The Growing World of Non-Fungible Tokens

Kryptoområdet fortsetter å se at flere ikke-soppbare symbolkonsepter kommer inn på markedet. Disse tokens er forskjellige fra deres soppbare kolleger fordi de ikke kan byttes ut. Tenk på ikke-soppbare tokens som unike i verden. De representerer vanligvis en digital eiendel eller virkelige eiendeler og er ikke skapt like. Derfor, i motsetning til å si Bitcoin, representerer ikke hvert token samme mengde verdi.

Fungible vs Non-Fungible Assets

Den amerikanske dollaren er et annet eksempel på et fungibelt aktivum. Det spiller ingen rolle om du bytter en dollar i lommen mot en annen dollar som eksisterer. Unntatt i sjeldne tilfeller av feiltrykk, uavhengig av dollarens opprinnelse, vil den fortsatt bare være lik en dollar i verdi.

Viktigheten av ikke-soppbare tokens

Ikke-soppbare tokens tjener et viktig formål i kryptorommet. Disse tokens er opprettet for å representere et bestemt aktivum, som har en bestemt verdi i et digitalt økosystem. De kan holdes virtuelt, eller de kan representere virkelige ting som eiendom, dokumentasjon eller til og med personell.

Tidligere videospill-avatarer, virtuell eiendom, og andre digitale spillvarer har solgt for millioner. I ett tilfelle en språklærer med navnet Ailin Graef solgte et stykke virtuell eiendom fra spillet Second Life for en million dollar. Selv om dette høres sjeldent ut, er det faktisk mye mer vanlig enn du tror. En studere plasserer videospillmarkedet for virtuelle eiendeler til over 50 milliarder dollar per år. Hvem sa at å spille videospill er bortkastet tid?

IBM som forsker på ikke-soppbare toker

Ikke-soppbare tokens er unike og kan ikke dupliseres eller smides. Evnen til å bli autentisert uten behov for tredjepartsorganisasjoner gir ikke-fungible tokens en betydelig fordel i forhold til de tidligere bekreftelsessystemene. Ved å eliminere behovet for tredjepartsverifisering, tillater ikke-soppbare tokens nye og innovative eierstrategier å utvikle seg.

Datakjempen IBM kunngjorde nylig en plattform som vil bruke ikke-soppbare tokens kombinert med RFID-teknologi for å overvåke bilsalget. I tillegg foreslår plattformen å bruke den samme teknologien som brukes mot automatisk registrering.

Ved å tokenisere en eiendel i den virkelige verden får du muligheten for friksjonsfri overføring.

Tenk deg å selge bilen din. Foreløpig består denne prosessen av mange trinn, inkludert å vise frem til din lokale DMV med ID, registrering og eierdokumentasjon. Personen som kjøper kjøretøyet, må også ankomme samme sted med lignende dokumentasjon.

Prosessen kan være ekstremt tidkrevende. Hvis bilen din ble tokenisert, kan du bare godta betaling for varen og overføre over tokenet som representerer eierskap til kjøretøyet. Det er denne friksjonsløse økonomiske aktiviteten som har fanget oppmerksomheten til mange blockchain-baserte startups i bransjen.

Tokenizing Real World Assets

Som du kunne forestille deg, kan muligheten til å representere et element praktisk talt brukes på nesten hva som helst i verden. Ikke-fungible tokens ser utvidet bruk i tokenisering av virkelige eiendeler. Hjemmet ditt kan til og med være representert med et unikt ikke-soppbart digitalt token. Du kan enkelt overføre, selge eller verifisere eiendomsbesittelse uten å måtte spore opp din opprinnelige gjerning. Din virtuelle handling ville være alt du trenger.

Tokeniseringen av eiendom har allerede begynt, med mange blockchain-oppstart som hevder å utføre denne oppgaven med letthet. Blocksquare er en slik plattform som tilbyr disse tjenestene til publikum. Plattformen bruker PropTokens til å representere en bestemt eiendom.

Blocksquare eiendom

Blocksquare eiendom

Mens konseptet for tokenisering av eiendom høres imponerende ut, er det fortsatt noen juridiske hindringer du må hoppe for at disse plattformene skal kunne se adopsjon i stor skala. For det første må tokeniserte eiendomsplattformer finne en måte å overholde de mange, og ofte varierende, lokale eiendomsmarkedskravene.

Land, stater og til og med fylker har egne eiendomslover. Denne differensierende strukturen betyr at for at en tokenisert eiendomsplattform skal lykkes, må den tilby en eller annen form for lokal styring. På denne måten kan tokenisering brukes med suksess.

Regjeringer ser på ikke-soppbare tokens for å digitalisere poster

Regjeringer ser mot ikke-soppbare tokens for å redusere ineffektiviteten som finnes i dagens landregistreringssystemer. I januar i år begynte Vermont-byen South Burlington å bruke en blockchain-basert tinglysing. Systemet bruker ikke-soppbare tokens for å gi hvert land tittel en unik digital signatur. Programmet har vært så vellykket at Vermont ønsker å innføre noen flere blockchain-baserte programmer.

ERC-721-protokoll

Den mest populære plattformen som brukes for utvikling av ikke-soppbare tokens er Ethereums ERC-721-protokoll. Denne ikke-fungible tokenprotokollen ble populær i desember i fjor takket være det Ethereum-baserte spillet Cryptokitties. Dette spillet lar brukerne kjøpe, handle og selge unike digitale eiendeler i form av virtuelle katter.

Bilde via Cryptokitties hjemmeside

Bilde via Cryptokitties hjemmeside

Cryptokitties bruker ERC-721-protokollen for å sikre at hver virtuelle eiendel er unik. Spillet ble enormt populært i løpet av november 2017, og på et tidspunkt resulterte det store antallet brukere i massiv opphopning på Ethereum blockchain. Uansett disse forsinkelsene bidro Cryptokitties til å vise verden mulighetene og inntjeningspotensialet til virtuelle eiendeler. I ett tilfelle en Cryptokitties-bruker solgt deres virtuelle katt for over 100.000 USD.

Ikke-soppbare tokens på vei opp

Ikke-soppbare tokens er en kritisk komponent i digitaliseringen av økonomien. Å få muligheten til å representere et unikt aktivum praktisk talt er et viktig skritt mot videre integrering av blockchain-teknologi i vårt marked. Ikke-soppbare tokens ser fortsatt voksende adopsjon ettersom fordelene deres vises på markedet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map