Bitcoin și Psihologie comercială

De fiecare dată când plasați o nouă tranzacție Bitcoin, sunteți motivat de puternice sisteme de credințe interne. Când apăsați butonul de cumpărare sau vânzare, acesta spune multe despre dorințele dvs. și estimarea intrinsecă a valorii de sine.

Când auziți știri urcătoare (bearish), condiționarea dvs. financiară și de stimă de sine internă poate chiar să reacționeze excesiv, determinându-vă să tranzacționați prea agresiv sau timid. O înțelegere de bază a psihologiei tranzacționării bitcoinului vă poate ajuta să vă mențineți regimul de tranzacționare și investiții pe o cheie uniformă.

Ce este oricum Psihologia comercială?

Psihologia de tranzacționare este starea dvs. internă de conștientizare de sine, autodisciplină, valoare de sine, raționalitate și responsabilitate care afectează toate sarcinile și deciziile dvs. de tranzacționare și investire, cum ar fi:

 • Analiza pieței (tehnică și / sau fundamentală)
 • Dimensiunea poziției și riscul contului
 • Controlul pierderilor
 • Luare de profit
 • Evaluarea rezultatelor tranzacționării

Probleme psihologice profunde cauzează haos

Dacă aveți probleme psihologice nerezolvate, fiecare dintre componentele sistemului de tranzacționare de mai sus va fi afectată negativ într-un fel. De exemplu, s-ar putea să vă filtrați analiza graficului prin prisma stimei de sine slabe. Acest lucru poate duce la realizarea unei configurații comerciale proaste după alta, afirmându-vă astfel imagini interne de lipsă de valoare.

Nevoia de a vă susține familia vă poate determina să faceți tranzacții care sunt de trei ori mai mari decât prevede controlul prudent al riscului. Poate că vă confruntați cu probleme psihologice serioase, nerezolvate, care pot face ravagii în planul dvs. de tranzacționare Bitcoin pe termen lung, provocând decizii de tranzacționare inadecvate care vă costă bani.

De exemplu, poate nu reușiți în mod constant să obțineți profituri mari, excepționale. În loc să rezervați un câștig de 10, 20 sau chiar 50% Bitcoin, puteți permite profiturilor dvs. să scape în speranța că prețurile vor continua să crească. S-ar putea să călărești chiar și un mare câștigător în jgheab, câștigând o pierdere inestetică și inutilă.

Ajutorul este disponibil

Dacă tranzacționarea Bitcoin suferă de astfel de acțiuni de auto-sabotare, trebuie să încetați tranzacționarea și să ajungeți la rădăcina problemei. Succesul dvs. ca trader Bitcoin depinde de menținerea emoțiilor de frică și lăcomie sub control. Oricare altul probleme psihologice care vă determină să vă abateți de la regimul dvs. de tranzacționare bine gândit trebuie, de asemenea, abordat. Există psihologi comercianți reali care vă pot ajuta printr-o varietate de cărți, resurse online și consiliere individuală pentru comercianți.

Unii comercianți sunt de fapt jucători, asemănător cu oamenii care se joacă pe aceia site-urile de pariuri nu sunt pe gamstop fără capacitatea de a se opri, dar ei nu pot sau nu vor admite acest lucru pentru ei înșiși. Chiar și atunci când soțul sau prietenii lor le spun că au o problemă serioasă, vor nega realitatea acesteia. Arătați-le o diagramă a curbei lor de tranzacționare Bitcoin din lumea reală (de obicei, o înclinare negativă, unghi de 45 de grade sau mai rău) și vă vor oferi o sută de motive pentru care lucrurile nu stau atât de rău. Următorul lor mare câștigător va veni în curând. Nu vă deranjați nici măcar să menționați ceva despre psihologia tranzacționării Bitcoin unui jucător. Salvează-ți respirația.

Jucătorii de pe Bitcoin sau orice altă piață vor pierde de obicei totul înainte de a recunoaște că au nevoie de ajutor.

psihologia tranzacționării bitcoin

Succesul tranzacționării Bitcoin începe cu o psihologie a tranzacției sănătoasă. Faceți față problemelor emoționale nerezolvate înainte ca acestea să vă poată sabota performanța de tranzacționare. Imagine: geralt la Pixabay.com


Autodisciplina și succesul tranzacționării Bitcoin

Bitcoin este o piață extrem de volatilă. Volatilitatea pieței în sine este o expresie în masă a fricii și / sau a lăcomiei în rândul comercianților. Dacă aveți puțin control asupra emoțiilor dvs., este posibil să luați decizii de tranzacționare iraționale. Și probabil le veți face în cele mai nepotrivite momente.

De exemplu, în perioada 14 noiembrie – 15 decembrie 2018, Bitcoin a scăzut cu 50%. Titlurile știrilor financiare au contribuit la întărirea durerii cauzate de piața severă a ursului Bitcoin. Să presupunem că ați fost în numerar pe data de 15 și nu ați semnalizat nici o cumpărare nouă, nici un semnal de scurtă durată intermitent. Cel mai pe vremea respectivă, aveai autodisciplina necesară pentru a rămâne la semnalele de tranzacționare și la planul principal de tranzacționare. Alegerea rațională ar fi fost să aștepți cu răbdare un nou semnal de tranzacționare valid.

