Ce este DECENT (DCT)? | Ghid pentru începători

Ce este DECENT?

DECENT este un ecosistem de aplicații descentralizate (DApp) format din blockchain-ul DCore și altcoin DCT. Ecosistemul include API-uri, SDK-uri și alte caracteristici de bază pentru a ajuta companiile să construiască soluții blockchain.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

În prezent, produsul DCore este specializat în mass-media digitală și divertisment, dar puteți utiliza produsul după cum doriți. Această specializare este un pas mai concentrat decât alte proiecte Blockchain-as-a-Service (BaaS) care se publică ca un panaceu pentru problemele lumii.

În acest ghid pentru începători DECENT, acoperim:

Cum funcționează DECENT?

DCore este nucleul (Ia-l? Ia-l ?!) al DECENTULUI. Oferă mai multe componente de divertisment și media axate pe care le puteți construi pentru a crea DApp-uri. Iată câteva:

  • Jetoane personalizate. Similar cu Ethereum și Waves, puteți crea jetoane personalizate pentru cazul dvs. de utilizare individual. Dacă sunteți organizator de concerte, de exemplu, jetoanele personalizate oferă bilete digitale excelente pentru concerte, care ajută la eliminarea contrafacerilor.
  • Distribuirea veniturilor. Un conținut tipic poate avea mai multe persoane care contribuie la acesta. Contribuția ar putea varia de la crearea efectivă a conținutului la marketing până la efectuarea verificărilor drepturilor de autor. DECENT vă permite să instantanee (în <5 secunde) împărțiți veniturile obținute din conținutul dvs. cu părțile corespunzătoare.
  • Tranzacții de fișiere mari. Pentru a îmbunătăți în continuare distribuția conținutului, DECENT implementează IPFS – un mod descentralizat și eficient de stocare și distribuire a conținutului.

Unele cazuri de utilizare DCore

Unele cazuri de utilizare DCore

Componentele sunt, de asemenea, combinabile. Pentru a explica mai departe, să combinăm componenta jetoanelor personalizate cu distribuirea veniturilor pentru a crea o campanie de finanțare colectivă blockchain. Pentru acest exemplu, să presupunem că strângem fonduri pentru a construi un produs pe care dorim să îl vindem – o situație de crowdfunding similară cu Kickstarter.


Pentru a strânge fonduri, vindem jetoane personalizate suporterilor noștri. Deținerea acestor jetoane este dovada faptului că un suporter a contribuit la campanie. Jetoanele sunt tranzacționabile, iar deținătorii le pot vinde oricând doresc.

Apoi, aducem partajarea veniturilor în mix. Pe măsură ce ne vindem produsul, obținem, desigur, venituri. Prin DECENT, putem crea o împărțire și distribui veniturile respective contribuitorilor noștri de crowdfunding. Un sistem ca acesta oferă stimulente suplimentare pentru a sprijini campania.

DCT

DCT este DECENT criptomonedă și este fundamental pentru câteva activități diferite ale platformei. La fel ca Ether pentru Ethereum, trebuie să cheltuiți DCT pentru a executa operațiuni pe blockchain. De asemenea, trebuie să dețineți DCT pentru a vota pentru mineri, dar vom aprofunda acest lucru mai târziu.

Există o ofertă totală de puțin peste 73 de milioane de DCT cu peste 50 de milioane în circulație în momentul scrierii acestui articol. Jetoane suplimentare intră în ecosistem printr-un sistem minier în care deținătorii de jetoane votează pentru mineri.

Dovadă de miză delegată

Similar cu Ark, Lisk și EOS, DECENT implementează un mecanism de consens pentru dovada delegată a mizei. Dacă sunteți deținător de jetoane DCT, aveți dreptul de a vota pentru cine doriți ca miner de rețea, precum și câți mineri de rețea există. Deși numărul de mineri este flexibil, trebuie să existe minimum 11 pentru ca rețeaua să funcționeze.

Spre deosebire de o rețea tradițională Dovadă de miză (PoS), nu primiți recompense pentru miză și vot.

Sistemul de vot DPoS al DECENT

Sistemul de vot DPoS al DECENT

Semănători

Semănătorii au un rol similar cu minerii DECENTI în menținerea rețelei. În calitate de semănător, stocați și distribuiți conținut în schimbul recompenselor DCT. Sistemul utilizează IPFS pentru a executa schimburile de conținut.

În calitate de editor, alegeți semănătoarea pe care doriți să o stocați. Fiecare semănător are un rating de reputație, astfel încât selectarea unuia de încredere este simplu.

Trebuie să existe cel puțin trei semințe care rulează pe rețea pentru a trimite conținut prin IPFS.

Echipa DECENTĂ & Progres

Matej Michalko și Wayman Kwan au fondat DECENT în martie 2015. CV-ul lui Michalko este plin de experiență blockchain:

  • Cofondator / CTO, Bitcoin Marketing
  • Cofondator / CEO, Coinsulting
  • Cofondator / președinte al consiliului, Blockchain R&D Hub
  • Consilier, SophiaTX

DECENT are o Echipa de bază a dezvoltatorilor și a altor roluri, dar încurajează comunitatea să contribuie și ea.

