Ce este Augur (REP)? | Un ghid pentru piața de predicții descentralizate

Ce este Augur?

Augur este un platformă de predicție descentralizată care utilizează rețeaua Ethereum. Pe o piață de predicție, puteți paria pe rezultatul evenimentelor viitoare pentru a obține premii monetare. Cu cât este mai puțin probabil să se producă un eveniment, cu atât este mai mare recompensa pe care o puteți câștiga prezicând succesul acestuia.

Augur folosește „Înțelepciunea mulțimii” din predictori de pe platformă pentru a crea date predictive în timp real care sunt adesea mai exacte decât experții de frunte.

Aducând tehnologia blockchain către comunitatea de predicții, Augur vă oferă o opțiune cu taxe mai mici, accesibilitate mai mare și o precizie mai bună decât alte piețe..

În acest ghid Augur, vom vorbi despre:

Cum funcționează Augur?

Cele două acțiuni principale pe care le aveți la dispoziție pe Augur sunt:

  1. Crearea piețelor
  2. Acțiuni de tranzacționare a evenimentelor

Crearea piețelor

Trebuie să cheltuiți o cantitate mică de Ethereum pentru a crea o piață Augur. Piețele pot fi orice, de la „Prețul Bitcoin va atinge 20.000 de dolari înainte de sfârșitul anului 2019?” la „Vor apărea extratereștrii pe Pământ în 2018?”

Inițial, atunci când creați o piață, stabiliți taxele de achiziție și de producător (costul de cumpărare și vânzare de acțiuni pe cărți) ale acelei piețe.

Acum, însă, creatorii de piață au stabilit un taxa de creator, și există taxe mai mari pentru producător / achizitor. Taxa pentru creator este un procent din recompensele pe care le primesc comercianții câștigători. În calitate de creator de piață, primiți această taxă și trebuie să fie între zero și cincizeci la sută din recompensele câștigătorilor.

În calitate de creator de piață, doriți să mențineți taxa pentru creatori suficient de mică pentru a stimula oamenii să liciteze utilizând piața dvs. Cu toate acestea, trebuie să fie suficient de mari pentru a acoperi costul inițial Ethereum pe care l-ați cheltuit pentru a crea piața.

Acțiuni de tranzacționare a evenimentelor


Pe lângă crearea de piețe, puteți cumpăra și tranzacționa acțiuni care reprezintă șansele ca evenimentul de pe o piață să se întâmple. De exemplu, vedeți o piață: „Bitcoin Cash va ajunge la 6.000 USD până în 2020?”

(Pentru simplificare, vom respecta piețele binare, da / nu, în acest articol. Puteți găsi o explicație completă a diferitelor piețe Aici.)

Deoarece Coinbase a adăugat recent Bitcoin Cash pe platforma lor, această piață te interesează. Sunteți destul de încrezător că va ajunge la 6.000 de dolari înainte de 2020, așa că ați făcut o ofertă pentru a cumpăra 50 de acțiuni la 0,6 ETH o acțiune.

Acțiunile valorează oriunde între 0 și 1 ETH. Cu cât prețul pentru care cumpărați o acțiune este mai mare, cu atât este mai probabil să credeți că evenimentul se va întâmpla.

Interfața Augur

Interfața Augur

Există două modalități de a câștiga bani ca comerciant. Cu prețurile fluctuante ale acțiunilor, este posibil să cumpărați poziții la un cost redus și să le vindeți mai mult pe măsură ce sentimentul se schimbă. Catalizatorii din lumea reală pot face ca un eveniment să aibă mai mult / mai puține șanse să se întâmple în timp.

De asemenea, puteți câștiga bani dacă ați prezis corect un eveniment și deține acțiuni la închiderea pieței. Valoarea plății dvs. este egală cu:

Plată = Număr de acțiuni * Preț / Număr de căpușe

Numărul de căpușe este numărul de puncte de preț posibile între prețurile minime și maxime pe o piață. Puteți și piețe scurte.

