Ce este Aragon (ANT)? | Ghidul complet

Ce este Aragon?

Aragon este o aplicație descentralizată (dApp) pe blockchain-ul Ethereum care permite oricui să creeze și să gestioneze o organizație descentralizată. Proiectul este open source și este condus de Fundația Aragon. De asemenea, include un simbol, ANT, care acordă drepturi de vot pentru a lua decizii cu privire la direcția dezvoltării viitoare. În cele din urmă, echipa speră ca proiectul să fie o organizație autonomă complet descentralizată și dApp care este o jurisdicție neutră pentru oricine să creeze o organizație pe blockchain.

Organizațiile tradiționale au un buget semnificativ pentru funcțiile generale și administrative. În plus, atunci când tranzacționează cu alte organizații, se pot acumula taxe, întârzieri și intermediari. Acest lucru crește fricțiunea asupra economiei generale. Viziunea Aragonului elimină această fricțiune cu organizațiile descentralizate care operează pe o platformă comună.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Aproape toate organizațiile au câteva funcții administrative de bază în comun. Aceștia trebuie să ofere investitorilor capitaluri proprii, să permită acționarilor să voteze deciziile de guvernanță, să strângă bani, să plătească angajații și contractanții și să implementeze controlul accesului în scopuri contabile și de risc. Aceste funcționalități sunt standard (a se vedea „Funcționalitatea Out of the Box” de mai jos) ca parte a dApp-ului Aragon pentru orice nouă organizație construită în rețea.

Viziunea echipei este de a face simplă și ușoară configurarea și operarea unei organizații pe blockchain. Folosind instrumente open source și securitatea blockchain-ului Ethereum, proiectul are ca scop adoptarea în creștere a tehnologiei blockchain pentru utilizări practice. În acest articol, vom explora modul în care funcționează prin următoarele domenii și veți putea decide singur dacă Aragon este un schimbător de jocuri pentru adoptarea blockchain-ului.

Bariere de intrare în blockchain

Multe companii sunt interesate să testeze soluții blockchain pentru părțile interesate, plăți și guvernanță. Cu toate acestea, există mai multe obstacole care îngreunează companiile să facă primul pas.

Cel mai mare dintre aceste obstacole este lipsa de expertiză. Majoritatea companiilor nu au experți în blockchain. În consecință, nu știu de unde să înceapă cu dezvoltarea de contracte inteligente, dApp-uri și organizații descentralizate.

caracteristici aragon

Funcțiile Aragonului vă permit să vă satisfaceți nevoile specifice


Există, de asemenea, probleme mai mari, care sunt inerente blockchain-ului, care fac nervoase organizațiile. Ideea unui registru imuabil este puternică, dar este și înspăimântătoare atunci când greșelile nu pot fi corectate rapid. În cazul dezvoltării unui contract inteligent, există întotdeauna o probabilitate de introducere de bug-uri în cod. Ca atare, software-ul trebuie să fie ușor de actualizat și ar trebui să existe un mecanism de recompensare a erorilor pentru a stimula găsirea și remedierea erorilor. Aragon lucrează la aceste soluții.

În plus, Aragon abordează subiectivitatea în cazul încălcării contractelor inteligente. Cu fiecare contract inteligent, puteți codifica multe dintre posibilele încălcări ale contractului. Cu toate acestea, există și cazuri mai subiective, mai ales în relațiile complexe. Aragon stabilește un sistem de arbitraj pentru conflicte care nu sunt abordate în mod explicit în codul contractului inteligent.

Funcționalitate Out of the Box

În afara cutiei, Aragon oferă mai multe caracteristici de bază. Are un modul pentru gestionarea identității și module strâns legate de proprietate și control al accesului. Alte module includ votul acționarilor, strângerea de fonduri prin generarea de jetoane, integrarea și salarizarea resurselor umane și conturile de plătit / de primit. Luate împreună, funcționalitatea de bază a Aragonului acoperă aspectele critice ale contabilității, guvernanței și identității care fac ca societățile moderne să funcționeze.

aragon ui

După cum puteți vedea, aceste module alcătuiesc majoritatea funcțiilor administrative de care are nevoie o companie sau o organizație modernă. Este important să subliniem că aceste module pot fi activate și dezactivate individual, oferind personalizare instantanee pentru nevoile companiei. În plus, tot codul din spatele Aragonului este open source. Echipa de dezvoltare a unei companii le-ar putea edita după cum este necesar pentru a îndeplini cerințele companiei.

