Ce este Hexxcoin? | Un ghid pentru începători

Hexx sau Hexxcoin (HXX) este o monedă de confidențialitate cu un trecut în carouri, care s-a bifurcat și a murit de mai multe ori. Acum sub controlul unei noi echipe de dezvoltare, Hexxcoin s-a întors din morți. Echipa actuală speră că Hexxcoin își poate stabili locul printre lista în creștere a monedelor de confidențialitate de pe piață astăzi, împreună cu alte beneficii decât simplitatea confidențialității. Acest ghid va acoperi:

Cum functioneaza

Hexxcoin este o monedă de confidențialitate care folosește protocolul Zerocoin, similar cu ZCoin. Protocolul Zerocoin permite utilizatorilor un anonimat total în trimiterea și primirea plăților, spre deosebire de Bitcoin, unde fiecare tranzacție este trasabilă la o adresă de portofel..

La fel ca ZCoin, îți cheltuiești Hexxcoins-urile distrugându-le și înlocuindu-le cu Zerocoins nou create. Acest lucru înseamnă că, atunci când veniți să le cheltuiți, acestea se convertesc înapoi la Hexxcoin fără istoricul tranzacțiilor atașat. Acest lucru crește semnificativ nivelul anonimatului în utilizarea Hexxcoin în comparație cu alte criptomonede.

Zero Dovezi de cunoaștere

Acest anonimat este realizat prin utilizarea dovezilor zero-cunoștințe combinate cu parametrii de criptare factoring RSA-2048. Dovezile zero-cunoștințe în blockchain permit rețelei să verifice o tranzacție fără a avea cunoștință de detaliile tranzacției în sine. În acest fel, persoana care a făcut tranzacția își poate proteja anonimatul.

Protocolul Zerocoin folosește criptarea RSA-2048 ca parametri. Standardul de criptare RSA înmulțește numerele prime mari pentru a ajunge la un număr și mai mare, care este dificil de factorizat, adică pentru a stabili care numere au fost înmulțite împreună pentru a forma produsul. Provocarea de factoring RSA-2048 există nerezolvată din 1991. Deși este posibil ca calculul cuantic să rezolve la un moment dat provocarea, în prezent protocolul Zerocoin rămâne sigur.

În timp ce există alte monede de confidențialitate, atât Hexx, cât și ZCoin indică protocolul Zerocoin ca fiind cel mai sigur. ZCash este o altă monedă de confidențialitate care folosește, de asemenea, dovezi fără cunoștințe. Cu toate acestea, protocolul ZCash folosește parametri definiți de comunitatea de dezvoltatori, ceea ce subliniază Hexxcoin înseamnă că este susceptibil de utilizare abuzivă de către actorii răi.

Monero este un alt concurent, care folosește semnături inelare sau tranzacții false, ca un înșelător care maschează tranzacțiile reale ca o modalitate de a proteja confidențialitatea. Hexxcoin susține că protocolul Zerocoin este superior, deoarece semnăturile inelului plasează o sarcină nejustificată în rețea.

O monedă de furcat

Principalul USP Hexxcoins în comparație cu alte monede de confidențialitate este rolul său de monedă de furculiță. Alte criptomonede pot fi utilizate cu Hexx pentru a profita de protocolul de confidențialitate Zerocoin și a-l încorpora în rețelele lor.

Hexxcoin este în prezent supus unei bifurcări cu Bitcoin, pentru a forma o nouă monedă numită BitcoinZero care va avea caracteristici atât ale Bitcoin, cât și ale Hexx. După cum o numesc echipa Hexx: „Bitcoin pe steroizi de confidențialitate”.

Hexxcoin planifică o nouă forță cu Litecoin la sfârșitul acestui an. Cartea albă Hexx face aluzie la faptul că alte monede ar putea beneficia de protocolul de confidențialitate Zerocoin.

Controverse

Unii membri ai echipei din spatele Hexxcoin nu s-au făcut public cunoscuți. Poate că acest lucru nu este surprinzător pentru o monedă atât de concentrată pe confidențialitate. Deși o parte din echipă este prezentată pe site și este în mod rezonabil identificabilă, dezvoltatorul principal este cunoscut doar sub numele de James, alias Dev007, iar identitatea sa este altfel necunoscută.

Echipa Hexxcoin

Ceva îmi spune că James nu este numele lui adevărat …

Se pare că, în iunie, unul sau mai mulți membri ai echipei de dezvoltare (care erau și anonimi) au fost acuzați că au luat parte la fondul comunitar. Capturi de ecran ale mesajelor între echipa de dezvoltatori au fost postate online, pe fondul speculațiilor despre dacă a fost o înșelătorie de ieșire sau doar cineva care încearcă să saboteze proiectul prin FUD. Nu a ajutat cu adevărat faptul că membrii comunității de dezvoltatori au ales să rămână anonimi, deși lucrurile par să fi fost mai calme de atunci.

La un moment dat, protocolul Zerocoin a fost, de asemenea, supus unei erori. Când are loc o tranzacție Zerocoin, aceasta generează un număr de serie unic care trebuie verificat ca unic de rețea pentru ca tranzacția să treacă. O problemă de codare a condus la un atacator care a folosit același număr de serie pentru mai multe tranzacții, permițându-le astfel să cheltuiască mai multe Zerocoins decât fusese inventat. Echipa Hexxcoin a scris pe Twitter că nu a existat niciun efect asupra Hexxcoin ca urmare a acestei erori.