Trebuie să plătiți taxe de decontare din fiecare câștig. Taxele de decontare includ taxa de creator stabilit de creatorul pieței și de taxa de raportare utilizat în sistemul descentralizat Oracle. Cu cât câștigurile sunt mai mari, cu atât sunt mai mari taxele pe care va trebui să le plătiți.

Jetoane REP (Reputație)

Jeton REP alimentează Sistemul Oracle Descentralizat Augur. Mizați REP pentru a raporta rezultatul evenimentelor pentru diferitele piețe.

Procesul de raportare este destul de complex. Vom încerca să îl descompunem pas cu pas.

Când creați o piață, trebuie să alegeți un reporter desemnat și să postați o obligațiune de neprezentare. După apariția evenimentului de piață, raportorul desemnat are la dispoziție trei zile pentru a raporta rezultatul evenimentului (caseta „a” de mai jos). Dacă Reporterul desemnat nu reușește să raporteze un rezultat, tu, în calitate de Creator al pieței, îți pierzi obligațiunea de neprezentare, iar evenimentul intră în faza de raportare deschisă (b).

În faza de raportare deschisă, oricine poate raporta rezultatul unui eveniment. Prima persoană care face acest lucru primește obligațiunea de neprezentare pe care trebuie să o folosească drept miză.

Dacă Reporterul desemnat raportează cu succes un rezultat, veți primi înapoi obligațiunea No-Show. Reporterul desemnat trebuie să includă o miză cu rezultatul pe care îl raportează.

Procesul de raportare Augur

Procesul de raportare Augur

După oricare dintre scenarii, piața intră în starea de așteptare a următoarei taxe pentru a începe (c), iar pieței i se oferă un rezultat provizoriu. În urma acestei stări, deținătorii de REP pot contesta rezultatul provizoriu în timp ce acordă o parte din fonduri ca miză. În cele din urmă, rezultatul este finalizat.

Acum, complexitățile acestui proces sunt mult mai complicate. Deci, dacă sunteți interesat să aflați mai multe, ar trebui să consultați documentație oficială.

Echipa Augur & Progres

A început în octombrie 2014 ca una dintre primele platforme construite pe Ethereum, Augur este un OG în lumea criptografică. Jack Peterson și Joey Krug conduc echipa de 13 persoane. Cei doi au o vastă experiență în lucrul cu tehnologia blockchain și au fost creați anterior Sidecoin – o furculiță Bitcoin.

Fondatorii Augur

Cofondatori Augur

Vitalik Buterin, creatorul Ethereum, este consilierul Augur.

Echipa a lansat prima versiune publică a Augur în iunie 2015. La scurt timp, Coinbase a selectat Augur drept unul dintre cele mai interesante cinci proiecte Bitcoin din 2015. Versiunea beta a fost lansată în martie 2016.

După o perioadă beta de mai mulți ani, echipa Augur a lansat în sfârșit rețeaua principală oficială în iulie 2018. Două săptămâni mai târziu, echipa și-a distrus „kill switch-ul”, o bucată de cod care le-a dat controlul asupra rețelei în caz de un bug critic. Procedând astfel, s-a descentralizat în continuare proiectul, întrucât o entitate centrală nu mai are control. Unii oameni fac ipoteza că echipa a făcut acest lucru parțial pentru a se exonera în cazul apariției unor piețe ilegale în rețea.

Au destul de multe pentru magazin și pentru versiunea a doua a platformei. Foaia lor de parcurs include integrarea DAI, un sistem de taxe de răscumpărare și ardere și asistență ERC-777, printre alte caracteristici. Nu au anunțat încă o dată de lansare.

Concurență

Cel mai mare concurent al lui Augur este Gnosis. Ambele proiecte au echipe cu predicții semnificative de piață și experiență blockchain și utilizează tehnologii similare pentru a crea produse aproape identice. Diferența majoră dintre proiecte se află în modelele lor economice. Augur colectează comisioane pe baza volumului de tranzacționare, în timp ce comisioanele Gnosis sunt proporționale cu acțiunile restante.

Chiar și cu produse similare, piața este suficient de mare încât ambele platforme să poată coexista în mod realist.

