Ce este Monero (XMR)? | Un ghid aprofundat al monedei de confidențialitate

Ce este Monero?

Monero, o furculiță a Bytecoin, este o monedă sigură, privată și de urmărit, construită pe protocolul Cryptonote folosind semnături inelare. Mecanismul Proof of Work numit CryptoNight emite monede noi care îi stimulează pe mineri să securizeze rețeaua și să valideze tranzacțiile. Lansat inițial în aprilie 2014 sub numele de BitMonero, Monero (simbol XMR), înseamnă bani în esperanto.

Registrul public și ascuns Monero permite oricui să trimită și să primească tranzacții în mod privat. Aceasta înseamnă că niciun observator extern nu ar cunoaște expeditorul, suma sau destinația.

Monero și comunitatea sa se bazează pe trei valori cheie: (1) Securitate, (2) Confidențialitate și (3) Descentralizare

Site-ul Monero elaborează în continuare:

Securitate

Utilizatorii trebuie să poată avea încredere în Monero cu tranzacțiile lor, fără risc de eroare sau atac.

Confidențialitate

Monero ia în serios confidențialitatea. Monero trebuie să poată proteja utilizatorii într-o instanță de judecată și, în cazuri extreme, de pedeapsa cu moartea.

Descentralizare

Monero se angajează să ofere o cantitate maximă de descentralizare.

În acest ghid Monero, acoperim tot ce trebuie să știți, inclusiv:

Cum funcționează Monero?


Monero se bazează pe un protocol criptografic la nivel de aplicație axat pe confidențialitate numit Ring Signatures.

Semnăturile inelului au fost inițial propuse la o conferință de criptografie din 2001 din Queensland, Australia. Printre autorii Ring Signatures se numără Ron Rivest, Adi Shamir și Yael Tauman. Semnăturile inelului sunt mecanismul de bază din spatele modului în care sunt structurate tranzacțiile Monero după ce au fost difuzate din portofel.

Cazul principal de utilizare din spatele Monero este modul în care tranzacțiile nu sunt conectabile sau trasabile din cauza adreselor stealth. Acest lucru protejează expeditorul și destinatarii, permițând în același timp observarea selectivă a tranzacțiilor printr-o construcție de chei de vizualizare publică / privată, în plus față de cheile private / publice normale (mai multe despre aceasta mai târziu).

Monero are o limită de bloc variabilă care permite flexibilitatea în gestionarea datelor (dimensiunile blocurilor) și scalabilitate. Are mare nevoie de asta datorită arhitecturii sale. Confidențialitatea necesită mai multe criptografii și date în jurul tranzacțiilor.

În cele din urmă, Monero folosește semnături sonore, sună tranzacții confidențiale (RCT) și adrese stealth pentru a ofensa tranzacțiile la nivel de protocol, pentru a proteja atât expeditorii, cât și receptorii de interceptare, permițând totuși validarea tranzacțiilor de către o terță parte, dacă se dorește..

Detalii tehnice

Lansat: 14 aprilie 2014

Total aprovizionare cu monede: Inițial 18,4 milioane de monede (După aceasta, va exista o producție permanentă fixă ​​de 0,3 XMR pe minut pentru a echilibra monedele pierdute pe an)

Algoritm: Dovada de lucru (PoW) folosind CryptoNight

Blocați recompensa: Variabil fără probleme

Timp de blocare: 120 de secunde

Dificultate: Retargeturi la fiecare bloc

Problema cu Bitcoin

Fungibilitatea vă permite să schimbați același tip de bun sau activ cu altul. Aceasta implică o valoare egală între bunuri și active. De exemplu, puteți schimba o monedă de vultur de argint cu o altă monedă de vultur de argint (indicând aceeași valoare între cele două monede).

Dar, dacă nu ați putea schimba moneda dvs. de argint cu alta, deoarece acea monedă de argint a fost utilizată în activități ilegale?

