Ce este Blockstack (STX)? | Prima ofertă de jeton calificat SEC

Ce este Blockstack?

Blockstack este un rețea de calcul descentralizată și ecosistem pentru aplicații descentralizate (dApps). Proiectul recent a făcut titluri ca prima vânzare de simboluri din istoria SUA care a primit autorizație de la Securities and Exchange Commission (SEC). Cu toate acestea, echipa este împreună din 2013.

Obiectivul general al echipei Blockstack este de a oferi utilizatorilor control asupra datelor și identității lor. Își îndeplinesc acest obiectiv oferind o suită de instrumente și protocoale pentru dezvoltatori menite să reducă barierele de pornire ale dezvoltării dApp.

În acest ghid Blockstack, aruncăm o privire asupra:

Cum funcționează Blockstack?

Blockstack este un ecosistem cuprinzător care conține numeroase componente care vă permit să plecați „Zero-to-DApp” în mai puțin de o oră. Să examinăm câteva dintre părțile necesare.

Stive Blockchain

După cum probabil ați putea ghici, blockchain-ul Stacks este fundamentul Blockstack. Implementează un proces electoral de lider cu Dovezi reglabile pentru a menține consensul. Dovezile tunabile permit Blockstack să combine consensul nativ al dovezii de lucru (PoW) cu puterea hash a unui blockchain mai stabilit.

În prezent, blockchain-ul Stacks include o combinație între propriul său Proof-of-Work și un consens Bitcoin Proof-of-Burn. Pentru a deveni lider (miner), ardeți criptomoneda subiacentă (bitcoin) și comiteți un set de tranzacții. Veți primi o recompensă minieră dacă tranzacțiile dvs. se potrivesc cu lanțul „câștigător”.

Odată ce rețeaua este suficient de mare, echipa Blockstack intenționează să treacă în întregime blockchain-ul Stacks într-un consens PoW nativ.

Autentificare Blockstack

Una dintre primele caracteristici ale proiectului, autentificarea Blockstack, vă conectează identitatea la toate aplicațiile dApp din ecosistemul Blockstack. Utilizează conectarea unică cu numele dvs. de utilizator universal și, în locul parolelor, criptografie cu cheie publică care rulează pe software-ul dispozitivului dvs. local.

Autentificarea este în întregime în lanț, întreținută de blockchainul Blockstack și Blockstack Sistem de denumire.

Stocarea datelor Gaia


Conform Blockstack hartie alba,

„[Gaia este] un sistem de stocare controlat de utilizator, care permite aplicațiilor să interacționeze cu dulapuri private de date.”

Persoanele, mai degrabă decât blockchain-ul Stacks, găzduiesc aceste dulapuri de date. În schimb, blockchain-ul înregistrează indicatori către o parte din locația Gaia a datelor. Ca și în cazul altor forme de stocare blockchain, Gaia elimină necesitatea de a avea încredere în furnizorii de stocare cloud terți, precum Amazon și Google.

Arhitectura Gaia

Gaia oferă un mecanism descentralizat pentru stocarea datelor. | Sursă: carte albă Blockstack

Contracte inteligente Clarity

Similar cu Soliditatea Ethereum, Blockstack își implementează propriul limbaj de programare pentru contracte inteligente, Clarity. Spre deosebire de Solidity, Clarity nu este completă într-o singură tranzacție. Cu toate acestea, Turing este completă în istoria tranzacțiilor.

Blockstack păstrează cea mai mare parte a logicii de afaceri a unei aplicații dApp în afara lanțului și împiedică mașina virtuală (VM) să compileze contracte inteligente. De fapt, majoritatea aplicațiilor dApp care utilizează Blockstack nu sunt de fapt contracte inteligente.

Biblioteci și SDK-uri

Comunitatea dezvoltatorilor Blockstack are o listă substanțială (și în creștere) de instrumente care îi ajută pe dezvoltatori să construiască aplicații Blockstack. Lista include, dar nu se limitează la biblioteci pentru:

  • Android
  • iOS
  • Javascript
  • Reactive native

Dacă sunteți un dezvoltator începător, echipa vă oferă, de asemenea un tutorial la crearea unui dApp în mai puțin de o oră.

