Ce este NULS? | Un ghid pentru blockchain-ul modular

Ce este NULS?

NULS este un blockchain modular care implementează a dovada creditului (POC) protocol de consens. Echipa din spatele acesteia are misiunea de a oferi infrastructură blockchain la nivel de întreprindere, cu accent pe conectare și personalizare. Ei intenționează să facă acest lucru prin module personalizabile care includ contracte inteligente, sub-lanțuri și consens între lanțuri, printre altele. Hai să săpăm.

În acest ghid, descompunem:

Cum funcționează NULS?

Designul NULS constă din două părți funcționale:

  • microkernel este fundamentul rețelei. Redă mecanismele care stau la baza proiectului.
  • module funcționale sunt compartimentele plug-and-play ale blockchain-ului. Au o cuplare redusă între ele, astfel încât să le puteți schimba înăuntru și în afară după cum doriți.

Structură modulară

Din managerul de module alimentat de microkernel, puteți conecta diferite module la blockchain-ul dvs. De exemplu, aveți control personalizabil asupra contractelor inteligente, stocării, consensului și conturilor. Gândiți-vă la relația dintre module și blockchain-ul dvs. ca la ceva asemănător cu relația dintre pluginurile WordPress și site-ul dvs. web.

NULS Arhitectură modulară

NULS Arhitectură modulară

Sistem cu mai multe lanțuri

În loc să găzduiască toate aplicațiile din lanțul principal, rețeaua folosește subcatenuri într-un sistem cu mai multe lanțuri. Pentru verificarea blocurilor, sub-lanțurile raportează lanțului principal, care, la rândul său, își verifică antetele blocurilor. Prin urmare, sistemul are nevoie de o oarecare comunicare între lanțuri.

NULS C3D

NULS C3D

Pentru a realiza verificarea cross-chain, NULS are un domeniu de consens cross-chain (C3D). Pur și simplu, fiecare subcaten are un set de noduri specifice pentru sine. De asemenea, au un set de noduri care comunică lanț încrucișat cu blockchain-ul principal. Nodurile care participă la consensul între lanțuri trebuie să încarce module care funcționează pe ambele lanțuri.

Consensul dovedirii creditului (POC)

Deși sunteți capabil să setați consensul sub-lanțului dvs. la orice doriți, lanțul principal NULS utilizează consensul POC. Similar cu dovada mizei (PoS), POC vă cere să blocați un anumit număr de jetoane pentru a rula un nod de rețea. Proiectul implementează și masternode.

Aveți nevoie de 2.000 de NULS pentru a vota pentru masternode și de 20.000 de monede pentru a crea un nod. Dacă nodul dvs. primește 200.000 de voturi, acesta devine un masternode.

Acum, ideea de noduri / masternode nu este ceva nou. Cu toate acestea, NULS este unic prin utilizarea unui rating de credit alături de acestea. Rețeaua calculează un coeficient de credit pentru fiecare nod, care determină recompensa lor de consens. Calculul este:

Cardinalitatea creditului = Coeficientul capacității + Coeficientul datoriei

Coeficientul de capacitate: Calculat pe baza numărului de blocuri generate în trecut

Coeficientul datoriei: Calculat pe baza cazurilor de încălcare și precizia blocurilor generate

Cinci milioane de jetoane intră în circulație în fiecare an, iar aprovizionarea totală a început de la 100 de milioane la lansare.

Echipa și Progresul

NULS echipă este surprinzător de mare pentru capitalul de piață actual al proiectului, format din peste 30 de membri. Condus de CEO Liesa Huang și COO Isaac Kim, proiectul are colaboratori din întreaga lume, inclusiv membri ai echipei din China, Anglia, Franța, America și Australia.

Echipa de conducere

Echipa de conducere

Din păcate, foaia de parcurs de pe site-ul web al proiectului este oarecum depășită. Cu toate acestea, se pare că echipa a lansat mainnet-ul în iulie 2018. Acum lucrează la NULS 2.0.

Această următoare iterație include module multi-limbă, funcționalitate încrucișată și interfețe mai bune între produsele asociate. Versiunea 2.0 trece în prezent prin testarea alfa și ar trebui să fie disponibilă pe testnet cândva în trimestrul II 2019.

Concurență

În esență, NULS este o platformă descentralizată de aplicații (dapp), deci concurează cu proiecte similare. Ethereum este cel mai cunoscut concurent din spațiu. Lisk este un proiect similar cu utilizarea sa de lanțuri laterale. În plus, NEO și Cardano aduc o opoziție substanțială.

Propunerea de valoare unică a NULS vine odată cu proiectarea sa modulară și implementarea mecanismului consensului Dovada creditului.

Comercial

De la lansarea în octombrie 2017, NULS a urmărit piața până la început. Prețul USD al monedei a atins un maxim istoric de peste 8,00 USD în perioada de creștere a pieței cripto-bull în ianuarie 2018. După aceea, prețul a scăzut constant. Deși, în mai 2018, a atins un preț al BTC al tuturor timpurilor, în jur de 0,0006 BTC. Prețul pare să fi găsit un nivel inferior la 0,40 USD (~ 0,0001 BTC).

La fel ca majoritatea monedelor alternative, adoptarea este esențială pentru mișcările pozitive de preț. Cu toate acestea, pentru NULS, acest lucru poate dura ceva timp. Foaia de parcurs a proiectului enumeră un obiectiv de doar 15 aplicații bazate pe NULS ca următoare etapă. Deci, probabil că nu ar trebui să vă așteptați la o creștere a prețului în curând.

De unde să cumpărați NULS

Majoritatea volumului de tranzacționare NULS are loc pe Bit-Z, ca o pereche cu Bitcoin. Cu toate acestea, vă recomandăm să vă uitați la Binance, deoarece este o opțiune mai populară pentru majoritatea celorlalte monede. Puteți tranzacționa Bitcoin, Ethereum, Tether și Binance Coin pentru NULS pe ​​platformă.

De asemenea, puteți câștiga monede operând un nod și votând în ecosistemul proiectului.

Unde se păstrează NULS

Echipa NULS oferă un portofel oficial pentru sistemele de operare Windows, Linux și Mac. În plus, au creat un portofel ușor care vă permite să vă stocați monedele fără a fi nevoie să descărcați întregul blockchain.

Dacă căutați un portofel mobil, echipa NULS sugerează portofelul AnyBit terță parte.

Gânduri finale

Structura modulară a NULS este, fără îndoială, unică în spațiul platformei dapp. Chiar dacă proiectul nu a primit încă adoptarea sau recunoașterea pentru a merita un succes, echipa de dezvoltare continuă să trimită codul către repo Github și publică actualizări periodice.

Lansarea NULS 2.0 și o schimbare a pieței ar putea fi exact ceea ce are nevoie acest proiect pentru a-l pune în centrul atenției. Chiar dacă se situează la un nivel scăzut în clasamentul capitalizărilor de piață, poate fi ceva pe care doriți să îl urmăriți.

Resurse aditionale

Site-ul web

Telegramă

Stare de nervozitate

Github

Mediu

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map