Caracteristici modulare personalizate

Designul modular al Aragonului nu se oprește cu modulele de bază care sunt standard. Așa cum companiile pot edita module existente, sunt libere să dezvolte și modele complet noi. De asemenea, se pot dezvolta deasupra datelor și structurilor modelelor existente pentru o funcționalitate extinsă.

contract aragon

Fundația Aragon prevede că software-ul Core ar putea găsi, de asemenea, utilizări în afara afacerilor tradiționale. Este posibil să apară cazuri de utilizare complet diferite:

  • Votarea alegerilor și sondaje naționale: contractele inteligente ar putea facilita un model de predicție care verifică dacă oficialii aleși respectă promisiunile campaniei și își recompensează susținătorii atunci când o fac.
  • Plata contractantului: persoane fizice la bord sau chiar alte companii ca subcontractori și le plătesc în mod independent.
  • Analitică și contabilitate îmbunătățite: adăugați vizualizarea datelor și straturi de analiză pe lângă informațiile de contabilitate, identitate și vot pe care le generează organizația dvs..

Natura modulară a Aragonului, combinată cu etosul său open source, înseamnă că am putea vedea un întreg ecosistem de module de utilizare gratuită care extind capacitatea organizațiilor de pe platformă.

Jurisdicție digitală

Aragon are în mod explicit scopul de a crea o jurisdicție digitală. La fel cum țările au jurisdicție asupra cetățenilor lor atunci când vine vorba de instanțele de judecată, Aragon vrea să creeze prima instanță de judecată digitală. Această instanță nu ar funcționa în funcție de granițele țării. În schimb, ar contribui la aplicarea contractelor digitale între organizații de pe platforma Aragon.

Aragon One

În primele zile de dezvoltare, proiectul s-a bazat pe Fundația Aragon nonprofit pentru a oferi direcție și sprijin pe măsură ce proiectul a început. Aragon One a fost primul pas în descentralizarea proiectului, înlocuind Fundația. Acesta cuprinde echipa de la Fundația Aragon, inclusiv CEO-ul Aragon One și fostul conducător al proiectului, Luis Cuende. În viitor, platforma va fi complet descentralizată și va fi condusă de comunitate. Deținătorii jetonului ANT vor avea drepturi de vot pentru toate aspectele legate de proiect.

Echipă

Aragon este un proiect open source, non-profit. Are mulți colaboratori. De asemenea, din punct de vedere tehnic nu are un CEO sau CTO. În schimb, a început cu un conducător de proiect. Cu toate acestea, în urma obiectivelor de descentralizare ale proiectului, conducătorul proiectului a renunțat la crearea Aragon One.

Luis Cuende conducea proiectul. În 2011, a primit un premiu „Cel mai bun programator european pentru minori” și a primit premiul Forbes cu recunoașterea de 30 sub 30 de ani. Este un tip tânăr, dar cu conducere și costuri tehnice. El l-a consiliat pe vicepreședintele Comisiei Europene și este premiat pentru MIT Innovators Under 35. El a fondat mai multe startup-uri și a creat prima distribuție Linux cu autentificare facială.

Scopul final al proiectului este însă ca Aragonul să nu mai aibă nevoie de o echipă. Dezvoltatorii speră că implicarea și sprijinul comunității vor conduce inițiative viitoare, iar Fundația va juca doar un rol minor în coordonarea contribuțiilor.

Foaie de parcurs

Aragon a fost ocupat în 2018, lansând Aragon 0,1, 0,5 și, cel mai recent, pe 30 octombrie 2018, Aragon 0,6, care vă permite să creați organizații pe Mainnet-ul Ethereum. Din postarea pe blog a echipei despre lansarea 0.6, acest lucru înseamnă: „Astăzi, organizațiile descentralizate devin reale”. De la lansarea inițială, peste 15.000 de organizații au fost create folosind platforma.