Aceasta este înțelegerea exactă cu care se confruntă Bitcoin datorită arhitecturii sale complet transparente. Dacă o agenție ar decide că o anumită tranzacție Bitcoin a fost utilizată în scopuri ilegale, aceasta ar amenința posibilitatea ca Bitcoin să fie acceptabil ca monedă fungibilă.

Aceasta este o construcție critică a misiunii pentru ceva care este considerat „bani” și este desconcertant să vezi Bitcoin sub foc. Din fericire, Monero își propune să rezolve această problemă prin confidențialitate codificată și codificată.

Dilbert cu benzi desenate Dogbert despre fungibilitate

Dogbert știe ce se întâmplă. | Dilbert © 2006 Scott Adams

Monero vs. Bitcoin

Una dintre cele mai mari căderi ale Bitcoin este lipsa de flexibilitate pentru implementarea de noi funcții, care necesită actualizarea aproape completă a rețelei. (Așa cum am văzut cu dezbaterea blocurilor)

Aceasta include constrângeri codificate și elemente naturale ale designului (cum ar fi frecvența blocului, suma maximă a ofertei de bani și numărul de confirmări necesare).

Trasabilitatea sumelor tranzacțiilor, precum și a expeditorului / destinatarului, poate fi vizualizată public automat cu Bitcoin, cu excepția cazului în care utilizatorul ia măsuri specifice..

Algoritmul de dovadă a muncii (PoW) a încălcat, de asemenea, viziunea originală Satoshi de „one-CPU-one-vote” odată cu apariția GPU-ului și a hardware-ului aplicației specifice circuitului integrat (ASIC). Acest lucru le permite acestor mineri să obțină controlul majorității (51% +) asupra rețelei și să guverneze schimbările. (Ca o bifurcație, pentru a menține rețeaua.)

Emisia neregulată se referă la construcția în care recompensele Bitcoin sunt reduse la jumătate la fiecare 4 ani. Intenția inițială a fost de a crea o emisie lină limitată cu descompunerea exponenților. (Model mai previzibil, nu agitat)

În schimb, avem o emisie liniară în bucăți (așa cum se arată în imaginea de mai jos), care creează oportunitatea unui atac de dublă cheltuială. Acest lucru se datorează scăderii ratei de hash a rețelei la fiecare înjumătățire. Rețineți „mișcarea scării” ca mișcările.

Diagrama de dificultăți miniere Bitcoin

Ajustările de dificultate ale Bitcoin nu sunt netede.

Bytecoin Fork

Bytecoin este prima implementare cunoscută a protocolului CryptoNote cu cod produs integral de la zero. Dar, de ce era nevoie de Monero dacă exista deja o implementare a acestui lucru? Ei bine, ca întotdeauna cu cripto, pregătește-te pentru o dramă.

Monero subreditează

Este posibil ca Bytecoin să fie preminat.

Așa cum este elaborat în acest subredit Monero de acum trei ani, a existat nu numai un premin Bytecoin, ci și o falsificare a blockchain-ului pentru a arăta o distribuție corectă. Apoi, au existat doi ani de cod „paralizat” care ar fi putut fi îmbunătățit, dar nu a fost. Ricardo Spagni alias „Fluffypony” a spus că echipa Monero a rezolvat aceste probleme în câteva săptămâni.

Echipa Monero

Per secțiunea echipei pe site-ul Monero, echipa de bază include:

În plus, au existat peste 30 de dezvoltatori și 420 de colaboratori de-a lungul vieții proiectului. Deoarece Monero se concentrează pe confidențialitate, nu este de mirare că mulți membri ai echipei aleg să rămână anonimi

Tehnologia Monero

Principala tehnologie din spatele Monero este un echilibru care vă permite să vă controlați cheile și să operați privat cu mecanisme de securitate dovedite, permițând în același timp maleabilitatea și dezvoltarea în rețea. (De exemplu, dimensiunea blocului variabil, integrarea Kovri)

Cum funcționează o tranzacție normală (nu complet anonimă)

Cum funcționează o tranzacție normală (nu complet anonimă)

Configurarea implicită pentru tranzacțiile Bitcoin este complet transparentă și pseudonimă dacă nu se iau măsuri pentru a ascunde identitatea și tranzacțiile (de exemplu, un VPN și servicii de amestecare). Aceasta înseamnă că adresa dvs. IP poate fi conectată la dispozitivul dvs. (adică identitatea personală) cu suficiente resurse dedicate conectării celor două.

