Ce este NavCoin (NAV)? | Un ghid al monedei de confidențialitate axate pe utilizare

Ce este NavCoin?

NavCoin este o criptomonedă concepută pentru a fi anonimă și ușor de utilizat. Înființată în 2014, aparține unei clase mai vechi de criptomonede care a venit înainte de valul recent de ICO-uri. NavCoin a rezistat bine testului timpului. În ultimii patru ani, a implementat diverse actualizări, caracteristici și îmbunătățiri. Echipa este dedicată și informată și, ca urmare, platforma a cunoscut o creștere constantă.

Cu toate acestea, NavCoin nu a văzut tipul de creștere pe care l-au văzut ceilalți concurenți din cursa pentru a fi moneda de top de confidențialitate. Dash, Zcash și Monero au depășit cu toții NavCoin în ceea ce privește adoptarea și finanțarea. În 2017, proiectul a cunoscut o revenire, deoarece au început să sublinieze designul, utilizabilitatea și experiența. NavCoin dorește să simplifice și să utilizeze rapid tranzacțiile private.

În acest ghid NavCoin, vom analiza:

Cum funcționează NavCoin?

Codul Bitcoin original este baza pentru codul NavCoin, dar dezvoltatorii au schimbat mai multe caracteristici cheie ale Bitcoin. În primul rând, NavCoin implementează un sub-lanț secundar cunoscut sub numele de NavTech. NavTech permite anonimizarea și amestecarea tranzacțiilor (vezi mai jos). În al doilea rând, NavCoin schimbă algoritmul probei de lucru a Bitcoin cu dovada mizei. În plus, tranzacțiile NavCoin sunt în general mai rapide și mai ieftine decât Bitcoin. În viitor, vor sprijini, de asemenea, aplicații descentralizate codate direct în blockchain.

Timpi de tranzacție, taxe, & Scalabilitate

Încă de la începuturi, unul dintre costumele puternice ale NavCoin a fost timpul rapid al tranzacțiilor. NavCoin vede confirmări de blocare la fiecare treizeci de secunde, spre deosebire de cele zece minute ale Bitcoin. Acest lucru este mai rapid decât Monero (2 minute) și Zcash (2,5 minute). Dash are, de asemenea, o medie de aproximativ 2,5 minute blocate, dar masternodes-ul său face posibilă trimiterea de tranzacții instantanee. Acestea fiind spuse, NavCoin are cel mai rapid timp de blocare standard al oricărei monede de confidențialitate populare.

elementele de bază ale monedei nav

Unele dintre punctele forte ale NavCoin

Nici aceste tranzacții rapide nu sunt scumpe. În cazul în care valute precum Bitcoin și Ethereum au probleme cu taxele miniere ridicate, NavCoin își menține costurile de tranzacție scăzute. Taxa medie este de doar 0,0001 NAV pentru a trimite o tranzacție standard. Cu toate acestea, tranzacțiile private criptate pot fi mai scumpe.

Nav Coin așteaptă, de asemenea, în viitor, probleme de scalabilitate. Ei folosesc deja un algoritm de dovadă a consensului mizei care reduce consumul de energie asociat minierului. De asemenea, comunitatea a votat și activat deja SegWit, reducând dimensiunea blocului. Propunerile viitoare vor implementa un echivalent al rețelei Lightning Bitcoin, eliminând unele tranzacții în afara lanțului cu decontări instantanee.

Anonimat & Neretrasabilitate


Comunitatea descrie ferm NavCoin ca o „monedă de confidențialitate”. Cu toate acestea, motivele pentru care doriți confidențialitate nu sunt incomplete sau rău intenționate. De fapt, confidențialitatea și neretrabilitatea simbolurilor este o funcție importantă pentru un sistem financiar și o monedă. Contribuie la fungibilitatea unui simbol – capacitatea oricui de a accepta orice simbol – deoarece istoria simbolului nu poate fi urmărită. Fiecare jeton NAV este la fel de valoros și nu are istorie cunoscută.

Tranzacțiile anonime nu sunt necesare sau chiar standard pe NavCoin. Sunt opționale. Dar dacă alegeți să activați tranzacțiile anonime ale NavCoin, tranzacția este complet disociată de contul dvs. de trimitere și adresa IP de pe blockchain.

criptare monede nav

NavCoin implementează criptarea asimetrică.