Pașii următori ai proiectului sunt spre o descentralizare ulterioară și, eventual, rularea completă a platformei de către comunitate.

Jeton ANT

După cum sa menționat anterior, simbolul ANT reprezintă o cotă de guvernanță pe Aragon. Acordă drepturi de vot pentru propunerile de dezvoltare. Cantitatea de ANT pe care o dețineți determină puterea voastră de vot.

Istoricul tranzacționării

Jetonul ANT a fost lansat cu un ICO în mai 2017. La acea vreme, acesta era printre cele mai de succes ICO-uri vreodată. A strâns 24 de milioane de dolari în cincisprezece minute.

baseUrl = „https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName („script”);

var embedder = scripturi [scripts.length – 1];

(funcție () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement („script”);

s.type = „text / javascript”;

s.async = adevărat;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = ANT & tsyms = USD, EUR, CNY, GBP’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”)> = 0? “&”: “?”) + “app =” + appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Prețul ANT nu a văzut creșterea masivă pe care am văzut-o în alte criptomonede. De la lansare, ANT a zburat sub radar. În prezent, se numără printre primele 200 de criptos în funcție de capitalizarea pieței.

ANT a atins punctul culminant cu restul pieței criptografice în ianuarie 2018, la 7,73 USD, dar a atins un alt moment culminant mai recent în mai 2018, la 4,88 USD. Nu este clar ce poate fi cauzat creșterea prețurilor din aprilie-mai. După ce valoarea acestui ANT a continuat să scadă, nivelându-se în ultimele câteva luni în jur de 0,75 USD, o scădere semnificativă chiar și față de prețul său ICO.

În mod surprinzător, lansarea rețelei principale din Aragon a avut puțin sau deloc efect asupra prețului. Această lipsă de mișcare poate fi un semn că zilele investițiilor speculative s-au încheiat pentru comunitatea cripto. Înaintând, singurul lucru care ar putea afecta pozitiv prețul este pur și simplu adoptarea.

Cum să cumpărați jeton Aragon (ANT)

ANT este disponibil pe multe schimburi majore de criptomonede. Cu toate acestea, nu există o poartă directă fiat pentru a cumpăra ANT. Dacă doriți să achiziționați ANT, va trebui mai întâi, dar BTC sau ETH, deoarece acestea sunt cele mai populare perechi de tranzacționare pentru ANT.

Puteți găsi ANT pe Bittrex, Liqui, HitBTC, EtherDelta, și IDEX, printre alții.

Cum se păstrează jetonul Aragon (ANT)

Deoarece Aragon este un dApp construit pe blockchain-ul Ethereum, simbolul ANT este un simbol compatibil ERC-20.

Ca atare, puteți stoca ANT utilizând orice portofel compatibil Ethereum. MyEtherWallet portofelele din hârtie sunt o opțiune populară pentru stocarea ușoară și sigură. Pentru cel mai înalt nivel de securitate, luați în considerare un portofel hardware Trezor sau Ledger Nano S.

Dacă portofelul dvs. are dificultăți în recunoașterea jetoanelor ANT după ce le-ați transferat, verificați EtherScan pentru a obține adresa contractului și zecimale pentru a vă îndrepta portofelul în direcția corectă.

Concluzie

Facilitarea creării și gestionării organizațiilor pe blockchain este un pas important pentru utilizarea blockchain. Aragon a făcut pași înainte în misiunea sa de a aduce multe organizații pe platforma sa, iar efectele rețelei pentru tranzacții și eficiența între organizații ar putea fi enorme. Va trebui să așteptăm să vedem dacă se realizează descentralizarea completă și care vor fi rezultatele lansării Aragon 0.6.

Nota editorului: acest articol a fost actualizat de Rachel Lantz pe 3 noiembrie 2018, pentru a reflecta schimbările recente din proiect.

Resurse aditionale

Stare de nervozitate

Reddit

Github

Blog

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map