Semnăturile de apel ascund tranzacțiile

Semnăturile inelare sunt semnături digitale în care mai mulți semnatari semnează o tranzacție. Gândi: semnând cu un cont comun, dar fără ca nimeni să cunoască adevăratul semnatar

Expeditorul generează o cheie de cheltuieli unică, iar destinatarul este singura parte care poate detecta și cheltui banii pe baza acelei chei.

Imaginile cheie, cheile criptografice, sunt derivate din fiecare ieșire cheltuită și împiedică cheltuielile duble. Acest lucru se datorează faptului că există o imagine cheie pe ieșire (cheltuială) pe Blockchain.

Tranzacțiile semnăturii inelului includ semnatari multipli, necunoscuți observatorilor externi

Tranzacțiile semnăturii inelului includ semnatari multipli, necunoscuți observatorilor externi.

O semnătură de apel utilizează cheile de cont și cheile publice selectate din blockchain pentru a forma un „inel” de posibili semnatari. Principala proprietate de securitate a unei semnături de apel este că face imposibil să se vadă ce chei ale membrilor grupului au produs semnătura.

Niciun observator extern nu poate identifica semnatarii din ring, asigurându-se că ieșirile tranzacției nu pot fi urmărite. În plus, fungibilitatea rămâne, deoarece rețeaua nu știe sumele cheltuite (în ciuda faptului că a putut valida o tranzacție reală a avut loc).

Sunt încântat să văd progresul în Tranzacțiile confidențiale. Fungibilitatea este singura caracteristică a banilor buni care lipsesc Bitcoin / Litecoin.

Aștept cu nerăbdare să adaug acest lucru la Litecoin când va fi gata. &# 128640; Și acest lucru se poate face cu o furculiță moale. Rămâneți aproape!

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 14 noiembrie 2017

Sună tranzacții confidențiale (RCT) Ascundeți suma trimisă

Expeditorul poate dezvălui suficiente informații pentru ca minerii să confirme tranzacția fără a dezvălui public suma totală cheltuită. (Cunoscut drept „commit”) Acest lucru permite tranzacției să-și dovedească autenticitatea fără a pierde confidențialitatea ca utilizator.

Rețeaua criptează cantitatea fiecărei ieșiri și o include în tranzacție. Suma criptată de expeditor utilizează un secret partajat încorporat în tranzacție calculat prin combinarea cheii de vizualizare privată a destinatarului cu cheia de vizualizare publică a tranzacției (care este încorporată în tranzacție)

Terțele părți nu vor putea vizualiza suma pe baza acestei construcții a Ring Confidential Transactions (RCT)

Ieșiri RingCT

Ieșirile RingCT sunt acum obligatorii începând cu septembrie 2017

Adresele stealth protejează expeditorii și receptorii

Moneropedia face lumină asupra acestei construcții care protejează expeditorii și destinatarii de observatorii externi:

Adresele stealth sunt o parte importantă a confidențialității inerente a lui Monero. Acestea permit și solicită expeditorului să creeze adrese unice aleatorii pentru fiecare tranzacție în numele destinatarului.

Utilizând adrese stealth, numai expeditorul și destinatarul pot determina unde a fost trimisă o plată.

Când creați un cont Monero, veți avea o cheie de vizualizare privată, o cheie de cheltuieli private și o adresă publică. Folosiți cheia de cheltuieli pentru a trimite plăți, tasta de vizualizare pentru a afișa tranzacțiile primite și adresa publică pentru a primi plăți. Atât cheia cheltuială, cât și cheia vizualizare contribuie la construirea adresei dvs. Monero. Puteți avea un portofel „numai ceas” care utilizează doar cheia de vizualizare.

