Ce este platforma Waves? | Ghidul final

Ce este platforma Waves?

Waves este un platformă blockchain poți obișnui să creați-vă propriul jeton personalizat. Indiferent dacă doriți să finanțați în comun un proiect, să construiți un program de recompense de loialitate sau să creați o monedă în aplicație, este posibil ca platforma Waves să merite să fie examinată.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Potrivit lor site-ul web, îți poți crea propriul token în doar un minut (dar este posibil să dorești ceva timp și să ai un plan bun cu privire la modul în care îl vei folosi mai întâi). Waves include și un schimb descentralizat (DEX) în care puteți tranzacționa moneda dvs. recent creată într-o pereche de tranzacționare cu orice alt jeton Waves.

În acest ghid al platformei Waves, vom vorbi despre:

Cum funcționează platforma Waves?

Mai simplu spus, noile jetoane pe care le creați și le transferați folosind platforma Waves se fac astfel atașamente la tranzacțiile blockchain. Cu toate acestea, există o problemă inerentă cu această strategie. Folosind protocolul tipic blockchain, așa cum se vede în Bitcoin, software-ul clientului de rețea trebuie să se actualizeze cu fiecare nou tip de tranzacție. Această actualizare este mai frecvent cunoscută sub numele de hard fork. După cum am văzut în istoricul blockchain-ului, furcile dure au un număr semnificativ de riscuri și o cantitate mare de muncă.

Pentru a preveni acest lucru, Waves implementează noi tipuri de tranzacții prin intermediul pluginurilor ca o extensie în partea de sus a software-ului de bază. În acest fel, chiar dacă unui client îi lipsește pluginul, acesta poate retransmite tranzacția personalizată prin rețea. Ei pot participa în mod eficient la rețea fără a-și actualiza software-ul.

Există o mână de caracteristici incluse în software-ul Waves:

  • Jetoane de aplicații personalizate (CAT)
  • Schimb descentralizat (DEX)
  • Contracte inteligente

interfața platformei unde

Interfața platformei Waves

Jetoane de aplicații personalizate (CAT)

Accentul principal al platformei Waves se află în crearea și transferul de jetoane personalizate. Poti creați un simbol direct prin client lite care este disponibil pe internet precum și ambele Android și iOS.

Jetoanele pe care le creați pot fi cumpărate, vândute, tranzacționate și tranzacționate toate fără intermediar. Deoarece puteți personaliza moneda, acestea pot reprezenta orice doriți. Deși este posibil să nu obțineți la fel de mult funcționalități de jetoane ca pe o altă platformă, cum ar fi Ethereum, utilizarea Waves este infinit mai ușoară și necesită cunoștințe de codificare zero. Această ușurință în utilizare face ca platforma Waves să fie ideală pentru crowdfunding, ICO-uri simple și programe de loialitate.

Costă 1 WAVE pentru a crea un token personalizat – aproximativ 2 USD în momentul scrierii acestui articol.

Utilizarea platformei a crescut substanțial de la lansare. Din decembrie 2017, numărul de jetoane personalizate emise folosind platforma Waves a crescut de la 7.000 la aproape 20.000 de CAT-uri.

Schimb descentralizat (DEX)

Schimburile descentralizate reduc multe dintre riscurile asociate utilizării unui schimb tipic centralizat.

Pentru că fondurile dvs. sunt stocate direct în portofel, nu există aproape nicio șansă ca DEX să fie spart. În plus, descentralizarea înseamnă că nu există niciun administrator care să vă înghețe fondurile sau să vă limiteze tranzacțiile și retragerile. Aveți control complet asupra contului dvs..

Valurile DEX folosește un meci automat pentru asocierea comenzilor de cumpărare / vânzare și schimbul de jetoane atunci când comenzile sunt îndeplinite.

Waves DEX Repere

Waves DEX Repere

După cum puteți vedea, Waves DEX excelează cu taxe mici (<0,01 USD per comandă comercială) și numeroase gateway-uri. În afară de gateway-urile standard ETH, BTC și WAVES, DEX oferă rampe on / off pentru ZEC, XMR și alte criptomonede, precum și câteva opțiuni fiat, cum ar fi USD și EUR.

Puteți verifica CoinMarketCap pentru o listă completă a perechilor de tranzacționare disponibile.

Deși trebuie să furnizați informații KYC / AML pentru a utiliza gateway-urile fiat, toate comenzile crypto-to-crypto de pe DEX sunt complet anonime. Pentru a ajuta la utilizare, echipa Waves a efectuat o actualizare completă a interfeței DEX în iulie 2017.

