Verdens første offentlige blockchain med hemmelige kontrakter gjør saken sin

Helt siden den globale interessen for kryptovalutaer og blockchain økte i 2017, har debatten festet offentlige og private blockchains mot hverandre i sammenheng med praktisk adopsjon. Ethereum er utvilsomt den mest populære offentlige blockchain med over the flertall på +2400 Dapps blir bygget på den siden Ethereum ble live i 2015, men de beste Ethereum-applikasjonene ser fortsatt bare noen få tusen transaksjoner per dag.

Når det gjelder storbedrift (f.eks.Fortune 1000), er de fleste selskaper fortsatt i test- og pilotfasen for å institusjonalisere blockchain i sin egen daglige virksomhet. Videre må det tenkes å bestemme om du skal bygge din egen blockchain internt i forhold til å bruke en som er spesialbygd for bedrifter, som Hyperledger Fabric eller Corda, og huske på kortsiktig og langsiktig levedyktighet..

Det er unødvendig å si at vi fortsatt er langt borte fra der mange eksperter trodde vi ville være fra et blockchain-adopsjonsperspektiv på dette tidspunktet, midten av 2019. Skalerbarhet og hastighet har vært et stort problem for Ethereum, mens oksen mot bærefallslønn på valutasiden av ting. Investorer og blockchain-prosjekter satser på blokkjedene som de tror ikke bare vil opprettholde, men har en global markedsandel i mange år framover..

Så hva er det egentlig som trengs for å gå ombord på store bedrifter på blockchain som ment av skaperne av alle disse protokolllagsselskapene? Og hvordan kan vi teknologien fortsatt følge økende regulatorisk kontroll og reguleringstiltak?

Problemer med offentlige og private blokkjeder

De distinkte blockchain-fordelene med åpenhet, uforanderlighet og desentralisering har sine avveininger når man sammenligner offentlige og private blockchains, i både tillatelsesløse (åpne) og tillatte (lukkede) innstillinger. Disse avveiningene har vært nøkkelfaktorer som førte til adopsjonsspørsmål, og fikk mange til å vurdere hybridopsjoner med on-chain og off-chain-løsninger.

På et høyt nivå tillater offentlige blokkjeder alle å bli med i sitt blockchain-nettverk for å delta i transaksjoner mens de gjør transaksjonsdata åpne for offentlig gruppeverifisering i et tillitsløst, desentralisert nettverk. Imidlertid har de største problemene med offentlige blokkeringer vært sentrert rundt transaksjonshastighet, skalerbarhet og energiforbruk.

På den annen side begrenser private blokkjeder transaksjoner til autoriserte parter i et mer kontrollert, sentralisert miljø som muliggjør et raskere, mer skalerbart nettverk. De viktigste avveiningene med private blockchains dreier seg om nødvendig tillit til autoriserte, kontrollerende enheter, så vel som de iboende problemene med sentralisert, privat kontroll av data, inkludert sårbarheter knyttet til datamanipulering og hacking. Med Facebook som prøver å lansere Vekten de neste 12 månedene mens de historisk har håndtert mange personvernproblemer, er argumentet for blockchain-støttet personvern sterkere enn noensinne..

Som en McKinsey-rapporten påpeker: “De fleste kommersielle blockchain vil bruke privat, tillatt arkitektur for å optimalisere nettverksåpning og skalerbarhet.” Imidlertid er det mange brukssaker for både offentlige og private blokkjeder over mange områder, inkludert stemmegivning, spill, forsyningskjede og økonomi, som har mange som sier ‘en størrelse passer ikke alle’ når det gjelder hvilken type blockchain som skiller seg ut. som ‘best of breed’.

Quras har som mål å skape den første ‘Best of Two Worlds’ Public Blockchain

Etter hvert som blockchain-industrien fortsetter å modnes, fortsetter vi å se flere innovative selskaper som kommer med løsninger som takler problemene på det grunnleggende protokoll blockchain-nivået.

Tast inn Quras, en offentlig blockchain som bruker hemmelige, anonyme kontrakter. Tokyo-baserte Quras jobber med en ‘best of two worlds’ blockchain, og bruker anonyme transaksjoner i en smart kontrakt for å la bare de involverte partene se transaksjonen mens den smarte kontrakten ligger i et distribuert og desentralisert nettverk..

I dag har blockchain-prosjekter en begrenset mengde protokoller for dem å operere på, og hver søker etter den riktige blockchain-protokollen som har alternativene som kreves for å kjøre deres økosystem. Tjenester som krever private funksjoner, kan ikke kjøres på offentlige protokoller, mens mange private blokkeringer bruker saker er begrenset til verdioverføring. Mangel på dApp-adopsjon på de største blokkjedene antyder en feiljustering av insentivmekanismer mellom brukere av blockchain og blockchain-infrastrukturleverandøren.


De mest populære personvernfokuserte kryptovalutaene, som Zcash, Monero og Dash, bruker hver sin teknologi, men ingen av dem inkluderer smarte kontrakter. Mens andre flotte prosjekter som Origo Network, Enigma og OasisLabs ønsker å muliggjøre personvern på smarte kontrakter, men bare OasisLabs har sin egen protokoll, med sporing av transaksjoner alltid offentlig.

