Ce este ICON (ICX)? Un ghid pentru rețeaua globală descentralizată

Ce este ICON?

Potrivit site-ului său web, proiectul ICON dorește „Hyperconnect the World” prin „construirea uneia dintre cele mai mari rețele descentralizate din lume”.

Pentru a face acest lucru, echipa construiește o platformă masivă care permite diferitelor blockchains să interacționeze între ele prin contracte inteligente. Existând în cadrul dezvoltatorilor care denumesc Republica ICON, comunitățile se conectează între ele folosind tehnologia proiectelor de tip loopchain. Jocul final este de a oferi o platformă în care jucătorii din sectorul financiar, de securitate, asigurări, sănătate, educație și comerț și nu numai pot coexista și tranzacționa într-o singură rețea.

ICONsmart

Acest proiect își propune să fie una dintre cele mai mari rețele descentralizate din lume.

ICON este în dezvoltare de doi ani până în prezent. A fost fondată de Dayli Financial Group, o companie coreeană Fintech evaluată la 4 miliarde de dolari care deține, de asemenea, popularul schimb coreean Coinone.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Haideți să intrăm în groază, nu-i așa??

Cum funcționează ICON

Folosind platforma sa de loopchain, ICON conectează un ecosistem de comunități blockchain prin intermediul Republicii ICON. După cum sugerează și numele, Republica funcționează ca șef de guvernare pentru o federație de organisme blockchain independente. Puteți imagina Republica ICON ca Statele Unite cu fiecare comunitate ICON care reprezintă un stat.

Comunitățile sunt legate de Republica în general prin intermediul reprezentanților comunității (C-Reps) care se conectează la Nexus, blockchain-ul bazat pe loopchain care stă la baza Republicii ICON. Reprezentanții C acționează ca portaluri pentru comunități pentru a interacționa cu Nexus și, prin extensie, cu alte comunități prin Republica ICON. Blockchain-urile care utilizează ICON pot schimba valute folosind schimbul descentralizat al platformei (DEX).

ICONnexus

Un exemplu ilustrat din cartea albă care arată cum comunitățile se conectează în rețea prin intermediul lor C-Reps


Comunități ICON

Pur și simplu, o comunitate ICON este un blockchain individual sau un protocol cu ​​propriul sistem de guvernare. Nodurile comunității (noduri C) cuprind infrastructura fiecărei comunități. C-Nodes sunt responsabile pentru guvernarea și menținerea blockchain-ului comunității respective. Fiecare comunitate funcționează în conformitate cu propriile reguli și algoritmul propriu de consens, ceea ce înseamnă că proiectul în sine nu are control asupra modului în care membrii comunității își desfășoară programele în afara Republicii ICON.

Citizen Nodes sunt gateway-uri pentru ca o persoană medie să se conecteze la rețeaua ICON. Puteți utiliza aceste noduri pentru a crea tranzacții și a utiliza DAPP-uri. Dar nu au nici o putere de guvernare în comunitatea lor nativă blockchain și nici în Republica ICON în general.

Reprezentanții C funcționează ca aleși pentru comunitățile lor respective. Fiecare comunitate își alege propriul reprezentant și fiecare C-Rep este responsabil pentru problemele de guvernare, cum ar fi verificarea tranzacțiilor și altele, în Republica ICON. La fel ca delegații într-un sistem DPoS (vezi Ark), reprezentanții C primesc compensații pentru munca lor sub forma ICX, moneda nativă.

ICONconnect

Un fragment din hârtia albă care arată diferitele conexiuni din rețea

Republica ICON

Susținută de loopchain, ICON Republic este centrul care găzduiește comunitățile individuale care coexistă pe platformă.

