Ce este Ark? | Un ghid pentru ecosistemul blockchain all-in-one

Ce este Arca?

Arca este o ecosistem descentralizat conceput pentru a crește adoptarea de către utilizatori a tehnologiei blockchain. Echipa Ark Crew, echipa de dezvoltare auto-numită, a subliniat clar în hartie alba că intenționează să aducă blockchain-ul la masă prin construirea „O tehnologie de bază rapidă și sigură” cu „Servicii practice pentru oameni reali”.

Mai simplu spus, echipajul creează un ecosistem cu nisip în care companiile și alți utilizatori își pot crea propriul blockchain dintr-o clonă de Ark în doar câteva clicuri. Pentru ca acest ecosistem să fie cât mai accesibil pe scară largă, se concentrează foarte mult pe oferirea unei experiențe bune de utilizare și pe încorporarea a cât mai multor blockchain-uri și limbaje de codificare posibil..

În acest ghid, vom acoperi:

Cum funcționează Arca?

Echipajul se construiește mai multe trăsături notabile în ecosistem – toate cu obiectivul unificat, de bază, de a face blockchainul mai accesibil lumii:

  • SmartBridges
  • Limbaje de programare alternative
  • Blockchains implementabile cu buton push

SmartBridges conectați lanțuri de blocuri separate împreună prin platforma de bază Ark. Practic, Ark devine intermediarul între diferite lanțuri, permițându-le să comunice între ele și să declanșeze evenimente între lanțuri – lucru care în prezent nu este posibil.

Activarea SmartBridges pe un lanț este la fel de ușoară ca introducerea unui fragment de cod.

Schimburi precum Coinbase și Shapeshift pot beneficia, de asemenea, de SmartBridges. Aceste platforme pot utiliza ascultători codificați să acționeze ca un mediu pentru tranzacțiile SmartBridge în timp ce își încarcă taxele de tranzacție normale.

ARK SmartBridges și ascultători codați

Ark SmartBridges și ascultători codați

Odată cu integrarea limbaje de programare alternative, aproape orice dezvoltator ar trebui să se simtă confortabil construind deasupra Ark. Platforma include suport pentru 18 limbaje de programare diferite

Poți să folosești Apăsați butoane implementabile blockchains să bifurcați cu ușurință Ark și să creați propriul proiect. Aceste furci sunt ideale pentru start-up-uri și vin cu o serie de caracteristici livrate imediat. Și mai mult, lanțurile pe care le implementați prin această caracteristică aveți automat SmartBridges echipate.

Dovadă de miză delegată

Ark funcționează utilizând un algoritm de consens Dovedit de Miză Delegat (DPoS). Spre deosebire de Bitcoin, în care minerii securizează tranzacțiile în rețea, delegații securizează rețeaua Ark. Există sute de delegați potențiali, dar deținătorii de jetoane votează continuu pe cei 51 care ajung să fie un delegați activi, falsificatori.

În calitate de deținător de jetoane, aveți voie să votați doar pentru un delegat la un moment dat. taxa de vot / nevotare este de doar 1 ARK cu intenția de a reduce în curând această taxă la 0,02. Asa de. este avantajos să votați cel puțin o dată pentru un delegat pe care îl susțineți. Cu cât dețineți mai multe jetoane ARK, cu atât votul este mai puternic.

Delegații de renume au propuneri scrise în care documentează cum funcționează. Multe dintre cele populare includ partajarea profitului din recompensele pe care le primesc atunci când falsifică noi blocuri. Dacă votați pentru un delegat cu partajare a profitului, obțineți în mod eficient dividende în timp.

Alți delegați aleargă cu intenția de a finanța proiecte de dezvoltare, oferind alegătorilor o participație la acțiuni sau furnizarea de servicii pentru aplicații care altfel ar putea fi neprofitabile. Cu votul dvs., alegerea este în întregime a voastră.

Rețeaua a fost lansată cu 125 milioane ARK în blocul de geneză (primul). Delegaților li se acordă câte 2 ARK pentru fiecare bloc pe care îl forjează, iar un bloc este forjat aproximativ la fiecare 8 secunde.

Rata de inflație ARK

Rata de inflație ARK

Presupunând că timpul de blocare de 8 secunde nu se modifică, inflația programată a ARK va fi de 6,31% în primul an, 5,93% în al doilea an și va continua să scadă la 4,02% în al zecelea an. Aceasta este o scădere mult mai puțin dramatică decât atât Lisk, cât și Ethereum.

