Ce este Civic (CVC)? | Un ghid pentru verificarea identității Blockchain

Ce este Civic (CVC)?

Civic este un protocol de verificare a identității personale care utilizează tehnologia distribuită pentru a gestiona mai bine identitățile digitale. La fel ca în cazul proiectelor blockchain axate pe verificarea calității produselor de larg consum, Civic prevede o metodă de verificare a identității mai sigură, mai ieftină și mai eficientă pentru indivizi și industrii din întreaga lume..

Imaginați-vă de câte ori a trebuit să treceți printr-un proces de verificare Know Your Customer (KYC). Ori de câte ori aplicați pentru un nou loc de muncă, deschideți un cont bancar sau participați la un ICO, trebuie să depuneți dovada identității și să așteptați să fie verificată. În funcție de serviciu, acest lucru poate dura zile sau săptămâni, deoarece organizațiile trebuie să petreacă timpul și resursele autentificând aceste informații cu sisteme învechite.

Civic oferă o soluție de nouă eră la această problemă, în care o singură introducere a informațiilor dvs. personale de identitate permite oricărei organizații sau servicii să o verifice încrucișat pe blockchain fără să vă ceară să furnizați aceleași date de două ori – verificarea identității personale care este transferabilă de la un serviciu la altul.

În acest ghid civic, acoperim ceea ce trebuie să știți, inclusiv:

Cum funcționează civic?

Rețeaua Civic găzduiește trei entități diferite, dar interdependente: utilizatori, validatori și furnizori de servicii. Utilizatorii sunt oricine dorește să utilizeze protocolul pentru a înregistra o identitate. Civic face acest lucru ușor și sigur cu Identitate sigură aplicație.

Validatorii sunt responsabili pentru verificarea autenticității unei identități pe registrul distribuit al blockchain-ului. Apoi, aceștia pot vinde aceste informații furnizorilor de servicii care trebuie să își verifice identitatea clientului, schimbând datele pentru CVC. Civic este construit pe blockchain-ul Ethereum și folosește contracte inteligente pentru a supraveghea atestarea datelor și plata pentru această lucrare.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2XDGX41nr1o]

Secure Identity App

Pentru a începe cu Civic, trebuie să descărcați aplicația Secure Identity, fie în formatul său mobil, fie pe web (sau ambele). Configurând aplicația, introduceți o varietate de informații personale de identitate, inclusiv numele dvs., adresa, numărul de securitate socială sau de identificare fiscală, numărul pașaportului, permisul de conducere etc. Fără a utiliza nume de utilizator și parolă, biometrie multi-factor, cum ar fi scanarea amprentelor digitale , securizați aplicația pentru a o menține pe deplin sub control.

Aplicația criptează, de asemenea, informațiile personale cu o cheie privată emisă de un portofel terț. Această criptare oferă un tampon între Civic și utilizatorii săi, oferindu-vă liniștea sufletească că Civic nu va accesa informațiile personale de identitate fără consimțământul dvs..

De fapt, Civic nu stochează nicio informație personală direct pe blockchain. În schimb, stochează atestatele acestor informații pentru referință. Stocarea referințelor la date în locul datelor în sine vă asigură că dețineți întotdeauna controlul asupra informațiilor dvs. de identitate sensibile, oferind în același timp dovada că validatorii au confirmat autenticitatea datelor dvs..


aplicație civică

Măsuri de securitate civică

Platforma de securitate a identității și ecosistemul

După cum am discutat mai devreme, validatorii și furnizorii de servicii alcătuiesc cealaltă jumătate a rețelei. În timp ce aplicația Civic găzduiește utilizatorii din front-end, validatorii și furnizorii sunt responsabili pentru serviciile back-end. Aceste servicii includ atestarea identității și confirmarea KYC.

graficul sistemului de identitate civică

Sistemul de identitate civică

Validatorii sunt responsabili pentru verificarea identităților rețelei, atât pe blockchain, cât și pentru furnizorii de servicii. Dacă doriți să trimiteți informații personale de identificare unui furnizor de servicii (de exemplu, o bursă, o bancă etc.), trimiteți informațiile relevante din aplicația dvs. Civic la un contract de validare. Aceste contracte inteligente acționează ca servicii de escrow pentru tranzacție și furnizează validatorilor datele de identitate. După ce atestă că informațiile sunt autentice, validatorii le introduc în rețea.

Ceva de remarcat: un validator ar putea fi furnizorul de servicii însuși, iar pentru prima angajare a identității unui utilizator în rețea, probabil ar fi. Mai mult, pentru a confirma identitatea unui utilizator, validatorii trebuie să își verifice informațiile cu o altă sursă (de exemplu, înregistrări publice, înregistrări financiare). Un guvern, de exemplu, ar oferi o multitudine de informații ca autentificator de identitate.

Token CVC și piață civică (identitate)

Odată ce un validator verifică informațiile de identitate, alți furnizori de servicii pot cumpăra drepturi de acces la aceste informații în numele unui utilizator cu CVC, simbolul utilitar al Civic. De asemenea, validatorii pot vinde drepturi asupra informațiilor, cu acordul utilizatorului, pe piața civică, recent marcată Identitate. Atunci când un furnizor de servicii plătește pentru informații de identitate, CVC este plasat într-un contract de validare. Și, odată ce validatorul oferă dovada informațiilor de identitate, atât acesta, cât și utilizatorul primesc CVC în schimb. Și acest serviciu este flexibil, deoarece validatorii pot alege și alege ce informații să verifice conform cererii unui furnizor de servicii.