O adresă stealth împiedică în cele din urmă legarea fondurilor destinatarului cu portofelul lor. Cu toate acestea, o terță parte poate audita acea adresă pentru a dovedi că tranzacția a avut loc. (Prin faptul că expeditorul își partajează cheia de vizualizare publică)

Destinatarul își primește fondurile prin intermediul portofelului cheie de vizualizare privată care scanează blockchain-ul. Odată detectat și recuperat de portofel, se creează o cheie privată cu o singură utilizare, corespunzătoare cu cheia publică a expeditorilor.

Destinatarul poate cheltui acum aceste fonduri folosind cheia de cheltuieli private. Acest lucru se întâmplă fără portofelele expeditorului sau destinatarului și nici suma tranzacționată legată public.

De la BCHGraz - Meetup # 9 - Monero de Justin Ehrenhofer

Cum protejează adresele stealth expeditorii și receptorii | Sursa: Justin Ehrenhofer, Slideshare

Cum funcționează tranzacțiile Monero

Acest proces este explicat foarte succint în acest sens Fir Monero Bitcointalk (numerele merg cu o imagine de mai jos):

„Bob decide să cheltuiască un rezultat, care a fost trimis la cheia publică unică. Are nevoie de Extra (1), TxOutNumber (2), și cheia privată a Contului său (3) pentru a-și recupera cheia privată unică (4). Când trimite o tranzacție către Carol, Bob generează valoarea sa suplimentară în mod aleatoriu (5). El folosește Extra (6), TxOutNumber (7) și cheia publică a Contului Carol (8) pentru a obține cheia publică de ieșire (9).

În intrare, Bob ascunde legătura cu ieșirea sa printre tastele străine (10). Pentru a preveni cheltuielile duble, ambalează și imaginea Key, derivată din cheia sa privată de o singură dată (11). În cele din urmă, Bob semnează tranzacția, folosind cheia privată unică (12), toate cheile publice (13) și Imagine cheie (14). El adaugă semnătura Ring rezultată la sfârșitul tranzacției (15).”

Exemplu tranzacție Monero

Exemplu tranzacție Monero

Concurență

Cum se compară Monero cu soluțiile alternative axate pe confidențialitate?

Punctul principal al diferențierii cu Monero este implementarea CryptoNote, care există încă din 2001 și a primit o evaluare semnificativă de către colegi în ceea ce privește funcționalitatea sa. (Semnături inel trasabile, de exemplu)

Cum funcționează CryptoNote

Cum funcționează CryptoNote

Alte două implementări ale tehnologiei de confidențialitate din alte criptomonede includ:

ZeroCoin / ZeroCash – Folosind dovezi zero-knowledge (ZKP), acest protocol ascunde expeditorul și întreaga economie. Nu ați cunoaște nicio exploatare (cum ar fi crearea de dovezi false / cheltuieli) până mult mai târziu, din cauza naturii anonime a rețelei. Unul dintre cele mai mari riscuri este lipsa de maturitate și de evaluare inter pares din spatele criptografiei. De asemenea, ZKP se bazează pe creatorii cheii private RSA inițiale pentru ao distruge. (Așa cum s-a făcut în această ceremonie de ardere a computerului)

Monero vs Zcash: tranzacțiile ZCash se bazează pe un strat de securitate Zero-knowledge (ZSK)

CoinJoin este un protocol de amestecare care combină tranzacțiile, dar nu maschează utilizatorii, expeditorii sau tranzacțiile la nivel de protocol. Dezvoltat inițial de dezvoltatorul bitcoin Gregory Maxwell, Coin Join este utilizat de Dash, care utilizează modelul Masternode (MN), unde utilizatorii trebuie să dețină 1000 DASH pentru a găzdui un MN. Criticii spun că acest lucru creează un singur punct de eșec, deoarece sunt nodurile individuale care furnizează serviciul de amestecare vulnerabil la atacurile Sybil.