În timp ce comunitățile separate își pot urma propriile mecanisme de consens, Republica ICON rulează pe algoritmul de consens Loop Fault Tolerance (LFT). LFT funcționează la fel ca DPoS, în care reprezentanții C acționează ca delegați pentru comunitățile respective din guvernul mai mare al ICON. În calitate de reprezentanți, nodurile C-Rep sunt responsabile pentru votarea politicii de emitere și recompensă a monedei ICON Republic, pentru rezolvarea discrepanțelor tranzacțiilor pe DEX și pentru menținerea integrității rețelei. Din nou, Republica ICON funcționează exclusiv ca un canal de comunicații pentru comunitățile ICON, iar grupul de reprezentanți C care o compun nu au control asupra comunităților blockchain individuale..

ICON’s DEX

ICON își desfășoară propriul schimb descentralizat. Acest DEX stabilește rezervele valutare pentru fiecare comunitate blockchain, astfel încât comunitățile să poată schimba valoare în timp real prin Republica ICON. În acest fel, DEX completează portalurile C-Rep prin stabilirea unui alt gateway pentru comunități pentru a se conecta la Republica.

În loc să se concentreze asupra guvernanței, așa cum se întâmplă cu reprezentanții C-Rep, DEX se concentrează pe valoare și pe transferul de monedă. Schimbul permite tranzacțiile și tranzacționarea pe blockchain-uri conectate la Republica ICON. Iar rezerva DEX stabilește cursurile de schimb pentru aceste tranzacții folosind un A.I. model de analiză. În plus, moneda nativă ICX este utilizată ca monedă intermediară pentru acest schimb.

ACTUALIZAȚI: În noiembrie 2018, DEX nu a fost încă lansat. În prezent nu există informații disponibile cu privire la momentul în care se poate întâmpla acest lucru. În mod similar, nu există niciun indiciu că nu este încă planificat să fie lansat la o dată viitoare.

Caracteristici suplimentare

  • A.I. și IISS: ICON implementează inteligența artificială pentru a gestiona valorile de rezervă și ratele de schimb, dar folosește și A.I. pentru a calcula sistemul de punctare a stimulentelor (IISS) al rețelei. Pe baza soluției financiare DAVinCI A.I., IISS este responsabilă pentru determinarea recompensei ICX a unui nod pentru contribuțiile sale la rețea. In conformitate cu hartie alba, IISS calculează recompensele pe baza următorilor factori: „nodul 1) ICX înghețat, 2) Starea C-Rep, 3) Volumul de schimb ICX, 4) Volumul de schimb ICX al întregii comunități dacă are unul, 5) Volumul ICX tranzacționat prin DEX dacă are unul și așa mai departe. ” Dacă și când DEX intră în funcțiune, membrii comunității pot tranzacționa valutele pe care le rezervă DEX fără a fi nevoie să utilizeze schimburi publice precum Bittrex, Binance sau Bitfinex.
  • DAPP-uri: Ca și în cazul Ethereum, oricine poate folosi ICON pentru a construi aplicații descentralizate (DAPP) prin canalul său public Nexus. Aceste aplicații sunt apoi listate în magazinul DAPP al ICON și oricine are un nod cetățean poate descărca și utiliza aceste aplicații.

Istoricul tranzacționării

ICO s-a încheiat în octombrie 2017, iar schimburile au început să fie listate la sfârșitul aceleiași luni. Acum există de peste un an și se clasează în mod constant printre primele 50 de monede Capitalizarea pieței de monede.

Valoarea monedei ICX a crescut în ianuarie 2017, când rețeaua principală a intrat în funcțiune, atingând valoarea sa maximă din toate timpurile de peste 12 USD. De când s-a răcit piața criptografică, a urmat în general un model similar cu celelalte criptomonede. Cu toate acestea, valoarea ICX a lovit o altă creștere în luna mai, cam în aceeași perioadă s-a dat vestea unui parteneriat ICON cu Line Plus, cea mai populară aplicație de mesagerie din Japonia.

baseUrl = „https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName („script”);

var embedder = scripturi [scripts.length – 1];

(funcție () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement („script”);

s.type = „text / javascript”;

s.async = adevărat;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = ICX&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ”;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf („?”) >= 0? „&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

De atunci, ICON pare să fie liniar, tranzacționându-se sub 0,50 USD pentru cele două luni de până în noiembrie 2018. Compania și-a încheiat swap-ul de token în octombrie, unde le-ai putea schimba jetoanele ERC20 ICX inițiale cu cele emise pe mainnet.