Să presupunem că un furnizor de servicii, cum ar fi o companie cu rating de credit, are nevoie de acces la istoricul de credit al clientului și la informațiile despre contul bancar. După comunicarea cu utilizatorul, furnizorul de servicii ar trimite o cerere de date unui validator anterior, poate unei companii de carduri de credit, bancă sau altei instituții financiare. Acest validator va prelua hash-ul pentru informațiile solicitate din blockchain pentru a-l atesta cu informațiile pe care clientul le oferă în prezent. Dacă totul se verifică, validatorul este plătit pentru aceste servicii (la fel ca și utilizatorul) și furnizorul de servicii aprobă identitatea clientului.

Echipa civică și foaia de parcurs

Cofondatorul și CEO-ul Vinny Lingham este un antreprenor în serie cu peste zece ani de experiență în comerțul electronic. Membru al Fundației Bitcoin, este, de asemenea, unul dintre rechini Shark Tank Africa de Sud.

Jonathan Smith, CTO al proiectului și cofondator, are mai mult de 15 ani de experiență în dezvoltarea, analiza tehnică și managementul pentru entități precum Deloitte și RBS.

echipa civică

Fondatori civici

Civic are deja un produs funcțional în aplicația sa web și mobilă. Și dacă doriți astăzi, puteți trimite informații rețelei pentru atestare – atâta timp cât există un validator care să le verifice. În al treilea trimestru al anului 2018, echipa a redenumit Piața Civică la Identitate, precum și a implementat contracte inteligente și a adăugat suport pentru ratele fiat.

Se pare că accentul echipei s-a mutat de la oferta civică de bază la piața Identity. foaie de parcurs pentru ultimul trimestru al anului 2018 a inclus Open-sourcing Identity și furnizarea unui set de instrumente Validator. Cu toate acestea, se pare că niciuna dintre aceste sarcini nu a fost îndeplinită încă.

În 2019, echipa intenționează să creeze seturi de instrumente pentru solicitanți și acreditări. Și, scopul lor final este ca Identitatea să fie lansată pe deplin cândva în al doilea trimestru.

Concurenți

Deoarece Civic este o soluție de gestionare a identității, cei mai mari doi concurenți blockchain sunt SelfKey (KEY) și THEKEY (TKY). După cum v-ați dat seama probabil, cel mai mare diferențiator al Civic față de celelalte două este absența cuvântului cheie din numele său. Glume deoparte, chiar dacă toate cele trei proiecte se concentrează pe gestionarea identității, ele o fac în moduri diferite.

Civic și SelfKey utilizează blockchain-ul Ethereum în timp ce THEKEY se află deasupra NEO. Prin urmare, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că THEKEY este mai concentrat pe piața asiatică decât celelalte două. Civic subliniază, de asemenea, utilizarea datelor biometrice pe care ceilalți doi concurenți nu le împărtășesc.

Comercial

Istoricul tranzacționării jetoanelor CVC a fost dezamăgitor, chiar și având în vedere actuala piață bear. După ce a atins 0,65 USD (~ 0,000183 BTC), valoarea sa BTC ridicată din toate timpurile, la o lună scurtă după lansare, nu a făcut altceva decât să cadă. Deși valoarea în USD a CVC a crescut în cursul pieței bull 2017, valoarea sa BTC nu s-a apropiat niciodată de nivelul său anterior, demonstrând o performanță mai slabă decât restul pieței.

Chiar și achiziția extrem de mediatizată (și cel mai probabil scumpă) a proiectului Identity.com în iulie 2018 nu a putut ajuta la preț. Prețul CVC se tranzacționează în prezent în jur de 0,05 USD (~ 0,0000141 BTC).

CVC își derivă valoarea din activitatea pe piața identității. Până când acest produs va fi difuzat, este dificil să vezi că prețul câștigă o tracțiune. Cu toate acestea, știrile despre un parteneriat cu o corporație sau entitate guvernamentală notabilă ar putea oferi acestui proiect inițiativa de care are nevoie.

De unde să cumpărați CVC

Binance domină piața CVC, reprezentând aproape 50% din volumul de 24 de ore al jetonului, fie în BTC, fie în ETH. Bittrex și Huobi sunt alte două opțiuni populare.

Unde se păstrează CVC

Ca jeton ERC20, puteți stoca CVC într-un portofel Ethereum. Alegerile dvs. includ MyEtherWallet, Ledger Nano S, Trezor și MetaMask, pentru a numi câteva.

Gânduri finale

Cu Civic, KYC reutilizabil și informațiile personale de identitate ar putea simplifica verificarea identității pentru orice serviciu relevant. Furnizorii de servicii nu trebuie să cheltuiască efortul și banii pentru a verifica identitatea unui utilizator. Atâta timp cât un validator din rețea a făcut treaba pentru ei, trebuie doar să plătească o taxă în Civic pentru a avea procesul de informare în timp real. De asemenea, utilizatorii nu trebuie să recomande aceleași informații diferitelor organizații într-o succesiune neobosită – economisind timp și efort suplimentar.

În spatele tuturor acestor lucruri se află promisiunea unei mai mari securități și integrități a identității. Criptarea aplicației Civic și mecanismele de blocare biometrică oferă utilizatorilor un control complet asupra identității lor, în timp ce criptarea și natura distribuită a blockchainului păstrează aceste informații libere de furt și expunere fără consimțământul utilizatorului.

Nota editorului: Acest articol a fost actualizat de Steven Buchko la 1.16.19 pentru a reflecta modificările recente ale proiectului.

Resurse civice suplimentare

Site-ul web

Stare de nervozitate

Telegramă

Reddit

Blog

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map