#Hexx Echipa a inspectat blockchain-ul pentru integritatea ZeroCoin și a raportat cu mândrie că nu au existat exploatări de succes $ HXX. Începând cu blocul 267625, utilizatorii vor putea folosi protocolul ZeroCoin pentru a cheltui în mod anonim HexxCoin. De asemenea #Hexxchange va susține furculița.

– HEXX – [Nu dă niciun ETH] (@hxxcoin) 9 mai 2018

În ciuda tuturor acestor probleme, furca planificată Hexxcoin pare să meargă înainte, ceea ce îi va face pe investitorii Hexxcoin fericiți.

Exploatarea minieră Hexxcoin

Hexxcoin este rezistent la ASIC pentru a evita ca platformele miniere centralizate să preia rețeaua, iar mineritul nu necesită nici măcar un GPU. Prin urmare, oricine poate extrage monede Hexx folosind doar un procesor.

Rețeaua are, de asemenea, noduri master, numite Xnodes. Operatorii Xnode trebuie să mizeze 2000 de Hexxcoins ca dovadă că s-au angajat în viitorul rețelei. Cu toate acestea, deținătorii Xnode vor câștiga venituri pasive în recompense zilnice. Suma depinde de câte Xnodes participă la rețea.

ChainSilo oferă o încercare gratuită pentru viitorii operatori Xnode.

Aprovizionarea cu monede și durabilitatea

Hexxcoin are în prezent o mică circulație de aproximativ 1,7 milioane de monede, dintr-o ofertă totală de 9.999.999. Echipa consideră că o circulație redusă va contribui la crearea unei valori de piață stabile.

Fiecare bloc are un timp de tranzacție de 2,5 minute cu o recompensă de bloc de 2 Hexx. Minerii iau 0,7 monede, Xnod-urile iau 0,7, iar restul merge într-un fond comunitar. Fondul plătește pentru dezvoltarea, schimbul de listări și eforturile de marketing. Comunitatea votează cheltuielile făcute din fond.

Istoria Hexxcoin

Hexxcoin a început viața în 2015 ca o furculiță dintr-o altă monedă numită Crave. Dezvoltatorul original a abandonat proiectul la scurt timp după aceea și a fost preluat de un al doilea dezvoltator câțiva ani mai târziu.

Al doilea dezvoltator a lansat un swap și a actualizat Hexxcoin la un fork ZCoin. La scurt timp după aceea, al doilea dezvoltator a abandonat proiectul până când actuala echipă a preluat în ianuarie 2018.

Istoricul tranzacționării

Evoluțiile din istoria Hexxcoins sunt evidente atunci când vă uitați la graficul istoriei tranzacțiilor. Rețineți blip-ul în 2017, când a preluat al doilea dezvoltator.

Valoarea Hexxcoin în timp

Valoarea Hexxcoin în timp

Valoarea viitoare a Hexxcoin va fluctua cel mai probabil în funcție de activitățile sale de bifurcare. Poate exista un potențial investițional în cumpărarea de monede Hexx înainte de a avea loc o furculiță, deoarece cei care dețin Hexxcoin vor primi monedele nou furcate. Prin urmare, merită să urmăriți prețul în perioada în care Hexxcoin anunță că se va întâmpla o nouă furcă.

Desigur, este, de asemenea, posibil ca investitorii să vândă după ce s-a întâmplat o furcă, ceea ce va scădea prețul. Cartea albă Hexx recunoaște acest lucru, dar subliniază că viitoarele furci vor ajuta la menținerea prețului stabil.

Cartea albă Hexx afirmă, de asemenea, că, din cauza istoriei complicate a monedei Hexx, zeci de mii de monede aflate în circulație în prezent sunt „permanent inactive și probabil pierdute pentru totdeauna”. Este adevărat că Hexxcoin listă bogată afișează câteva adrese de portofel care nu au mai fost accesate în mai mult de un an.

De asemenea, este adevărat că în prezent există un diferențial de preț imens în moneda Hexx față de această perioadă a anului trecut, ceea ce oferă un mare stimulent pentru acești deținători de portofele să vândă. Cu toate acestea, dacă deținătorii acestor portofele au decis brusc să-și arunce toate Hexxcoins-urile, ar putea avea un impact serios asupra prețului.

Unde să cumpărați și cum să o păstrați

Puteți cumpăra Hexxcoin la următoarele schimburi:

  • Criptopie
  • Livecoin
  • Cryptobridge
  • TradeSatoshi
  • Sistemkoin

Multe dintre acestea sunt schimburi destul de obscure, cu toate acestea, Hexxcoin spune că mai multe vor veni în curând.

În ceea ce privește stocarea, există puține opțiuni. Hexx se află pe versiunea beta a portofelului / schimbului său online numit Hexxchange. Permite stocarea și schimbul de monede furcate de la Hexxcoin. Este un portofel bazat pe browser, care este, de asemenea, compatibil cu browserul TOR, așa cum v-ați aștepta de la o monedă cu un accent atât de mare pe confidențialitate. Lipsa opțiunilor de depozitare la rece poate amâna unii utilizatori.

Hexxcoin Hexxchange

Portofel Hexxcoins Hexxchange

Concluzie

Dacă confidențialitatea este preocuparea dvs. principală atunci când tranzacționați cripto, atunci Hexx îl ia cu siguranță în serios. Cu toate acestea, proiectul nu este lipsit de controverse. Este probabil ca succesul furcii în așteptare de a forma BitcoinZero să determine succesul relansării globale Hexxcoin. Dacă BitcoinZero se dovedește a avea succes, va face din Hexxcoin un partener de atracție mai atractiv pentru dezvoltatorii altor criptomonede.

Află mai multe

Hexxcoin hartie alba

Stare de nervozitate

Telegramă

Reddit

Discordie

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map