Ce este criptomoneda TRON (TRX)? | Un ghid pentru webul descentralizat

Ce este TRON?

TRON este un sistem de operare bazat pe blockchain și o platformă descentralizată de aplicații (dapp). Fondată de o fundație non-profit din Singapore, Tron Foundation, echipa de proiect a încercat inițial să abordeze industria de divertisment globală – în prezent evaluată la 1 trilion de dolari. Cu toate acestea, și-au extins foarte mult viziunea, abordând întreaga piață a dapps.

Conform acestuia carte albă inițială, „Membrii echipei TRON sunt adepți ai lui Sir Tim Berners-Lee, care sunt convinși că protocolul, încă din momentul inventării sale, este un atu pentru ființe umane, mai degrabă decât un instrument de profit pentru grupurile mici. Tim Berners-Lee este fondatorul World Wide Web.

Platforma deschisă, descentralizată a TRON și tehnologia de stocare distribuită permite creatorilor de conținut digital să elimine intermediari, cum ar fi Apple Store și Google Play Store. Producătorii de conținut sunt astfel capabili să obțină fonduri direct de la consumatori.

În prezent, o mulțime de date și trafic de utilizatori sunt controlate de câteva corporații precum Google, Facebook și Amazon. TRON încearcă să atenueze acest control punând proprietatea asupra datelor înapoi în mâinile creatorului.

În acest ghid TRON, vom acoperi:

Cum funcționează TRON?

Caracteristici cheie ale TRON

TRON dorește să „vindece internetul” prin următoarele caracteristici:

 1. Eliberarea datelor: date gratuite și necontrolate
 2. Activarea ecosistemului de conținut în care utilizatorii pot obține active digitale din răspândirea conținutului
 3. ICO personal cu capacitatea de a distribui active digitale
 4. Infrastructură pentru a permite schimbul de active digitale distribuite (cum ar fi jocurile) și prognoza pieței.

Acesta este un proiect pe termen lung, cu un set de faze care au început cu Exod în 2017 și va duce în cele din urmă la Eternitatea în 2023. Mai jos sunt caracteristicile cheie ale fiecărei etape.

 1. Exod: platforma gratuită pentru distribuție, stocare și conținut peer to peer.
 2. Odiseea: stimulente economice puse în aplicare pentru a încuraja crearea și autonomizarea conținutului
 3. Great Voyage: capabilități ICO individuale
 4. Apollo: Capacitatea producătorilor de conținut de a emite jetoane personale (Jeton TRON 20)

Pașii 5 și 6 urmăresc amândoi capacitatea de descentralizare a industriei jocurilor. Acestea permit dezvoltatorilor să construiască platforme de jocuri în mod liber și apoi să obțină stimulente monetare la stabilirea respectivelor jocuri.

Cronologia monedei TRX

O revizuire mai aprofundată a etapei

TRON este deosebit de ambițios. Domeniul său de aplicare include implementarea multor tehnologii blockchain care sunt încă experimentate din punct de vedere tehnic astăzi, inclusiv ceva similar cu întreaga platformă Ethereum. Echipa încearcă să realizeze acest lucru în următorii 8-10 ani.

Exod

În prezent, ocupăm prima fază Exod. Exodus își propune să ofere partajare simplă distribuită de fișiere, construită pe lângă ceva similar IPFS. Prin urmare, TRON nu folosește tehnic nicio tehnologie blockchain pe platforma sa actuală. Cu toate acestea, acest lucru se va schimba odată cu apariția celei de-a doua faze.

Odiseea

Odiseea, etapa următoare, încearcă să stimuleze adoptarea timpurie și crearea unei comunități proprietare de creatori și consumatori de conținut cu ceva asemănător cu un model de dovadă a mizei.

Scara de rambursare pentru creație este legată de o valoare cu o schemă de tipping aferentă, spre deosebire de vizualizări simple sau clicuri. Vizualizările și clicurile nu sunt ideale, deoarece pot fi reproduse în masă de ferme de clicuri sau roboți.

