Ce este Bytecoin (BCN)? | Ghidul complet al predecesorului Monero

Ce este Bytecoin?

Bytecoin este un criptocurrency nedetectabil care folosește semnături inel CryptoNote pentru a furniza tranzacții anonime. Ca sistem de plată peer-to-peer (p2p), Bytecoin are multe dintre aceleași cazuri de utilizare ca Bitcoin.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Creat în 2012, Bytecoin este unul dintre cele mai vechi criptomonede dezvoltate. Până de curând, echipa din spatele monedei s-a menținut anonimă. Acum, însă, au deschis mai multe canale de comunicare, au eliminat unele straturi de anonimat și chiar au construit mai multe comunități locale.

Moneda are o istorie profundă cu Monero, o altă monedă de confidențialitate populară și furculița Bytecoin.

În acest ghid pentru începători de la Bytecoin, vom discuta:

Cum funcționează Bytecoin?

Cu o monedă similară funcțională, echipa Bytecoin lucrează pentru a îmbunătăți multe dintre problemele care au apărut în Bitcoin – în special cea din jur intimitate. Dincolo de asta, echipa speră să facă moneda mai scalabilă și mai flexibilă față de atmosfera financiară în continuă schimbare.

Trasabilitate

Tranzacțiile Bitcoin sunt pe un registru public, oferindu-vă posibilitatea de a urmări cu ușurință transferurile între portofele. Singura modalitate de a vă menține tranzacția anonimă este utilizarea unui pahar de încredere terță parte pentru a amesteca tranzacțiile. Deși există planuri de îmbunătățire a funcționalității de confidențialitate a Bitcoin, acestea par să fie încă la distanță.

Bytecoin în bazat pe CryptoNote pentru a vă menține tranzacțiile de netrecut și de deconectat. Fiecare tranzacție folosește un cheie publică unică chiar dacă există mai multe tranzacții cu același destinatar. În mod inerent, acest lucru elimină problema reutilizării adreselor și scade trasabilitatea tranzacțiilor.

Diagrama cheii Cryptonote

Diagrama cheii Cryptonote

Pentru a elimina legătura dintre tranzacții și participanții la tranzacții, Bytecoin utilizează semnături de apel unic. În semnătura de apel, semnătura dvs. pentru a trimite fonduri se amestecă cu alte conturi posibile din rețea.


Aveți controlul asupra nivelului de anonimat al semnăturii inelului. Pe măsură ce includeți mai multe intrări, tranzacția dvs. devine mai obscură, dar trebuie să plătiți și comisioane de tranzacție mai mari.

Dovada muncii (PoW)

Algoritmul de consens PoW al Bitcoin favorizează foarte mult minerii care folosesc mașini puternice GPU și ASIC în fața celor care încearcă să exploateze cu procesoare. Acest lucru face ca rețeaua să se centralizeze în jurul minerilor mai puternici.

Bytecoin încearcă să reducă diferența dintre aceste două clase de mineri cu un nou algoritm, Dovadă egală a muncii (PoW).

PoW egalitar folosește o versiune de skrypt, o dovadă a funcției de lucru similară cu funcția hashcash utilizată de Bitcoin. Diferența dintre cele două este că skrypt nu este legat de memorie. Din această cauză, puteți produce ieftin platforme de extragere a procesorului extrem de eficiente. Cu toate acestea, GPU-urile vor fi întotdeauna de aproximativ 10 ori mai eficiente.

Funcția skrypt ajută la echilibrarea dinamicii de putere, deoarece GPU-urile scumpe pot fi doar liniar mai bune decât omologii lor CPU – nu exponențial așa cum au fost anterior.

Emisie de monede

Recompensele miniere ale Bitcoin se reduc la jumătate la fiecare 4 ani. În trecut, acest lucru a cauzat o scădere accentuată a rețelei hashrate imediat după ce a avut loc. Cu un hashrate mai scăzut, rețeaua este mai susceptibilă la activități dăunătoare, cum ar fi atacuri cu dublă cheltuială.

Bytecoin scade recompensa bloc cu fiecare bloc. Acest lucru permite o scădere mai lină a recompenselor de blocuri decât funcția pe bucăți pe care o folosește Bitcoin.

Recompensa urmează ecuația:

BaseReward = (MSupply – A) / 218

MSupply este egal cu (2 ^ 64) – 1 unitate atomică, cea mai mică unitate divizibilă a BCN. A este numărul de monede care au fost generate anterior.

