For å forstå kryptovaluta må du først forstå historien til den virtuelle mynten. Virtuell mynt, eller digital valuta, skiller seg fra tradisjonell fiat-valuta ved at det ikke er noen fysisk representasjon som følger med hver verdienhet. Lenge før kryptodillingen i 2017 var det pionerene innen elektroniske kontanter.

Disse tidlige økonomiske frittenkerne formet markedet og forberedte verden for digitalisering av økonomien. Spol frem til dagens kryptomarked, og takket være effektiviteten til blockchain-teknologi, ser du nå digitale penger opplever økt adopsjon globalt.

Virtuell mynt før Bitcoin

I løpet av de siste tjue årene har betalingssystemer for virtuell valuta blomstret. Disse systemene eksisterte lenge før den avanserte blockchain-teknologien i dag laget virtuelle mynter, som Bitcoin, et kjent navn.

Virtuelle valutaer blir ikke ansett som et lovlig betalingsmiddel i de fleste land av mange grunner. Regjeringer utsteder ikke disse myntene. I stedet utstedes virtuelle valutaer av plattformens utviklere. I dag er det mange måter bedrifter frigjør virtuelle mynter på. Før kryptovalutaer var bonuser den mest populære formen for utstedelse av digital valuta.

Problemer med tidlig virtuell mynt

Problemet med disse tidlige virtuelle myntene var at de var for utsatt for angrep fra hackere eller svindlere. I tillegg etterlot mangelen på noen form for materiell bekreftelse mange virksomheter skeptiske til den virkelige verdien bak disse konseptene. Husk at dette var 20 år før fremveksten av blockchain-teknologi. Mange eide ikke en gang en datamaskin på dette tidspunktet.

Nederland, 1980-tallet

Et av de første eksemplene på et forsøk på å opprette digitale kontanter kommer fra Nederland på slutten av 1980-tallet. Bensinstasjonseiere var lei av at deres virksomheter ble ranet. Problemet ble så ille at noen bestemte at det ville være tryggere å finne en måte å plassere penger på smartkort på. Lastebilselskapseiere kan laste disse kortene og gi dem til sjåførene. Førerne ville da bruke kortene på de deltakende bensinstasjonene.

Flooz.com

Et annet eksempel på bruk av virtuell mynt før kryptovaluta er internettvalutaen Flooz. Flooz.com utstedte disse virtuelle myntene i 1998 som en del av en markedsføringskampanje. Hver Flooz tilsvarte en dollar i verdi.

Brukere vil motta Flooz-mynt for kjøp gjort på Flooz.com-nettstedet. Brukere kan da bruke Flooz på flere produkter på nettstedet, eller de kan ta bonusinntektene sine og handle hos mange andre deltakende leverandører..

Konseptet var godt før sin tid, og til tross for en reklamekampanje på flere millioner dollar oppnådde Flooz aldri det nivået på adopsjon som kreves for å opprettholde prosjektet. Plattformen tok også store tap etter at en kombinasjon av russiske og filippinske hackere gjorde kjøp med stjålne kredittkort. Selskapet er nå avsluttet, men inspirasjonen til prosjektet deres lever videre i dagens digitale valutaer.

Blindede kontanter

I 1981 en amerikansk kryptograf med navnet David Chaum ga ut sitt nå berømte papir med tittelen Sporbar elektronisk post, returadresser og digitale pseudonymer. Chaum beskrev et anonymt digitalt valutasystem. I 1989 utviklet Chaum protokollen sin til en fungerende virtuell mynt kjent som DigiCash.

David Chaum via kvarts

David Chaum via kvarts

Protokollen var revolusjonerende og introduserte verden for begrepet blinde signaturer. Blinde signaturer skjuler innholdet i en melding og bruker en kombinasjon av et offentlig og privat passord for å verifisere deltakernes gyldighet. I dag brukes dette konseptet i store kryptovalutaer i form av offentlige nøkler.