Contracte inteligente

În septembrie 2018, echipa Waves a implementat primul set de funcționalitatea contractului inteligent pe peron. Noile caracteristici includ „adrese multi-sig, înghețarea simbolurilor, swap-uri atomice, vot și Oracle”. Contractele inteligente utilizează un nou limbaj de programare, RIDE, special conceput pentru proiect.

Spre deosebire de contractele inteligente Ethereum, cele pe Waves nu face necesită executarea gazului. În schimb, rețeaua percepe o taxă minimă, fixă.

Jeton Valuri & Arhitectură

Valurile diferă ușor de structura arhitecturală tradițională pe care o folosesc alte companii blockchain. Pentru a preveni problemele de scalare, platforma utilizează un arhitectura pe două niveluri cu noduri ușoare și complete, care mențin rețeaua. Acest lucru este diferit de abordarea nodului strict complet pe care puriștii Bitcoin o favorizează.

Arhitectură pe două niveluri

Nodurile ușoare de unde nu descarcă niciodată blockchain-ul. În schimb, acestea depind de nodurile complete pentru confirmările tranzacțiilor și interacțiunile din rețea.

Strategia este preluată din Client SuperNET lite care a fost validat cu succes de proiectul NXT.

Pentru a facilita încrederea între nodurile ușoare și nodurile complete, Waves folosește Platforma Scorex. În loc să descarce istoricul complet al tranzacțiilor, nodurile ușoare folosesc starea curentă a rețelei. Apoi utilizează această stare pentru a stabili procese simplificate de verificare a plăților.

Dovadă de miză închiriată (LPoS)

Există 100.000.000 de jetoane Waves, WAVES, în circulație.

Platforma utilizează o variantă a algoritmului tradițional de consens Dovadă de miză pentru a menține integritatea rețelei. Într-o Sistem închiriat cu dovadă de miză (LPoS), puteți miza jetoanele dvs. prin „leasing”La nodurile complete care rulează rețeaua. Costurile de leasing 0,002 WAVES.

Ai nevoie 1.000 de valuri la rulați un nod complet de miză. Acest număr s-a schimbat și este mult mai mic decât cerința inițială de 10.000 WAVES. Dacă nu aveți atât de multe monede, puteți participa în continuare la miză prin închirierea WAVES-ului dvs. către o piscină publică de minerit. Verificați lista completă a nodurilor Waves pentru a-l găsi pe cel mai potrivit pentru dvs..

Jeton de recompensă pentru mineri (MRT)

Ca nod complet de miză, câștigați jetoane Miner Reward (MRT) alături de recompensele WAVES. Primești 60 MRT pentru primele 70 de blocuri pe care le creezi într-o zi și câștigi 30 MRT pe bloc după aceea. MRT este un simbol de platformă Waves, deci îl puteți tranzacționa liber pe DEX pentru orice altă criptomonedă acceptată.

Istoria platformei Waves

Mai mulți membri ai echipei fondatoare Waves au lucrat anterior la proiectul NXT împreună. O distribuție inițială slabă a monedelor, echipe de dezvoltare rotative și decizii de dezvoltare controversate au fost toți factorii în care au plecat pentru a-și începe propriul proiect – Waves.

În loc să bifeze de la NXT, echipa a decis să înceapă complet de la zero. O diferență majoră între cele două platforme este accentul pus pe Waves integrare inerentă fiat.

Compania are parteneriat cu Deloitte pentru a oferi clienților servicii ICO și lucrează, de asemenea, cu Depozitarul național de decontare rus (Bursa de Valori din Moscova) pentru a dezvolta potențial o platformă blockchain pentru a distribui active digitale.

În octombrie 2018, platforma Waves stabiliți recordul pentru procesarea celor mai multe tranzacții ale oricărui proiect blockchain într-o singură zi. Rețeaua a finalizat 6,1 milioane de tranzacții, depășind titularul record anterior, EOS, care avea 5,4 milioane.

Foaie de parcurs unde

Foaia de parcurs completă pentru valuri

Concurență

Nu există o lipsă de concurență în spațiul contractual inteligent. Ethereum este în prezent marele nume atunci când vine vorba de ICO-uri și dapps, dar există suficient spațiu și pentru alte proiecte. NEO, EOS, Lisk și Stratis concurează și pentru clienții cu contract inteligent.

Valurile par să sculpteze o nișă concentrându-se asupra adoptarea în masă prin simplitate. Jetoanelor pe care le puteți crea cu Waves lipsesc unele dintre funcționalitățile văzute pe alte platforme, dar sunt ridicol de ușor de realizat. Cu toate că echipa continuă să adauge funcționalități de contract inteligent, totuși, diferența de funcționalitate se va închide în continuare.

De asemenea, Waves se confruntă cu o concurență semnificativă pe frontul DEX. IDEX este unul dintre principalii concurenți, iar protocoalele precum 0x și rețeaua Kyber fac relativ ușoară formarea unui nou DEX. Echipa Waves se concentrează asupra utilizabilității și a vitezei tranzacțiilor pentru a separa schimbul de pachet.