Aceste tranzacții anonime au loc folosind subcatenul NavTech. Această soluție unică permite utilizatorului să trimită NAV către un destinatar prin intermediul unui subcaten din blockchain-ul principal. Tranzacția este criptată, iar expeditorul transmite NAV pentru tranzacție către subcatenul NavTech, în loc să o trimită direct destinatarului. Subcatenul NavTech implică mai multe servere și straturi de criptare care trec tranzacția. NavTech trimite apoi plata finală destinatarului dintr-un pool de jetoane gestionat de contractul NavTech. Jetoanele originale de la expeditor nu sunt aceleași cu jetoanele primite de destinatar.

navtech

Tranzacții private rută prin subcatenul NavTech.

Criptarea stratificată și amestecarea într-un pool de jetoane gestionate este metoda de confidențialitate a NavCoin. Se asigură că nimeni nu poate urmări o tranzacție NavTech până la destinația sa finală. NavCoin intenționează să pună în aplicare în mod continuu măsuri de confidențialitate și mai robuste, cum ar fi tranzacții false și conturi fictive, care sporesc circulația NAV prin sub-lanțul NavTech, ascunzând în continuare urmele tranzacțiilor reale.

Platforma Valence

Pe lângă măsurile de confidențialitate din conducta de dezvoltare, NavCoin are și proiecte în curs de dezvoltare care îl vor transforma în mai mult decât o monedă. Platforma Valence este un proiect partener al NavCoin. Acesta alimentează subcatenul NavTech și oferă, de asemenea, funcționalitate pentru multe alte utilizări. Valence caută să fie prima platformă anonimă pentru aplicații descentralizate.

Cu toate acestea, spre deosebire de alte platforme de aplicații descentralizate, Valence nu folosește o mașină virtuală. În loc să codeze într-un mediu găzduit pe blockchain, Valence își propune să permită dezvoltatorilor să codeze direct pe blockchain. Aceasta este o propunere dificilă și există tot felul de probleme de siguranță pe care echipa de dezvoltare le abordează. Valence, desigur, operează un blockchain separat de NavCoin. Cu toate acestea, fac interfață.

lanț de valență

Structura lanțului Valence

Valence nu este încă lansat, deci nu avem informații complete despre cum funcționează exact. Inutil să spun că este o mare provocare, dar ar putea fi o soluție convingătoare care oferă o experiență unică dezvoltatorilor, în cazul în care echipa NavCoin o va scoate.

Dovada exploatării mizei

Statistici de rețea NavCoin (25.02.19)

Statistici de rețea NavCoin (25.02.19)

În timp ce majoritatea celorlalte criptomonede implementează o formă de dovadă a exploatării, NavCoin a fost printre primii care au implementat dovada mizei. Dovada mizei se bazează pe utilizatorii care își achiziționează o parte din deținerile NAV pentru a câștiga o oportunitate de a crea un nou bloc. Dacă rețeaua ratifică noul bloc pe care l-ați creat, veți primi o recompensă. Dacă blocul dvs. este rău sau conține tranzacții frauduloase, algoritmul dovezii mizei vă elimină toate monedele pe care le-ați mizat. Acest lucru stimulează crearea de blocuri oneste.

Cu NavCoin, este posibil să câștigi o dobândă de cinci la sută din participarea la NAV. Cu toate acestea, pentru a face acest lucru, va trebui să acționați un nod de plasare în rețea. Puteți face acest lucru pe computerul dvs. descărcând clientul NavCoin Core și setând valoarea NAV pe care doriți să o mizați. Alternativ, puteți cumpăra un Raspberry Pi și îl puteți configura pentru a rula un nod de miză pentru dvs. Clientul Arduino pentru această aplicație se numește Nav Pi. Raspberry Pi folosește mai puțină energie pentru a miza monedele și poate fi întotdeauna pornit. De asemenea, nu consumă baterie sau energie de procesare pe computerul dvs. principal, așa cum o face clientul Core.

Jeton NavCoin (NAV)

NAV a fost lansat în 2014 și a fost listat public la bursele de atunci. Puteți utiliza simbolul NAV ca formă de transfer de valoare, similar modului în care ați folosi Bitcoin.

Distribuție de avere NAV (25.02.19)

Distribuție de avere NAV (25.02.19)

Cu toate acestea, rețeaua NAV este încă destul de mică. Doar 100 de portofele dețin aproximativ 60% din toate jetoanele NAV. 1000 de portofele dețin aproape 80%, ceea ce înseamnă că numărul de utilizatori NAV este încă destul de mic.

Echipa NavCoin & Progres

Echipa din spatele NavCoin și Valence este Encrypt S Ltd. Cu toate acestea, este un proiect open source. Ca atare, au construit o mare comunitate de urmăritori și oricine poate contribui.

