Topp tre måter Blockchain dreper det i agribusiness

Ja. Dette er et annet innlegg om hvordan blockchain vil revolusjonere en bransje. Men hvis du er lei av å lese om hypotetiske, hold deg på denne siden. Vi skal se på hvordan blockchain i agribusiness faktisk har en positiv innvirkning allerede på reelle, live brukssaker og selskaper som sparer penger og forbedrer effektiviteten nå.

Blockchain i agribusiness

Den generiske arten av blockchain-teknologi er en av hovedårsakene til at hver bransje blir begeistret eller nervøs, avhengig av synspunkt. For første gang noensinne kan vi dra nytte av en gjennomsiktig og uforanderlig hovedbok som vil håndheve ansvarlighet og utrydde menneskelige feil (eller tukling).

Så utover å sende Bitcoin fra en person til en annen, er implikasjonene egentlig ganske store. Dette gigantiske og universelle regnearket som ikke kan sensureres eller endres, betyr at enhver bransje som krever journalføring av noe slag kan transformere ved hjelp av denne teknologien.

Og når det gjelder blockchain i agribusiness, er det mange måter det kan, og allerede er, blir brukt på. Sjekk ut de tre beste.

1. Tracking Produce Around the Globe

Ifølge administrerende direktør i Smart Containers, Richard Ettl, krever det å sende en pakke over hele verden flere hundre kommunikasjoner mellom partene i forsyningskjeden. Du trenger ikke å være en rakettforsker for å finne ut hvor ineffektiv det er. Jo flere mennesker som er involvert i handlinger, jo flere muligheter for menneskelige feil, noe som betyr forsinkelser, misforståelser og økte utgifter.

sporing av containere

Sporing produserer over hele kloden: Pixabay cegoh / 563 bilder

Legg nå til ekstra lag med kompleksitet, for eksempel forskjellig lovgivning, språk, valuta og kultur. “Du har mye rom for informasjon som kan gå tapt i oversettelsen,” sier Ettl. Med blockchain-teknologi har alle ett sted å gå for informasjon som er bekreftet, nøyaktig og konstant tilgjengelig.

Du lurer kanskje på om gjennomsiktighetsdelen av blockchain i agribusiness kan være et problem. Og du ville ha rett. Det kunne. Visse opplysninger bør bare være tilgjengelig for visse parter. Dette er hvor selskaper som Smart Containers bruker tillatte blokkjeder for å sikre at bare de riktige personene har tilgang til informasjonen de trenger.

Resultatet? Raskere, billigere logistikk og større kontroll over hele forsyningskjeden. Dette er spesielt viktig i landbruket siden forsinkelser kan føre til ødelagte eller bortkastede varer.

Store selskaper som Walmart og Kroger ser også verdien av å bruke blockchain-teknologi for sporbarhet og mattrygghet. Ved å delta i IBM blockchain initiativ spores de vellykket visse matvarer, spesielt kinesisk svinekjøtt og meksikanske mango over hele kloden, med gode resultater.

2. Verifisere varenes opprinnelse

Mange bryr seg om hvor maten deres kommer fra. Dette får ofte folk til å kjøpe lokalt, slik at de kan være sikre på opprinnelsen. Men avhengig av hvor du bor, kan det begrense valgene dine betydelig.

For øyeblikket har vi imidlertid liten måte å vite om brødet eller grønnsakene vi kjøper eller kaffen vi drikker ble høstet ved hjelp av barnearbeid, dyrket i henhold til veganske standarder, eller inneholder ingrediensene de sier de gjør. Dette kan være et problem. Ikke bare for folk som velger å leve på en bestemt måte, men for de som har alvorlige allergier eller reaksjoner.

Bedrifter som VeganCoin, Ripe.io, og origintrail jobber med å bruke blockchain i agribusiness for å være gjennomsiktig for å verifisere opprinnelse, reise og ingredienser i matvarer. Dette betyr at folk med prinsipper ikke lenger er begrenset til å kjøpe lokalt. De kan være sikre på kvaliteten og ektheten av maten. De kan til og med spore det på hvert trinn av reisen hvis de ønsker det.

3. Redusere transaksjonskostnader og øke lønnsomheten

Behovet for færre partier i landbruksforsyningskjeden reduserer kostnadene. Når produkter må passere gjennom flere kanaler før de når bestemmelsesstedet, kommer hver med en markering. Og den prisen oversettes til sluttkunden.

Videre er omtrent en tredjedel av all gårdsprodukt bortkastet. Dette er et tall som koster næringsmiddelindustrien rundt 1 billion dollar per år. Blant de mange målene med IBM Blockchain er å redusere kostnadene for kunder, samt eliminere svindel og øke tilliten.

Faktisk kan Walmart-eksperimentet i mattrygghet spare detaljistgiganten millioner av dollar per år, samtidig som maten blir tryggere og billigere for kundene. Hvordan? Tenk deg dette scenariet: Det er et utbrudd av matforgiftning og spørsmålstegn som reises over en viss matlager på Walmart. Uten å vite hvilket parti mat som forårsaket problemet, er selskapet tvunget til å tilbakekalle hele forsyningen fra alle sine butikker.

walmart

Walmart: tilbakekalling av mat truer fortjeneste

I følge en rapportere fra Food Safety Magazine er tilbakekalling av produkter den største trusselen mot lønnsomheten, og den gjennomsnittlige kostnaden for en tilbakekalling av mat er rundt 10 millioner dollar. Og det teller ikke potensiell skade på merkenavnet eller visst tap i salg etterpå.

Hvis tilbakekallingen av produktet er ekstremt alvorlig, som for eksempel peanøtt salmonella-utbruddet i 2009, kan kostnadene løpe inn i milliarder dollar. Det kan bety mer enn en buk i merkevareanseet. En tilbakekalling av den skalaen kan sette selv den største av matforhandlere ut av drift.

For tiden er det visse systemer på plass som prøver å overvåke mat, for eksempel UPC-koder. Men denne informasjonen lever ofte i datasiloer. Å stole på et blockchain-basert sporingssystem vil gi øyeblikkelig tilgang og ansvarlighet, redusere kostnadene for tilbakekallinger og til og med unngå dem helt.

Pakke den opp

Det er mange flere måter blockchain blir brukt (eller vil bli) på landbruksfeltet og forsyningskjeden generelt. Blockchain i agribusiness, som med andre områder, er stort sett fortsatt i eksperimentelle stadier, og mulighetene er enorme.

Fra å sende grenseløse, friksjonsfrie betalinger til overvåking av matvaretemperatur, kan blockchain holde nøklene. Og det er oppmuntrende å se at det allerede finnes løsninger for å redusere kostnadene og samtidig forbedre kvalitet og sikkerhet for alle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map