Minare de aplicații

În fiecare lună, Blockstack recompensează cele mai bune aplicații din ecosistem cu un Fond de premii de 100.000 $. Aplicația de top primește 20% din premiul total (20.000 $). Următoarea cea mai bună aplicație primește 20% din fondul rămas (16.000 USD). Și tot așa până când piscina este uscată.

Schema de decădere a aplicației Blockstack

Recompensa pentru exploatarea aplicațiilor scade cu 20% cu fiecare scădere a clasamentului. | Sursa: site-ul web al proiectului

Blockstack a colaborat cu patru companii independente (Product Hunt, Awario, TryMyUI, Internet Labs), care evaluează aplicațiile folosind datele lor proprii distincte. Clasarea aplicației dvs. depinde de funcțiile Blockstack pe care le-ați integrat, de modul în care v-ați îmbunătățit de luna precedentă și de câte abateri standard sunteți departe de scorul mediu din categoria dvs., printre multe alte aspecte.

Jetonul Stacks (STX)

Jetonul Stacks este simbolul nativ al ecosistemului Blockstack. Cheltuiți STX pentru a înregistra active digitale, a executa contracte inteligente, a efectua tranzacții și a ancora lanțuri de aplicații, printre alte activități.

Echipa Blockstack & Progres

Blockstack, creat de Muneeb Ali și Ryan Shea, lansat inițial în 2014 ca un sistem de identitate descentralizat. De-a lungul 2015 și 2016, echipa a creat Serviciul de denumire a blockchain-ului și a adus doi membri suplimentari ai echipei.

În al doilea trimestru al anului 2017, au lansat Blockstack Authenticator și au publicat cartea albă a proiectului. La sfârșitul acelui an, echipa a organizat o vânzare simbolică în care a strâns aproximativ 50 de milioane de dolari.

De-a lungul anului 2018, echipa Blockstack a lansat mai multe biblioteci de dezvoltare, a lansat un magazin universal pentru dApp-uri și a creat portofelul Stacks printre alte câteva premii.

În acest an, Blockstack a creat un prototip pentru VM și a lansat un nou algoritm de consens. Pe punte pentru restul anului 2019 și 2020:

  • SDK pentru contract inteligent Clarity
  • Hardfork către un nou consens
  • Suport pentru contract inteligent complet dotat
  • Îmbunătățiri aduse lui Gaia

Proiectul a primit investiții de la unele dintre cele mai importante firme de capital de risc din lume, inclusiv YCombinator, Union Square Ventures și Winklevoss Capital.

De unde să cumpărați STX

Vânzarea de jetoane Stacks este reglementată în totalitate de SEC în conformitate cu Regulamentul A +, așa că vă așteptați să furnizați informații personale pentru legile Know-Your-Customer (KYC) și anti-spălare de bani (AML).

Vânzarea de jetoane a început pe 11 iulie și va continua până când proiectul va strânge 28 de milioane de dolari. Pentru a vă înregistra, mergeți la vânzarea de jetoane Stacks pagina de înregistrare.

Unde se păstrează STX

Ar trebui să stocați STX-ul în portofelul oficial Stacks. Este disponibil pe sistemele de operare Mac și Windows.

Stive portofel

Portofelul Stacks necesită combustibil pentru tranzacții. | Sursa: site-ul web al proiectului

Pentru securitate suplimentară, luați în considerare utilizarea unui portofel hardware precum Ledger sau Trezor. Trezor One, Trezor Model T, Ledger Nano S și Ledger Blue acceptă toate stocarea STX.

Notă: Pentru a efectua tranzacții în portofelul Stacks, trebuie să furnizați o cantitate mică de bitcoin ca combustibil.

Gânduri finale

Echipa Blockstack prevede un Internet complet descentralizat la orizont și ecosistemul lor la baza acestuia. Proiectul este o întreprindere ambițioasă, dar echipa a demonstrat că obține rezultate prin realizări de etapă de dezvoltare continuă. De asemenea, ajută la sprijinul unora dintre cele mai mari nume din blockchain, criptomonede și capital de risc.

Deși vânzarea actuală de jetoane necesită o intrare KYC, merită aruncată o privire.

Resurse suplimentare Blockstack

Site-ul web

Blog

forum

Slack

Github

Telegramă

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map