Timpul de blocare de 8 secunde pune Ark pe sfârșitul mai rapid al timpilor de tranzacție pentru criptomonede. Pentru a le compara, Bitcoin are 10 minute blocate, Litecoin-urile sunt 2,5 minute, iar tranzacțiile Ethereum durează de obicei 14 secunde.

Anterior, rețeaua Ark putea procesa 50 de tranzacții pe bloc (TPB). Cu toate acestea, versiunea Core v2 a mărit TPB la 150, astfel că în prezent, rețeaua poate procesa 18,75 tranzacții pe secundă.

Taxe

Pentru a trimite ARK, inițial trebuia să plătiți o taxă de tranzacție de 0,1 ARK. Odată cu lansarea Core v2, rețeaua utilizează un sistem tarifar dinamic. Pentru a vă înregistra ca delegat, trebuie să plătiți 25 ARK și, așa cum am menționat anterior, votul pentru un delegat costă în prezent 1 ARK.

Toate taxele sunt plătite delegatului de forjare care procesează blocul care conține aceste taxe.

Istorie

Ark a fost lansat în octombrie 2016 de către 27 de membri răspândiți în întreaga lume. Cu membrii echipei situate peste tot din California până în Bulgaria – echipa este cu adevărat descentralizat. În prezent, este alcătuit din 23 de membri de bază.

Crew a fost una dintre cele mai active echipe de dezvoltare din comunitatea criptografică. De la începuturile lor din 2016, au realizat destul de multe. Au lansat versiunea de testare a Ark în decembrie 2016, prima versiune a rețelei principale în martie 2017 și au lansat a doua versiune a rețelei principale în noiembrie 2018. Core v2 trăiește pe o bază de cod complet diferită și include caracteristici precum comisioane dinamice, tranzacții crescute pe secundă (și tranzacții pe bloc) și un sistem de pluginuri printre o grămadă de alte lucruri.

foaie de parcurs încă mai are mult. Următorul la orizont: un plugin de plată, blocuri de butoane și mașina virtuală Ark (pentru contracte inteligente).

Concurență

Infrastructura Ark este modelată foarte mult pe cea a trei proiecte mai vechi: Bitshares, Crypti și Lisk. De fapt, unii dintre dezvoltatorii Ark au fost anterior dezvoltatori pentru unele dintre aceste proiecte. Francois-Xavier (FX) Thoorens, CTO, a fost un dezvoltator de bază la Lisk în 2016.

Principala similitudine pe care Ark o are cu acele proiecte anterioare este utilizarea Algoritm consens DPoS.

Deoarece Ark se concentrează intens pe interoperabilitate, proiectul concurează cu ICON și Wanchain. Cu toate acestea, abordarea echipei de a utiliza SmartBridges este semnificativ diferită de abordările celorlalte două.

Comercial

Prețul majorității criptomonedelor este determinat de etapele de dezvoltare a produselor, de anunțurile de parteneriat strategic și de starea generală a pieței. ARK nu este diferit.

ARK a cunoscut câteva creșteri majore de preț de la lCO în 2016. Prima creștere a prețurilor a avut loc în aprilie 2017, când echipa de dezvoltare a lansat o bibliotecă pentru a oferi Suport Java pe peron. Java este unul dintre cele mai populare limbaje de programare, iar suportul suplimentar a mulțumit cel mai probabil numeroșilor dezvoltatori Java care anterior erau excluși de la utilizarea platformei. De asemenea, au existat creșteri mai mici ale prețurilor cu fiecare limbă suplimentară care a fost adăugată în 2017.

Cea mai mare creștere a prețului jetonului ARK (în BTC) a coincis cu două evenimente conexe. În septembrie 2017, echipajul a lansat o actualizare a portofelului desktop care a remediat multe dintre erorile observate de utilizatori. Această actualizare a inclus, de asemenea, un parteneriat cu Ledger – unul dintre cele mai populare și de încredere portofele hardware disponibile.