Monero vs Dash: Dash folosește CoinJoin care amestecă tranzacțiile, dar nu oferă protecție la nivel de protocol pentru expeditor și destinatari

Monero vs Dash: Dash folosește CoinJoin care amestecă tranzacțiile, dar nu oferă protecție la nivel de protocol pentru expeditor și destinatari.

Edward Snowden l-a întrebat recent pe Charlie Lee, creatorul Litecoin, despre Zcash vs Monero:

Toate tranzacțiile private

Tehnologie de confidențialitate mai testată

Fără taxe pe care minerii să le plătească investitorilor

Fără inflație mare … investiții mai bune.@fluffypony

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 29 septembrie 2017

Kovri (Bazat pe I2P) Protejează utilizatorii la nivel de protocol

Kovri este un strat de rețea gratuit, descentralizat, anonim, dezvoltat de Monero, bazat pe specificațiile de bază ale I2P. Arhitectura de bază a I2P funcționează similar cu TOR (care folosește ceapă), cu excepția cu Kovri, utilizează criptarea și rutare usturoi pentru a crea acces la rețea privat, protejat.

Kovri (cu dirijarea usturoiului) face lucrurile cu un pas mai departe decât TOR, creând o rețea anonimă, suprapusă pe mesaje, de colegi de internet. Această rețea de acoperire îi ajută pe utilizatori să își ascundă locația geografică și adresa IP a internetului, făcând astfel traficul de internet anonim.

I2P Infografia rețelei de confidențialitate

I2P explicat

Cum s-a împărțit Monero în cinci furci (de fapt șase acum)

O descoperire recentă a fabricării secrete ASIC a minerilor Monero a determinat divizarea monedei în 6 monede diferite.

Ca urmare a descoperirii fabricării Monero ASIC și a exploatării secrete (fără știrea comunității), Monero a decis să se abțină de la algoritmul său original din cauza amenințării mineritului centralizat.

Acest lucru a determinat un pic de „război împotriva ASIC-urilor” de către o comunitate dornică să-și păstreze valorile de bază ale descentralizării.

Acoperit în detaliu în acest articol, Monero s-a împărțit în șase monede diferite. Aceste monede noi includ: Monero 0 (XMZ), Monero Original (XMO), Monero Classic (XMC), Monero-Classic (da, cu o liniuță acum), MoneroC (CXMR) și tocmai anunțate recent MoneroV (XMV). Monero original (XMR) rămâne și el la fel.

Critici, puncte slabe și îngrijorări

Deși se pare că Monero are multe premii, care sunt unele dintre punctele sale slabe? După cum sa discutat în acest subredit sunt cateva:

 • Confidențialitate – A existat posibilitatea de a urmări adresa IP a nodului care a inițiat o tranzacție. Această înregistrare a adreselor IP ar putea cauza dezanonimarea utilizatorilor. Acestea fiind spuse, dezvoltarea Monero îmbunătățește constant funcționalitatea de confidențialitate și a adăugat anumite capabilități Tor pentru a atenua acest risc.
 • Centralizarea minelor – Majoritatea exploatării miniere Monero a fost dominată de patru bazine care fiecare nu avea mai mult de 20%. Această centralizare nu mai este cazul, dar este totuși o amenințare potențială.
 • PR Darkweb – Deși aceasta nu este o cauză directă a echipei Monero, este demn de remarcat deoarece marca și percepția publică sunt întotdeauna ceva de reținut și ar putea încetini adoptarea, deoarece oamenii se tem de utilizarea sa în scopuri ilicite.
 • Dimensiunea tranzacției – Tranzacțiile Monero sunt mult mai mari decât cele Bitcoin, necesitând mai multe date și provocând un blockchain mai mare care crește zilnic. Din fericire, Monero a furnizat și a implementat antiglonțuri în octombrie 2018. Odată cu implementarea antiglonțurilor, dimensiunile tranzacțiilor au scăzut cu până la 97 la sută în unele cazuri.
 • Dificultate de dezvoltare – Capacitatea de a se încorpora cu portofele multi-monede și alte integrări care ar face utilizarea mai răspândită au fost lente.
 • Instrumente comerciale limitate – Instrumentele pentru comercianți de a integra plățile sunt dificil și greu de integrat în acest moment. Cu toate acestea, sunt din ce în ce mai multe servicii terțe care apar pentru a remedia acest lucru.