Utilizatorii vor tranzacționa în cele din urmă (posibil prin canale de plată unidirecționale cum ar fi µRaiden) în TRX. Acest lucru facilitează schimbul de valoare pentru servicii mai rapid, dar va necesita un anumit tip de plată în / dintr-un cont TRX dacă utilizatorii nu dețin inițial TRX.

Marea călătorie & Apollo

Faza a 3-a (Marea călătorie) și faza a 4-a (Apollo) urmăresc să permită creatorilor de conținut să ofere o miză într-un potențial brand personal prin „ICO-uri individuale” sau jetoane de marcă.

Pentru aceasta, TRON va trebui să dezvolte propria sa platformă de aplicații blockchain similară cu cea a Ethereum, cu un limbaj complet Turing pentru contractele inteligente. Cu toate acestea, TRON admite că se poate confrunta cu unele dintre aceleași probleme Ethereum, cum ar fi congestia rețelei ca urmare a lansărilor ICO.

Un efect secundar ar putea fi faptul că rețeaua nu va putea verifica / valida corect încrederea fiecărui număr mare de jetoane unice. În plus, cartea albă a lui Tron nu oferă detalii cu privire la modul în care atacurile Sybil sau schimbul de hack-uri de cont pot fi prevenite în rețea. Menționează doar pe scurt necesitatea și implementarea planificată a unui schimb descentralizat pentru aceste jetoane ca efort de a atenua unele dintre aceste potențiale amenințări.

Star Trek

Star Trek este a cincea etapă a TRON și încearcă să imite ceva similar cu Augur cu o platformă descentralizată de prognoză și jocuri.

Eternitate

Eternitatea, etapa finală, prevede capacitatea de a strânge fonduri și de a genera bani pe baza creșterii comunității. În cele din urmă, tehnologia de bază a TRON se va baza în mare măsură pe adaptarea IPFS și a platformei Ethereum. O mare parte din ceea ce TRON încearcă să consolideze este realizată de diferite proiecte și entități care se exclud reciproc.

Câștig economic: jeton TRON 20 și putere TRON (TP)

Jetonul Tron 20 va deține valoare și va permite proprietarilor de conținut individual să facă jetoane personalizate pe platformă, similar cu criptomoneda Valuri. Trebuie remarcat faptul că jetonul TRON 20 nu este același cu Tronix, care este mijlocul de schimb pe platformă.

Întrucât compania caută investiții pe termen lung și îi îndepărtează pe investitorii care doresc să obțină un profit rapid, tokenul TRX va putea fi blocat pentru a câștiga TP. Acest lucru va oferi utilizatorilor mobilitate ascendentă în ecosistem cu mișcări de putere, cum ar fi drepturile de vot și statutul superior. Cu cât jetoanele tale sunt mai mult blocate, cu atât TP TRON te va recompensa.

Echipa TRON & Progres

Data ICO pentru TRX a fost între 3 august 2017 și 24 august 2017.

CEO-ul și fondatorul TRON, Justin Sun, se spune adesea că este „următorul Jack Ma”, fondatorul Alibaba. Sun deține un CV extrem de impresionant la doar 27 de ani:

 • Absolvent al Universității din Pennsylvania
 • 2015 Forbes China 30 sub 30
 • 2017 Forbes Asia 30 sub 30
 • fondator al aplicației Peiwo (Snapchat din China)
 • participant la Universitatea Hupan fondată de Jack Ma
 • fost reprezentant șef al Ripple China.

În afară de Sun, echipa include alți jucători cheie. Directorul tehnic Lucien Chen este un fost angajat al Alibaba, cu o vastă experiență de lucru cu companii de internet de prim nivel, precum Netease, Qihoo 360 și Tencent..