NavCoin are o echipă de dezvoltare foarte activă. Noile actualizări apar în mod regulat, de obicei în fiecare săptămână. Inginerul principal, originar din Noua Zeelandă, este Craig MacGregor. De asemenea, este CEO al Encrypt S Ltd.

Nav este, de asemenea, una dintre cele mai frumoase monede ușor de înțeles de acolo. Acest lucru se datorează în mare măsură echipei lor de marketing și creativ. Accentul NavCoin pe stil, branding și comunicare îi deosebește în spațiul blockchain. Utilizarea este importantă pentru adoptarea oricărui proiect în fază incipientă și este plăcut să vedem că NavCoin ia în serios acest element al platformei.

De când s-a format în 2014, echipa NavCoin a realizat destul de multe. Au implementat SegWit, au creat un fond comunitar și au creat OpenAlias, un standard deschis care transformă adresele portofelului în nume ușor de citit și de reținut.

Urmatorul reper major pentru Navcoin este implementarea tranzacțiilor confidențiale (CT) cu Bulletproofs. Această adăugare îmbunătățește confidențialitatea tranzacțiilor pe blockchain fără a crește semnificativ dimensiunile tranzacțiilor.

Istoricul tranzacționării

Istoricul tranzacționării NavCoin, la fel ca multe alte monede, a fost nefericit în ultima vreme. Pe parcursul celor aproape cinci ani de viață, prețul NAV a înregistrat trei salturi de preț aproape verticale. Cu toate acestea, au fost de scurtă durată.

Primul a avut loc în septembrie 2016, dar ar fi fost cauzat de manipularea pieței. La sfârșitul lunii august 2017, prețul a crescut cu aproape 600 la sută într-o săptămână, pentru a atinge un nivel BTC maxim de ~ 0,000366. Puteți atribui această alergare monumentală unei creșteri a popularității monedei de confidențialitate în acel moment, precum și unei hărți de parcurs NavCoin.

Ultima cursă majoră pentru NavCoin a coincis cu o creștere a pieței la sfârșitul anului 2017. În acest moment, prețul NAV a atins un maxim USD de peste 4,60 USD. De atunci, prețul a scăzut foarte mult și se află în prezent la un etaj de aproximativ 0,15 USD (~ 0,00004 BTC).

Pur și simplu, NavCoin are nevoie de mai multă adoptare înainte de a reveni la preț. Deoarece alte monede de confidențialitate, mai populare, au implementat deja unele dintre articolele de pe foaia de parcurs a NavCoin, se pare că lansările viitoare ale produselor nu vor fi suficiente pentru a da prețului un impuls.

De unde să cumpărați NAV

NAV este o monedă consacrată și, ca atare, o puteți găsi la majoritatea schimburilor majore.

Binance realizează peste 70 la sută din totalul tranzacțiilor NAV. Urmează Bittrex cu aproximativ cinci procente. Puteți tranzacționa BTC pentru NAV pe ambele platforme. Binance acceptă tranzacțiile NAV cu ETH și BNB.

Unde se stochează NAV

Va trebui să configurați un portofel NAV pentru a vă stoca monedele. Vizitați doar NavCoin’s pagina portofele pentru a incepe.

portofel de hârtie cu monede nav

Portofel de hârtie NAV

Există o opțiune pentru un portofel de hârtie dacă intenționați doar să vă stocați NAV-ul. Puteți crea rapid un portofel de hârtie folosind interfața lor web.

Cu toate acestea, dacă doriți să câștigați dobânzi din miză, va trebui să rulați un client NavCoin Core. Puteți să le descărcați pentru PC, Mac, Linux și Raspberry Pi pe pagina de descărcări legată mai sus.

În cele din urmă, NavCoin are și un portofel ușor pentru efectuarea plăților în deplasare, numit NavPay. NavPay este disponibil pentru mobil și web.

Concluzie

NavCoin există de ceva vreme, face progrese și face lucrări interesante în plățile private și spațiul DApps anonim. Cu toate acestea, ei continuă să zboare relativ sub radar, cu o capacitate de piață semnificativ mai mică decât proiectele de confidențialitate similare, în ciuda faptului că au fost fondate în același timp cu ele. În cele din urmă, faceți propriile cercetări pentru a decide dacă acest proiect este subevaluat sau dacă concurenții săi l-au depășit în cursa de confidențialitate.

Nota editorului: Acest articol a fost actualizat de Steven Buchko în data de 2.25.19 pentru a reflecta modificările recente ale proiectului.

Resurse NavCoin suplimentare

Site-ul web

Discordie

Reddit

Stare de nervozitate

Mediu

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map