Comercial

Augur a organizat un ICO în august 2015 în care au distribuit 8,8 milioane de jetoane REP. Există și vor exista vreodată 11 milioane de jetoane REP în circulație.

REP a tranzacționat între 1,50 și 2,00 USD (~ 0,0047 și ~ 0,0050) imediat după ICO. Prețul a avut mai multe creșteri semnificative în istoria sa de atunci.

Primul a avut loc în martie 2016 ca urmare a lansării beta.

Al doilea a fost în octombrie 2016, când investitorii au primit jetoanele REP de la ICO. Acest lucru a făcut ca prețul să crească rapid înainte de dumping, deoarece schimburile au adăugat suport pentru jetoane. Deși pare un comportament ciudat, acesta este un eveniment obișnuit după ICO. Mulți investitori fac acest lucru pentru a obține profituri cauzate de creșterea prețului care are loc între momentul ICO și când compania lansează jetoanele.

Cea de-a treia și cea mai mare creștere a prețului a avut loc la sfârșitul anului 2017, începutul anului 2018. A atins un maxim istoric de doar 115 USD (~ 0,00810 BTC) înainte de a urmări restul pieței în scădere pentru majoritatea anului 2018. În timpul acestei recesiuni , prețul a crescut semnificativ de două ori – o dată în aprilie / mai și o altă dată coincidând cu lansarea netă principală în iulie.

Platforma nu a primit adoptarea pe care investitorii sperau că o va face, iar prețul actual reflectă acest lucru. Puteți obține REP pentru aproximativ 8,77 USD (~ 0,00205 BTC) chiar acum.

Lansarea celei de-a doua versiuni a rețelei poate duce la o mișcare pozitivă a prețurilor, precum și la adoptarea suplimentară.

De unde să cumpărați REP

Binance este schimbul recomandat pentru cumpărarea REP. Poloniex și Bittrex acceptă, de asemenea, REP.

La fel ca în cazul majorității monedelor, puteți schimba doar cu Augur folosind Bitcoin sau Ethereum. Pentru a începe, puteți cumpăra Bitcoin sau Ethereum de pe o platformă precum Gemeni și să le transferați la schimbul preferat. De acolo, puteți tranzacționa pentru a obține REP.

În plus, puteți utiliza Kraken pentru a cumpăra REP direct cu EUR.

Aruncăm o privire la CoinMarketCap pentru o listă completă a schimburilor în care este disponibil REP.

Unde se păstrează REP

Augur nu a construit un portofel specific pentru simbolul REP, dar aveți în continuare o mulțime de opțiuni. Jaxx și Exodus sunt două portofele online de renume care acceptă mai multe valute, inclusiv REP. Deoarece Augur este un jeton ERC20, orice portofel cu suport ERC20 va funcționa.

Modul recomandat de a stoca REP este cu un portofel hardware. Utilizarea unui portofel hardware vă protejează fondurile de software-ul rău intenționat și de hackeri. Portofelul Ledger Nano S și Trezor acceptă jetoane REP și sunt ambele opțiuni excelente, sigure.

Concluzie

Augur este unul dintre cele mai vechi proiecte de acolo și a fost unul dintre primele construite deasupra Ethereum. Platforma este o piață descentralizată pentru piețele de predicție și tranzacționarea acțiunilor cu probabilitate de eveniment.

Augur folosește „Înțelepciunea mulțimii” pentru a acumula date predictive și a raporta rezultatele evenimentelor. Echipa are experiență în lucrul pe piețe predictive și își repetă produsele de peste doi ani.

Cu o lansare reușită în cărți, Augur ar trebui să deschidă drumul către alte dap-uri din rețeaua Ethereum. Numai timpul va spune dacă va obține suficientă adopție pentru a îndeplini acest rol.

Nota editorului: Acest articol a fost actualizat de Steven Buchko pe 12.01.18 pentru a reflecta modificările recente ale proiectului.

Resurse suplimentare Augur

Site-ul web

Facebook

Stare de nervozitate

Reddit

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map