Teama de a pierde, trebuie să recuperezi pierderile

Cu toate acestea, ați pierdut bani la ultimele tranzacții Bitcoin. Nu ați vrut să lăsați oportunitatea de profit oferită (dar nu garantată) de tendința descendentă a monedei să scape fără să treacă. La urma urmei, întrucât știrile au fost atât de îngrozitor de ursitoare, a fi cu siguranță alegerea înțeleaptă? Poate că Bitcoin ar fi continuat să scadă, permițându-vă să vă compensați toate pierderile recente și apoi unele. Teama de a pierde un declin potențial de 10 sau 20 la sută (și fără tine la bord pentru plimbare) ți-a copleșit frica complet rațională de a pierde mare la un potențial raliu cu acoperire scurtă.

Dacă acest scenariu ipotetic descrie propriul dvs. sistem de credințe interne (frica de a pierde, nevoia de a recupera pierderile), șansele dvs. de a obține tranzacționarea Bitcoin și de a investi succesul sunt mici. Permițând emoțiilor și nevoilor tale psihologice să anuleze analiza rațională a pieței, îți sabotezi planul de tranzacționare altfel solid. Este posibil să aveți cel mai bun sistem de tranzacționare mecanică din lume. Cu toate acestea, dacă nu vă puteți disciplina pentru a face fiecare tranzacție fără ca blocajele dvs. psihologice să vă împiedice, ar putea la fel de bine să le spuneți că se oprește acum. Vă veți economisi o avere în pierderi inutile. S-ar putea chiar să vă salvați căsătoria, finanțele familiei și sănătatea.

Logică și fantezie

Iată un alt exemplu de convingeri și dorințe interne care interferează cu o mentalitate de tranzacționare adecvată. Să presupunem că finanțele familiei dvs. sunt în formă brută. Ai fost disponibilizat de la o treabă bună acum doi ani. Aduci doar o treime din numerarul lunar necesar pentru a-ți întreține gospodăria. Ți-ai finanțat contul criptografic cu 25.000 de dolari (majoritatea economiilor tale) și ai plasat o cantitate excesivă de speranță capacității tale de a încasa 100% din câștigurile din tranzacționare în fiecare an.

Ce este în neregulă cu această imagine, s-ar putea să întrebați? Ei bine, pentru început, ar putea dura câțiva ani pentru a deveni un trader Bitcoin profitabil. Veți pierde probabil bani pentru câțiva ani înainte ca totul să înceapă să dea clic. Chiar și unii comercianți profesioniști recunosc că au aruncat în aer mai multe conturi de tranzacționare înainte de a ajunge în curs profitabilitate. Unele fonduri de acoperire binecunoscute (dintre care unele tranzacționează cripto) doar câștiguri medii anuale sportive de 10-15 la sută pe an.

Do or Die Mindset

Și totuși, intenționați să obțineți câștiguri de 100%. De ce? Pentru că trebuie, sau altfel riscați să dați faliment pe măsură ce economiile dvs. se evaporă. Tranzacționarea este suficient de stresantă chiar și cu un sistem excelent și un control al riscurilor care vă ajută să aduceți slănina. Dar pentru a pune o povară de „Eu trebuie sa faceți câștiguri comerciale de 100% pe an ”pe umerii dvs. nu este doar neînțelept, ci este, de asemenea, periculos din punct de vedere psihologic și vă pregătește pentru pierderi potențiale de tranzacționare catastrofale.

Înviorează-te

Este esențial să ai speranță, dar când speranța se transformă în fantezie, atunci un comerciant Bitcoin are nevoie de o intervenție. Alegeți terapeutul cu înțelepciune, dar nu faceți aceeași greșeală ca și părinții lui Rodney Dangerfield:

Când eram tânăr, părinții m-au trimis la un psiholog al copiilor. L-am văzut de patru ani. Bietul copil nu m-a putut ajuta deloc!

psihologia tranzacționării bitcoin trăind cu atenție

Tranzacționarea conștientă, conștientă și lipsită de prejudecăți de tranzacționare vă poate deschide o nouă lume a profitabilității tranzacționării Bitcoin. Fotografie de Lesly Juarez pe Unsplash

Încurajarea unei psihologii de tranzacționare Bitcoin sănătoase

 • Închideți toate știrile și rețelele sociale, cu excepția piețelor financiare esențiale, atunci când tranzacționați.
 • Tranzacționează un sistem mecanic dovedit și nu sfaturi sau opinii fierbinți.
 • Controlați strict riscul contului dvs. tranzacționat. Păstrați-l la unu sau două procente, maxim.
 • Tranzacționează o piață, un sistem și un singur interval de timp pentru a obține rezultate consistente.
 • Mențineți așteptări realiste pentru activitățile dvs. de tranzacționare Bitcoin.
 • Nu tranzacționați în momente de criză personală, familială sau de afaceri.
 • Găsiți un mentor bun de psihologie comercială și studiați cărțile și videoclipurile acestora.
 • Căutați ajutor sau intervenție profesională cu traume și probleme psihologice nerezolvate.
 • Faceți mult exercițiu și evitați mâncarea nedorită. Eliminați consumul de tutun dacă este posibil.
 • Dacă aveți probleme cu drogurile sau alcoolul, încetați să tranzacționați chiar acum și obțineți ajutor imediat.
 • Aveți o viață împlinită, în afară de tranzacționare, păstrați o distanță psihologică sigură.
 • Nu echivalați succesul sau eșecul tranzacționării cu valoarea dvs. ca persoană.

Psihologia comercială este un domeniu de studiu complex, extrem de nuanțat. Cu toate acestea, nu lăsați acest lucru să vă sperie departe de a investiga numeroasele resurse gratuite de psihologie de tranzacționare online. Câteva mici ajustări ale sistemului dvs. intern de credințe pot fi tot ce aveți nevoie pentru a vă ridica performanțele de tranzacționare Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map