Teamet bak Quras tenkte gjennom alle de aktuelle problemene som plager blockchain-protokoller og adopsjonsproblemer i sin 2,5 år lange utvikling av Quras blockchain.

“Quras er fleksible for prosjektbehov, slik at ethvert prosjekt kan bygge inn påkrevd personvernfiltrering ved bruk av null-kunnskapssikker og ringteknologi for å beskytte brukertransaksjoner. Quras beskytter privatlivet for både brukere og bedrifter, og muliggjør mange nye brukssaker for store bedrifter som var nølende med å utforske blockchain for sine egne anstrengelser på grunn av både skalerbarhet og personvernproblemer, sier Ken Misuma, CMO i Quras..

Med en nåværende lastekapasitet til å håndtere opptil 1000 transaksjoner per sekund sammen med Quras planer om å øke kapasiteten, er blockchain bygget for å skalere.

Justering av insentiver mens du styrker enkeltpersoner

Quras ble først implementert av NEM, og bruker en ‘Proof of Importance’ -algoritme for å belønne nettverksbrukere, i stedet for myntoppsamlere. De som anses som viktige av algoritmen kan produsere blokker og motta blokkbelønninger. Quras planlegger å distribuere alle transaksjonsgebyrer til brukere som beholder et visst volum QRS, den viktigste verdioverføringen i QuUras økosystem.

Quras mainnet er planlagt utgitt i 4. kvartal i år, mye til forventning fra samfunnet deres som inkluderer over 100.000 merkevareambassadører og utviklere. Mens Quras har jobbet med å gjøre noen store Dapp-kunngjøringer, har de fått på plass de gode insentivene for å bringe utviklere og token-ledere inn på Quras-protokollen. Quras planlegger å distribuere 20-40% av gassgebyrene til prosjekter som bygger på blockchain. I sin tur kan Quras-gass brukes til å betale for nettverkstjenester, som datalagring, smart kontraktutførelse og transaksjonsgebyrer.

“Siden vi lever i individets tid, tror jeg vi må beskytte enkeltpersoner og deres privatliv,” sier Shigeki Kakutani, administrerende direktør i Quras. «For eksempel er all Facebook-data lagret på serveren, men fra nå av synes jeg at det burde være på tide å personlig eie selv (dine personlige) data. (Det burde) ikke sitte på en server et sted. ”

Ansvarlig å bygge bro mellom store foretak og Blockchain-teknologi

Virkningen av en offentlig blockchain med private, anonyme transaksjoner er stor for å beskytte identitet og transaksjoner mens du har åpenhet i prosessen. Denne tilnærmingen kan også være nøkkelen til å lokke store bedrifter til å fullføre bruken av blockchain for effektivitetsgevinster og verdiskaping i den virkelige verden uten bagasjen som kan komme med offentlige og private blockchains..

Ved å vedta en digital ID kan du overholde lover og forskrifter, og åpne døren for brukstilfeller i den moderne verden. Overholdelse av regelverk er viktig for adopsjon, så innovative teknologier må være fleksible nok til å fungere i gjeldende rammer og kommende lovregler.

Bruk av digital ID gjør det mulig for brukere å kontrollere identiteten sin i detalj. Dette tillater organisasjoner å bruke distribuerte identifikatorer bare når de har samtykke fra sine klienter. Med en høyere personvernstandard som bruker anonym teknologi, kan en tryggere privat digital ID støttes.

Og dette er nøyaktig hvorfor blokkjeder som Quras er godt posisjonert for adopsjon av store selskaper. Bransjer som kan dra nytte av kombinasjonen av blockchain og anonymitetsteknologi inkluderer finansiering og transaksjoner av kundeaktiver, offentlige myndigheter og håndtering av elektronisk stemmegivning og smart byinfrastruktur, forsikring og personopplysninger for aktivitetsdekning, samt helsetjenester forsyningskjede, spill og detaljhandel.

La oss se på + 7 billioner helsevesenet for eksempel, som er veldig fragmentert, belastet med dårlig forbrukertjeneste og mangel på åpenhet rundt pris, kvalitet og sikkerhet på produkter og tjenester. I dag kan ikke medisinske data enkelt deles mellom helsepraksis, enn si landelinjer, på grunn av forskjellige forskrifter og manglende evne til anonyme forbrukerdata. Med personvern implementert på nivå med transaksjonsinitiering og kontraktsinteraksjon kan massemedisinsk datainnhøsting foregå sikkert og etisk.

Fremtiden er lys

Konvergensen mellom tradisjonell industri og blockchain er uunngåelig, men det må gjøres på en kompatibel måte som ikke ofrer stabiliteten, personvernet eller beskyttelsen som den frie virksomhetsverdenen har i dag.

Heldigvis sørger mange spennende selskaper for at konvergensen vil ha raskere enn senere, og vi kan endelig gå inn i ‘web 3.0’-tiden for godt.

Quras sikter til å være blockchain bygget for samarbeid og masseadopsjon, og utvikle seg for fremtiden med en sterk følelse av følsomhet når det gjelder det som trengs i dag.

Redaktørens merknad: Takk til Simon Bogdanowicz og Quras-teamet for hjelp med denne artikkelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map