Comerț cu WAVES

Valurile și-au finalizat ICO în iunie 2016 peste 16 milioane de dolari. Aproape imediat după ICO, prețul WAVES a scăzut cu 80% și s-a stabilizat în jur de 0,20 USD (0,0003 BTC).

Prețul a rămas relativ fix înainte de a crește în iulie 2017. Această pregătire a fost cel mai probabil cauzată de lansarea foii de parcurs, precum și de o anunț de parteneriat cu ICO Hub pentru o provocare pre-ICO.

baseUrl = „https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName („script”);

var embedder = scripturi [scripts.length – 1];

(funcție () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement („script”);

s.type = „text / javascript”;

s.async = adevărat;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = WAVES&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ”;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf („?”) >= 0? „&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Pentru restul anului 2017, prețul a scăzut încet înainte de a ajunge la un nou record istoric (în USD) în luna decembrie, de 17,06 USD (~ 0,000899 BTC). Printre alți factori, această cursă a fost cel mai probabil cauzată de afirmația echipei că Waves ar fi în curând cel mai rapid blockchain din lume. Cu problemele de scalare ale Bitcoin, viteza devine din ce în ce mai mult un factor din ce în ce mai mare atunci când se evaluează valoarea unei criptomonede.

În afară de creșterea prețurilor în perioada februarie și aprilie 2018, WAVES a scăzut cu restul pieței în aceste perioade ale pieței ursului. nu este clar ce a cauzat perioada preliminară din februarie, dar putem presupune că creșterea din aprilie s-a datorat implementării caracteristicii contractului inteligent.

Moneda s-a tranzacționat constant în jur de 2 USD în ultimele câteva luni. Utilizarea în continuare a funcționalității de emitere a simbolurilor, a DEX sau a noilor inovații ale contractelor inteligente ar trebui să aibă un efect pozitiv asupra prețului.

De unde să cumpărați WAVES

Aveți două opțiuni disponibile pentru a cumpăra WAVES:

  • Schimburi
  • DEX

Schimburi

Numeroase schimburi precum Binance și Bittrex au valuri disponibile pentru tranzacționare. Pentru a face schimb de WAVES pe aceste platforme, trebuie mai întâi să cumpărați Bitcoin sau Ethereum. Odată achiziționat, transferați-vă fondurile la unul dintre schimburile menționate anterior și schimbați-le cu WAVES.

De asemenea, puteți utiliza un serviciu precum Changelly sau Shapeshift pentru a obține WAVES.

DEX

Puteți utiliza, de asemenea DEX pentru a face schimb de valuri. Jetonul este disponibil pentru tranzacționare cu BTC, USD și EUR, deși tranzacțiile cu Bitcoin au un volum semnificativ mai mare decât celelalte două. De obicei, cu cât este mai mare volumul, cu atât este mai ușor să tranzacționați.

Unde se păstrează WAVES

Cel mai bun loc pentru a vă stoca WAVES este în clientul portofel lite furnizate de companie. Păstrarea fondurilor pe un schimb le expune hackerilor și le lasă sub controlul unei terțe părți.

client client

Client Waves Lite Wallet

Așa cum am menționat mai devreme, clientul lite este disponibil pe web, pe Android, pe iOS sau ca plugin Chrome.

Asigurați-vă că închiriați jetoanele atunci când le stocați, astfel încât să puteți susține rețeaua și să obțineți acele recompense interesante.

Concluzie

Waves oferă o modalitate ușoară de a crea propriul jeton și de a profita de funcționalitatea simplă blockchain. Platforma este bună pentru persoanele care doresc să ruleze un crowdfund sau să creeze o monedă simplă de loialitate pentru afacerea lor. Cu funcționalitatea suplimentară a contractului inteligent, platforma devine, de asemenea, mai competitivă cu platformele dapp mai populare (de exemplu, Ethereum).

Valoarea Waves se încadrează în simplitatea sa. Oricine poate crea un jeton personalizat cu câteva clicuri și puține cunoștințe despre tehnologia de bază. Dincolo de crearea de simboluri simple, Waves operează și un schimb descentralizat.

Dacă echipa continuă să aducă îmbunătățiri considerabile în ceea ce privește viteza și utilizabilitatea rețelei, este fezabil să vedem că platforma câștigă mult mai multă popularitate.

Nota editorului: acest articol a fost actualizat de Steven Buchko pe 23.03.18 pentru a reflecta modificările recente ale proiectului.

Resurse suplimentare pentru platforma Waves

Facebook

Stare de nervozitate

Slăbiciune

Blog

Reddit

Telegramă

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map