Prețul în USD a atins un maxim istoric de puțin peste 9,00 USD (~ 0,000659 BTC) în ianuarie 2018 înainte de a scădea cu restul pieței. Prețul a petrecut restul anului 2018 într-o cădere liberă. Chiar și lansarea Core v2 are un efect puțin sau deloc asupra prețului. În prezent, puteți ridica niște ARK pentru mai puțin de un dolar.

Piața globală a criptomonedelor (adică Bitcoin) va trebui cel mai probabil să se schimbe înainte ca ARK să vadă mișcări pozitive. Cu toate acestea, ar trebui să vă țineți urechea la pământ pentru orice anunț de dezvoltare sau parteneriat. Deși nu sunt la fel de eficiente pe o piață urs, aceste repere pot oferi o mică umflătură.

De unde să cumpărați ARK

ARK este disponibil în principal pe Bittrex și Binance ca pereche de tranzacționare cu Bitcoin (BTC). Există alte schimburi care îl susțin, dar volumele lor comerciale sunt semnificativ mai mici decât cele două platforme.

Pentru a cumpăra ARK, ar trebui să cumpărați mai întâi Bitcoin pe o platformă precum Gemeni. Apoi, transferați Bitcoin-ul dvs. la Bittrex sau Binance. De acolo, puteți cumpăra ARK.

Accesați site-ul oficial pentru a vedea un lista completă a schimburilor unde este listată moneda.

Unde se păstrează ARK

Cel mai ușor loc de stocare a ARK-ului este unul dintre portofelele furnizate pe site-ul proiectului. Aveți cinci opțiuni:

  1. Portofel desktop
  2. Portofel de hârtie
  3. Portofel Web Lite
  4. Portofel Android
  5. Portofel iOS

Indiferent de portofelul pe care îl alegeți, vă recomandăm cu tărie votează pentru un delegat. Costă doar 1 ARK (mai puțin de 1 USD în momentul scrierii acestui articol). Puteți folosi votul pentru a sprijini un delegat care va plăti dividende din recompensele blocului sau unul care lucrează la un proiect interesant pe care doriți să îl susțineți.

Portofelele Ledger acceptă, de asemenea, ARK. Cu acest suport, vă puteți stoca jetoanele mai sigur offline, în timp ce puteți utiliza portofelul desktop.

Votul delegat

După ce ați configurat portofelul, ar trebui votează pentru un delegat. Există multe dintre care să alegi și toate le propun diferite idei / plăți pentru comunitate. Să parcurgem procesul pentru portofelul desktop.

În primul rând, trebuie să transferați câteva monede pe portofel. Trimiteți ARK-ul pe care l-ați achiziționat de la un schimb la adresa publică listată în portofel.

Adresă publică ARK

Trimiteți fonduri în portofel utilizând adresa dvs. publică.

Cu cel puțin 1 ARK în portofel, navigați la fila Voturi. Apoi, faceți clic pe Adăugați delegat. În fereastra pop-up Adăugați delegat, aveți opțiunea de a alege unul dintre primii 51 de delegați de falsificare sau de a introduce în altul pentru care doriți să votați.

ARK Adăugați delegat

Alegeți un delegat.

După selectarea unui delegat, acesta ar trebui să apară pe lista dvs. de delegați. Asigurați-vă că bifați caseta de selectare de lângă delegat și faceți clic pe Vot.

Lista de delegați ARK

Confirmați-vă votul.

Ultimul lucru pe care trebuie să-l faceți este să introduceți fraza de acces și să confirmați votul. Asta este. Sunteți liber să vă eliminați votul sau să votați pentru un alt delegat oricând doriți. Totuși, va trebui să plătiți de fiecare dată taxa de 1 ARK.

Concluzie

Ark lucrează constant pentru a aduce interoperabilitatea și utilizabilitatea industriei blockchain. Echipa își dă seama că aducerea unei idei complexe precum tehnologia blockchain în atenția publicului trebuie să înceapă cu un design exemplar.

Dacă vor continua să realizeze totul pe foaia lor de drum îndrăzneață, nu există nicio îndoială că acest ecosistem ar putea fi unul dintre cei mai influenți catalizatori ai adoptării tehnologiei blockchain.

Nota editorului: Acest articol a fost actualizat de Steven Buchko pe 12.06.18 pentru a reflecta modificările recente ale proiectului.

Resurse aditionale

Site-ul web

Slack

Stare de nervozitate

Facebook

Reddit

Github

Discordie

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map