B-penger

Et tiår etter at DigiCash kom inn på markedet, en utvikler ved navn Wei Dai ga bølger i det kryptografiske samfunnet etter å ha publisert en artikkel som heter B-Money Anonymous, Distributed Electronic Cash System. Dette virtuelle myntkonseptet benyttet et desentralisert nettverk, som inkluderte muligheter for privat sending og automatisk håndhevbare kontrakter. Mens de tekniske aspektene ved denne virtuelle mynten var langt fra blockchain-teknologi, og prosjektet aldri fikk nok fart til å ta fly, påvirket konseptet det fremtidige kryptovalutamarkedet sterkt..

Bit gull

Langvarig talsmann for virtuell mynt, Nick Szabo, var banebrytende på proof-of-work-systemet som brukes i dag av kryptokurver som Bitcoin med Bit Gold-protokollen. Bit Gold bidro til å sementere konseptet med et desentralisert nettverk og eliminering av tredjepartsverifiseringssystemer. Satoshi lånte mange av Bit Golds konsepter. Så mye at mange trodde Satoshi Nakamoto var Nick Szabo. Det tok et publikum benektelse av Szabo for til slutt å overbevise folk om noe annet.

@ sosrates1024 Ikke Satoshi, men takk.

– Nick Szabo (@ NickSzabo4) 7. juli 2014

HashCash

Mange kryptoentusiaster anser HashCash for å være den direkte inspirasjonen for Bitcoin. HashCash ble introdusert i 1997 av kryptograf Adam Beck. Beck innarbeidet en arbeidsprotokoll for å verifisere gyldigheten av en transaksjon. HashCash’s proof-of-work-protokoll så tidligere bruk som en teknikk for reduksjon av spam, før den ble tilpasset virtuelle mynter. Konseptet påvirket Nakamoto til det punktet at han siterer Beck i Bitcoin-papiret. Imidlertid mistet HashCash relevans etter å ha fått problemer med skalerbarhet på grunn av økt nettverksbelastning.

Skriv inn Bitcoin og Wonders of Blockchain

Satoshi Nakamoto, den anonyme skaperen av Bitcoin, merker verdens mest suksessfulle kryptokurrency som “et peer-to-peer elektronisk kontantsystem.” I motsetning til de virtuelle myntene før Bitcoin hadde Satoshi støtte fra kraftig ny teknologi, blockchain.

Blockchain-teknologi lagrer informasjon i duplikat over et stort nettverk av datamaskiner. Før noen endringer i blockchain må femtien prosent av nodene være enige om gyldigheten til kjeden. Denne valideringsprosessen refererer til de forrige blokkene. Den lengste kontrollerbare kjeden av transaksjoner forblir den gyldige kjeden. På denne måten eliminerer blockchain-teknologien behovet for tredjepartsverifiseringssystemer som banker.

Fordeler med virtuelle mynter

Fremkomsten av blockchain-teknologi økte fordelene med virtuelle mynter betydelig. Brukere kan overføre kryptovaluta på nær øyeblikkelig tid, og til en mye billigere pris enn de tradisjonelle metodene for global pengeoverføring. Kryptovalutaer eliminerer behovet for verifiseringssystemer, noe som sparer deg for mye tid.

For å sette nivået på besparelser som kryptobrukere opplever i perspektiv, se på de tradisjonelle internasjonale pengeoverføringsmetodene. I dag krever midlene dine verifisering fra potensielt trettiseks forskjellige tredjepartsorganisasjoner når de sendes globalt. Og hver organisasjon tar et gebyr for sine tjenester.

Virtuelle mynter er her for å bli

Nå har verden flere legitime alternativer for virtuell valuta å vurdere. Disse digitale valutaene fortsetter å forme fremtidens økonomi. I dag er virtuelle mynter vanligere enn noen gang, og for første gang i historien får digitale penger anerkjennelse fra tradisjonelle finansforetak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me