Cel mai recent, a existat o creștere bruscă cu 18% a jetoanelor ICX în circulație, ceea ce a condus la un strigăt din partea comunității cu privire la pompare. ICONĂ a abordat problema afirmând că jetoanele au fost eliberate ca parte a unui program de învestire planificat.

De unde să cumpărați ICX

ICONwallet

Cum funcționează portofelul

Binance domină piața de tranzacționare ICON, reprezentând puțin peste 60% din volumul său de 24 / oră. De asemenea, este posibil să cumpărați ICON pe OKEx și Huobi.

Unde se stochează ICX

De la schimbul de jetoane din 2018, nu mai este posibil să vă stocați ICX-ul într-un portofel ERC20. Echipa ICON și-a lansat acum propriul portofel web, software și Android. Portofelele Ledger precum Ledger Nano S acceptă și ICX.

Echipa ICON și Foaia de parcurs

Echipa ICON este plină de persoane din toate domeniile de activitate, A.I., inginerie, blockchain și industrii de marketing. Printre consilierii săi se numără Don Tapscott, un executiv de afaceri canadian care și-a construit cariera pe promovarea inovației tehnologice și a adoptării, și Jason Best, un organizator de top 10 pentru finanțare colectivă din Forbes..

Cea mai recentă angajare a companiei este Ricky Dodds în calitate de șef al piețelor instituționale și al relațiilor cu colaboratorii. El se alătură experienței pe piețele de investitii bancare și de cercetare de capital.

Echipa de proiect nu a publicat nicio foaie de parcurs oficială din vara anului 2018, trasând critici de la membrii comunității Reddit. în special având în vedere că unii au considerat că procesul de swap de token a fost lent după lansarea mainnet-ului din ianuarie. Echipa a emis cel mai recent un postare pe blog abordând faptul că trebuiau să fie mai comunicativi. Cu toate acestea, o foaie de parcurs oficială nu este încă disponibilă.

Concurență

Există câteva alte proiecte axate pe găsirea unei soluții pentru interoperabilitatea blockchain-ului, deși ICON este în prezent în fața tuturor în ceea ce privește clasarea. În prezent, cei mai apropiați concurenți sunt AION și Wanchain, cu ARK nu foarte departe.

Două proiecte similare care încă nu și-au lansat rețelele principale sunt Polkadot și Cosmos. Încă nu este clar dacă oricare dintre aceste proiecte se va dovedi a fi un concurent serios.

Gânduri finale

Dacă acest proiect poate funcționa la fel de bine în lumea reală ca și pe hârtie, această rețea ar putea fi foarte bine cheia scheletului care deblochează interoperabilitatea blockchain-ului și conectează aceste servicii la industriile existente. Cartea albă a proiectului prezintă modul în care ICON s-ar potrivi în industriile consacrate, inclusiv asistența medicală, educația, afacerile, asigurările, piețele de capital etc..

Persoanele fizice și entitățile nu numai că ar putea utiliza ICON pentru transferuri de date și tranzacții monetare, dar ar putea folosi și ID blockchain. pe platforma pentru verificarea identității și măsuri de securitate îmbunătățite.

Acestea fiind spuse, progresul înregistrat în acest an fie a fost lent, fie a fost limitat la o mulțime de actualizări back-end ale mainnet-ului care nu au avut niciun impact imediat evident asupra cazului general pentru adoptare. Deși proiectul rămâne unul dintre cele mai interesante din spațiu, iar valoarea se menține în comparație cu alte variante, rămâne de văzut dacă își va atinge toate obiectivele inițiale..

Nota editorului: acest articol a fost actualizat de Sarah Rothrie la 15 noiembrie 2018 pentru a reflecta schimbările recente din proiect.

Resurse aditionale

Site-ul web

Mediu

Stare de nervozitate

Github

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map