Å vokse Blockchain-fellesskapet var et stort tema på NEO DevCon

Vokser Blockchain-fellesskapet

NEOs første DevCon noensinne ble pakket inn sist onsdag ettermiddag. I løpet av den to dager lange konferansen oppstod det mange flotte samtaler blant foredragsholderne, paneldeltakerne og deltakerne. En gjentatt samtale stakk imidlertid ut. Gang på gang beklaget utviklere, investorer og nykommere blockchain sine inngangshindringer for nye brukere.

neo devcon panel

Mens konferansen fokuserte på NEO og utvikling av bruker- og utviklersamfunnet, gjelder diskusjonen om brukeropplevelse på tvers av blockchain-teknologier. I løpet av det siste året har blockchain fått anerkjennelse i vanlige medier. Sammen med anerkjennelsen kommer nye brukere som er interessert i blockchain, men kanskje ikke er tekniske nok til å komme i gang uten hjelp.

Når det er tilfelle, vil adopsjon av blockchain i 2018 og utover avhenge av å forbedre ombordopplevelsen. Bedrifter ønsker å lære å komme i gang med den revolusjonerende teknologien. Programvareutviklere er interessert i å lære å kode dapps og smarte kontrakter. Gjennomsnittlige brukere trenger hjelp til å sette opp lommebøker og bruke dapps.

I denne artikkelen ser vi på noen av de største temaene som kommer ut av NEOs DevCon når det gjelder å øke blockchain-samfunnet.

Blockchain’s User Experience Problem

Å lage en lommebok, sende tokens, bruke dapps eller bruke en node skal ikke være vanskelig. Imidlertid er det overveldende for nye brukere å lære grunnleggende regler for å delta i blockchain-økosystemet.

Blockchain ligner på internett på begynnelsen av 90-tallet. Nettsteder var dårlig utformet og vanskelige å bruke sammenlignet med dagens webapplikasjoner. Den samme trenden innen brukervennlighet og masseadopsjon vil sannsynligvis finne sted for blockchain i løpet av de neste årene.

Akkurat nå mangler brukeropplevelsen i blockchain, og små feil har store konsekvenser. For eksempel kan feil skriving av en lommebokadresse når du sender tokens, bety at disse tokens går tapt for alltid. Nye brukere mister ofte sine private nøkler eller misforstår sikkerhetshensynet ved bruk av byttebøker.

skjermbilde av o3-lommebok

Dette er delvis et utdanningsspørsmål. Det er imidlertid også et brukeropplevelsesproblem. Flere høyttalere, paneldeltakere og deltakere berørte dette kjerneproblemet med blockchain under NEOs DevCon. Det er noen spennende tiltak som prioriterer design og brukerintegrering. Disse inkluderer lommebøker som O3 gateway eller etos som er mobile først og designet for å være intuitive.

Når det er implementert godt, kan god brukeropplevelsesdesign være intuitivt og beskytte brukerne mot å gjøre feil uten å ofre sikkerheten. Å gjøre blockchain enklere for første gangs brukere vil være en nøkkel til å drive adopsjon.

Mangel på upartisk, hypefri informasjon

Et annet sentralt tema på NEO DevCon var fraværet av upartisk informasjon i rommet. Ofte er det vanskelig å vite hva man kan tro på Reddit, Steemit eller blogger der så mange innlegg ser ut til å skille den siste ICO.

Stemningen på NEOs DevCon var åpent nysgjerrig og interessert i kvalitetsinnhold fra medier og pålitelige ressurser. Gode ​​journalistiske kilder som NEO Nyheter i dag mottok gjentatte ros fra foredragsholdere på konferansen for deres upartiske dekning av utviklingen i NEO. Det er absolutt plass til flere slike kilder for blockchain som helhet.

Behov for enklere ombordstigning for utviklere

hei verdens eterum

Mange av deltakerne på NEOs DevCon var utviklere med betydelig erfaring innen programvare, men liten eller ingen erfaring med å utvikle seg på blockchain. Under panelet, City of Zion medstifter Fabio Canesin mottok flere spørsmål om å bli involvert i utviklingsprosjekter på NEO-blockchain.

Interessen er sterk. Imidlertid er det foreløpig ikke en klar opplæringsserie om bord eller ressursveiledning for nye utviklere å begynne å kode smarte kontrakter på hvilken som helst plattform, det være seg Ethereum, NEO, Qtum, etc. Å lage en slik ressurs kan gå langt mot å legge til nye utviklere. til blockchain-økosystemet.

Det er heller ikke alltid klart hvor nye utviklere skal gå for å finne prosjekter de kan delta i. Akkurat nå er det best å sende en melding til Discord- eller Slack-kanalen til plattformen du er interessert i å kode på. En database med nåværende anerkjente blockchain-prosjekter som trenger nye utviklere, vil være et godt sted å starte.

Produserer virkelig verdi kontra spekulasjoner

DevCon ble fylt med referanser til ICO-er som ikke førte til reelle resultater. Dette er faktisk en av de største kritikkene av krypto akkurat nå. Det er mye investeringspenger i økosystemet. Den enkle tilgangen til kapital betyr at prosjekter ikke alltid tenker gjennom de praktiske brukssakene for deres produkt.

Blockchains rykte som en spekulativ industri gjør den underliggende teknologien en bjørnetjeneste. Det er et reelt potensiale i blockchain og andre offentlige hovedboksteknologier for å endre måten vi tenker på identitet, forsyningskjeder og å bygge tillit mellom parter. Utfordringen er at få prosjekter har gitt solide, målbare resultater for bruk i virkeligheten ennå. Når de gjør det, drukner de ut av støyen fra blockchain som helhet.

Over tid vil vi imidlertid se at prosjekter med målbare varige påvirkninger vil overleve den nåværende sprøytenarkomanen, og etablere blockchain som en verdifull teknologisk innovasjon i stedet for en hyped up trend.

Fjern banen for eksisterende selskaper å begynne å bruke Blockchain

Mange deltakere på NEOs DevCon representerte tradisjonelle virksomheter som var interessert i å se hvordan blockchain kunne fungere for dem. Problemet? De visste ikke hvor de skulle begynne eller hvem de skulle spørre.

Det er enkelt å få en grunnleggende oversikt over blockchain-teknologi fra et Google-søk. Det er mye vanskeligere å finne noen som er kunnskapsrike nok i blockchain-utvikling for å konsultere selskapet ditt og fortelle deg om og hvordan blockchain kan fungere for deg.

Etter hvert som antallet og kvaliteten på blockchain-utviklere øker, forvent å se en økning i blockchain-konsulenttjenester som hjelper små og mellomstore bedrifter å finne ut hvordan man integrerer blockchain-løsninger i forretningsmodellene.

Konklusjon

NEOs DevCon viste oss at det er betydelig, alvorlig interesse for blockchain bruk, utvikling og bedriftsapplikasjoner. Imidlertid er det veisperringer i veien for adopsjon av brukere og utviklere. Å overvinne disse hindringene vil være nøkkelen til å drive adopsjon av blockchain de neste årene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map