Realizări

 • Tranzacțiile Monero s-au redus cu 97% – Un recent upgrade hard fork implementat „antiglonț”, o schemă criptografică care reduce dimensiunea și costul tranzacțiilor. Drept urmare, taxele de tranzacție ale Monero au scăzut cu 97%, scăzând de la 0,60 USD la doar 0,02 USD.
 • Kovri fork, creând tranzacții mai sigure cu un strat I2P în C++ – I2P, cunoscut sub numele de Invisible Internet Project, este o alternativă TOR care ar adăuga un strat sigur pentru toate tranzacțiile trimise în rețea. Acest lucru a fost implementat după ce utilizatorul anonim a pledat cu comunitatea Monero care a fost de acord să finanțeze dezvoltarea cu normă întreagă pentru a o face realitate. (Trebuie să iubesc crowdfunding-ul)
 • Portofelul Monero Hardware a fost lansat – Acest proiect a fost organizat și creat ca un mecanism de finanțare în comunitatea Monero Forum Funding System (FFS). Michael Schloh von Bennewitz, veteran al software-ului și producătorului, precum și dezvoltator anonim, principal al Kovri, a condus proiectul. Ledger și Trezor au adăugat, de asemenea, suport XMR.
 • Puteți plăti la Overstock cu Monero – Datorită Shapeshift și API-ului lor, Overstock acceptă acum Monero, precum și alte câteva altcoins. Acest lucru arată o credibilitate suplimentară pentru a avea adoptarea mai generalizată.

Foaie de parcurs

Monero are una dintre cele mai active echipe de dezvoltare în domeniul cripto, așa că nu ar trebui să vă mirați că etapele proiectului evoluează constant. În acest moment, singurele două elemente de acțiune pe foaia de parcurs publică pentru 2019 sunt:

 1. Soluții de scalare în al doilea strat
 2. Lucrări suplimentare de cercetare Monero Research Lab (MRL)

Verifică foaia de parcurs a proiectului pentru a rămâne la curent cu ceea ce urmează.

Comercial

Începând din 2014, XMR nu a văzut nicio acțiune relativ mare a prețului până în august 2016. În acel moment, prețul a fost aproape vertical, trecând de la aproximativ 1,80 USD (~ 0,003 BTC) la 13,17 USD (~ 0,0217 BTC). În mai puțin de o lună, prețul în USD a crescut cu peste 600%. Această creștere meteorică inițială s-a datorat cel mai probabil popularității crescute a XMR pe dark web, precum și primei apariții a monedei pe mass-media obișnuită.

De-a lungul duratei sale de viață, prețul XMR a călătorit pe muntele rusesc tipic al prețurilor criptomonede. În cursa taurină a anului 2017 (RIP), moneda a scos 10x pentru a atinge maximul istoric de aproximativ 475 dolari.

În ceea ce privește altcoins-urile, XMR a mers bine. Tinde să-și păstreze valoarea mai bine decât alte monede în timpul piețelor urs, în timp ce face pași semnificativi în perioadele mai fericite.

Cu guvernele și corporațiile care încalcă din ce în ce mai mult intimitatea personală, Monero ar trebui să vadă o cerere constantă din partea persoanelor care doresc să își mențină anonimatul financiar. Dincolo de utilizatorii de web întunecate, această bază include pe oricine nu își dorește ca obiceiurile de cheltuieli sau soldurile personale să fie difuzate pe un registru public sau sub globii oculari ai unei terțe părți, uneori nefericite. Cererea persistentă ar trebui să ofere prețului XMR o podea sănătoasă.

