Ce este Holochain (HOT) | Un ghid pentru non-blockchain axat pe agent

Ce este Holochain?

Holochain este un cadru pentru aplicații distribuite. Vă puteți gândi la acesta ca la un tip mai general de blockchain. În loc să fie centrat pe date, la fel ca blockchain-urile tradiționale, Holochain adoptă o abordare axată pe agent. Această arhitectură deschide rețeaua către o gamă largă de structuri de date distribuite pe care le puteți construi deasupra ei. Puteți chiar crea o clonă Bitcoin folosind Holochain, dacă doriți.

Pur și simplu, obiectivul echipei Holochain este de a oferi o soluție mai scalabilă și personalizabilă decât blockchain-urile tradiționale. În acest ghid, abordăm:

Cum funcționează Holochain?

Holochain implementează în mod unic o arhitectură axată pe agent. În acest tip de structură, fiecare agent (nodul AKA) rulează propriul blockchain care se conectează la Holochain-ul public printr-o cheie criptografică unică.

Poate părea subtil, dar acest mecanism variază drastic de la proiectarea centrată pe date a blockchain-urilor tradiționale. Într-un blockchain, toate nodurile trebuie să ajungă la consens și să mențină o evidență a întregului blockchain, ceea ce ar putea provoca probleme serioase de performanță. Pe Holochain, agenții își mențin blockchainul individual și cheia criptografică care îi conectează la lanțul public.

Dacă sunteți familiarizat cu Git, Holochain este destul de asemănător și folosește aceleași idei Distribuite Hash Table (DHT).

Întrebările frecvente despre Holochain descriu cel mai bine stocarea datelor din rețea,

„Unde este stocată limba engleză? Fiecare vorbitor îl poartă. Oamenii au diferite domenii de expertiză sau sunt expuși la diferite argouri sau vocabulare specializate. Nimeni nu are o copie completă și nici versiunea nimănui nu este exact la fel ca oricine altcineva. Dacă ați dispărea jumătate din vorbitorii de engleză, nu s-ar degrada mult limba ”.

Jeton HOT & Holo Fuel

Rețeaua principală Holochain nu este încă disponibilă, așa că echipa a organizat o ofertă inițială de monede (ICO) cu un simbol ERC20 substituent, HOT, pentru a finanța proiectul. Puteți cumpăra și tranzacționa HOT acum, dar va trebui să îl schimbați pentru combustibil Holo după ce rețeaua este activă.

Holo combustibil este moneda nativă a Holochain. În principal, aplicațiile Holochain (hApps) plătesc gazdelor Holochain în combustibil Holo pentru serviciile lor. Cu toate acestea, îl puteți utiliza și ca o monedă simplă de la egal la egal.

Echipa încearcă să mențină stabilă valoarea combustibilului Holo, conectându-l la capacitatea de calcul a gazdelor din rețea.

Echipa Holochain & Progres

Cofondatorii Arthur Brock și Eric Harris au început Holochain în decembrie 2016. Brock are peste un deceniu de experiență în arhitectură de sisteme, în timp ce Harris are un B.S. în Informatică din Yale și o bogată istorie a antreprenoriatului.

Chiar și cu data de început de la sfârșitul anului 2016, Holochain mai are ceva timp înainte de lansarea completă. Echipa a început un alfa închis pe testnetul lor în martie 2019. Pentru restul anului 2019, intenționează să deschidă alfa, să lanseze o rețea completă de testare, inclusiv combustibil Holo, și să lanseze versiunea beta Holochain pe rețeaua principală. Judecând după lansarea alfa întârziată, este posibil ca rețeaua beta mainnet să nu apară până în 2020.

Concurență

Echipa Holochain face o treabă excelentă de a compara diferențele dintre proiectul lor și concurenții lor Pagina Github.

Deoarece Holochain este un cadru pentru dapps, lista concurenților săi este aproape interminabilă. Desigur, Ethereum este cel mai cunoscut concurent. Dar, în schimb, să ne concentrăm asupra celorlalte proiecte care construiesc cadre diferite de blockchain-urile tradiționale.

Hashgraph este proiectul cel mai asemănător cu Holochain. Implementează DHT; cu toate acestea, este încă centrat pe date și folosește cod care nu este open source.

Proiecte precum IOTA, Byteball și Nano implementează toate un substitut blockchain, Directed Acyclic Graph (DAG), dar sunt axate pe tranzacții. Holochain se concentrează pe aplicații distribuite.

Comerț HOT

De când a devenit disponibil pentru tranzacționare în mai 2018, prețul HOT a rămas relativ plat, în ceea ce privește criptomoneda. Această lipsă de mișcare este impresionantă, având în vedere că majoritatea monedelor au scăzut în 2018.

Moneda a avut câteva creșteri mici de prețuri în 2018, dar nu a înregistrat o cursă semnificativă până în ianuarie 2019. În acea lună, prețul a crescut de la 0,000493 USD (0,00000013 BTC) la un maxim de 0,001527 USD (0,00000043). Aceasta reprezintă o creștere de 210% în mai puțin de o lună.

Entuziasmul investitorilor din spatele deschiderii HOT la schimbul de jetoane de combustibil Holo și anunțul unei foi de parcurs promițătoare din 2019 pare a fi catalizatorul impresionant al prețului din ianuarie.

Cu mai multe repere prevăzute pentru 2019, este esențial să țineți pasul cu orice evoluție din partea echipei. Am putut vedea câștiguri comparabile odată cu lansarea fiecărei noi iterații Holochain.

De unde să cumpărați HOT

Cel mai bun pariu pentru obținerea unui HOT este pe Binance. Puteți schimba Bitcoin, Ethereum, Binance Coin sau Tether cu unii pe platforma de schimb.

Dacă nu sunteți sigur cum să începeți, consultați ghidul nostru despre cum să cumpărați Bitcoin.

Unde se păstrează HOT

În prezent, HOT este un token ERC20, deci trebuie să îl stocați într-un portofel compatibil cu ERC20. O opțiune online populară este MyEtherWallet.

Pentru o securitate suplimentară, ar trebui să vă uitați într-un portofel hardware precum Trezor sau Ledger Nano S.

Odată ce echipa Holochain își lansează rețeaua principală, veți face acest lucru trebuie să schimb jetoanele dvs. HOT pentru combustibil Holo. Fii atent la anunțurile din partea echipei cu privire la momentul în care se va întâmpla și ce acțiuni trebuie întreprinse.

Gânduri finale

Holochain adoptă o abordare ambițioasă pentru redefinirea modului în care privim sistemele distribuite. Construirea unei rețele axate pe agent, mai degrabă decât pe o rețea centrată pe date, nu este o sarcină ușoară. Cu toate acestea, echipa a făcut progrese constante și a devenit rapid un nou favorit al multor membri ai comunității cripto.

Cu o foaie de parcurs foarte așteptată pentru 2019, nu există nicio îndoială că anul acesta este esențial pentru succesul platformei. Dacă va avea succes în noua sa abordare arhitecturală, Holochain s-ar putea transforma într-un ucigaș Ethereum pe care fanii săi îl consideră.

Resurse aditionale

Site-ul web

Hartie alba

Github

Stare de nervozitate

Reddit

Mediu

Telegramă

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map