TRON este deja bine susținut de dezvoltatorii chinezi de top din echipa sa, dar își extinde continuu baza de angajați cu membri cu expertiză tehnică veterană, precum Maorong Lin și Xiadong Xie. Împreună, cei doi angajați aduc ani de experiență în dezvoltarea tehnică în industria de divertisment și comerțul pe internet.

TRON este susținut de membri notabili ai comunității de afaceri chineze, precum Hitters Xu (fondatorul Nebulas), Tang Binsen (fondatorul jocului mobil Clash of Kings), Xue Manzi (celebrul investitor înger chinez), Chaoyong Wang (fondatorul China Equity Group) cu o valoare de piață de 2 miliarde de dolari), Dai Wei (CEO OFO bike), Huobi.com și multe altele.

În plus, TRON este în proces de transfer al TRX pe aplicația Peiwo. Acest lucru le-ar oferi celor 10 milioane de utilizatori posibilitatea de a schimba simbolul înainte și înapoi.

În timp ce TRON va susține tot felul de valute virtuale, TRX va fi cea oficială. Cu aceasta, toate celelalte monede vor trebui convertite prin TRX.

TRX Supply

Nu sunteți capabil să extrageți TRX. La momentul redactării acestui articol, oferta circulantă era de 65.748.192.475 TRX, cu o sursă totală de 100.000.000.000 TRX.

Pe 18 decembrie 2017, Sun a anunțat că Fundația TRON a blocat jetoane de 34,2 miliarde de dolari până în ianuarie 2020. Speculatorii cred adesea că blocarea jetoanelor va crește valoarea jetoanelor.

Istoricul tranzacționării

De la lansarea relativ nouă de la sfârșitul lunii septembrie 2017, TRX a înregistrat creșteri bruste ale prețurilor. Începând cu 3 luni în urmă, aproximativ .002 cenți, în acest moment este aproximativ .045 pe 19 decembrie 2017, o creștere de 22,5 ori sau aproximativ 2150%. În prezent, Altcoins atrag atenția investitorilor care doresc să aibă acces la valute mai accesibile, ceea ce ar putea explica creșterea bruscă a prețului.

De unde să cumpărați TRX

Aveți capacitatea de a tranzacționa TRX pe site-uri de schimb precum Liqui & Binance fie pentru ETH, fie pentru BTC. Utilizatorii noi pot achiziționa monede BTC sau ETH pe Bitstamp sau Coinbase și le pot depune pe portofelele respective pe Binance. Binance este adesea considerată o alegere de tranzacționare de top pentru comisioanele sale reduse de tranzacționare.

Unde se stochează TRX

TRX este un simbol ERC-20, deci îl puteți stoca pe portofele hardware care acceptă blockchain-ul Ethereum, cum ar fi Ledger Nano S și Trezor. De asemenea, îl puteți stoca pe MyEtherWallet (MEW). Pentru a verifica mai multe portofele, consultați ghidul nostru Cele mai bune portofele Ethereum.

Concluzie

Va fi interesant să vedem cum evoluează acest proiect, oferind posibilitatea unei utilizări mai concentrate în industria divertismentului. Există un număr mare de membri influenți în comunitatea de afaceri chineză care susțin echipa TRON. TRON are, de asemenea, o echipă puternică de dezvoltare care să susțină aceste eforturi.

Cu o viziune clară pe termen lung pentru TRX și platforma TRON și cu ceea ce pare a fi finanțare nelimitată din partea investitorilor, nu este nerezonabil ca cineva să fie optimist cu privire la acest proiect. Cu toate acestea, acest lucru nu este în niciun caz un sfat financiar.

Vă rugăm să fiți prudenți atunci când luați în considerare investițiile și faceți cercetări temeinice. Pentru o analiză mai aprofundată, vă rugăm să urmați acest link către TRON’s hartii albe. Pentru actualizări continue ale CEO-ului Justin Sun, urmează-l Stare de nervozitate.

Resurse TRON suplimentare

Site-ul web

Github

Stare de nervozitate

Reddit

Mediu

Telegramă (engleză)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map