Din păcate, deoarece Bytecoin există de atât de mult timp, s-ar putea să nu fie la fel de utilă pentru mine ca alte monede PoW. Peste 99% din monede sunt deja în circulație.

Parametrii

Bitcoin are mai multe constante codificate în codul sursă pe care nu le puteți schimba cu ușurință. Într-o lume în continuă schimbare, în care este aproape imposibil să se prevadă nevoile viitoare ale sistemului, acest lucru pune o problemă. Am văzut deja un exemplu în această mare dezbatere despre dimensiunea blocurilor.

Echipa Bytecoin a specificat trei parametri cărora le-au adăugat flexibilitate:

  • Dificultate
  • Limite de dimensiune
  • Penalitate de mărime în exces

dificultate minieră se modifică cu fiecare bloc Bytecoin pe măsură ce rețeaua hashrate crește și scade. Aceasta menține o rată de blocare constantă chiar și atunci când traficul sistemului crește sau are o scădere bruscă a numărului de mineri.

Fiecare utilizator Bytecoin poate vota pentru dimensiunea blockchain-ului, și fiecare miner își stabilește propria limită soft pentru dimensiunea blocurilor că ei ai mei. Limita dură a dimensiunilor blocurilor este setată la dublul medianei tuturor blocurilor anterioare. Aceste limite lasă loc blocurilor să crească, dacă este necesar, pe măsură ce rețeaua crește.

Dimensiunile tranzacției nu sunt limitate atâta timp cât sunteți dispus să plătiți taxa asociată acestora.

Pentru a împiedica minerii să creeze dimensiuni de bloc care sunt prea mari și umflă blockchain-ul, Bytecoin introduce un penalizare pentru mărimea excesivă. Pedeapsa scade recompensa blocurilor blocurilor mari cu următoarea ecuație:

NewReward = BaseReward * ((Dimensiunea blocului / MN ) – 1) ^ 2

Unde MN este dimensiunea mediană a blocurilor blocurilor anterioare. Nu cea mai simplă ecuație, dar face treaba.

Echipa Bytecoin & Progres

Proiectul Bytecoin a fost destul de fracturat de la începutul acestuia început în iulie 2012. Anterior, mai multe echipe izolate au lucrat la proiect fără a comunica aparent între ele. Acest lucru a dus la numeroase furci și versiuni ale monedei.

În iulie 2017, echipa a decis schimbă imaginea lor și să ofere mai multă transparență comunității. Echipa rămâne în continuare pseudo-anonimă, oferind doar nume și fotografii în cap pe pagina lor web – fără biografii sau linkuri de socializare. Dar este greu să ne așteptăm la mai mult de la un proiect axat pe confidențialitate.

ACTUALIZAȚI: Site-ul nu mai listează membrii echipei. Cu toate acestea, include o pagină de contact cu mai multe mijloace de comunicare, inclusiv adresa de e-mail și numele managerului comunității.

La începutul anului 2018, echipa era ocupată cu refacerea codului și a lansat un nou API public în martie 2018. Continuând să atingă etapele proiectului, echipa a intrat și pe piața asiatică în primul trimestru al anului 2018. Se pare că intrarea în Orientul Mijlociu și pe piețele africane au fost ușor întârziate.

foaie de parcurs bytecoin

Foaia de parcurs 2018 a Bytecoin

Foaia de parcurs din 2018 a coincis cu o creștere semnificativă în marketing și dezvoltarea afacerii. Au realizat noi parteneriate cu companii, înființări ale comunităților locale și canale de comunicare mai active.

La sfârșitul lunii august 2018, echipa de dezvoltare a efectuat un hardfork pe rețea pentru a oferi taxe dinamice. Foaia de parcurs pentru restul anului 2018 și începutul anului 2019 include Actualizare ametist, care aduce portofele HD, adrese care nu pot fi deconectate și portofele auditate, printre alte caracteristici.

Foaia de parcurs Bytecoin

Foaia de parcurs Bytecoin

Concurență

Cu accent pe confidențialitate, Bytecoin concurează cu alte monede de confidențialitate precum Monero, Zcash și Dash. Monero este de fapt o furculiță din codul original Bytecoin. Susținătorii lui Monero susțin că Bytecoins-urile originale (>80%) ar fi putut fi pre-minat timp de 2 ani înainte de lansarea publică, dar acest lucru este încă dezbătut de ambele părți.