Echipa a lansat DCore pe 30 iunie 2017 și a lansat o actualizare semnificativă în noiembrie trecut. Actualizarea conținea jetoane personalizate, mesaje pe blockchain și câteva caracteristici pentru semănători. Următoarea versiune include streaming de conținut, jetoane personalizate netransferabile (de exemplu, credite școlare, bilete netransferabile), investire și funcționalitate pentru a preveni însămânțarea ilegală a conținutului.

Concurență

În primul rând, DECENT este o platformă DApp. Așadar, concurează în cel mai aglomerat spațiu din tehnologia blockchain chiar acum. Ethereum este cel mai cunoscut concurent în timp ce EOS, Cardano și NEO rezolvă și probleme similare.

DECENT se distinge prin construirea de caracteristici care sunt deosebit de utile creatorilor de conținut și consumatorilor. Dacă intenționați să construiți un DApp media sau de divertisment, echipa DECENT își dorește să fie de top.

Privind la DECENT din această perspectivă, puteți considera jetonul de atenție de bază (BAT) ca un concurent. Deși BAT nu este o platformă DApp, este profund integrată în sectorul conținutului online, în combinație cu browserul Brave al proiectului.

În plus, destul de multe proiecte sunt specializate în specificuri precum vânzarea de bilete sau partajarea conținutului. Dar nu dețin o cotă de piață semnificativă și majoritatea nu servesc ca bază pentru crearea DApp, așa cum o face DECENT.

Comercial

Istoricul tranzacționării lui DECENT a fost relativ dezamăgitor. De când a început să tranzacționeze la 1,78 USD (~ 0,00072 BTC), prețul DCT a scăzut constant la prețul actual de ~ 0,32 USD (~ 0,00005 BTC). Până în prezent, moneda a înregistrat trei creșteri semnificative ale prețurilor.

baseUrl = „https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName („script”);

var embedder = scripturi [scripts.length – 1];

(funcție () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement („script”);

s.type = „text / javascript”;

s.async = adevărat;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = DCT&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ”;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf („?”) >= 0? „&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Prima creștere substanțială a prețului s-a produs la începutul lunii august 2017. Nu este clar ce a cauzat-o, dar pare să fi fost un anunț de parteneriat cu ATMChain. ATMChain a sprijinit DCT ca opțiune de contribuție în timpul ICO-ului lor.

Cea mai substanțială creștere a prețului a urmat cursei de piață din decembrie 2017 și începutul lunii ianuarie 2018. La fel ca și restul pieței, prețul s-a prăbușit înapoi pentru a începe noul an.

Ultimul și cel mai puțin semnificativ salt al prețului a coincis cu lansarea DCore testnet la sfârșitul lunii martie a acestui an. Ca și în cazul altor platforme DApp, volumele mai mari de utilizare și DApp-urile populare ar trebui să aducă prețul în sus.

De unde să cumpărați DCT

Schimbul recomandat pentru achiziționarea DCT este Bittrex. Pe Bittrex, singura dvs. opțiune este să tranzacționați BTC pentru DCT. Dacă nu dețineți niciun BTC, ar trebui să cumpărați mai întâi Bitcoin pe o bursă precum Coinbase sau Gemeni.

De asemenea, puteți extrage DCT. Pentru a deveni miner, trebuie urmează instrucțiunile asigurat de echipa DECENT. În plus, trebuie să câștigi suficiente voturi de la deținătorii DCT pentru a-ți asigura un loc și a primi recompensele tale.

În cele din urmă, însămânțarea vă va aduce recompense DCT. Pentru a însămânța, configurați computerul mai întâi după DECENT’s instrucțiuni. Apoi, rulați binarul „decentd”. Editorii vă vor selecta apoi nodul pentru însămânțare și veți primi DCT. Cu cât ratingul dvs. este mai mare, cu atât este mai probabil ca un editor să vă aleagă.

Unde se păstrează DCT

În prezent, aveți două opțiuni în care puteți stoca DCT. Prima opțiune este Portofel DGo pe web. Al doilea este Portofel DCI GUI. Un portofel Web este pe drum.

Vă recomandăm cu tărie să nu stocați DCT-ul dvs. la un schimb.

Concluzie

DECENT este o platformă DApp axată pe conținut care utilizează un mecanism de consens DPoS. Deși există numeroase alte platforme DApp pe piață, niciuna nu are accentul pe distribuția conținutului pe care îl face DECENT.

Clasamentul prețurilor și al plafonului de piață nu îl reflectă, dar echipa de dezvoltare DECENT a fost activă cu actualizări. Poate că un mare impuls de marketing este tot ce are nevoie acest proiect pentru a-l readuce la gloria de odinioară.

Resurse DECENTE suplimentare

Telegramă

Stare de nervozitate

Reddit

Mediu

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map