Cum să cumpărați și să exploatați XMR

Puteți achiziționa XMR de pe Binance fie cu BTC, fie cu ETH. Dacă doriți să cumpărați XMR direct cu Fiat, Bitfinex și Kraken sunt două opțiuni suplimentare.

Deși inițial provocat de centralizarea bazinului, furca recentă îndepărtată de minerii ASIC a făcut ca piscinele originale Monero (XMR) hashrate să scadă cu mai mult de 50%. Amenințarea minierii secrete ASIC a determinat această bifurcație. Ca urmare, Monero rămâne în continuare ca o monedă minabilă GPU Ce să Mine. În plus, puteți găsi o listă de piscine miniere Aici.

Cum se stochează XMR

Există o varietate de portofele desktop pentru Monero cu suport activ Linux, Mac și Windows.

În ceea ce privește programul hardcore, există Arm (v7 & 8) Sistem de operare pentru chipset-uri utilizate pe dispozitive mobile, precum și un blockchain sursă care vă permite să procurați un bootstrap blockchain dintr-un fișier brut.

Portofelele mobile și ușoare includ Cake Wallet, Monerujo și My Monero.

Dacă securitatea suplimentară a unui portofel hardware este mai mult blocajul dvs., Ledger și Trezor acceptă ambele XMR. Monero are, de asemenea, un plan de portofel construit intern finanțat de comunitate și este în prezent în dezvoltare.

Pisica Monero

Monero se întâmplă într-adevăr (și a avut loc).

Concluzie

Monero, o furculiță a Bytecoin, este o monedă sigură, privată și care nu poate fi urmărită. Folosește protocolul Cryptonote alături de semnături de apel, tranzacții confidențiale de apel și adrese stealth pentru a proteja confidențialitatea utilizatorului.

Comunitatea Monero urmărește trei valori cheie: (1) Securitate, (2) Confidențialitate și (3) Descentralizare.

Cazurile principale de utilizare din spatele Monero sunt tranzacțiile private, anonime și care nu pot fi urmărite. De asemenea, are transparență selectivă, care permite utilizatorilor să facă vizibile anumite tranzacții, dacă doresc. (De exemplu, un auditor sau o altă parte pentru a dovedi tranzacția) În mod ironic, această caracteristică este atractivă pentru multe interese comerciale care urmăresc să protejeze datele comerciale critice și secretele comerciale.

În ceea ce privește scalabilitatea, există o limită de bloc pentru a facilita gestionarea mai flexibilă a datelor (dimensiunile blocurilor) și soluții de creștere. Acest lucru a fost prin proiectare pentru a permite flexibilitate în creșterea arhitecturii Monero (care necesită mai multă criptografie și date în jurul tranzacțiilor) decât majoritatea blockchain-urilor.

Deși Monero a fost un jucător foarte constant și inovator, această creștere nu a venit fără mari lupte. Descoperirea recentă a fabricării secrete ASIC a minerilor Monero a determinat divizarea monedei în 6 furci diferite.

Acest lucru nu numai că a împărțit comunitățile, ci și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ceea ce înseamnă adevărata descentralizare.

În ciuda acestor amenințări care se apropie, devotamentul echipei pentru construirea unui proiect robust și sigur continuă. Protocoalele de confidențialitate precum Kovri și portofelele hardware, cum ar fi Ledger Nano S, îmbunătățesc continuu ecosistemul, sunt de bun augur pentru proiect. În plus, echipa continuă să atingă etape de dezvoltare.

Păstrați această monedă sigură și de confidențialitate pe radar. Echipa și comunitatea sunt lideri în industrie și vor fi una care va urmări la nesfârșit.

Nota editorului: acest articol a fost actualizat de Steven Buchko pe 1.9.19 pentru a reflecta modificările recente ale proiectului.

Resurse Monero suplimentare

Site-ul web

Reddit

Stack Exchange

BitcoinTalk

Cel mai important

Telegramă

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map