr, cu multe de dovedit. Dar dacă echipa își poate scoate rapid și eficient produsul pe piață, monedele pastelate ar putea deveni noul standard pentru arta digitală rară.

Resurse pastel suplimentare

Site-ul web

Hartie alba

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map