Comercial

Există puțin peste 184 miliarde de monede BCN în circulație în acest moment. Pe măsură ce recompensele miniere vor scădea, va exista vreodată maxim 184,47 miliarde BCN pe piață. Deci, după cum probabil puteți spune, majoritatea dintre ele au fost deja exploatate.

Prețul BCN a rămas relativ stagnant între 0,00002 dolari și 0,00005 dolari până în mai 2017. În acest moment, prețul a crescut la ~ 0,0043 dolari și un nivel Bitcoin al tuturor timpurilor de 0,00000198 BTC. Această creștere a prețului a coincis cu un interes general al pieței pentru monedele de confidențialitate, precum și cu un anunț că Bytecoin va implementa jetoane de urmărit – lucru pe care piața nu îl văzuse până acum.

baseUrl = „https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName („script”);

var embedder = scripturi [scripts.length – 1];

(funcție () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement („script”);

s.type = „text / javascript”;

s.async = adevărat;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = BCN&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ”;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf („?”) >= 0? „&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

După această creștere, prețul a scăzut constant cu o creștere de scurtă durată, atunci când echipa a anunțat un nou accent pe transparența dezvoltării și comunicarea. La fel ca majoritatea celorlalte monede, prețul BCN a avut o cursă excelentă în decembrie 2017.

Șocant, prețul BCN sa mutat față de scăderea pieței urșilor în mai 2018 pentru a atinge un alt maxim de aproximativ 0,0126 USD (~ 0,00000146 BTC). Creșterea prețului a coincis cu o listă Binance și a fost una sursă de controversă în comunitatea criptografică. Oponenții susțin că moneda a fost centrul unei pompări și descărcări odată disponibilă pe platformă, în timp ce echipa susține că volatilitatea s-a datorat unei erori de consens în rețea. Binance a eliminat de atunci BCN.

Monedele de confidențialitate par să evolueze în creștere în preț în același timp. Prin urmare, nu ar fi surprinzător să vedem o altă creștere a prețului BCN care coincide cu o creștere a prețului Monero sau Zcash. Trebuie să rețineți, totuși, că BCN se află acum la un preț de aproximativ 0,000764 USD (0,0000002 BTC).

De unde să cumpărați BCN

Chiar dacă foaia de parcurs a precizat că BCN va fi disponibil pentru mai multe burse în trimestrul III 2018, aveți încă relativ puține opțiuni pentru a cumpăra unele acum.

Puteți schimba Bitcoin pentru BCN pe HitBTC și Poloniex. Înainte de a tranzacționa pe acele platforme, va trebui mai întâi să cumpărați Bitcoin pe un alt schimb, cum ar fi GDAX.

Unde se păstrează BCN

Tu ai trei alegeri pentru a stoca BCN-ul:

  • Portofel desktop
  • Portofel web
  • Portofel mobil

Portofelul pentru desktop este disponibil pe Mac, Windows și Linux și puteți accesa portofelul web din orice browser web.

Chiar acum, numai utilizatorii de Android pot utiliza portofel mobil. Echipa nu a anunțat o dată de lansare pentru portofelul iOS.

Atunci când utilizați aceste portofele, ar trebui să configurați parole criptate și autentificare cu doi factori. Aceste măsuri suplimentare vă vor asigura portofelul într-o măsură mai mare decât setarea implicită.

Concluzie

Bytecoin este unul dintre cele mai vechi proiecte blockchain și unul dintre primele care se concentrează pe confidențialitate pentru utilizatorul final.

Chiar și cu scopul de a îmbunătăți Bitcoin, echipa afirmă în mod clar hartie alba că nu consideră Bytecoin ca un înlocuitor Bitcoin. În schimb, ei consideră că a avea mai multe monede puternice este benefic pentru toți cei implicați.

Resurgerea recentă a comunicării și transparenței echipei aduce încredere unui proiect care are o istorie considerată de unii îndoielnică. Acestea fiind spuse, proiectul continuă să primească critici din partea comunității pentru chestiuni precum presupusul „Binance pump-and-dump”.

Pe măsură ce guvernele continuă să fie mai implicate în spațiul criptografic, interesul pentru monedele de confidențialitate va continua să crească cel mai probabil. Cu toate acestea, nu este clar dacă Bytecoin va fi moneda de confidențialitate la alegere.

Nota editorului: acest articol a fost actualizat de Steven Buchko pe 27.11.2018 pentru a reflecta modificările recente ale proiectului.

Resurse suplimentare Bytecoin

Site-ul web

Github

Reddit

Stare de nervozitate

Telegramă

Youtube

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map